×
اقتصادی
شناسه خبر : 216175
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/21 ساعت 14:39
انتاریو کانادا بر برق صادراتی به آمریکا 25 درصد تعرفه می‌بندد

انتاریو کانادا بر برق صادراتی به آمریکا 25 درصد تعرفه می‌بندد

نخست‌وزیر استان انتاریو کانادا می‌گوید در پاسخ به وضع تعرفه علیه کانادا از سوی دونالد ترامپ، این استان هم بر برق صادراتی خود به آمریکا 25 درصد تعرفه خواهد بست

نورنیوز - گروه اقتصادی: داگ فورد، نخست‌وزیر استان انتاریو کانادا می‌گوید در پاسخ به وضع تعرفه علیه کانادا از سوی دونالد ترامپ، این استان هم بر برق صادراتی خود به آمریکا ۲۵ درصد تعرفه خواهد بست. فورد تهدید کرده که حتی گزینه قطع برق صادراتی به آمریکا را هم مدنظر گرفته است. همزمان بازارهای سهام روز دوشنبه با کاهش چشمگیری روبرو شدند که به «نگرانی از آغاز یک رکود اقتصادی در آمریکا» نسبت داده شده است.

برق صادراتی از انتاریو کانادا به سه ایالت همسایه آن یعنی نیویورک، میشیگان و مینه‌سوتا صادر می‌شود و در مجموع یک میلیون و ۵۰۰ هزار مصرف‌کننده آمریکایی دارد.

در غرب آمریکا هم استان بریتیش کلمبیا یکی از تامین‌کنندگان برق برای ایالت‌های همسایه خود در آمریکاست.

 به گزارش نورنیوز به نقل از رویترز؛ فورد این تصمیم را روز دوشنبه - ۱۰ مارس - در یک کنفرانس خبری اعلام کرد و گفت بر این اساس از این پس انتاریو به بهای قبلی هر مگاوات برق صادراتی به آمریکا ۱۰ دلار اضافه خواهد کرد.

 فورد که رهبر حزب محافظه‌کار پیشرو استان انتاریو است گفته این افزایش بها تا زمانی که تهدید تعرفه‌های آمریکا برطرف نشود ادامه خواهد داشت.

نخست‌وزیر انتاریو روز دوشنبه همچنین با انتشار بیانیه‌ای گفت: «تعرفه‌های دونالد ترامپ برای اقتصاد آمریکا یک فاجعه است. این تعرفه‌ها زندگی را برای خانواده‌های آمریکایی و کسب و کارها در این کشور بسیار پرهزینه‌تر خواهد کرد».

وی گفته دولت استان انتاریو درآمد ناشی از افزایش بهای برق صادراتی به آمریکا را صرف کمک به کسب و کارهایی خواهد کرد که از وضع تعرفه‌های آمریکا آسیب دیده‌اند.

دولت فدرال کانادا هم در تصمیمی جداگانه تعرفه‌هایی به ارزش ۳۰ میلیارد دلار علیه کالاهای وارداتی از آمریکا وضع کرده است. فهرست کالاهای شامل این تعرفه‌ها مفصل است و از البسه گرفته تا عطر و آب پرتقال را شامل می‌شود.

دونالد ترامپ تهدید کرده که به همه کالاهای کانادایی ۲۵ درصد تعرفه خواهد بست - تهدیدی که کارشناسان اقتصادی می‌گویند موجب از بین رفتن مشاغل در کانادا و افزایش قیمت‌ها در آمریکا خواهد شد.

 ترامپ تعرفه‌های مشابهی هم برای همسایه جنوبی کشورش - مکزیک - در نظر گرفته است.

او در ابتدای ماه مارس جاری فرمان اجرایی شدن این تعرفه‌ها را صادر کرد اما کمتر از ۴۸ ساعت بعد گفت آنها را دست کم برای حدود یک ماه تعلیق می‌کند.

 ترامپ همچنین تعرفه‌های صنعت خودروسازی که میان آمریکا، کانادا و مکزیک محصولات مشترک بسیاری دارد، تعلیق کرد و کمی بعد هم از کاهش تعرفه‌ها بر پتاس - نمک معدنی که در تهیه کود کشاورزی نقش مهمی دارد، خبر داد.

همزمان با ادامه موضع‌گیری‌های سیاسی درباره تعرفه‌های دولت جدید آمریکا علیه همسایگان و متحدان این کشور در اروپا، بازارهای سهام روز دوشنبه با کاهش چشمگیری روبرو شدند که به «نگرانی از آغاز یک رکود اقتصادی در آمریکا» نسبت داده شده است.

روز دوشنبه بازار سهام نزدک ۴ درصد افت کرد. تسلا، که ایلان ماسک مالک و مدیر آن یکی از اصلی ترین چهره های دولت ترامپ است، روز دوشنبه ۱۵/۴ درصد افت کرد.

نگرانی بازارهای سهام از آنجا تشدید شده که ترامپ روز دوشنبه در گفتگو با شبکه فاکس احتمال وقوع یک رکود اقتصادی در پی وضع تعرفه‌ها را رد نکرد و گفت از نظر او اقتصاد آمریکا در «یک مرحله گذار و انتقال» وجود دارد.

روز دوشنبه بازار سهام اس‌پی ۵۰۰ و داوجونز هم هر کدام بیش از ۲ درصد افت نشان دادند.

 

 


نظرات

آخرین اخبار
بقایی: حمله می‌کنند، بعد ایران را به شورای امنیت می‌فرستند!
انفجار نارنجک در مهران؛ یک کشته و 2 مأمور زخمی شدند
بارسلونا 5-1 فاینورد/گام محکم بارسا در لیگ قهرمانان اروپا+ فیلم گلها
جایزه 110 میلیون یورویی برای فاتح لیگ قهرمانان
خشم معترضان در اسلوونی؛ ضرورت تعطیلی سفارت رژیم صهیونیستی + فیلم
واکنش غریب‌آبادی به قطعنامه شورای حکام علیه ایران
رایزنی عراقچی و سفیر ایران در پاکستان
تأکید عارف بر نقش رهبری شهید انقلاب در پیشرفت علمی کشور
پزشکیان: کارآمدی دستگاه‌ها باید به رضایت مردم منجر شود
نگرانی سازمان ملل از تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز
اسب ترکمن در مسیر ثبت یک رویداد ملی
آغاز پرداخت خسارت سیل‌زدگان مازندران
ارتش لبنان: اسرائیل 7700 بار توافق چارچوب را نقض کرده است
مدنی‌زاده به هند رسید؛ رایزنی اقتصادی ایران در بریکس
مخبر: ترامپ تازه می‌فهمد با چه قدرتی طرف است
صرفه‌جویی 15 میلیون لیتری بنزین با برقی‌سازی تاکسی‌های اینترنتی
آیت‌الله جنتی: نبرد اقتصادی به روحیه جهادی و فرماندهی نیاز دارد
معاون حقوقی رئیس‌جمهور: واگذاری اختیارات به استانداران در جنگ کارآمدی خود را نشان داد
سفیر ایران: تحریم‌ها حقوق بنیادین ملت‌ها را تضعیف می‌کند
ایران برای توقف جنگ 6 شرط گذاشت؛ پیام اخیر آمریکا به تهران چه بود؟
در نشست شورای حکام چه اتفاقی افتاد؟
حمله اسرائیل به جنوب لبنان؛ یک شهید و 2 زخمی
حضور جنجالی نتانیاهو در جنوب سوریه
واکنش ایران به قطعنامه خصمانه شورای حکام
برقی‌سازی ناوگان برای کاهش آلودگی هوا در اولویت قرار گرفت
برخورد تریلی با اتوبوس در جاده سبزوار
بیانیه مشترک ایران، روسیه و چین علیه قطعنامه ضدایرانی
نفوذ گوگل در هوش مصنوعی و نیروگاه‌های اتمی فنلاند
نورویدئو | ایران؛ از هدف «درس عبرت» تا کابوس انتخاباتی ترامپ
هشدار درباره سوء استفاده رژیم صهیونیستی از خلأ امنیتی در جنوب لبنان
مصر و بحرین خواستار کاهش تنش در منطقه شدند
عکس های منتخب ایران؛ چهارشنبه 18 شهریور 1405
پیشنهاد کرملین برای دور جدید مذاکرات سه‌جانبه اوکراین
استاندار تهران: انشعابات مدارس نباید قطع شود
ترکیب بارسلونا مقابل فاینورد مشخص شد
حمایت شورای همکاری خلیج فارس از تحریم محصولات شهرک‌نشینان
ترافیک سنگین، چالوس و تهران-شمال را یکطرفه کرد
درگیری سعودی‌ها و اماراتی‌ها در جنوب یمن
ترکیب احتمالی لیورپول و اتلتیکو مادرید در بازی امشب
میدری: 7000 تعاونی منحل‌شده تعیین تکلیف می‌شوند
آلمان تماس مرتس و ترامپ را به تعویق انداخت
فروش 41 هزار سکه بانک مرکزی در نخستین عرضه اوراق سلف
کشف هزار تن قیر احتکارشده در سامان
سند برای ساختمان‌های فاقد پایان‌کار به‌زودی صادر می‌شود
هشدار کرملین؛ قیمت گاز اروپا هنوز به اوج نرسیده است
کشف تأسیسات جدید هسته‌ای کره شمالی در یونگ‌بیون
پنج لایه پاسخ؛ روایتی که هنوز تمام نشده است
54حمله هوایی سعودی در 12 ساعت؟/ پاسخ یمن
«اعتماد»؛ مستندی برای شناخت سناریوهای نفوذ آمریکا
وزیر دفاع پاکستان: در میانجیگری ایران و آمریکا روی لبه تیغ هستیم