×
بین الملل
شناسه خبر : 314015
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/02/10 ساعت 19:28
کرملین از ارائه پیشنهادهای روسیه درباره برنامه هسته‌ای ایران خبر داد

کرملین از ارائه پیشنهادهای روسیه درباره برنامه هسته‌ای ایران خبر داد

سخنگوی کرملین اعلام کرد روسیه چندین پیشنهاد برای حل اختلافات پیرامون برنامه هسته‌ای ایران ارائه کرده و آماده کمک به تلاش‌های دیپلماتیک است. وی همچنین درباره آتش‌بس روز پیروزی، تماس پوتین و ترامپ و برگزاری محدود رژه 9 مه توضیحاتی ارائه داد.

نورنیوز-گروه بین الملل:دیمیتری پسکوف روز پنجشنبه این سخنان را پس از آن بیان کرد که یک مقام کرملین پس از تماس تلفنی ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ روسای جمهور روسیه و آمریکا از ارائه چندین پیشنهاد مسکو با هدف حل اختلافات درباره برنامه هسته‌ای ایران خبر داده بود.
یوری اوشاکوف دستیار رئیس‌جمهور روسیه شامگاه چهارشنبه به خبرنگاران گفته بود:‌ مسکو قاطعانه متعهد به ارائه هرگونه کمک ممکن به تلاش‌های دیپلماتیک برای یافتن راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای این بحران است و چندین پیشنهاد با هدف حل اختلافات پیرامون برنامه هسته‌ای ایران ارائه کرده است.

به گفته اوشاکوف، در این راستا، تماس‌های فعال با نمایندگان ایران، رهبران کشورهای خلیج فارس و همچنین با رژیم اسرائیل و تیم مذاکره‌کننده آمریکا برای این منظور ادامه خواهد یافت.

خبرگزاری روسی تاس در ادامه نوشت:‌ در سال ۲۰۱۵، ایران، چین، انگلیس، آلمان، روسیه، آمریکا و فرانسه برجام را امضا کردند و به بحرانی که در سال ۲۰۰۲ به دلیل اتهامات غرب مبنی بر توسعه سلاح‌های هسته‌ای تهران آغاز شده بود، پایان دادند.
این رسانه روس یادآور شد: با این حال، در سال ۲۰۱۸، ترامپ خروج خود از این توافق را اعلام کرد و تمام تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران را بازگرداند. در پاسخ، در سال ۲۰۲۰، جمهوری اسلامی اعلام کرد که تعهدات خود را تحت برجام کاهش می‌دهد.

بحثی درباره میانجیگری روسیه در خاورمیانه مطرح نیست

سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: در حال حاضر، بحثی درباره میانجیگری روسیه برای حل و فصل مناقشه خاورمیانه مطرح نیست.

پوتین تاریخ آتش‌بس روز پیروزی را مشخص می‌کند

سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: رئیس‌جمهور روسیه تاریخ‌های آتش‌بس جنگ با اوکراین به مناسبت ۹ مه «روز پیروزی» را تعیین خواهد کرد، در حالی که هنوز تصمیمی گرفته نشده است.

وی افزود: اکنون ما با این فرض پیش می‌رویم که در مورد روز پیروزی صحبت می‌کنیم، اما تاریخ‌های شروع و پایان این آتش‌بس توسط فرمانده کل قوای روسیه تعیین خواهد شد. کرملین به محض تصمیم‌گیری، تاریخ‌های آتش‌بس روز پیروزی را اعلام خواهد کرد.

پسکوف ادامه داد: مسکو هنوز واکنش کی‌یف را به آمادگی ابراز شده روسیه برای اعلام آتش‌بس برای روز پیروزی دریافت نکرده است.

یک تماس پوتین و ترامپ نمی‌توانند وضعیت جهان را ناگهان بهبود بخشد

سخنگوی کرملین درباره تماس تلفنی شامگاه چهارشنبه سران روسیه و آمریکا نیز گفت: یک گفتگوی تلفنی بین پوتین و ترامپ نمی‌تواند به تنهایی و به طور ناگهانی وضعیت جهانی را بهبود بخشد یا روندهای منفی را معکوس کند، زیرا شدت درگیری‌ها بسیار زیاد است.

وی افزود:‌ پیامدهای یک سری از درگیری‌ها برای وضعیت و اقتصاد بین‌المللی آنقدر جدی است که البته متوقف کردن این روندها یک شبه بسیار دشوار است.

پوتین ترامپ را به رژه پیروزی دعوت نکرد

سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا پوتین در تماس تلفنی با ترامپ، از رئیس‌جمهور آمریکا برای شرکت در رژه روز پیروزی دعوت کرد، گفت: خیر.

پسکوف در پاسخ به پرسشی درباره دلیل عدم نمایش تجهیزات نظامی در رژه ۹ مه نیز گفت: در تعیین قالب رژه پیروزی در مسکو، مقامات روسیه وضعیت عملیاتی و لزوم تضمین امنیت عمومی را در نظر گرفتند.

او از افشای جزئیات بیشتر در مورد ماهیت رژه، فراتر از آنچه قبلاً توسط وزارت دفاع روسیه اعلام شده بود، خودداری کرد.

سخنگوی کرملین توضیح داد: من دقیقاً به شما نمی‌گویم که رژه چگونه خواهد بود. این رژه به شکلی تا حدودی محدود برگزار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: امسال، سال جشن نیست - جشن (هشتادمین سالگرد پیروزی) سال گذشته برگزار شد و شامل یک رژه تمام عیار بود. امسال، قالب برگزاری رژه با توجه به وضعیت عملیاتی تا حدودی محدود خواهد بود. طبیعتاً اولویت اصلی امنیت مردم و ساکنان شهر است.

پیش از این، وزارت دفاع روسیه اعلام کرده بود که رژه نظامی روز ۹ مه ۲۰۲۶ (۱۹ اردیبشهت) در میدان سرخ مسکو، به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد پیروزی در جنگ بزرگ میهنی، بدون حضور تجهیزات نظامی برگزار خواهد شد.

بیانیه زلنسکی درباره میزبانی باکو از مذاکرات

پسکوف در پاسخ به پرسشی درباره سخنان ولادیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین درباره آمادگی کی‌یف برای تداوم مذاکرات با روسیه در جمهوری آذربایجان گفت: در حال حاضر هیچ صحبتی در این باره وجود ندارد.

تداوم حضور روسیه در کشور مالی

پسکوف درباره آخرین وضعیت حضور مسکو در کشور آفریقایی مالی نیز گفت: روسیه به دلیل نیازی که دولت فعلی مالی اعلام کرده است، در آن کشور حضور دارد و به ارائه کمک ادامه خواهد داد.

وی در واکنش به اظهارات نماینده جبهه آزادی‌بخش مالی مبنی بر اینکه قصد دارند روسیه را مجبور به ترک مالی کنند، گفت: روسیه به مبارزه علیه افراط‌گرایی و تروریسم از جمله در مالی ادامه خواهد داد.

پیش از این،‌ وزارت دفاع روسیه اعلام کرد نیروهای موسوم به «سپاه آفریقا» - جانشین گروه «واگنر» سابق - در جریان درگیری‌های اوایل این هفته از وقوع یک کودتای نظامی در کشور آفریقایی مالی جلوگیری کردند.


نظرات

آخرین اخبار
محل سرنگونی هواگردهای آمریکا در دشت مهیار ثبت ملی شد
سنای آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ توقف عملیات نظامی علیه ایران را رد کرد
محکومیت شدید حمله به کاروان «صمود» و اسارت فعالان حامی مردم غزه
دلنوشته رئیس قوه قضاییه برای رهبر شهید انقلاب
ترامپ از نخست‌وزیر مأمور عراق برای سفر به واشنگتن دعوت کرد
هیئت دولت مردم را به حضور در مراسم چهلم شهید علی لاریجانی دعوت کرد
لیلاز: سعی کردیم جلوی جنگ را بگیریم و نشد/محاصره دریایی قابل مدیریت است
وزارت صمت: واردات خودرو طبق روال گذشته انجام می‌شود
دفاع جنجالی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از ادامه جنگ علیه ایران
قالیباف خطاب به هگست: ایران محاصره‌پذیر نیست
فیفا: حضور ایران در جام جهانی 2026 قطعی است
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: به‌دنبال توافقی مشابه برجام نیستیم
واکنش ولایتی به اظهارات ترامپ درباره خلیج فارس
قطع برق و اختلال در سامانه‌های پیشران در ناو جنگی آمریکا
جنگ ایران 35 میلیارد پوند به اقتصاد انگلیس آسیب زد
سناتور آمریکایی: دولت ترامپ در جنگ با ایران به اهدافش نرسید
رونمایی وزیر ارشاد از بخش‌های جنبی جشنواره خلیج فارس در میناب
رانش زمین محور مرزی خوی - قطور را مسدود کرد
هلاکت 3 شرور و کشف یک تن مواد مخدر در کویر شهداد
درخواست رسانه‌های بزرگ از اسرائیل برای دسترسی آزاد خبرنگاران به غزه
انزوای مردی به نام دونالد ترامپ
وداع تلخ با نابغه کشتی ایران/پیام تسلیت وزیر ورزش
تاجرنیا: منظور حدادی از طرح برخی مسائل چیست؟
ارسال 6500تن سلاح آمریکایی به اسرائیل فقط در 24 ساعت!
افزایش قیمت گوشت گاو در آمریکا گرفتاری جدید دولت ترامپ
ماجدی: دخالت آمریکا ثابت کرد ورزش از سیاست جدا نیست
جهش 80 درصدی گوگرد در پی تنش در تنگه هرمز
فردا؛ پایان مهلت 60 روز ترامپ
پزشکیان: ادامه محاصره دریایی علیه ایران غیرقابل‌ تحمل است
افشای نامی غیرمنتظره برای سرمربیگری رئال مادرید
تیم ملی فوتبال با بازی درون گروهی تمرین کرد/قلعه نویی: 22 اردیبهشت به ترکیه می‌رویم
حزب‌الله: توقیف ناوگان جهانی «الصمود» جنایت دزدی دریایی است
کارگران، آیینه‌دار عزت، غیرت و همت این سرزمین اند
بازگشایی صندوق‌های املاک و مستغلات از روز شنبه 12 اردیبهشت
واکنش آیت‌الله عیسی قاسم به لغو تابعیت شهروندان بحرینی
تولید سریال «من دزد نیستم» از سر گرفته می شود
فوتبالیستی به 3 بیمار جان دوباره بخشید
وزیر خارجه فرانسه خطاب به همتای خود: متعهد به کاهش تنش‌ها در منطقه هستیم
ادای احترام خانه تئاتر به بیضایی و صدور بیانیه
ترامپ دوباره به صدراعظم آلمان درباره ایران حمله لفظی کرد
رییس سازمان غذا و دارو: اختلالی در تأمین داروهای حیاتی ایجاد نشد
کرملین از ارائه پیشنهادهای روسیه درباره برنامه هسته‌ای ایران خبر داد
گوترش نسبت به تداوم بحران خاورمیانه هشدار داد
تعیین تکلیف صادرات برخی محصولات پتروشیمی در بخشنامه جدید
پالتیکو: ویتکاف و کوشنر از پرونده‌های ایران و اوکراین کنار گذاشته شدند
حکم اعدام عامل حمله به ماموران پلیس در اصفهان اجرا شد
رایزنی عراقچی و رئیس پارلمان لبنان درباره لبنان و مذاکرات اسلام‌آباد
جمع‌آوری 36 میلیارد تومان کمک غیرنقدی در کمپین هلال‌احمر
وزش باد همراه با گرد و خاک در پایتخت
رد پیشنهاد جت اختصاصی فیفا توسط مسئولان فدراسیون فوتبال ایران