×
اقتصادی
شناسه خبر : 214397
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/12/08 ساعت 11:58
تاکید مدیران بانک‌های مرکزی بریکس بر تجارت با ارزهای داخلی

تاکید مدیران بانک‌های مرکزی بریکس بر تجارت با ارزهای داخلی

قائم مقام بانک مرکزی در نشست بریکس استفاده از ارزهای ملی در تسویه حساب های تجاری، ایجاد یک پیام‌رسان مالی داخلی بجز سوئیفت، ادغام سیستم‌های پرداخت و پتانسیل ایجاد ارزهای دیجیتال بانک‌های مرکزی عضو بریکس (CBDC) را از راهکارهای ایران اعلام کرد.

 نورنیوز - گروه اقتصادی: قائم مقام بانک مرکزی با تاکید بر نقش ویژه اعضای گروه بریکس در اقتصاد جهانی، راهکارهای اجرایی جمهوری اسلامی ایران برای استفاده از ارزهای ملی در تسویه حساب های تجاری، ایجاد یک پیام‌رسان مالی داخلی بجز سوئیفت، ادغام سیستم‌های پرداخت و پتانسیل ایجاد ارزهای دیجیتال بانک‌های مرکزی عضو بریکس (CBDC) را اعلام کرد.

به گزارشن نورنیوز از بانک مرکزی، دستور کار اجلاس بین‌المللی معاونان روسای بانک‌های مرکزی گروه بریکس که یک اجلاس کارشناسی و فنی در کنار اجلاس گروه ۲۰ ( G۲۰) و به ریاست برزیل در کیپ‌تاون آفریقای جنوبی در حال برگزاری است، چگونگی عملیاتی‌سازی توافقات اجلاس روسای بانک‌های مرکزی بریکس در نشست اخیر مسکو از جمله استفاده از ارزهای ملی در تعاملات تجاری میان اعضای گروه بریکس است.

اصغر ابوالحسنی قائم مقام بانک مرکزی که به نمایندگی از ایران در این اجلاس شرکت کرده است، ضمن تاکید بر نقش ویژه اعضای گروه بریکس در اقتصاد جهانی، راهکارهای اجرایی جمهوری اسلامی ایران برای استفاده از ارزهای ملی در تسویه حساب های تجاری، ایجاد یک پیام‌رسان مالی داخلی بجز سوئیفت، ادغام سیستم‌های پرداخت و پتانسیل ایجاد ارزهای دیجیتال بانک‌های مرکزی عضو بریکس (CBDC) را اعلام کرد.

وی با اشاره به ریاست دوره ای برزیل و همچنین تیم اجرایی آفریقای جنوبی تصریح کرد: موفقیت بزرگ بریکس در توسعه عملی مناسبات پولی و بانکی و اجرایی کردن توافقات انجام شده در نشست روسای بانک‌های مرکزی این گروه بزرگ اقتصادی در مسکو، گامی بزرگ در جهت کارایی، انسجام و تأثیر جهانی بریکس به شمار می‌رود.

وی با تاکید بر ضرورت ایجاد یک دبیرخانه دائمی یا نهاد مالی مستقل برای گروه اقتصادی بریکس افزود: هم‌اکنون بریکس به یک قدرت عظیم در اقتصاد جهانی به دلیل نقش مهم اعضای آن در اقتصاد جهانی تبدیل شده است و تلاش‌های جمعی ما به مسائل مهمی مانند همکاری اقتصادی، ثبات مالی و توسعه پایدار می‌پردازد.

ابوالحسنی ایجاد یک نهاد توسعه‌ای غیربانکی ذیل گروه بریکس را نیز مهم برشمرد و گفت: این نهاد می‌تواند با استفاده از ظرفیت تخصصی کشورهای عضو و سایر ظرفیت‌های موجود که در رشد جمعی ما نقش اساسی دارند انجام مطالعات عمیق تر در مورد موضوعات مهم را تسهیل نماید.

قائم مقام بانک مرکزی ایران همچنین راهکارهای اجرایی و عملی برای استفاده از ارزهای ملی در تسویه حساب های تجاری، ایجاد یک پیام رسان مالی مستقل، ادغام سیستم‌های پرداخت و پتانسیل ایجاد ارزهای دیجیتال بانک‌های مرکزی عضو گروه بریکس (CBDC) را در قالب تفاهم‌های به عمل آمده میان روسای بانک‌های مرکزی اعضای بریکس در نشست اخیر مسکو ارائه کرد.

ابوالحسنی تاکید کرد: قطعا این راه‌حل‌های راهبردی و اجرایی می‌توانند نظام پولی و مالی بین المللی را در جهت توسعه مناسبات بانکی و پولی و تجاری میان اعضای بریکس، متحول نماید.

وی خاطرنشان کرد: تصمیمات گروه بریکس در شرایطی که سرعت تغییرات و تحولات پولی مالی بین المللی شتاب گرفته است می‌تواند موجب تقویت اتحاد و افزایش کارایی کشورهای عضو بریکس شده و تضمین کند که بریکس همچنان چراغ راه همکاری و پیشرفت در عرصه جهانی است.

در این اجلاس مقامات کشورهای عضو بریکس از جمله ایران، چین و روسیه برای تجارت با ارزهای داخلی تاکید کردند. اتصال شبکه‌های پرداخت کارتی و همکاری‌های مالی و پولی که هم‌اکنون در دستور کار ایران و روسیه قرار دارند نیز مورد تاکید اعضای گروه بریکس قرار گفت.

بریکس (BRICS) یک سازمان بین‌دولتی با عضویت برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی، ایران و اندونزی و بولیوی و عربستان سعودی و نیجریه است.

 
 


نظرات

آخرین اخبار
درخواست رئیس سازمان نظام پزشکی از رزمندگان کشور
نحوه فعالیت بانک‌های کشور در هفته پایانی سال اعلام شد
تلاش قانونگذاران دموکرات آمریکا برای برکناری هگست
رسانه روسی: مقامات ایرانی ادعای هگست را به چالش کشیدند
آیین تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر شهید سرلشکرنصیرزاده فردا برگزار می‌شود
ثبت تصویر دو قلاده پلنگ در ارتفاعات سولقان
رجزخوانی وزیر جنگ آمریکا درباره تنگه هرمز: نگران نباشید!
حمایت بحرینی‌ها در راهپیمایی روز قدس از ایران
علیپور خطاب به مردم: با همدلی در کنار یکدیگر بمانید
صادق: خسارات جنگ تحمیلی صهیونی- آمریکایی روزانه محاسبه می‌شود
حزباوی: جنایات علیه ایران عزیزمان باورکردنی نیست
واکنش کنایه آمیز لاریجانی به ادعای وزیر جنگ آمریکا
پزشکیان: حمایت رهبر عالیقدر انقلاب اسلامی سرمایه بزرگی برای دولت است
حمله پهپادی افغانستان به اسلام آباد
تمدید توقف فعالیت بازار سهام در هفته آینده
پولیتیکو: ونس منتقد جنگ با ایران بود
حمل و نقل عمومی تهران تا پایان جنگ رایگان شد
فرمانده هوافضای سپاه: 30 موشک فوق‌سنگین شلیک کردیم
نورنما | لحظه حمله دشمن به کلانتری 108 نواب در راهپیمایی روز قدس
دستگیری یکی از عوامل وابسته به سرویس‌های جاسوسی صهیونی در لرستان
نامه اعتراضی «فارابی» به جشنواره‌های سینمایی و مؤسسات بین‌المللی فیلم
حملات جدید مقاومت لبنان به مرکز تجمع و پایگاه اشغالگران
حمله آمریکا به انبار شیرخشک و داروهای بیماران صعب‌العلاج در همدان
سپر آبی جهانی خواستار حفاظت فوری از میراث‌فرهنگی ایران شد
جلوگیری از افزایش نامتعارف قیمت‌ها در دستور کار استانداری تهران
تایید مرگ دو خدمه دیگر هواپیمای سوخت‌رسان آمریکا توسط سنتکام
انجام اقدامات پیشگیرانه برای صیانت از میراث فرهنگی تهران
معاون نیروی دریایی سپاه: تنگه هرمز با دستان نیروهای راهبردی ایران امن می‌ماند
آغاز موج 45 عملیات وعده صادق با موشک‌های نقطه‌زن خیبرشکن
گزارش تصویری | حضور پر شور مردم تهران در راهییمایی روز جهانی قدس
شانس نخست‌وزیری مجدد نتانیاهو کاهش یافت
سنتکام مرگ 4 خدمه سوخت‌رسان را تایید کرد
تاکنون چند کشتی در تنگه هرمز هدف ایران قرار گرفته است؟
پیام فرمانده کل ارتش به‌مناسبت شهادت دریادلان «ناو دنا»
قلب غول‌های بانکی آمریکا در منطقه هدف قرار گرفت
هک دوربین‌ها، صهیونیست‌ها را به وحشت انداخت
سوخت CNG در اصفهان رایگان شد
صدراعظم آلمان: آلمان نمی‌خواهد در جنگ علیه ایران شرکت کند
قدردانی رئیس قوه قضاییه از مردم برای حماسه‌سازی در روز قدس
عراقچی خواستار مواضع قاطع یونسکو در برابر حملات به میراث تاریخی شد
گزارش تصویری| راهپیمایی روز قدس در تهران
تولید نفت آرامکو 20 درصد کم شد
توصیف راشا تودی از راهپیمایی روز قدس زیر بمباران
بازتاب وطن‌دوستی ایرانیان در رسانه‌های جهان
گزارش تصویری | حمله دشمن در راهپیمایی روز قدس و شهادت یک خانم
آخرین آمار شهدا و مصدومان حملات آمریکایی ـ صهیونی
رئیس شورای اروپا: لغو تحریم‌های نفتی روسیه توسط آمریکا نگران‌کننده است
اروپا به دنبال مذاکره با ایران بر سر تنگه هرمز
نامه مهم آیت‌الله اعرافی به پاپ رهبر کاتولیک‌های جهان
جاده چالوس یکطرفه شد/ ترافیک سنگین در راه‌ها