×
اجتماعی
شناسه خبر : 314695
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/02/13 ساعت 17:25
امسال چه تعداد از حج  بازماندند؟

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت پاسخ داد؛

امسال چه تعداد از حج بازماندند؟

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت اعلام کرد به‌دلیل محدودیت‌ها و شرایط موجود، ده‌ها هزار نفر از متقاضیان ایرانی امکان حضور در حج 1405 را پیدا نکردند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت که به همراه علی‌رضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت و با بدرقه حجت‌الاسلام والمسلمین قمی، معاون امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری، عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حضور در حج تمتع ۱۴۰۵ راهی عربستان شد، پیش از رفتن به عربستان، و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جمعی از مؤمنان پس از سال‌ها انتظار توفیق یافته‌اند برای انجام فریضه حج به خانه خدا مشرف شوند و امیدواریم این سفر معنوی با حج مقبول و دستاوردهای معنوی برای آنان همراه باشد.

او با اشاره به شرایط جهان اسلام و حوادث تلخ اخیر گفت: حج امسال در حالی برگزار می‌شود که جهان اسلام در اندوهی عمیق ناشی از تجاوز ظالمانه مستکبران به سرزمین‌های اسلامی و شهادت رهبر و قاید عظیم آلشان حضرت امام شهید و جمعی از فرماندهان، دانشمندان و مردم مظلوم قرار دارد؛ حادثه‌ای که قلب مسلمانان و آزادگان جهان را متأثر کرده است.

نواب همچنین با اشاره به محرومیت بخشی از زائران از حضور در حج امسال اظهار کرد: متأسفانه به دلیل تحریم‌ها و محدودیت‌های ظالمانه، بیش از ۵۵ هزار نفر از کسانی که سال‌ها در انتظار این سفر معنوی بودند، از حضور در حج امسال بازماندند؛ افرادی که سال‌ها برنامه‌ریزی کرده و مراحل مختلف از جمله آموزش‌ها، معاینات پزشکی و کاروان‌بندی را پشت سر گذاشته بودند.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به شعار حج امسال اظهار داشت: شعار حج بر سه محور «سلوک قرآنی»، «رحمت نبوی» و «وحدت امت اسلامی» استوار است. قرآن کریم باید محور همه برنامه‌ها و رفتارهای زائران باشد و رحمت نبوی نیز الگوی تعامل مسلمانان با یکدیگر قرار گیرد.

او با اشاره به هزار و پانصدمین سال ولادت پیامبر رحمت (ص) افزود: امروز جهان اسلام بیش از هر زمان دیگری به الگوگیری از سیره رحماء بینهم پیامبر رحمت نیاز دارد؛ پیامبری که خداوند درباره او فرمود «و ما ارسلناک الا رحمة للعالمین».

نواب همچنین وحدت امت اسلامی را یکی از مهم‌ترین نیازهای جهان اسلام دانست و اظهار کرد: اگر امت اسلامی در کنار یکدیگر قرار گیرند و بر مشترکات خود تکیه کنند، جایی برای سلطه و تجاوز دشمنان باقی نخواهد ماند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به متانت و رفتار شایسته زائران ایرانی در موسم حج گفت: همواره نظم، اخلاق و رفتار مناسب زائران ایرانی مورد توجه مسئولان کشور میزبان بوده و امیدواریم زائران امسال نیز با حفظ این ویژگی‌ها، نمایندگان شایسته‌ای برای ملت ایران باشند.

حدود ۳۷۰۰ نفر منتظر ویزای حج

علی‌رضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت نیز در سخنانی که در جمع خبرنگاران مطرح کرد، با اشاره به چالش‌های ناشی از محدودیت‌های ارزی و شرایط منطقه، از اعزام قطعی ۳۰ هزار و ۶۷۲ زائر از ایران به حج تمتع خبر داد و گفت که تاکنون بیش از ۹۵۰۰ زائر ایرانی در قالب ۴۳ پرواز وارد عربستان شده‌اند.

او درباره وضعیت صدور ویزای زائران ایرانی، توضیح داد: تا کنون ۲۸ هزار و ۲۵۹ نفر برای سفر حج واجب ۱۴۰۵ ثبت‌نام کرده‌ان که ۲۶ هزار و ۴۱۳ نفر ویزای حج گرفته‌اند و ۲ هزار و ۵۰۰ ویزا برای صدور در وزارت خارجه عربستان است و ۱۲۲۳ نفر دیگر هم منتظر «رقم طلب ویزا» هستند.

رئیس سازمان حج و زیارت در عین حال که از حمایت‌های دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برپایی حج ۱۴۰۵ قدردانی کرد، درباره تغییر در برنامه‌ریزی‌های اولیه برای اعزام بیش از ۸۶ هزار زائر گفت: طبق توافق‌های اولیه، بنا بود ۸۶ هزار و ۷۰۰ زائر ایرانی به حج مشرف شوند و تمامی مراحل سازماندهی، آموزش و معاینات پزشکی نیز انجام شده بود، اما بروز شرایط جنگی در منطقه و محدودیت‌های ناشی از تحریم در انتقال ارز، موجب شد تا با توجه به محدودیت زمانی، سناریوی اعزام ۳۰ هزار و ۶۷۲ زائر در دستور کار قرار گیرد.

او همچنین درباره آخرین وضعیت پروازهای حج، اظهار کرد: اعزام زائران از سه ایستگاه پروازی تهران، مشهد و زاهدان در حال انجام است. تا پایان امروز، تعداد پروازها به ۴۳ سورتی می‌رسد که طی آن بیش از ۹۵۰۰ زائر به سرزمین وحی منتقل شده‌اند.

رشیدیان از آغاز مرحله دوم عملیات حج خبر داد و گفت: امروز (یکشنبه ۱۳ اردیبهشت) اولین گروه از زائران ایرانی شامل ۱۳۳۵ نفر که مدت اقامت ۷ روزه خود را در مدینه منوره سپری کرده‌اند، برای انجام مناسک عمره تمتع عازم مکه مکرمه می‌شوند.

رئیس سازمان حج و زیارت ابراز امیدواری کرد که عملیات انتقال تمامی زائران که از ۷ اردیبهشت آغاز شده، تا ۲۵ اردیبهشت ماه به پایان برسد.

او با اشاره به پیش‌بینی مسیرهای جایگزین اظهار کرد: در صورتی که مسیر هوایی با مشکل مواجه می‌شد، تمهیدات لازم برای اعزام زمینی از طریق مرزهای عراق فراهم شده بود. در این راستا از همکاری صمیمانه دولت، وزارت کشور و سازمان حج و عمره عراق که تمامی مقدمات را آماده کرده بودند، کمال تشکر را داریم؛ هرچند که خوشبختانه نیاز به اعزام زمینی مرتفع شد.

رئیس سازمان حج و زیارت با تأکید بر لزوم رعایت قوانین عربستان، گفت: انضباط حجاج ایرانی همواره زبانزد بوده است. امیدواریم امسال نیز با رعایت کامل ضوابط، زائران ما بهره‌مندی کامل را از این سفر معنوی ببرند.


نظرات

آخرین اخبار
بیت‌کوین سبز شد
افزایش چشمگیر سطح آب دریاچه ارومیه در 5 سال اخیر
ورود جریان شهرک‌سازی جدید صهیونیست به خاک لبنان
آغاز فروش اینترنتی بدون قرعه‌کشی 11 محصول ایران‌خودرو از روز چهارشنبه + جزئیات
پیش‌بینی مهم گلدمن ساکس از جهش قیمت طلا
نظم جدیدِ تنگه هرمز زیر نظر ایران
علی ولایتی: کسی که شاهرگ‌های حیاتی را به بازی بگیرد، خود در بن‌بست گرفتار خواهد شد
تصویب ماده واحده ساماندهی ارزشیابی پایانی دوره‌های مختلف تحصیلی در شرایط اضطرار
مسیر شرق به غرب تونل نیایش و پل صدر امشب مسدود می‌شود
فعالیت اخوان‌المسلمین بار دیگر در اردن ممنوع شد!
پاکسازی‌های گسترده در ارتش آمریکا
بازبینی مسیرهای واردات کالاهای اساسی با هدف حفظ امنیت غذایی
موج گرانی بلیت هواپیما در راه است
همتی: اجازه اضافه‌برداشت به بانک‌ها نمی‌دهیم
ناپدید شدن 2 نظامی آمریکایی در رزمایش «شیر آفریقایی» مراکش
امسال چه تعداد از حج بازماندند؟
جابه‌جایی بیش از 21 هزار مسافر در فرودگاه امام(ره)
بازگشت «قصه‌های هومن و جناب‌خان» به شبکه نسیم
افزایش 150 درصدی جرایم خشن نوجوانان در اراضی اشغالی
تاکید اعضای اوپک پلاس بر پایبندی به حفظ ثبات در بازار جهانی نفت
آتلانتیک ترک‌خورده؛ پلی که میان دو ساحل می‌لرزد
چراغ سبز لندن به ادغام پروازهای تابستانی
افزایش تولید نفت اوپک‌پلاس تصویب شد
جهش صدور آنی کارت سوخت پس از وقفه جنگ
جنگ با ایران و سیاست انرژی آمریکا
تغییرات گسترده در ارتش چین + فیلم
افشاگری رنار از پشت‌پرده تیم ملی عربستان
رایزنی تلفنی عراقچی و همتای آلمانی درباره پایان جنگ
تصویب خرید جنگنده‌های پیشرفته F‑35A و F‑15A در کابینه اسرائیل
تماس تلفنی عراقچی با همتای عمانی درباره آخرین روندهای منطقه‌ای
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 13 اردیبهشت 1405
جاعل حرفه‌ای اسناد دولتی در چنگال پلیس تهران
100 شرکت دانش‌بنیان در جنگ اخیر آسیب دیدند
همتی: تأمین ارز کشور هدفمند انجام می‌شود
افزایش صدور اسناد مالکیت در کشور
سفر روبیو در میان اختلاف واشنگتن و رم بر سر جنگ ایران
وزیر کار: موضوع تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی نهایی شد
ترامپ در مهار قیمت سوخت به بن‌بست رسید
«خانه امید»؛ فیلمی از کرانه باختری در مسیر جایزه اسکار
افزایش اعتیاد به صفحه‌نمایش در میان نوجوانان ژاپنی
ساماندهی 19 میلیون جامانده سهام عدالت تا پایان سال
پیشکسوت حوزه نشر درگذشت
راز موفقیت رونالدو تمرین است نه استعداد ذاتی
چت‌جی‌پی‌تی یک معمای 60 ساله ریاضی را حل کرد
نرخ جدید عوارض آزادراه تهران - پردیس برای سال 1405 ابلاغ شد
هشت فیلم و انیمیشن از یکشنبه تا چهارشنبه روی آنتن شبکه تهران
نفت‌کش ایرانی از محاصره دریایی آمریکا عبور کرد
افزایش شدت بارش‌ها در آذربایجان‌غربی طی 48 ساعت آینده
تظاهرات برای آزادی دو فعال ناوگان صمود در بارسلون
برخورد قاطع با عوامل کلیپ ناهنجار تولیدشده در کیش