×
بین الملل
شناسه خبر : 218734
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/01/12 ساعت 09:00
بلایی که نبرد اقتصادی آمریکا و اروپا بر سر اقتصاد جهانی می آورد

نورنیوز از خیز اروپا اروپا برای استقلال اقتصادی از آمریکا گزارش می‌دهد؛

بلایی که نبرد اقتصادی آمریکا و اروپا بر سر اقتصاد جهانی می آورد

پس از اعلام سیاست‌های جدید تعرفه‌ای از سوی دولت دونالد ترامپ، اروپا بار دیگر با چالش‌های اقتصادی جدی مواجه شده است. کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، اخیراً تأکید کرده که اتحادیه اروپا باید برای کاهش وابستگی اقتصادی خود به آمریکا، به سمت استقلال اقتصادی حرکت کند. اما این تصمیم تا چه حد عملی است و چه موانعی بر سر راه آن وجود دارد؟

نورنیوز-گروه بین الملل: دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا، که در دور دوم ریاست جمهوری خود بر سیاست‌های حمایت‌گرایانه اقتصادی تأکید بیشتری دارد، در حال آماده‌سازی مجموعه‌ای جدید از تعرفه‌ها علیه اروپا است. به نظر می‌رسد این اقدامات در راستای فشار به صنایع اروپایی، به‌ویژه در حوزه خودرو، فناوری و کالاهای مصرفی انجام شود. کارشناسان معتقدند که این تعرفه‌ها نه‌تنها رشد اقتصادی اروپا را تهدید می‌کنند، بلکه زنجیره‌های تأمین بین‌المللی را نیز دچار اختلال خواهند کرد.

ضرورت استقلال اقتصادی اروپا

کریستین لاگارد معتقد است که وابستگی بیش از حد اروپا به اقتصاد آمریکا، آسیب‌پذیری این قاره را در برابر تصمیمات سیاسی واشنگتن افزایش داده است. وی پیشنهاد می‌کند که اتحادیه اروپا با گسترش تجارت داخلی، افزایش سرمایه‌گذاری در فناوری‌های بومی و تقویت نقش یورو در مبادلات بین‌المللی، به سمت کاهش این وابستگی حرکت کند. از نظر او، یک اقتصاد مستقل‌تر نه‌تنها ثبات اقتصادی را تضمین می‌کند، بلکه توانایی اتحادیه را در مدیریت بحران‌های جهانی نیز افزایش خواهد داد.

موانع پیش روی استقلال اقتصادی اروپا

اگرچه ایده استقلال اقتصادی اروپا جذاب به نظر می‌رسد، اما موانع متعددی در این مسیر وجود دارد. نخست، بسیاری از شرکت‌های بزرگ اروپایی هنوز وابستگی زیادی به بازار آمریکا دارند و هرگونه سیاست متقابل ممکن است به کاهش صادرات آن‌ها منجر شود. دوم، اتحادیه اروپا از لحاظ فناوری همچنان در برخی حوزه‌ها از آمریکا عقب‌تر است و سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها نیازمند زمان و منابع مالی گسترده است. سوم، سیاست‌های اقتصادی داخلی کشورهای عضو، هماهنگی لازم را برای اجرای یک استراتژی جامع ندارند و ممکن است برخی کشورها تمایل کمتری به اجرای سیاست‌های یکپارچه داشته باشند.

واکنش‌های جهانی به سیاست‌های جدید تعرفه‌ای

سیاست‌های تعرفه‌ای جدید ترامپ تنها اروپا را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد. چین، کانادا و دیگر اقتصادهای بزرگ جهانی نیز از این تصمیمات متضرر خواهند شد. برخی از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که این اقدامات می‌تواند به جنگ تجاری گسترده‌تری منجر شود که پیامدهای اقتصادی آن فراتر از مرزهای آمریکا و اروپا خواهد بود. اتحادیه اروپا ممکن است در این شرایط به سمت گسترش همکاری‌های خود با سایر اقتصادهای بزرگ مانند چین و هند حرکت کند تا بخشی از ضررهای ناشی از این سیاست‌ها را جبران کند.

چشم‌انداز آینده اروپا

آیا اروپا می‌تواند از زیر سایه اقتصادی آمریکا خارج شود؟ پاسخ به این سؤال به میزان تعهد رهبران اروپایی در اجرای سیاست‌های اقتصادی مستقل بستگی دارد. اتحادیه اروپا در سال‌های اخیر تلاش‌هایی برای کاهش وابستگی به دلار و توسعه سیستم‌های مالی مستقل انجام داده، اما موفقیت در این مسیر نیازمند گام‌های جدی‌تر است. اگر اروپا بتواند بازارهای جدیدی را برای صادرات خود پیدا کند و سرمایه‌گذاری‌های کلان در فناوری‌های راهبردی انجام دهد، می‌تواند از فشارهای اقتصادی آمریکا بکاهد و مسیر رشد پایدار را دنبال کند.

موج جدید تعرفه‌های آمریکا بار دیگر نشان داد که اروپا نمی‌تواند برای همیشه به سیاست‌های اقتصادی آمریکا وابسته بماند. کریستین لاگارد و دیگر مقامات اروپایی بر این باورند که اتحادیه اروپا باید هرچه سریع‌تر سیاست‌های استقلال اقتصادی را اجرایی کند. با این حال، تحقق این هدف نیازمند همکاری، سرمایه‌گذاری و اصلاحات ساختاری در اقتصاد اروپا است. آیا اروپا می‌تواند این چالش را به فرصت تبدیل کند؟ زمان پاسخ این پرسش را خواهد داد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
عارف: اکنون مسئله اصلی مردم، گرانی است
ورود عراقچی به دهلی نو با استقبال مقامات هندی
کاهش 3 درصدی مصرف بنزین از ابتدای سال
مدیریت مصرف، راهکار اصلی عبور از تابستان در شرایط ویژه و «جنگی»
اعتراف مقام اسرائیلی به ناتوانی مقابل پهپادهای حزب‌الله
ضرب‌الاجل برای پایان دادن به پنهان‌کاری در واشنگتن
سقوط جت آموزشی نیروی هوایی آمریکا در آلاباما
رکوردشکنی قیمت گازوئیل در غرب میانه آمریکا
تنش در پارلمان فیلیپین بر سر بازداشت سناتور مشهور
اشک‌های رونالدو در شب تلخ النصر
هشدار رئیس پیشین سازمان توسعه تجارت درباره آینده ذخایر ارزی و غذایی
ان‌بی‌سی: دیدار ترامپ و شی‌جین‌پینگ دستاورد محدودی خواهد داشت
سفر شهباز شریف به چین همزمان با حضور ترامپ
هشدار دریایی نارنجی در سواحل بوشهر و خلیج فارس
ثبت ترخیص کالاهای مرزی در سامانه جامع تجارت اجباری شد
پزشکیان: برای سربلندی ایران در میدان حاضر شوید/دنیامالی: سرود «ایران» را فریاد می‌زنیم
ماجرای توقیف اموال باشگاه استقلال چیست؟
دیلی‌بیست: ترامپ باید از «ماشه هسته‌ای» دور نگه داشته شود
موساد اعتراضات ژانویه در ایران را به‌صورت مصنوعی سازماندهی و هدایت کرده بود
تمدید قرارداد علیپور قطعی شد
تزلزل در تصور برتری نظامی آمریکا پس از تحولات اخیر منطقه
صالحی: هنوز تا تحقق عدالت فرهنگی فاصله داریم
نسرین ستوده آزاد شد
از جریمه تا حبس؛ مجازات سنگین اخلالگران اقتصادی از سوی تعزیرات
گام جدید دولت برای تقویت نقش گروه‌های جهادی در توسعه پایدار محلی
سخنگوی دولت: اختیارات اجرایی به خودِ بازار و تولیدکنندگان واگذار می‌شود
بازگشت «مهندس» به پرسپولیس در قامت مربی
سلسله حملات حزب‌الله به مواضع رژیم اسرائیل
پایان خونین مشاجره/ قاتل فراری در چنگال قانون افتاد
نورویدئو | حرکت ناوهای غربی روی موجی که بازگشت ندارد
اسرائیل به‌دنبال اجرای طرح‌های یهودی‌سازی
سیلی بریژیت مکرون به همسرش بر سر گلشیفته فراهانی!
نعیم قاسم: ایران و مقاومت معادلات منطقه را تغییر خواهند داد
آیا قیمت رسمی نان تغییر کرده است؟
قطر: بازگشت صادرات از تنگه هرمز ماه‌ها زمان می‌برد
عراقچی برای شرکت در اجلاس بریکس راهی دهلی‌نو شد
شنبه؛ موعد جدید متقاضیان برای خرید محصولات زامیاد
سردار طلائی نیک: هرگونه تهدید و تجاوز دشمن با پاسخ پشیمان کننده مواجه خواهد شد
محدودیت‌های ویژه در هراز و چالوس/ جزئیات تردد ممنوعیت‌های وسایل نقلیه سنگین
صدور ویزای حج برای 1025 زائر ایرانی
ورود ترامپ به پکن برای مذاکرات حساس با شی جین‌پینگ
معمار قهرمانی «لخ‌پوزنان» قراردادش را تمدید کرد
چرا زمین‌لرزه پایتخت را باید جدی گرفت؟
انتخابات 2028 آمریکا؛ پیشتازی کورتس و روبیو در نظرسنجی ها
ابلاغ سیاست جدید برای ثبت‌نام در مدارس هیئت‌امنایی
28 نقطه شمال تهران مورد اصابت موشکی قرارگرفت
فردا جلسه رای گیری پارلمان عراق برای رأی اعتماد به کابینه الزیدی
قیمت گوشی موبایل امروز چهارشنبه 23 اردیبهشت 1405 + جدول
قلعه‌نویی برای لیست نهایی جام جهانی در ترکیه تصمیم می گیرد
هشدار وزارت گردشگری درباره تورهای غیرمجاز اینستاگرامی