×
بین الملل
شناسه خبر : 314454
تاریخ انتشار : شنبه 1405/02/12 ساعت 17:36
بن‌بست ترامپ در خلیج فارس

وال‌استریت ژورنال؛

بن‌بست ترامپ در خلیج فارس

وال‌استریت ژورنال با مقایسه وضعیت ترامپ با جان اف‌کندی در بحران‌های دهه شصت میلادی تأکید می‌کند که رئیس‌جمهور آمریکا در برابر ایران با معمایی روبه‌روست که نه راه‌حل نظامی آسان دارد و نه پشتوانه قاطع داخلی؛ در چنین شرایطی تنگه هرمز به نماد برتری موقعیت ایران در معادله تبدیل شده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت:  همه دولت‌ها و شرکت‌های بزرگ دنیا باور دارند که در نهایت این دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکاست که کوتاه می‌آید و امتیاز می‌دهد تا کشتی‌های نفتی دوباره بتوانند از تنگه هرمز عبور کنند.

محاصره تنگه هرمز توسط ترامپ، آمریکا را درگیر و زمین‌گیر می‌کند و اهرم فشاری در اختیار ایران برای پایان جنگ می‌دهد.

در این خصوص شاید بتوان ترامپ را با جان اف کندی مقایسه کرد، کندی در خلیج خوک‌ها احمقانه عمل کرد، اما تاریخ او را قربانی مشاورانش دانست. ترامپ اگر در ایران شکست بخورد، نمی‌تواند همان عذر را بیاورد. هر دو در یک معمای استراتژیک گیر کرده‌اند اینکه چطور با دشمنی کنار بیایی که نمی‌توانی به راحتی شکستش بدهی.

فاجعه خلیج خوک‌ها، ۱۸ ماه بعد، بحران موشکی کوبا را به دنبال داشت و تنها پس از آن بود که ثباتی جدید ایجاد شد. بر این اساس، ترامپ همان کندیِ آوریل ۱۹۶۱ است که هنوز می‌پرسد بعد از آنکه پلن ای شکست خورد، چه باید کرد.

تاثیر ویرانگر جنگ ایران بر کل دوران ریاست‌جمهوری ترامپ کم نخواهد بود. نشانه‌اش در جلسات اخیر سنا به طور مبهم مشاهده شد؛ جلساتی که نشان داد هیچ فوریت دوحزبی برای یافتن راهی علیه ایران وجود ندارد.

نکته طلایی در جنگ و سیاست این است؛ بفهمی دشمن چه رفتاری از تو می‌خواهد، بعد آن کار را نکنی. اما ترامپ این قانون را نقض کرد. ایران می‌خواست ترامپ نگران باز شدن تنگه هرمز باشد. ترامپ هم با گفتار و رفتارش به همه از جمله بازارها و ایران نشان داد که واقعا همین طور است. 

اکنون تنگه هرمز اهرم فشار ایران است. علاوه بر آن چین و تمامی ۱۹۳ عضو سازمان ملل و تمامی ۳۲ عضو ناتو هم چنین چیزی را می‌خواهند.

دیگر همه به این باور رسیده‌اند که واشنگتن فاقد ابزار لازم برای اعمال خواسته‌های خود بر ایران است. ترامپ زمانی به دنبال یک کودتای یک شبه و فروپاشی ایران بود اما با گذشت بیش از ۶۰ روز از جنگ ایران پابرجا و مقتدر به مقاومت ادامه می‌دهد و این تهران است که آمریکا را به پذیرش خواسته‌هایش وا می‌دارد. 


اخبار مرتبط
مدیریت تنگه هرمز؛ دستاورد مهمی چون ملی شدن صنعت نفت
شنبه 1405/02/12 ساعت 14:54
نایب رئیس اول مجلس:
مدیریت تنگه هرمز؛ دستاورد مهمی چون ملی شدن صنعت نفت
نایب رئیس اول مجلس، مدیریت تنگه هرمز را برای ایران به اندازه ملی شدن صنعت نفت حیاتی دانست و از تدوین 12 بند قانونی برای مدیریت این تنگه خبر داد.
تنگه هرمز در صدر دستور کار دیدار ترامپ و شی‌ جین‌پینگ
شنبه 1405/02/12 ساعت 12:30
تنگه هرمز در صدر دستور کار دیدار ترامپ و شی‌ جین‌پینگ
سفیر چین در سازمان ملل اعلام کرد در صورت تداوم انسداد تنگه هرمز، این موضوع به محور اصلی گفت‌وگوهای دونالد ترامپ و شی‌ جین‌پینگ در سفر احتمالی رئیس‌جمهور آمریکا به پکن تبدیل می‌شود.
پافشاری فرانسه بر از سرگیری مذاکرات بازگشایی تنگه هرمز
جمعه 1405/02/11 ساعت 17:59
پافشاری فرانسه بر از سرگیری مذاکرات بازگشایی تنگه هرمز
«ژان نوئل بارو»، وزیر امور اروپا و امور خارجه فرانسه در پایان سفر خود به خلیج فارس که شامل عربستان سعودی و عمان نیز می‌شد، در ابوظبی هشدار داد که خطرات تشدید تنش «بسیار زیاد» است و بر پیامدهای بالقوه جدی آن برای اقتصاد جهانی تأکید کرد.
بحران تنگه هرمز، صنعت هوانوردی اروپا را زمین‌گیر کرد
جمعه 1405/02/11 ساعت 15:11
بحران تنگه هرمز، صنعت هوانوردی اروپا را زمین‌گیر کرد
بحران در تنگه هرمز بهای سوخت جت را به اوج رسانده و صنعت هوانوردی اروپا را دچار اختلال کرده است. شرکت‌های ارزان‌قیمت از جمله رایان‌ایر و ترانساویا پروازهای خود را لغو کرده‌اند و میلیون‌ها مسافر با افزایش شدید قیمت بلیت مواجه‌ شده اند.
نظرات

آخرین اخبار
نبیه بری: اهانت به نمادهای دینی و ملی در لبنان مردود است
اسکار به دنبال ایجاد تنوع و شفافیت در جوایز سالانه
کاهش نیروهای آمریکا در آلمان «پیام تنبیهی» به برلین بود
ازسرگیری پروازها در امارات
جام جهانی 2026 و فهرست غایبان بزرگ آن
نفوذ حنظله به 150 هزار ایمیل محرمانه رابرت مالی
ایران: غنی‌سازی اورانیوم در هر سطحی قانونی است
اتهام تلاش برای کودتا علیه رئیس پیشین امنیت ملی قرقیزستان
استعفای مدیرکل کمیته مرکزی انتخابات رژیم صهیونیستی خبرساز شد
پزشکیان: شگفتی‌های میدان دفاع از کشور را مدیون درس ایران‌دوستی معلمان هستیم
وداع کلوپ با محمد صلاح با متن احساسی
اوپک‌پلاس احتمالاً تولید نفت در ژوئن را افزایش می‌دهد
چین تحریم‌های آمریکا علیه 5 پالایشگاه چینی را محکوم کرد
توقیف اموال بیش از 250 نفر مرتبط با شبکه‌های معاند/شناسایی حدود 63 ملک به نام مسعود عنایت
حملات ایران زیرساخت‌های نظامی آمریکا را فلج کرد
قانون تازه AFC برای سهمیه‌های آسیایی منتشر شد
فرمانده نیروی زمینی سپاه از مجاهدت معلمان قدردانی کرد
بن‌بست ترامپ در خلیج فارس
تونل توحید از بامداد 13 اردیبهشت در هر دو مسیر مسدود می‌شود
نورنما | حمله وحشیانه یک شهرک نشین صهیونیست به راهبه فرانسوی در قدس اشغالی
تردد در مسیر جنوب به شمال آزادراه تهران–شمال ممنوع شد
مراسم چهلم شهید دکتر علی لاریجانی برگزار شد
آمریکا باید فوراً از درگیری با ایران خارج شود
وزیر دفاع آلمان: خروج سربازان آمریکایی قابل انتظار بود
هندبالیستهای ایران با حریفان قدرتمند هم گروه شدند
محسنی اژه‌ای: برای مدعیان حقوق بشر متاسفیم
گفت‌وگوی عراقچی با همتای کره‌ای خود درخصوص تحولات منطقه‌ای
ما دزدیم و به آن افتخار می کنیم!
پاسخ محکم مقاومت لبنان به نقض آتش‌بس
حمله پهپادی حزب‌الله به موضع سلاح ضدزره ارتش اسرائیل
ضربه تازه ترامپ به صنعت خودروی اروپا
مصرف بی‌رویه سرم در کشور صدای وزیر بهداشت را درآورد
بسته حمایتی دولت برای 3 هزار واحد صنعتی آسیب‌دیده در آستانه اجرا
رایزنی وزرای امور خارجه ایران و جمهوری کره درباره پایان جنگ
تجلیل سیدحسن خمینی از شخصیت و نقش مدیریتی شهید لاریجانی
وزیر گردشگری: آمار سفرهای نوروزی به 29.7 میلیون سفر رسید
کاظمی: مدارس کشور در جنگ اخیر 22 هزار میلیارد تومان خسارت دیدند
محکومیت حمله تروریستی در منطقه سیده زینب از سوی ایران
برنامه ویژه دولت برای بازسازی و ارتقای مراکز علمی آسیب‌دیده
دستگیری سارق زورگیر حرفه‌ای در ساوه
هشدار رئیس‌جمهور لبنان درباره تعرض به شخصیت‌های معنوی
تحصن یک معترض آمریکایی روی پل واشنگتن در اعتراض به جنگ علیه ایران
فیفا از تاج عذرخواهی کرد
انتقاد تند قانونگذار آمریکایی از پیامدهای اقتصادی جنگ ترامپ
هشدار امنیتی برای کشتی‌ها پس از گزارش حادثه در آب‌های یمن
باستان‌شناسان در نروژ به گنجینه‌ای تاریخی رسیدند
افشاگری ایلهان عمر علیه ترامپ؛ از محکومیت‌های کیفری تا اتهامات اخلاقی
شفاف‌سازی درباره واردات کالاهای ضروری و الزامات ثبت سفارش
واکنش مسکو به خروج امارات از اوپک‌پلاس
رکوردشکنی قیمت نفت در میانه بحران انرژی جهانی