×
سیاسی
شناسه خبر : 272696
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/13 ساعت 15:15
عراقچی: آماده دیپلماسی هستیم

عراقچی: آماده دیپلماسی هستیم

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: ما آماده دیپلماسی هستیم ولی دیپلماسی با ارعاب و تهدید همخوانی ندارد و درواقع دیپلماسی اصول خود را دارد.

 نورنیوز-گروه سیاسی: «سید عباس عراقچی» بعد از ظهر دوشنبه در مراسم تجدید میثاق با آرمان‌های امام (ره) با بیان اینکه «در جنگ ۱۲ روزه مردم ایران با درایت مقام معظم رهبری و  اعتماد به نفسی که از مرحوم امام گرفته بودند مقاومت را انتخاب کردند»، گفت: جنگ ۱۲ روزه  نشان داد که با مقاومت، ایثار و ایستادگی می‌توان سلاح‌های سنگین را شکست داد و  همانطور که امام خمینی فرمودند خون بر شمشیر پیروز است.

اعتراض حق مسلم مردم ایران است

وی با  اشاره به تحولات اخیر در کشور و با تاکید بر اینکه «اعتراض حق مسلم مردم ایران است» گفت: آنچه که از هجدهم دی ماه به بعد شاهد آن بودیم و اتفاقاتی که در طول آن سه روز رخ داد ادامه جنگ ۱۲ روزه بود و عوامل تروریستی وارد شدند و ما باید ۱۰ روز اعتراضات را از این سه روز جدا کنیم و همانطور که پیش از این نیز گفته‌ام آن سه روز ادامه جنگ ۱۲ روزه بود که دشمنان البته در پیشبرد اهداف خود با شکست مواجه شدند.

در عین حال که همواره مرد جنگ بوده‌ایم مرد دیپلماسی هم بوده‌ایم

عراقچی با بیان اینکه «ان‌شاءالله برکات این مقاومت را در عرصه سیاست خارجی کشور می‌بینیم» ، ادامه داد: ما در عین حال که همواره مرد جنگ بوده‌ایم همواره مرد دیپلماسی هم بوده‌ایم. هیچ‌گاه دیپلماسی را رها نکرده‌ایم و فرصتی را برای تامین منافع مردم ایران از دست نداده‌ایم.

این دیپلمات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه «ما با نیروهای مسلح در یک سنگر هستیم و آنها وظیفه خود را انجام می‌دهند و ما هم وظیفه خود را  در دستگاه دیپلماسی انجام می‌دهیم و همه در راستای تامین منافع و امنیت مردم ایران حرکت می‌کنیم»، گفت: دشمنان بعد از شکست در این توطئه اخیر، آنها هستند که مجدداً صحبت از دیپلماسی می‌کنند. ما آماده دیپلماسی هستیم به شرطی که از موضع برابر، احترام و منافع متقابل باشد. باید با مردم ایران با احترام صحبت کرد . هر کس با ملت ایران با احترام صحبت کند در همین چارچوب پاسخ می‌بیند و هر کس بخواهد با زور صحبت کند، همانگونه با زور  پاسخ خواهد گرفت.

عراقچی تاکید کرد: ما آماده دیپلماسی هستیم ولی دیپلماسی با ارعاب و تهدید همخوانی ندارد و درواقع دیپلماسی اصول خود را دارد.

در برابر متجاوز می‌ایستیم

وزیر خارجه در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به موضوع جنگ ۱۲ روزه گفت: در روز اول جنگ در حالی که در حال رفتن به وزارت خارجه بودم به یاد شهریور ۵۹ افتادم زمانی که عراق به ایران حمله کرد در آن مقطع وقتی این حمله صورت گرفت امام خمینی (ره) فرمودند که اتفاقی نیفتاده است، دزدانی سنگ در چاه انداخته‌اند که جوابشان داده می‌شود. در آن مقطع با خود می‌گفتم که ما در موقعیت مشابه قرار گرفته‌ایم، آمده‌اند و حمله کرده‌اند و جوابشان را خواهیم داد و  همانطور که در جنگ هشت ساله در برابر متجاوز ایستادیم‌ اکنون نیز در برابر متجاوز می‌ایستیم.

جنگ ۱۲ روزه یک نقطه عطف در تاریخ ایران است

عراقچی با بیان اینکه «جنگ ۱۲ روزه یک نقطه عطف در تاریخ ایران است و جا دارد که سال‌ها در مورد آن نوشته و گفت‌وگو شود»، خاطرنشان کرد: در همان مقطع رئیس‌جمهور آمریکا توییت کرد و تاکید کرد که ایران باید بدون قید و شرط تسلیم شود و در عین حال صحبت از مذاکره می‌کردند که ما در پاسخ گفتیم که ما در حال مذاکره بودیم که جنگ شد و جنگ باید متوقف شود تا مذاکره‌ای صورت بگیرد ولی آنها می‌گفتند که آتش‌بس می‌تواند یکی از نتایج مذاکرات باشد. 

وزیر خارجه افزود: در جنگ ۱۲ روزه مردم ایران با درایت مقام معظم رهبری و با اعتماد به نفسی که از مرحوم امام خمینی (ره) گرفته بودند، مقاومت را انتخاب کردند از همان شب اول پاسخ نیروهای مسلح ما به حملات آنها آغاز شد و ادامه پیدا کرد؛ چنان‌که در روز دوازدهم جنگ همان‌هایی که می‌گفتند که ایران باید بدون قید و شرط تسلیم شود موضوع آتش‌بس بدون قید و شرط را مطرح کردند و این نتیجه اراده، اعتماد به نفس و مقاومت مردم ایران بود،  اعتماد به نفسی که از امام و راه مقام معظم رهبری یاد گرفته بودیم.


نظرات

آخرین اخبار
رئال فاتح مستایا؛ تعقیب بارسا ادامه دارد
لاوروف: پرونده اپستین چهره واقعی غرب را افشا کرد
شکست طارمی و المپیاکوس در دیدار حساس یونان
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 20 بهمن 1404+ جدول
سفیر نروژ به‌دلیل ارتباط با پرونده اپستین استعفا داد
حملات هوایی و توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به خان‌یونس و غزه
سازمان ملل: نسل‌کشی در غزه ادامه دارد
آغاز شارژ کالابرگ دهک‌های 4 تا 7 از امروز
رایزنی وزرای خارجه روسیه و عمان درباره ایران
ترامپ از سفر رئیس‌جمهور چین به آمریکا خبر داد
آغاز جلسه غیرعلنی بهارستان با حضور عراقچی و سرلشکر موسوی
سلاح‌های هسته‌ای و روابط بین‌المللی: تنش‌های کهن و گرایش‌های نوین
پاپ آمریکا سفر نخواهد کرد
پیام‌های دور ششم مذاکره ایران و امریکا
تمهیدات ترافیکی ویژه یوم الله 22 بهمن در تهران اعلام شد
خرازی: شروع مذاکرات با آمریکا خوب بوده است
گزارش تصویری | نشست خبری فیلم آرامبخش
پیروزی سیاسی ایران در مسقط
مذاکرات و لغو تحریم‌ها
دوفوریتی | برای بلوغ دیجیتال نوجوانان نه فکری کردیم نه کاری
برنامه مسابقات ورزشی امروز 20 بهمن1404+ جدول پخش
گزارش تصویری | نشست خبری فیلم خواب
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 20 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
تغییر فعالیت مغز با مدیتیشن
ریشه بسیاری از سقط‌جنین‌ها به دوران پیش از تولد مادر بازمی‌گردد
دیگر نگران پرواز زدگی نباشید
اوریگامی DNA، کلید نظم‌بخشی مولکولی در نیمه‌رساناهای دوبعدی
انگل «توکسوپلاسما» در مغز بسیار فعال است!
این نشانه‌های پوستی را جدی بگیرید
چرا نباید با هوش مصنوعی مشورت کنیم؟
الحاق کرانه باختری ادامه جنگ همه‌جانبه علیه مردم فلسطین است
حماس: صهیونیست‌ها درپی پایان دادن به‌وجود فلسطینی‌ها هستند
دخالت آمریکا در انتخابات ژاپن
ایجاد ساختار رهبری جدید در حزب الله
اوکراین: فقط ترامپ می‌تواند به جنگ پایان دهد
با یک روش ساده، بازگشت آریتمی قلبی را کاهش دهید
علت سفر عجولانه نتانیاهو به آمریکا فاش شد
شاگردان گواردیولا، از سد لیورپول گذشتند
لاوروف: روسیه به دنبال حمله به اروپا نیست
جلسه ستاد بررسی حوادث دی‌ماه به دستور پزشکیان برگزار شد
سردار موسوی: پاسخ ما به خطای دشمن سخت‌تر خواهد بود
آغاز تولید پهپاد از سوی اوکراین در انگلستان و آلمان
اپستین، سردمداران اسرائیل را به جان هم انداخت
ترامپ: انتخابات آمریکا تقلبی و مایه خنده جهان است
2 اسرائیلی دیگر به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت شدند
حسینوند طلایی شد
تعبیر حسینی از حذف ارز ترجیحی: حذف نشد؛ کم آمد!
پیروزی نخست‌وزیر فعلی ژاپن در انتخابات
عکس های منتخب ایران ؛ یکشنبه 19 بهمن 1404
گفتگوی وزرای خارجه روسیه و عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا