×
اجتماعی
شناسه خبر : 213815
تاریخ انتشار : شنبه 1403/12/04 ساعت 13:17
مبنای دستمزد 1404چه خواهد بود؛ پلکانی یا نرخ تورم؟

نورنیوز از آخرین تصمیمات درمورد افزایش دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۴ گزارش می دهد؛

مبنای دستمزد 1404چه خواهد بود؛ پلکانی یا نرخ تورم؟

علی رغم پیگیری‌های انجام شده از سوی کانون‌های کارگران و بازنشستگان، هنوز مشکلات بازنشستگان حل نشده و بسیاری از مطالبات آنها از سوی دولت نادیده گرفته شده است. طبق قانون بودجه 1403 باید 73 هزار میلیارد تومان از 130 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به تأمین اجتماعی پرداخت می‌شد، که تاکنون این امر انجام نشده است.

نورنیوز- گروه اجتماعی: رئیس کانون کارگران بازنشسته تهران، علی دهقان کیا، از مسئولان خواسته تا این بدهی‌ها را هر چه سریع‌تر تسویه کنند.

دهقان کیا ضمن مخالفت با افزایش پلکانی دستمزد گفت: این روش باعث کاهش دستمزد سطوح مختلف به مرور زمان می‌شود و به سرنوشت قانون متناسب‌سازی که منابع پایداری برای انجام آن وجود ندارد، دچار خواهد شد.

وی تأکید کرد که باید به جای این رویکرد، در مورد دستمزد تصمیمی اتخاذ شود که پایدار باشد و منافع بازنشستگان نیز به صورت مناسبی تأمین شود.

بازنشستگان و مشکلات معیشتی

رئیس کانون کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی تهران طی سخنانی با اشاره به مشکلات عدیده بازنشستگان گفت: ۷۰ درصد از بازنشستگان حداقل بگیر هستند و حقوق ۸ و ۹ میلیون تومانی نمی‌تواند سبد معیشت ۳۰ میلیونی را تأمین کند.

او همچنین به اظهارات رئیس‌جمهور اشاره کرد که با کمتر از ۲۵ میلیون تومان نمی‌توان زندگی کرد.

ضرورت افزایش دستمزد بر اساس نرخ تورم

دهقان کیا با تاکید براین که کف افزایش دستمزد باید بر اساس نرخ تورم باشد ،از اعضای شورای عالی کار خواست که این موضوع را رعایت کنند.

او همچنین خواستار جبران قسمتی از عقب‌افتادگی مزدی در سال‌های گذشته شد. این رویکرد به گفته او می‌تواند منابع سازمان تأمین اجتماعی را تقویت کرده و از نیاز به متناسب‌سازی جلوگیری کند.

بازنگری در دستمزد بر اساس تورم بهمن‌ماه

در پی افزایش ۴ درصدی تورم در بهمن‌ماه، شورای عالی کار تصمیم گرفت که رقم دستمزد سال ۱۴۰۴ را مجدداً مورد بازنگری قرار دهد. مبلغ ۲۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان که پیش‌تر تصویب شده بود، دیگر پاسخگوی هزینه‌های معیشتی کارگران نیست. بنابراین، جلسات جدیدی برای اصلاح این رقم برگزار خواهد شد.

افزایش پایه مزد و تأثیر آن بر مذاکرات اخیر

چند روز پیش، گروه‌های کارگری و کارفرمایی توافقاتی برای افزایش پایه مزد کارگران داشتند که از آن به عنوان تصمیمی مهم در مذاکرات مزدی یاد می‌شود. این توافق مستقل از تصمیم شورای عالی کار برای اصلاح رقم دستمزد به دلیل تورم بهمن‌ماه است.

 تعیین دستمزد نباید صرفا بر اساس نرخ تورم باشد

باقری نماینده کارگران در شورای عالی کار معتقد است که تعیین دستمزد صرفاً بر اساس تورم، روش مناسبی نیست. او خواستار این شد که ابتدا سبد معیشتی کارگران مشخص شود و در آینده دستمزد بر اساس تغییرات این سبد تعیین گردد.

آثار سرکوب مزدی در سال‌های گذشته و نقش دولت در ایجاد تعادل

باقری با اشاره به سرکوب مزدی در سال‌های گذشته، گفت که دستمزدها در سال‌های اخیر به میزان واقعی افزایش نیافته‌اند و این موضوع منجر به کاهش ۲۵ درصدی قدرت خرید کارگران شده است. او اظهار داشت که دولت در بودجه‌های سنواتی، افزایش حقوق کارمندان را مطابق با نرخ تورم در نظر نمی‌گیرد و این رویکرد را در قبال کارگران نیز دنبال می‌کند.

نقش تنظیم‌کننده دولت میان کارگران و کارفرمایان

برخی از کارفرمایان نگران این هستند که افزایش بیش از حد دستمزدها منجر به افزایش هزینه‌های تولید و کاهش فرصت‌های شغلی شود. در این میان، دولت باید نقش تنظیم‌کننده را ایفا کند و راهکارهایی ارائه دهد که میان معیشت کارگران و توان مالی کارفرمایان تعادل برقرار شود.

تصمیم‌گیری نهایی در جلسات آتی شورای عالی کار

شورای عالی کار به زودی جلسه‌ای برگزار خواهد کرد تا رقم نهایی دستمزد سال ۱۴۰۴ را مشخص کند. انتظار می‌رود که این افزایش بتواند تا حدی فشارهای معیشتی کارگران را کاهش دهد.

با این حال، چالش‌های زیادی در زمینه تعیین سطح مطلوب دستمزد و اجرای آن وجود دارد. نتیجه این مذاکرات تأثیر زیادی بر زندگی میلیون‌ها کارگر و بازنشسته خواهد داشت و سرنوشت اقتصادی بخش بزرگی از جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

با توجه به چالش‌های موجود در تعیین دستمزد، مسئولان باید به گونه‌ای عمل کنند که هم مطالبات معیشتی کارگران را برآورده کنند و هم فشارهای اقتصادی به کارفرمایان کاهش یابد.

جلسات شورای عالی کار و مذاکرات آتی، ممکن است به یک راهکار نهایی و قابل قبول برای تمامی طرف‌ها منتهی شود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
چانه‌زنی دوباره برای حقوق کارگران؛ دستمزد 1404 افزایش می‌یابد؟
شنبه 1403/12/04 ساعت 13:40
نورنیوز از آخرین تصمیمات در خصوص افزایش دستمزد کارگران در سال 1404 گزارش می‌دهد؛
چانه‌زنی دوباره برای حقوق کارگران؛ دستمزد 1404 افزایش می‌یابد؟
افزایش 4 درصدی تورم در بهمن‌ماه، شورای عالی کار را به بازنگری در رقم دستمزد سال 1404 واداشت. رقم 23 میلیون و 400 هزار تومان که پیش‌تر تصویب شده بود، دیگر پاسخگوی هزینه‌های معیشتی نیست و جلسات جدیدی برای اصلاح آن برگزار خواهد شد.
باقری: مبلغ تعیین شده برای دستمزد سال آینده کارگران بروزرسانی می‌شود+ فیلم
جمعه 1403/12/03 ساعت 10:15
باقری: مبلغ تعیین شده برای دستمزد سال آینده کارگران بروزرسانی می‌شود+ فیلم
نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: مبلغ تعیین شده برای دستمزد سال آینده کارگران بروز رسانی می‌شود، چون در بهمن ماه تورم داشته‌ایم
زمان پرداخت عیدی ، حقوق و معوقات بازنشستگان  تامین اجتماعی اعلام شد+جدول پرداخت
پنج‌شنبه 1403/12/02 ساعت 08:32
زمان پرداخت عیدی ، حقوق و معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد+جدول پرداخت
بلاخره پس از فراز و نشیب‌های فراوان برسر تامین منابع برای پرداخت مطالبات بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی زمان‌بندی پرداخت‌ عیدی ، حقوق اسفند ماه و معوقات متناسب‌سازی بازنشستگان را اعلام کرد.
جزییات برگزاری نخستین جلسه شورای عالی کار برای تعیین دستمزد سال 1404 کارگران
سه‌شنبه 1403/10/18 ساعت 20:14
نورنیوز بررسی می کند؛
جزییات برگزاری نخستین جلسه شورای عالی کار برای تعیین دستمزد سال 1404 کارگران
شب گذشته «احمد میدری» وزیر کار خبر داده بود که عصرامروز سه شنبه اولین جلسه شورای عالی کار برای تعیین دستمزد سال 1404 کارگران برگزار می‌شود. اما امروز تعیین میزان افزایش دستمزد سال 1404 در دستور کار نبود و تنها مقررشد تا قدرت پرداخت بنگاه‌ها برای افزایش دستمزد مورد بررسی قرارگیرد.
نظرات

آخرین اخبار
دیدار وزیر دفاع عربستان با مقامات ارشد آمریکا
سریعترین راه برای دریافت کارت سوخت
جزئیات کامل احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند