×
بین الملل
شناسه خبر : 223207
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/02/18 ساعت 15:01
آسمان واتیکان همچنان سیاه است

آسمان واتیکان همچنان سیاه است

دود سیاه صبح امروز بار دیگر از دودکش کلیسای سیستین در واتیکان برخاست و نشان داد کاردینال‌ها هنوز به توافق نهایی برای انتخاب پاپ جدید نرسیده‌اند؛ روندی که ممکن است همچنان ادامه داشته باشد تا دود سفید از انتخاب نهایی خبر دهد.

 نورنیوز-گروه بین الملل: در نخستین روز از گردهمایی کاردینال‌های کلیسای کاتولیک برای انتخاب جانشین پاپ فرانسیس، نخستین دور رأی‌گیری بدون نتیجه به پایان رسید. دود سیاه برخاسته از دودکش کلیسای سیستین در واتیکان، نشانه‌ای آشکار از عدم توافق بر سر انتخاب پاپ جدید بود.

کاردینال‌های کلیسای کاتولیک از صبح چهارشنبه روند حساس و تاریخی انتخاب رهبر جدید این نهاد دینی را آغاز کردند. این انتخاب به دلیل اختلاف‌نظرهای عمیق و تنوع دیدگاه‌ها در میان ۱۳۳ کاردینال واجد شرایط رأی‌دهی، یکی از پیچیده‌ترین انتخابات رهبران مذهبی جهان توصیف شده است. رأی‌گیری تا زمان کسب دو سوم آراء به‌علاوه یک رأی (حداقل ۸۹ رأی) توسط یکی از نامزدها ادامه خواهد داشت.

از میان بیش از ۲۵۰ کاردینال حاضر در واتیکان، تنها ۱۳۳ نفر که زیر ۸۰ سال دارند، حق رأی دارند. این افراد نماینده قاره‌های مختلف از جمله اروپا، آفریقا، آسیا، آمریکا و اقیانوسیه هستند و رأی‌گیری در فضایی کاملاً محرمانه و سنتی انجام می‌شود. طبق سنت واتیکان، پس از هر مرحله رأی‌گیری، برگه‌ها در اجاقی سوزانده می‌شود و رنگ دود حاصل به مردم اعلام می‌کند که آیا پاپ انتخاب شده یا خیر؛ دود سیاه به معنای عدم توافق و دود سفید به نشانه انتخاب پاپ است.

در حال حاضر چند نامزد اصلی برای جانشینی پاپ مطرح هستند؛ از جمله پیترو پارولین، دبیر دولت واتیکان؛ لوئیس تاگل از فیلیپین که به "فرانسیس آسیایی" مشهور است؛ رابرت سارا از گینه و پیتر اردو از مجارستان. هر یک از این افراد نماینده جریان‌های متفاوت فکری و جغرافیایی در کلیسای کاتولیک هستند.

این رأی‌گیری پس از درگذشت پاپ فرانسیس برگزار می‌شود. او که اهل آرژانتین بود، پس از تحمل دوره‌ای بیماری ذات‌الریه، در سن ۸۸ سالگی و بر اثر سکته مغزی درگذشت. هزاران مسیحی اکنون در میدان سنت‌پیتر چشم‌انتظار دودی سفید هستند؛ نمادی که خبر از آغاز دوره‌ای تازه در تاریخ کلیسای کاتولیک خواهد داد.

دومین بار دود سیاه در آسمان کلیسای سیستین

دود سیاه بار دیگر از دودکش کلیسای سیستین در واتیکان برخاست؛ نشانه‌ای سنتی که نشان می‌دهد کاردینال‌های حاضر در کنگره انتخاباتی هنوز به توافق نهایی برای انتخاب پاپ جدید نرسیده‌اند. این رویداد طبق سنت دیرینه واتیکان، نشانگر عدم انتخاب پاپ پس از دورهای اولیه رأی‌گیری است.

در جریان کنگره پاپی، کاردینال‌های کلیسای کاتولیک از سراسر جهان گردهم می‌آیند تا از میان خود جانشینی برای پاپ پیشین انتخاب کنند. فرآیند رأی‌گیری ممکن است چندین روز به طول انجامد و هر بار که دود سیاه از دودکش بالا می‌رود، به معنای عدم توافق اکثریت است.

بر اساس سنت واتیکان، دود سفید تنها زمانی منتشر می‌شود که پاپ جدید با اکثریت آرای دو سوم انتخاب شده باشد. کلیسای کاتولیک و میلیون‌ها پیرو آن در سراسر جهان با دقت تحولات این فرآیند را دنبال می‌کنند.
 
 

 

 

نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
شهرداری تهران مسیر مراسم تشییع رهبر شهید را تعیین کرد
اظهارات جنجالی سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی درباره ریشه‌های آمریکا
اظهارات جنجالی وزیر دارایی رژیم صهیونیستی درباره خروج از لبنان
هوشمند سازی مدارس در دستور کار آموزش و پرورش+ میزان اعتبار
قالیباف: وقت ساختن زندگی مردم است؛ باید سنگر را از بچه‌های پای لانچر تحویل بگیریم
موضع‌گیری تند پاپ فرانسیس علیه سیاست‌های ضد مهاجرتی
شوک نفتی جنگ به منطقه یورو؛ رقم تورم چقدر شد؟
زمان آغاز دور جدید تمرینات استقلال اعلام شد
پایان جنگ یا آغاز آزمون بزرگ صلح؟ جلوگیری از وقوع بحران جدید چگونه ممکن است؟
تکرار توهمات گذشته علیه ایران
فروش فوری 11 محصول ایران خودرو از امروز آغاز شد + جزئیات ثبت‌نام
بحران جمعیت در تهران؛ مهاجرپذیری عامل ناترازی‌ها شد
نرخ‌های جدید ایران‌خودرو چه برسر خریداران واقعی خواهد آورد؟
قیمت نقره امروز چهارشنبه 27 خرداد 1405 +جدول
یک‌ داعشی اهل ترکیه در مرز پاکستان و افغانستان بازداشت شد
بازی کودکانه به تراژدی تبدیل شد؛ 2 برادر جان باختند
قدردانی پزشکیان از دست‌اندرکاران برگزاری مناسک حج
احتمال وقوع سیلاب‌ در 8 استان کشور؛ به حاشیه رودخانه‌ها نروید
آغاز پرداخت 140 هزار میلیارد تومان حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
نوراینفو | چه کسانی با 20 سال سابقه خدمت می‌توانند بازنشسته شوند؟
جزئیات قانون جدید بازنشستگی؛ چه کسانی با 20 سال سابقه می‌توانند بازنشسته شوند؟
جزئیات عملیات نجات ناوگان هوایی در جنگ اخیر
راز موفقیت سریال «مادران» از نگاه رضا بنفشه‌خواه
علی‌آبادی: تامین برق صنایع در اولویت دولت است
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 27 خرداد 1405 +جدول
نورنما | سقوط بالگرد در برزیل
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 27 خرداد 1405 / مسیر طلا و سکه از هم جدا شد + جدول
افسانه ملک، خواننده پیشکسوت موسیقی ایران درگذشت
بانک مرکزی: ساختار سودهای بانکی اصلاح خواهد شد
بررسی راهکارهای توسعه تجارت ایران و چین در اتاق بازرگانی
جزئیات گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تحولات منطقه
سیدحسن خمینی: باید از نزاع‌های بی‌حاصل دست بکشیم
کیفرخواست پرونده زمین‌خواری 225 هکتاری سعادت‌آباد صادر شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 27 خرداد 1405/ ریزش قیمت دلار متوقف شد
بورس تهران بازهم رکورد زد
استاندار تهران رئیس ستاد برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید انقلاب اسلامی شد
خاطره مرحوم هاشمی از سفر با اولین هواپیمای ساخت ایران به همراه شهید شمخانی
ایران در تست تصادف خودرو خودکفا شد
جزئیات افزایش حقوق و متناسب‌سازی بازنشستگان تأمین اجتماعی
خدمه ایرانی کشتی توقیف شده از پاکستان به ایران باز میگردند
محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های مازندران ؛ بازگشت را به تاخیر بیاندازید
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 27 خرداد 1405
حواله دلار 3 هزار تومان ارزان شد
آیا واشنگتن منطقه را ترک می‌کند؟
قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه 27 خرداد 1405
پرواز محرمانه از امارات به تل‌آویو؛ پشت پرده یک دیدار امنیتی
تحسین مقاومت ایران در دیدار دیپلمات‌های خارجی با عراقچی
سهم اقتصاد دیجیتال ایران به 7.14 درصد رسید
مرگ مشکوک وکیل نقده‌ای؛ پلیس فرضیه‌های قتل و خودکشی را بررسی می‌کند
عاشورا در آینه عرفان