×
بین الملل
شناسه خبر : 312988
تاریخ انتشار : یکشنبه 1405/02/06 ساعت 15:51
واکنش جهانی به تیراندازی در ضیافت خبرنگاران کاخ سفید

واکنش جهانی به تیراندازی در ضیافت خبرنگاران کاخ سفید

در پی شنیده شدن صدای تیراندازی در ضیافت شام خبرنگاران کاخ سفید در واشنگتن، سرویس مخفی آمریکا دونالد ترامپ را به سرعت از محل خارج کرد و ضارب بازداشت شد. این حادثه واکنش گسترده مقامات و دولت‌های مختلف جهان را در محکومیت خشونت سیاسی به همراه داشت.

نورنیوز-گروه بین الملل: با شنیده شدن صدای بلند شلیک در ضیافت شام کاخ سفید که شامگاه شنبه به وقت محلی آمریکا در حال برگزاری بود، سرویس مخفی آمریکا به سرعت دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور را از مراسم ضیافت خبرنگاران کاخ سفید خارج کرد و شرکت کنندگان پناه گرفتند.

بعد از این تیراندازی، برخی دیگر از اعضای کابینه آمریکا نیز از محل برگزاری مراسم تخلیه شدند.

آنتونی گوگلیلمی (Anthony Guglielmi) رئیس ارتباطات خدمات مخفی آمریکا در بیانیه ای که در شبکه اجتماعی منتشر شد گفت: فرد تیرانداز بازداشت شده و وضعیت افراد دیگر دخیل در این حمله هنوز مشخص نیست و پلیس فعالانه در حال ارزیابی اوضاع است.

متحدان ترامپ از جمله لیندسی گراهام عضو جمهوریخواه سنای آمریکا در واکنش به این حمله گفت «تنها چیزی که درباره آن مطمئن هستم این است که در دورانی زندگی می کنیم که تهدیدها علیه رئیس جمهور ترامپ و دیگر مقامات دولتی بی سابقه است.»

زهران ممدانی شهردار دموکرات آمریکایی گفت «خشونت سیاسی کاملا غیرقابل قبول است».

اما آنچه که ترامپ آن را عملیات «گرگ تنها» توصیف کرده واکنش های جهانی اعم از مقامات و رسانه ها را نیز برانگیخته است. کلائودیا شینباوم رئیس جمهوری مکزیک در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به اخبار تیراندازی در واشنگتن گفت: «خشونت نباید هرگز راه حل باشد»

مارک کارنی نخست وزیر کانادا که شاهد گسترش تنش ها بین کشورش و آمریکا بوده نیز در شبکه ایکس اظهار داشت: «خشونت سیاسی در دموکراسی جایی ندارد» و با همه کسانی که در این رویداد به زعم او نگران کننده متاثر شده اند ابراز همدردی کرد.

این حادثه امنیتی مهم در کاخ سفید برخی از مقامات جهانی را بر آن داشت تا آن را به عنوان یک «خشونت سیاسی» محکوم کنند.

شهباز شریف نخست وزیر پاکستان نیز با انتشار پیام در شبکه های اجتماعی این حمله را محکوم کرد گفت و عمیقا از شنیده آن «شوکه» شده است.

آصف علی زرداری رئیس جمهوری پاکستان نیز این تیراندازی را در مراسم ضیافت شام خبرنگاران محکوم کرد و در بیانیه ای که از سوی دفترکارش منتشر شده است آن را «اقدام شنیع تروریستی» توصیف کرد.

نارندرا مودی نخست وزیر هند با محکومیت این حمله گفت «خشونت در دوکراسی جایی ندارد.»

آنتونی آلبینز نخست وزیر استرالیا از سلامت افراد حاضر در این مراسم ابراز خرسندی کرد و در بیانیه ای به قدردانی از کار نیروهای سرویس مخفی آمریکا و سازمان های پلیس برای اقدام سریع بسنده کرد.

کریستین تونر سفیر انگلیس در آمریکا نیز که به همراه برخی دیگر از مقامات سفارت انگلیس در این مراسم حاضر بودند در شبکه ایکس از واکنش «حرفه ای» و «سریع» سرویس مخفی آمریکا قدردانی کرد.

دلسی رودریگس رئیس جمهور موقت ونزوئلا، این تیراندازی را محکوم کرد و اظهار داشت: «ما حمله نافرجام علیه رئیس جمهور ترامپ و همسرش، ملانیا، را به شدت محکوم می‌کنیم. برای آنها و همه شرکت‌کنندگان در شام خبرنگاران بهترین آرزوها را داریم. خشونت هرگز گزینه‌ای برای کسانی که به ارزش‌های صلح پایبند هستند، نیست.»

دولت پرو نیز با صدور بیانیه‌ای «همبستگی خود را با دولت و مردم ایالات متحده در پی وقایع رخ داده» ابراز داشت.

رودریگو پاز رئیس‌جمهوری بولیوی نیز «همه اعمال خشونت‌آمیز» را رد کرد و در صفحه ایکس خود نوشت: «ما قاطعانه همه اعمال خشونت‌آمیز، به ویژه آن‌هایی که حیات انسانی را تهدید می‌کنند، صرف نظر از منشا آنها، رد می‌کنیم. هیچ شکلی از خشونت نهادی یا فردی نمی‌تواند جایی در یک جامعه دموکراتیک داشته باشد.»

خاویر میلی رئیس‌جمهوری آرژانتین نیز «سوءقصد جدید» علیه ترامپ و «لفاظی‌های خشونت‌آمیز چپ‌گرایان در سراسر جهان که این نوع حملات را ترویج می‌دهند» را محکوم کرد.

لوئیس ابینادر رئیس‌جمهوری جمهوری دومینیکن نیز از آسیب ندیدن ترامپ و همسرش ابراز رضایت کرد.

سانای تاکایچی نخست وزیر ژاپن، نیز این خشونت را محکوم کرد. او گفت: «از شنیدن این که رئیس جمهور ترامپ پس از تیراندازی‌های وحشتناک در امان است، آسوده خاطر شدم. خشونت هرگز در هیچ کجای دنیا قابل تحمل نیست.»

لای چینگ-ته، رئیس جمهور تایوان، از این حادثه ابراز تأسف کرد و خشونت سیاسی را محکوم کرد. او در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «از شنیدن خبر تیراندازی در مراسم خبرنگاران کاخ سفید شوکه و به شدت نگران شدم. از شنیدن این که رئیس جمهور ترامپ و سایر شرکت‌کنندگان از آسیب فیزیکی در امان هستند، آسوده خاطر شدیم و هر نوع خشونت سیاسی را به شدت محکوم می‌کنیم.»

این حادثه واکنش برخی از رسانه ها را نیز برانگیخت. روزنامه انگلیسی گاردین تیتر زد «ضیافت مطبوعاتی کاخ سفید با این حمله به هم ریخت»

تارنمای آمریکایی آکسیوس نوشت: «تهدید روز شنبه تازه ترین مورد از یک الگوی مستند است که به اولین دوره مبارزه انتخابات ریاست جمهوری ترامپ باز می گردد.»

این رسانه مدعی شد «چنین سابقه ای شامل افراد مسلح تنها تجمعات او، توطئه قتل افراد اجیر شده و تکرار نقض مکرر امنیتی» می شود.

تارنمای آمریکایی هیل نوشت: مراسم با خبرنگاران به شب «ترس و گریه» تبدیل شد.

ترامپ شنبه شب به وقت محلی در پیامی در شبکه اجتماعی تروت‌سوشال نوشت: «شبی خاص در واشنگتن دی. سی. سرویس مخفی و نیروهای اجرای قانون کار فوق‌العاده‌ای انجام دادند. آن‌ها سریع و شجاعانه عمل کردند. تیرانداز دستگیر شده است.»

رئیس جمهوری آمریکا افزود: «من پیشنهاد کرده‌ام که اجازه دهیم مراسم ادامه پیدا کند، اما تصمیم‌گیری کاملاً بر اساس نظر نیروهای اجرای قانون خواهد بود.»

پیش از این نیز در مرداد ماه سال ۱۴۰۳ ترامپ یک بار از یک ترور نافرجام جان سالم بدر برد. ترامپ در شهر باتلر ایالت پنسیلوانیا درباره موضوع مهاجرت سخنرانی می‌کرد که هدف گلوله قرار گرفت. در این حادثه، ترامپ زخمی شد و فرد ضارب و یکی از شرکت‌کنندگان در تجمع کشته شدند. همچنین دو نفر دیگر از حاضران در این گردهمایی نیز زخمی شده‌اند.

رئیس جمهوری آمریکا پس از آنکه در بیمارستان تحت مداوا قرار گرفت، در بیانیه‌ای گفت: یک گلوله به من اصابت کرد که قسمت بالای گوشم را سوراخ کرد.


اخبار مرتبط
«کول توماس آلن» اتهامات خود را رد کرد
دوشنبه 1405/02/21 ساعت 20:55
متهم ترور نافرجام ترامپ در دادگاه؛
«کول توماس آلن» اتهامات خود را رد کرد
کول توماس آلن، متهم تیراندازی در جریان مراسم شام انجمن خبرنگاران کاخ سفید، در دادگاه فدرال اتهام تلاش برای قتل دونالد ترامپ و تیراندازی به یک مامور سرویس مخفی را نپذیرفت.
افشاگری جدید درباره ضعف امنیتی در ضیافت کاخ سفید
دوشنبه 1405/02/07 ساعت 10:28
افشاگری جدید درباره ضعف امنیتی در ضیافت کاخ سفید
واشنگتن‌پست گزارش داد در ضیافت شام خبرنگاران کاخ سفید با حضور ترامپ و مقامات ارشد، سطح امنیتی کمتر از استانداردهای معمول برقرار بوده و می‌توانست تبعات جدی برای ساختار قدرت آمریکا ایجاد کند.
انتشار بیانیه منتسب به مظنون تیراندازی مراسم شام خبرنگاران کاخ سفید
یکشنبه 1405/02/06 ساعت 22:43
انتشار بیانیه منتسب به مظنون تیراندازی مراسم شام خبرنگاران کاخ سفید
ضارب ضیافت خبرنگاران کاخ سفید بیانیه‌ای را پیش از حمله نوشته و گفته که دیگر حاضر نیست به «یک کودک‌آزار، متجاوز و خائن» اجازه دهد که دست او را در جنایات خود آلوده کند.
افشای هویت و انگیزه عامل تیراندازی در مراسم کاخ سفید
یکشنبه 1405/02/06 ساعت 10:12
افشای هویت و انگیزه عامل تیراندازی در مراسم کاخ سفید
پس از تیراندازی در ضیافت خبرنگاران کاخ سفید، هویت مظنون به‌عنوان کول توماس آلن، جوانی 31 ساله از کالیفرنیا اعلام شد. این حادثه که در هتل محل برگزاری مراسم رخ داد، با واکنش فوری نیروهای امنیتی همراه بود و تحقیقات درباره انگیزه مهاجم ادامه دارد.
نظرات

آخرین اخبار
«مرگ تدریجی» سازمان ملل از زبان گروسی
نماینده ایران در لیگ قهرمانان آسیا 2 معرفی شد؛ AFC حضور سیرجانی‌ها را تأیید کرد
ایرانیان اندازه چند کشور برق مصرف می کنند؟
انهدام 2 هسته‌ عملیاتی گروهک تروریستی تکفیری در جنوب‌شرق کشور
واکنش مجلس به بنزین 87 هزار تومانی ؛چرا فروش به قیمت فوب خلیج فارس متوقف شد؟
بن‌گویر تشنه اخراج فلسطینی‌ها از نوار غزه است
آخرین اخبار نقل‌وانتقالات سپاهان امروز 22 مرداد؛ رونمایی از نسخه جدید کادرفنی محرم
خشونت نتانیاهو صدای 300نظامی صهیونیست را درآورد
بختیاری‌زاده: نمی‌توانیم به خاطر پنجره بسته گریه کنیم؛کاش رامین رضاییان کمی تخفیف می‌داد
قیمت مرغ امروز پنج شنبه چقدر شد؟+جدول قیمت کالاهای اساسی
عمان میزبان بازی‌های آسیایی تراکتور می شود
تصادف مرگبار در جاده ساوه 2قربانی گرفت
قیمت دینار عراق امروز پنجشنبه 22 مرداد / جدول نرخ دینار
جنایت جدید صهیونیست ها؛ آتش سوزی با فسفر سفید
تهران زیر آتش؛ دیوارها روایتگر چیزی فراتر از جنگ
از «گوشمالی» تا قتل؛ جزئیات تازه از جنایت در خانه یک زن در یافت آباد
کودکستان‌های بدون مجوز زیر ذره‌بین آموزش و پرورش
بازداشت 3 کارمند شهرداری گلوگاه به اتهام اختلاس
قیمت نفت امروز پنج شنبه 22 مرداد/ سقوط آزاد قیمت نفت پس از 6 روز صعود
راز مرگ مرد جوان در مازندران فاش شد؛ اختلافات خانوادگی انگیزه جنایت
ثبت‌نام مدارس شاهد آغاز شد
ادعای تهدید ترور ترامپ، طرح اسرائیل برای تاثیر بر سیاست آمریکا بود
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس پنجشنبه 22 مرداد/این ستاره گران‌ترین خرید لیگ می‌شود؟
باند جعل گذرنامه در تهران منهدم شد
اکبر عبدی با سریال «پرانتز باز» میهمان مردم می‌شود
کشف شبکه سازنده پهپاد در عراق
تیراندازی دانش‌آموز 14 ساله در امریکا و یک مصدوم
زمان پایان حضور نظامی آمریکا در عراق مشخص شد
49 زندانی جرایم غیرعمد در ایلام آزاد شدند
نورنما | آمدم تا برایت بگویم رازهای بزرگ دلم را ...
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 22 مرداد 1405+جدول پخش
دختر نوجوان ایرانی قهرمان وزنه‌برداری آسیا شد
عراقچی خطاب به امریکا: مراقب اخبار جعلی و اشتباه محاسباتی باشید
پاسخ منفی سیتی به بارسلونا برای «رودری»
واکنش ایران به ادعاهای نتانیاهو درباره فلسطین و جولان؛ محکومیت اقدام کلمبیا
200 نفر از آتش سوزی مشهد نجات یافتند
ژاوی سرمربی هلند شد؛ شروعی سخت برابر آلمان
تنش تازه روسیه و ژاپن بر سر جزایر کوریل
ترکیب احتمالی استقلال برای اولین بازی فصل اعلام شد
پشت پرده خروج سخنگوی ترامپ؛ پای یک افشای امنیتی در میان است
خواب‌آلودگی راننده حادثه آفرید؛ 11 مصدوم در محور بجنورد-آشخانه
هشدار درباره پیش‌خرید خودرو در مازندران
14 میلیون مجرد در سن ازدواج؛ چرا جوانان ایرانی ازدواج نمی‌کنند؟
افغانی گران شد
10 تعرض اسرائیل به سوریه در 24 ساعت
بقائی: کشتی فله‌بر خارجی عامل آلودگی نفتی قشم است
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 22 مرداد 1405 / اونس روی 4400 دلار ماند
هوای تهران نمره قبولی گرفت
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول
جدول جدید قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه 22 مرداد