×
سیاسی
شناسه خبر : 313983
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1405/02/10 ساعت 16:31
سفیر ایران در هند: پایان جنگ پیش‌شرط حل اختلافات با آمریکاست

سفیر ایران در هند: پایان جنگ پیش‌شرط حل اختلافات با آمریکاست

محمد فتحعلی سفیر ایران در هند در گفت‌وگو با شبکه News18 با تأکید بر لزوم پایان جنگ و رفع تحریم‌ها، حق بهره‌مندی ایران از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای را خط قرمز تهران دانست و از آمادگی ایران برای صلح پایدار، تداوم دیپلماسی و امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز خبر داد.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمد فتحعلی، سفیر کشورمان در دهلی نو طی گفت‌وگویی با شبکه هندی News18، به تشریح مواضع تهران درباره آخرین تحولات سیاسی، امنیتی و اقتصادی پرداخت و بر ضرورت پایان جنگ، حفظ حقوق هسته‌ای ایران و گسترش همکاری‌های منطقه‌ای تأکید کرد.

این دیپلمات کشورمان با اشاره به پیشنهاد اخیر ایران به ایالات متحده، اعلام کرد که هنوز جزئیات این طرح به‌طور رسمی منتشر نشده و آنچه در رسانه‌ها مطرح می‌شود، صرفاً گمانه‌زنی است.

وی تأکید کرد که از نگاه ایران، پایان جنگ و برقراری صلحی پایدار، پیش‌شرط حل سایر اختلافات است و تهران تمایلی ندارد در چرخه معیوب «جنگ، آتش‌بس، مذاکره و دوباره جنگ» گرفتار شود.

به گفته او، ایران همزمان آمادگی مواجهه با جنگ و یا حرکت به سوی صلح را دارد و از هر ابتکار دیپلماتیک برای دستیابی به صلح دائمی استقبال می‌کند.

سفیر ایران در ادامه با بیان شروط تهران برای هرگونه توافق هسته‌ای، تصریح کرد که حق بهره‌مندی از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای، خط قرمز جمهوری اسلامی است.

او همچنین رفع کامل تحریم‌ها را از مهم‌ترین پیش‌شرط‌های مذاکره دانست و با انتقاد از سیاست‌های آمریکا و متحدانش، این تحریم‌ها را عامل فشار گسترده بر مردم ایران، از جمله در حوزه دارو و حمل‌ونقل هوایی، توصیف کرد.

در بخش دیگری از این گفت‌وگو، فتحعلی درباره امنیت تردد دریایی در تنگه هرمز گفت که ایران همواره به قوانین بین‌المللی پایبند بوده و کشتی‌های کشورهایی که در جنگ علیه ایران دخالت ندارند، از جمله هند، می‌توانند بدون محدودیت از این مسیر عبور کنند. او افزود که تاکنون نیز عبور کشتی‌های هندی با امنیت کامل انجام شده و این روند در آینده نیز ادامه خواهد داشت.

وی در واکنش به ادعاهای مطرح‌شده از سوی دونالد ترامپ درباره پایان یافتن ظرفیت ذخیره‌سازی نفت ایران، این اظهارات را غیرواقعی خواند و تأکید کرد که تجربه نشان داده چنین پیش‌بینی‌هایی مبنای درستی ندارند.

به گفته فتحعلی، "تجربه نشان داده است که صحبت از (چند روز) و (چند هفته) در ادبیات ترامپ موضوعی غیر واقعی است. او در ابتدای جنگ ادعا کرد که ایران ظرف سه روز تسلیم خواهد شد. اما دیدید که مردم ما نه تنها تسلیم نشدند بلکه این جنگ ملت ما را متحدتر و مستحکم‌تر نموده است". او تاکید کرد که ایران برای سناریوهای مختلف، از جمله یک جنگ طولانی، آمادگی دارد و تدابیر لازم را اتخاذ کرده است.

سفیر ایران در هند همچنین در خصوص پیشنهاد میانجی‌گری پاکستان، تأکید کرد که تهران از هر ابتکار برای کاهش تنش استقبال می‌کند و محل برگزاری مذاکرات اهمیتی ندارد، بلکه محتوای مذاکرات و تأمین منافع ملی ایران تعیین‌کننده است. او همچنین تصریح کرد که طرف مذاکره ایران، دولت آمریکا است و تهران رژیمی به نام اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد.

فتحعلی در پاسخ به شایعات درباره وضعیت سلامتی رهبر جمهوری اسلامی ایران، این ادعاها را بی‌اساس دانست و تأکید کرد که ایشان در سلامت کامل بوده و امور کشور را مدیریت می‌کنند. وی انتشار چنین شایعاتی را بخشی از جنگ روانی دشمنان عنوان کرد.

سفیر ایران همچنین به نقش راهبردی بندر چابهار در توسعه همکاری‌های منطقه‌ای اشاره کرد و گفت که این پروژه با وجود تحریم‌ها با سرعت در حال پیشرفت است. به گفته او، اتصال این بندر به شبکه ریلی کشور و توسعه زیرساخت‌های جانبی، آن را به یک قطب مهم اقتصادی برای ایران، هند و کشورهای منطقه تبدیل خواهد کرد.

در پایان، فتحعلی درباره وضعیت شهروندان هندی مقیم ایران گفت که هیچ تفاوتی میان آنان و شهروندان ایرانی وجود ندارد و دولت ایران خود را متعهد به تأمین امنیت و آزادی‌های مذهبی آنان می‌داند.

این دیپلمات کشورمان با اشاره به فعالیت آزادانه جامعه سیک‌ها در اماکن مذهبی خود در تهران، تأکید کرد که ایران آزادترین کشور منطقه برای پیروان ادیان مختلف است. او تاکید کرد، در طول جنگ اخیر، دشمنان ما یک کنیسه یهودیان در تهران را نیز بمباران کردند که نشان از ماهیت ضددینی و تروریستی بودن آنهاست.


نظرات

آخرین اخبار
آبفا: 5353 روستا از آب پایدار بهره‌مند شدند
برنامه قطعی برق کرمان فردا پنجشنبه 12 شهریور+ لینک خاموشی کرمان
حمایت روسیه از کوبا جدیتر شد؛ هشدار به آمریکایی‌ها
سفر رئیس سومالی‌لند به آمریکا برای جلب حمایت واشنگتن
نشست تخصصی ارتش برای بررسی تحولات و ارتقای آمادگی و توان دفاعی ایران
آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405؛ سکه 4 میلیون تومان گران شد
بورس قرمز شد؛ ریزش 80 هزار واحدی شاخص و خروج 5.6 همت پول حقیقی
چرایی بالا زدن رگ قیمتِ سیب‌زمینی
برنامه قطعی برق تهران فردا پنجشنبه 12 شهریور 1405 + جدول خاموشی مناطق تهران
بیانیه وزارت خارجه درباره دفاع مشروع ایران برابر پایگاه‌های آمریکایی
اردوغان: عضویت ترکیه در شانگهای به معنای پشت کردن به غرب نیست
پاسخ دانمارک به فشار ترامپ؛ نیروهای نظامی در گرینلند مستقر شدند
قالیباف: ایران و جبهه مقاومت در یک مسیر مشترک علیه استکبار قرار دارند
چرا قیمت میوه در بازار نوسان دارد؟
افزایش قیمت محصولات ایران خودرو از فردا 12 شهریور + جدول قیمت های جدید
ایران محور رایزنی گروسی با نماینده جدید آمریکا در آژانس
گوترش رژیم صهیونیستی را تهدید کرد؛ ارجاع پرونده به لاهه
تشکیل 832 پرونده در دادسرای جرایم اقتصادی؛ هشدار دادستان به اجاره‌ دهندگان کارت بازرگانی
قیمت نقره امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405 /جهش قیمت نقره در بازار+جدول قیمت ها
سفارت ایران در آلمان: سکوت غرب در برابر جنایات آمریکا، دفن حقوق بشر و دموکراسی است
میانگین مصرف روزانه بنزین از 148 میلیون لیتر گذشت
قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405؛ دینار در بازار ایران گران شد
پوتین: با تروریست‌ها مذاکره نمی‌کنیم
برنامه خاموشی برق کرمانشاه پنجشنبه 12 شهریور 1405 + لینک جدول قطعی برق
آخرین اخبار دربی 107؛ از حضور هواداران تا حواشی استقلال و پرسپولیس ، چشم‌ها منتظر سوت آغاز
برنامه قطعی برق خوزستان فردا پنجشنبه 12 شهریور 1405؛ جدول خاموشی اهواز
مجلس دوفوریت طرح برخورد با ماینرهای غیرمجاز را تصویب کرد
زاخارووا: از تشدید تنش‌ها پیرامون ایران متأسفیم
چرخه حمله و درگیری!
نوراینفو | آمار اهدای خون در تهران؛ چند درصد تهرانی‌ها موفق به اهدای خون شدند؟
پشت پرده ادعای بی‌نیازی ترامپ از مذاکره چیست
قطعی برق مازندران فردا 12 شهریور اعلام شد؛ جدول خاموشی ساری
قطعی برق تهران امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405 + لینک جدول خاموشی
برنامه قطعی برق گلستان فردا پنجشنبه 12 شهریور 1405+ لینک جدول خاموشی
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز چهارشنبه 11 شهریور؛ پژو 207 و دنا چند میلیارد شدند؟
قیمت سکه پارسیان امروز 11 شهریور؛ هر گرم به 22.5 میلیون تومان رسید
قیمت معاینه فنی خودرو در سال 1405 اعلام شد + جدول تعرفه‌ها
پاسخ موشکی و پهپادی ایران به حملات آمریکا؛علی‌السالم، کمپ تیتین و شیخ عیسی هدف قرار گرفتند
نورویدئو | لارک؛ جایی که جنگ آمریکا با ایران وارد تله هزینه شد
آخرین قیمت دلار امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405؛ جهش 5 هزار تومانی قیمت دلار
ترکیب احتمالی استقلال و پرسپولیس در دربی 107 اعلام شد + اسامی بازیکنان
دربی 107 استقلال و پرسپولیس؛ نبرد سرخابی‌ها در نقش جهان در سایه تحولات منطقه
واکنش پاکستان به تنش ایران و آمریکا؛ امیدوار به ازسرگیری مذاکرات هستیم
شهرداری تهران به دنبال نسخه جدید جبران خسارت جنگ؛ پای «تراکم مازاد» به میان آمد
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز چهارشنبه 11 شهریور 1405؛ شاهین، اطلس و کوییک چند شدند؟
قیمت گوشت قرمز امروز 11 شهریور 1405؛ نرخ گوشت گوسفندی و گوساله اعلام شد
شارژ کالابرگ شهریور و پاییز تغییر کرد؛ کدام کدهای ملی زودتر شارژ می‌شوند؟
هوا در ایران گرم‌تر شد؛ افزایش 1.8 درجه‌ای دمای کشور
جزئیات انفجار در ایستگاه قطار آگسبورگ آلمان
قالیباف در واکنش به حملات آمریکا: اگر مثل شیطان بکشی، شیطانی