×
اقتصادی
شناسه خبر : 216175
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/12/21 ساعت 14:39
انتاریو کانادا بر برق صادراتی به آمریکا 25 درصد تعرفه می‌بندد

انتاریو کانادا بر برق صادراتی به آمریکا 25 درصد تعرفه می‌بندد

نخست‌وزیر استان انتاریو کانادا می‌گوید در پاسخ به وضع تعرفه علیه کانادا از سوی دونالد ترامپ، این استان هم بر برق صادراتی خود به آمریکا 25 درصد تعرفه خواهد بست

نورنیوز - گروه اقتصادی: داگ فورد، نخست‌وزیر استان انتاریو کانادا می‌گوید در پاسخ به وضع تعرفه علیه کانادا از سوی دونالد ترامپ، این استان هم بر برق صادراتی خود به آمریکا ۲۵ درصد تعرفه خواهد بست. فورد تهدید کرده که حتی گزینه قطع برق صادراتی به آمریکا را هم مدنظر گرفته است. همزمان بازارهای سهام روز دوشنبه با کاهش چشمگیری روبرو شدند که به «نگرانی از آغاز یک رکود اقتصادی در آمریکا» نسبت داده شده است.

برق صادراتی از انتاریو کانادا به سه ایالت همسایه آن یعنی نیویورک، میشیگان و مینه‌سوتا صادر می‌شود و در مجموع یک میلیون و ۵۰۰ هزار مصرف‌کننده آمریکایی دارد.

در غرب آمریکا هم استان بریتیش کلمبیا یکی از تامین‌کنندگان برق برای ایالت‌های همسایه خود در آمریکاست.

 به گزارش نورنیوز به نقل از رویترز؛ فورد این تصمیم را روز دوشنبه - ۱۰ مارس - در یک کنفرانس خبری اعلام کرد و گفت بر این اساس از این پس انتاریو به بهای قبلی هر مگاوات برق صادراتی به آمریکا ۱۰ دلار اضافه خواهد کرد.

 فورد که رهبر حزب محافظه‌کار پیشرو استان انتاریو است گفته این افزایش بها تا زمانی که تهدید تعرفه‌های آمریکا برطرف نشود ادامه خواهد داشت.

نخست‌وزیر انتاریو روز دوشنبه همچنین با انتشار بیانیه‌ای گفت: «تعرفه‌های دونالد ترامپ برای اقتصاد آمریکا یک فاجعه است. این تعرفه‌ها زندگی را برای خانواده‌های آمریکایی و کسب و کارها در این کشور بسیار پرهزینه‌تر خواهد کرد».

وی گفته دولت استان انتاریو درآمد ناشی از افزایش بهای برق صادراتی به آمریکا را صرف کمک به کسب و کارهایی خواهد کرد که از وضع تعرفه‌های آمریکا آسیب دیده‌اند.

دولت فدرال کانادا هم در تصمیمی جداگانه تعرفه‌هایی به ارزش ۳۰ میلیارد دلار علیه کالاهای وارداتی از آمریکا وضع کرده است. فهرست کالاهای شامل این تعرفه‌ها مفصل است و از البسه گرفته تا عطر و آب پرتقال را شامل می‌شود.

دونالد ترامپ تهدید کرده که به همه کالاهای کانادایی ۲۵ درصد تعرفه خواهد بست - تهدیدی که کارشناسان اقتصادی می‌گویند موجب از بین رفتن مشاغل در کانادا و افزایش قیمت‌ها در آمریکا خواهد شد.

 ترامپ تعرفه‌های مشابهی هم برای همسایه جنوبی کشورش - مکزیک - در نظر گرفته است.

او در ابتدای ماه مارس جاری فرمان اجرایی شدن این تعرفه‌ها را صادر کرد اما کمتر از ۴۸ ساعت بعد گفت آنها را دست کم برای حدود یک ماه تعلیق می‌کند.

 ترامپ همچنین تعرفه‌های صنعت خودروسازی که میان آمریکا، کانادا و مکزیک محصولات مشترک بسیاری دارد، تعلیق کرد و کمی بعد هم از کاهش تعرفه‌ها بر پتاس - نمک معدنی که در تهیه کود کشاورزی نقش مهمی دارد، خبر داد.

همزمان با ادامه موضع‌گیری‌های سیاسی درباره تعرفه‌های دولت جدید آمریکا علیه همسایگان و متحدان این کشور در اروپا، بازارهای سهام روز دوشنبه با کاهش چشمگیری روبرو شدند که به «نگرانی از آغاز یک رکود اقتصادی در آمریکا» نسبت داده شده است.

روز دوشنبه بازار سهام نزدک ۴ درصد افت کرد. تسلا، که ایلان ماسک مالک و مدیر آن یکی از اصلی ترین چهره های دولت ترامپ است، روز دوشنبه ۱۵/۴ درصد افت کرد.

نگرانی بازارهای سهام از آنجا تشدید شده که ترامپ روز دوشنبه در گفتگو با شبکه فاکس احتمال وقوع یک رکود اقتصادی در پی وضع تعرفه‌ها را رد نکرد و گفت از نظر او اقتصاد آمریکا در «یک مرحله گذار و انتقال» وجود دارد.

روز دوشنبه بازار سهام اس‌پی ۵۰۰ و داوجونز هم هر کدام بیش از ۲ درصد افت نشان دادند.

 

 


نظرات

آخرین اخبار
نتانیاهو: از جنوب لبنان عقب نشینی نمی کنیم
امضای توافق‌های اقتصادی عربستان و کانادا
ترامپ، پیشوای ابتذال سیاست و سقوط اخلاق در حکمرانی
خدمت‌رسانی هزار طلبه قم به زائران مراسم تشییع رهبر شهید
تشییع میلیونی پیکر امام شهید نقطه عطف تاریخی است
نکیسا: جام را با نیوزیلند از دست دادیم
افزایش قیمت بنزین آمریکا در سایه تنش‌های نفتی
رونمایی از ترجمه روسی کتاب «پدر دلسوز»
از بین‌الحرمین تاصحن رضوی؛ انتقال هوایی پیکر رهبر شهید انقلاب به حرم مطهر رضوی
ارائه 57هزار خدمات درمانی در مراسم وداع
ایران مقابل ماجراجویی امریکا می ایستد
مصر در آستانه هسته‌ای شدن
خروج اضطراری نفت ایران قبل از محاصره دریایی آمریکا
دستگیری سرکرده ارشد داعش در سوریه
3 شهید و 15 مجروح در حمله آمریکا به بندر صیادی سیریک
تداوم حملات کوبنده نیروهای مسلح ایران به پایگاههای آمریکا؛ بیانیه مهم نیروی دریایی سپاه
رایزنی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه عمان و ترکیه
استقبال بن سلمان از نخست وزیر کانادا در جده
بازسازی فوری پل آق قلا پس از حمله امریکا
پدیده لیگ، پرسپولیسی شد
رایزنی اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات
بدرقه 10میلیونی رهبر شهید در عراق
بخشودگی 100درصدی جرایم مالیاتی تا 30 تیر
پرداخت سود سپرده‌های بانکی با رفع اختلال‌
جزئیات جدید بیمه سلامت/ کدام دهک ها رایگان شدند؟+ اعلام نرخ سایر دهک‌ها
این آمار فقط یک عدد نیست؛ یک هشدار است
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز پنجشنبه 18 تیر 1405 | شوک بزرگ به استقلال
نخست‌وزیر عراق: پس از پایان مهلت، سلاح در اختیار دولت خواهد بود
اصابت 10موشک بالستیک به مرکز فرماندهی کنترل دشمن در غرب آسیا
جنگنده اف-16 آمریکایی در آتش سوخت
تحلیلگر هندی: ادعای التماس ایران برای توافق، روایت‌سازی ترامپ است
توافق آلمان و آمریکا برای استقرار موشک‌های تاماهاوک
سرلشکر عبداللهی: قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد
پرداخت حقوق خانواده شهدای جنگ رمضان ابلاغ شد
رایزنی ایران با 4 کشور برای توسعه هوش مصنوعی
افشای کشتار خانواده‌های لبنانی توسط رژیم صهیونیستی
توطئه‌های دشمن در شمال‌غرب و جنوب‌شرق کشور خنثی‌ شدند
جزئیات اصلاح نحوه محاسبه فوق‌العاده خاص حقوق کارمندان
افزایش دمای هوا در همدان
بیانیه مهم نیروی دریایی سپاه درباره تنگه هرمز
«تفنگ پدری» با صدای پرواز همای منتشر شد+فیلم
توقف فعالیت 5 ایستگاه مترو مشهد به دلیل ازدحام عزاداران
رسانه‌های صهیونیستی: نتانیاهو به پایان سیاسی خود نزدیک می‌شود
واکنش کولینا به جنجال داوری در بازی آرژانتین و مصر
فاجعه در ایلام؛ جان‌باختن دو مادر در «بیمارستان کوثر»
رایزنی قطر با عربستان، ترکیه و امارات درباره تحولات منطقه
قالیباف: خروش مردم عراق، «اعلامیه خونخواهی» و مهر تأیید بر راه رهبر شهید بود
قیمت طلا و سکه امروز پنج شنبه 18 تیر 1405+ جدول
تأکید روسیه و کشورهای ساحل بر گسترش همکاری‌های امنیتی
چرا آرژانتین برای مسی «جان» می‌دهد و پرتغال رونالدو را «طرد» کرد؟