×
اجتماعی
شناسه خبر : 314437
تاریخ انتشار : شنبه 1405/02/12 ساعت 16:34
مصرف بی‌رویه سرم در کشور صدای وزیر بهداشت را درآورد

مصرف بی‌رویه سرم در کشور صدای وزیر بهداشت را درآورد

در نشست مشترک انجمن‌های علمی پزشکی با وزیر بهداشت، محمدرضا ظفرقندی با اشاره به فشارهای اخیر بر صنعت دارو و افزایش نگران‌کننده مصرف سرم، بر لزوم فرهنگ‌سازی، نظارت بیمه‌ها و اجرای راهنماهای بالینی برای مدیریت مصرف دارو در کشور تأکید کرد.

نورنیوز- گروه اجتماعی: نشست مشترک جمعی از انجمن های علمی گروه پزشکی با وزیر بهداشت و مدیران وزارت بهداشت با محوریت بررسی راهکارهای مصرف منطقی دارو در کشور برگزار شد.

محمدرضا ظفرقندی در این نشست با اشاره به حملات ناجوانمردانه دشمنان به صنایع دارویی و پتروشیمی، اظهار داشت: محصولات صنایع پتروشیمی در تولید دارو مورد استفاده قرار می‌گیرد و از سوی دیگر، رشد منابع بیمه ای در بودجه برای پوشش بخش دارو و تجهیزات پزشکی کافی نیست بنابراین باید نسبت به مصرف منطقی دارو در کشور اهتمام ویژه داشته باشیم.

وی از مصرف بی رویه و خارج از عرف سرم در کشور خبر داد و گفت: مصرف سرم در کشور از 13 میلیون در ماه به 23 میلیون افزایش یافته در حالیکه سرم، اصولا باید در بیمارستان و بر اساس نیاز بیماران مصرف شود اما برای هر بیماری و سرماخوردگی و در هر مرکزی حتی بدون توصیه های علمی، تزریق می شود.

وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم نظارت بیشتر بیمه ها بر مصرف سرم، یادآور شد: کشور در حال حاضر با مشکلاتی روبرو است و باید در حوزه دارو با فرهنگسازی مناسب، تجویز و مصرف منطقی دارو مورد توجه جامعه پزشکی، بیماران و مردم قرار گیرد.

ظفرقندی به ایثارگری و فداکاری های کادر سلامت در خدمت رسانی به مردم و مجروحان جنگ های دوم و سوم تحمیلی اشاره و خاطرنشان کرد: حوزه سلامت یکی از بخش هایی بود که بهترین خدمات را به مردم ارائه کرد و این موضوع را همه مدیران و مسئولان کشور و همچنین مردم و حتی مجروحانی که از آنها عیادت می کردیم، تایید می کنند.

وی ادامه داد: خوشبختانه رسیدگی به وضعیت مجروحان توسط کادر سلامت در جنگ تحمیلی سوم به بهترین نحو انجام شد. نمونه های آن را هم همه دیدند از جمله پرستار بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) که نمی دانست لحظه ای بعد خودش شامل بمباران می شود یا خیر اما با رشادت، سه نوزاد بستری را نجات داد و یا پزشکی که با وجود دو فرزند کوچک از جمله یک نوزاد شیرخوار، در جزیره خارک زیر بمباران، خدمات ارائه می کرد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه نظام سلامت در بحران های اخیر کشور سربلند بوده است، افزود: همکاران ما در صحنه های امداد و خدمات رسانی بهداشتی و درمانی، حضور و مشارکت موثر داشتند. با جلسات و مکاتباتی که با دولت و مجلس داشته ایم به دنبال بازنگری در منابع نظام سلامت باتوجه به شرایط جنگی کشور هستیم.

ظفرقندی افزود: در کشورهای آسیایی و اروپایی که حتی درگیر جنگ هم نبوده اند به دلیل تغییر نرخ و دسترسی به حامل های انرژی و بخش حمل و نقل، قیمت دارو بین 20 تا 30 درصد افزایش یافته است و راهکارهای ما برای عبور از شرایط کنونی، مصرف منطقی دارو و افزایش پوشش بیمه است.

گفتنی است در این نشست علاوه بر ارائه گزارش‌هایی از وضعیت تامین و مصرف دارو در کشور، راهکارهای عملی و اجرایی توسط روسای انجمن های علمی پزشکی در زمینه راهنماهای بالینی، نظارت های بیمه بر اساس راهنمایی انجمن های علمی و تقویت آموزش ها در زمینه تجویز منطقی دارو ارائه و مقرر شد جلسات تخصصی انجمن های علمی گروه پزشکی با معاونت درمان و سازمان غذا و دارو، برگزار شود.


اخبار مرتبط
تجویزهای غیرمنطقی دارو تحت پوشش بیمه نخواهد بود
سه‌شنبه 1405/02/29 ساعت 09:06
در پی جهش مصرف سرم در ایران؛
تجویزهای غیرمنطقی دارو تحت پوشش بیمه نخواهد بود
رئیس سازمان غذا و دارو، با هشدار نسبت به روند بی‌سابقه و غیرمنطقی مصرف سرم و آنتی‌بیوتیک در کشور، از تغییر رویکرد جدی سازمان‌های بیمه‌گر خبر داد. بر اساس اعلام رئیس سازمان غذا و دارو، از این پس تجویزهای پزشکی که خارج از پروتکل‌های درمانی و دستورالعمل‌های علمی باشند، تحت پوشش بیمه قرار نخواهند گرفت.
ظفرقندی: حمله به انستیتو پاستور فاجعه‌ای بین‌المللی است
دوشنبه 1405/01/31 ساعت 23:47
ظفرقندی: حمله به انستیتو پاستور فاجعه‌ای بین‌المللی است
وزیر بهداشت حمله به انستیتو پاستور را «فاجعه‌ای بین‌المللی» توصیف کرد و گفت: هدف قرار دادن مراکز علمی، از جمله انستیتو پاستور نشان می‌دهد دشمن پیشرفت و استقلال علمی ایران را نشانه گرفته است.
ظفرقندی: همه اعضای تیم ملی سلامت در همه بخش‌ها بدون وقفه ارائه خدمات می دهند
پنج‌شنبه 1405/01/06 ساعت 14:16
ظفرقندی: همه اعضای تیم ملی سلامت در همه بخش‌ها بدون وقفه ارائه خدمات می دهند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز در بازدیدی سرزده از بیمارستان آموزشی درمانی امام حسین (ع) تربت حیدریه، روند ارائه خدمات درمانی در این مرکز را از نزدیک بررسی کرد.
ظفرقندی: آمادگی لازم برای مواجهه با هر بحران‌ احتمالی را داریم
یکشنبه 1404/12/10 ساعت 18:01
ظفرقندی: آمادگی لازم برای مواجهه با هر بحران‌ احتمالی را داریم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: نظام سلامت کشور با پیش‌بینی‌های انجام شده، انسجام و اتخاذ تدابیر لازم، همچون گذشته در آمادگی کامل برای مواجهه با هر نوع بحران‌ احتمالی در صحنه حضور دارد.
نظرات

آخرین اخبار
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
نصیرزاده: محرومیت بیرانوند ربطی به جام جهانی ندارد
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
وضعیت قرمز هوای تهران
عارف در سازمان اداری و استخدامی: تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در دستور کار دولت قرار دارد
ترامپ میان سه گزینه دشوار در قبال ایران گرفتار است
پزشکیان در دیدار با زاکانی بر ضرورت بازسازی مناطق آسیب‌دیده تاکید کرد
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو
فردا بلیت سینما برای چه کسانی رایگان است؟