×
سیاسی
شناسه خبر : 248445
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 09:35
ریاضیات جنگ!

محمدکاظم انبارلویی

ریاضیات جنگ!

استراتژیست‌های نظامی جهان معتقدند جنگ فارغ از محاسبات سیاسی و اجتماعی دارای یک محاسبات ریاضی و هندسی است. اگر ژنرال‌های پای کار جنگ از آن بی‌اطلاع باشند، شکست آن‌ها قطعی است. جنگ یک صفحه هندسی دارد که اضلاع «خطوط عملیات» و «نقاط تعیین کننده» در آن مهم است. هنر یک فرمانده نظامی، شناسایی این نقاط و درک درست از خطوط عملیاتی است.

نورنیوز- گروه سیاسی : ۱- استراتژیست‌های نظامی جهان معتقدند جنگ فارغ از محاسبات سیاسی و اجتماعی دارای یک محاسبات ریاضی و هندسی است. اگر ژنرال‌های پای کار جنگ از آن بی‌اطلاع باشند، شکست آن‌ها قطعی است. جنگ یک صفحه هندسی دارد که اضلاع «خطوط عملیات» و «نقاط تعیین کننده» در آن مهم است.
هنر یک فرمانده نظامی، شناسایی این نقاط و درک درست از خطوط عملیاتی است.
اندازه‌گیری قواره خطوط عملیاتی و نقاط تعیین‌کننده در حوصله حوزه ریاضیات جنگ است.
فرمول ریاضی جنگ از تمرکز روی نقطه‌های تعیین‌کننده و درک خطوط عملیاتی به دست می‌آید.
۲- عملیات طوفان‌الاقصی که در آستانه دوسالگی آن هستیم یک اتاق فکر داشت که «یحیی سنوار» و ژنرال‌های حماس ازجمله «محمد ضیف» روی ریاضیات جنگ و هندسه نبرد تمرکز داشتند. بیرون از صحنه نبرد اسماعیل هنیه و کادرهای سیاسی به صلاحیت‌های علمی و عملی فرماندهان جنگ اطمینان داشتند.
در همان ساعات اولیه نبرد دژ پولادین خطوط دفاعی رژیم صهیونیستی سقوط کرد. آن‌ها با گرفتن ده‌ها اسیر و صدها کشته از صهیونیست‌ها کلید پیروزی جنگ را پیدا کرده بودند.
آن‌ها امنیت ملی اشغالگران و آرامش‌ خیالی آن‌ها را هدف قرار دادند و ده‌ها هزار آواره جنگ روی دست تروریست‌های کابینه نتانیاهو به جای گذاشتند.
بمباران‌های وحشیانه، ویران کردن خانه‌ها، قتل‌عام کودکان و زنان، گرسنگی دادن به مردم و کوچ آنان، مشکل آن‌ها را حل نکرد. ژنرال‌های شکست‌خورده صهیونیستی خود را به در و دیوار سوریه و لبنان و یمن زدند. حتی هزینه جنگ با ایران را قبول کردند، مشکل آن‌ها حل نشد.
اکنون دولت حماس در غزه پس از دو سال نبرد هنوز مستقر است. ارتش حماس از صهیونیست‌ها تلفات می‌گیرد. مردم با استقامت و پایداری حیرت‌انگیزی پای هزینه‌های مادی و معنوی جنگ ایستاده‌اند.
این حقیقت نشان می‌دهد تمرکز حماس روی «خطوط عملیات» و «نقاط تعیین‌کننده» حفظ شده و محاسبات ریاضی و فهم هندسی جنگ آن‌ها درست بوده است.
۳- سالگرد شهید سیدحسن‌نصر‌الله و شهید سیدهاشم صفی‌الدین فرصتی بود در کنار سفر برخی گروه‌‌های جهادی که از ایران به لبنان رفته بودند، حال و هوای لبنانی‌ها و بچه‌های حزب‌الله را از نزدیک درک کنم. آنجا جوانانی با گردن‌های افراشته و بازوان ستبر و فولادین خود را فاتح نبردهای اخیر در ضلع خطوط عملیاتی هم مرز رژیم صهیونیستی می‌دانستند و منتظر  فرمان جدید برای حضور در این خطوط و اضلاع بودند.
همین آرایش در یمن، غزه، کرانه باختری و نهایتا ایران وجود دارد. اتاق جنگ ناتو در غرب‌آسیا و چکمه‌پوشان تروریست ارتش رژیم صهیونیستی از این حجم از آمادگی بی‌خبر است. دلش را به شکستن چند دیوار صوتی، بمباران‌های بی‌هدف و ترور رهبران مقاومت خوش کرده است. لذا در دره «بیچارگی» و «له‌شدگی» دست و پا می‌زند.
۴- طوفان‌الاقصی افسانه «شکست‌ناپذیری» صهیونیست‌ها را ابطال کرد. طوفان‌الاقصی «نفوذناپذیری» صهیونیست‌ها را بر باد داد. طوفان‌الاقصی «ضربه‌پذیری» راهبردهای آمریکا در غرب آسیا را نشان داد.
صهیونیست‌ها و ناتو پس از دو سال جنایت جنگی و کشتار جمعی و کاربرد بمباران‌ در حجم سه بمب اتمی در غزه آثار این تمرکز حماس روی «نقاط ضعف» رژیم صهیونیستی را نتوانستند از بین ببرند.
حزب‌الله در لبنان هنوز قدرت فائقه است. در عراق گروه‌های جهادی دست به ماشه هستند. در یمن صهیونیست‌آزاری در سرزمین‌های اشغالی یک جیره روزانه برای نقض امنیت اشغالگران است.
ایران سه ضربه کشنده در سه وعده صادق، چکش موشکی و پهپادی خود را روی پایگاه‌های نظامی آمریکا و صهیونیست‌ها در سرزمین‌های اشغالی تست کرده است.
آمریکا و رژیم صهیونیستی عملا وارد یک گودال جنگ فرسایشی شدند. هر چه جلوتر می‌رویم «قدرت معنایی» ایران و جبهه مقاومت از میان گردوخاک و خاکستر این جنگ در سپهر سیاست منطقه و جهان رخ نشان می‌دهد.
۵- بازی کودکانه «اسنپ‌بک» سه کشور شرور اروپایی و دلخوش بودن ترامپ به این بازی، آن‌ها را از محاسبات «ریاضیات جنگ» و درک ابعاد هندسی این نبرد دور کرده است. آن‌ها هیچ تمرکزی روی «خطوط عملیات» ندارند و مدام از «نقاط تعیین‌کننده» ضربه می‌خورند.
ما اکنون وسط معرکه این نبرد هستیم. وضعیت ما آمادگی برای هر نبردی است وضعیت ‌آن‌ها تردید در ادامه شرارت!
پاییز آغاز شده است جوجه جنگ را آخر پاییز می‌شمرند. آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها هیچ افق روشنی از پایان جنگ ندارند.


نظرات

آخرین اخبار
درگیری مسلحانه در شادگان؛ شهادت یک نیروی پلیس
رهبرانصارالله یمن : سیاست «گاو شیرده»؛ واکاوی رویکرد ترامپ در قبال منابع عربستان
مصوبه جدید دولت برای ساماندهی نیروهای شرکتی
طراحی سیستم ضدسرقت چندلایه خودرو در ایران
یک تغییر غافلگیرکننده جدید در پرسپولیس!
نورنما | ویدئویی از شدت زمین لرزه اخیر در ژاپن
تکذیب حمله انصارالله به بندر دمیاط؛ وزارت خارجه یمن ادعای ریاض را رد کرد
تردد زائران اربعین از مرزهای زمینی به 2.8 میلیون نفر رسید
رهبر انصارالله: صهیونیسم خطری برای همه جامعه بشری است، نه فقط امت اسلامی
هشدار محیط زیست تهران درباره آلاینده «ازن»؛ کدام مناطق در وضعیت قرمز هستند؟
عراقچی: پایگاه‌های خارجی در قبرس نباید علیه ایران مورد سوءاستفاده قرار گیرند
اطلاعیه سپاه در خصوص حمله به پایگاه هوایی آمریکا در علی السالم کویت
عراقچی: استقرار هواپیماهای نظامی آمریکا در پایگاه «بزمر» بلغارستان غیرقابل قبول است
قتل پسر جوان در بوستان جانبازان؛ بازداشت 6 متهم توسط پلیس
شاهکار جدید جیمز؛ رکورد تاریخی فروش پیراهن ورزش جهان شکسته شد
اردوغان: نه فقط فلسطین و لبنان، کل منطقه بهای تجاوز اسرائیل را می‌پردازد
تجاوز مجدد ارتش آمریکا به ایران؛ پاسخ قاطع نیروهای مسلح و انهدام سه فروند هواپیمای اف 35
ارتباط مستقیم گرمای هوا و سکته قلبی
تمرد بی‌سابقه در ارتش اسرائیل؛ خروج یک گردان صهیونیست از پادگان
نقش متفاوت قصابیان در تلویزیون
عارف: حمله به میراث فرهنگی، جنگ با هویت و تمدن ایران بود
نورویدئو | از خزر تا بیروت؛ نقشه تازه واشنگتن برای محاصره ایران
وزیر جهاد کشاورزی: کمبود کالا نداریم
پیام فرمانده نیروی هوایی ارتش در پی شهادت خلبان مجید کاظمی
واکنش قطر و عربستان به حملات ایران به پایگاه های دشمن در منطقه
سرنوشت روزبه چشمی در فصل جدید استقلال مشخص شد
اطلاعیه شماره 55 سپاه؛ انهدام 3 فروند اف-35 دشمن در پاسخ حمله جنایتکارانه به قشم
پایان نفتِ ذخیره در 4 هفته/ هشدار کارشناسان درباره سناریوی «خفگی بازار» در دولت ترامپ
بن‌بست مطلق در مذاکرات تهران-واشنگتن؛ چرا دیوار بی‌اعتمادی بلندتر شد؟
چرا آنچلوتی پیشنهاد هدایت تیم ملی ایتالیا را رد کرد؟
برنامه هفته اول لیگ برتر فوتبال اعلام شد؛ آغاز رقابت‌ها با دیدار استقلال و پرسپولیس
آیا شهرداری تهران فقط چند چهره را شهید می داند؟!
آمادگی ارتش لبنان برای استقرار در جنوب پس از خروج اشغالگران
ادامه رایزنی اسلام‌آباد با ایران و آمریکا برای آرام‌سازی اوضاع منطقه
گزارش تصویری | خسارات ناشی از تجاوز آمریکا به محله مسکونی چاه‌تنگو قشم
نورنما | ماجرای تصویر تکان دهنده از اکبر عبدی قبل از فوتش
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 8 مرداد ؛ طلا عقب نشست
دولت برای مدیریت مصرف آب و انرژی آماده می‌شود
ادامه حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه؛ 6 شهید و 25 زخمی
داود اوغلو از سیاست کناره‌گیری کرد؛ حزب آینده ترکیه منحل شد
قهقهه شکارچیان شهرت در مراسم ترحیم
نتانیاهو: هنوز به راه‌حل دیپلماتیک با ایران خوش‌بین نیستم
نورویدئو | هنرمندی از جنس مردم و برای مردم
ژاپن میزبان جام ملت‌های زیر 23 سال آسیا 2028 شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 8 مرداد 1405
اعزام تیم منتخب کشتی آزاد ایران به ترکیه
تردد 1.4 میلیون زائر از مرز مهران
تلویزیون این هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟ معرفی کامل فیلم‌های پنجشنبه و جمعه
جزئیات هولناک قتل مادر و دختر در قزوین؛ روایت تازه از یک جنایت خانوادگی
عبور نخستین کشتی LNG قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران