×
بین الملل
شناسه خبر : 213711
تاریخ انتشار :

نورنیوز اهداف برگزاری همایش ضدایرانی سی‌پک را بررسی می‌کند؛

پهپاد ایرانی در همایش آمریکایی؛ ترامپ با ادعاهای جدید چه هدفی را دنبال می‌کند؟

همایش سالانه سی‌پک 2025 که به عنوان گردهمایی مهم جمهوری‌خواهان شناخته می‌شود، امسال با تمرکز ویژه بر ایران و سیاست‌های خارجی دونالد ترامپ برگزار شد. رونمایی از پهپادی تهاجمی که ادعا شد ایرانی است و تأکید بر تهدیدات منطقه‌ای ایران، نشان از ادامه سیاست‌های فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی دارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: همایش سالانه سی‌پک که به عنوان گردهمایی مهم جمهوری‌خواهان آمریکا شناخته می‌شود، امسال با تمرکز ویژه بر ایران برگزار شد. رونمایی از یک پهپاد تهاجمی که ادعا شد از پهپادهای شاهد ۱۳۶ ایرانی است در این نشست و ادعاهای مطرح‌شده درباره نقش ایران در جنگ‌های منطقه‌ای، بخشی از یک راهبرد گسترده‌تر در سیاست خارجی آمریکا به‌ویژه در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ محسوب می‌شود. این اقدام در حالی صورت گرفت که سابقه سی‌پک نشان می‌دهد محورهای اصلی آن معمولاً حول مسائل داخلی آمریکا و برنامه‌های حزبی شکل می‌گیرد.

تلاش برای مدیریت بحران های داخلی

ترامپ پس از بازگشت به کاخ سفید با چالش‌های متعددی مواجه شده است. از یک‌سو سیاست‌های مهاجرتی او و از سوی دیگر ناکامی های اولیه در سیاستهای اقتصادی و تجاری از جمله در حوزه تعرفه‌ها، موقعیت او را در داخل آمریکا متزلزل کرده است. در این شرایط، تمرکز بر تهدیدات خارجی به‌ویژه ایران می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای منحرف کردن افکار عمومی و ایجاد انسجام در میان هواداران جمهوری‌خواه مورد استفاده قرار گیرد. تجربه تاریخی نشان داده است که روسای جمهور آمریکا در مواقع بحرانی داخلی، به سیاست‌های خارجی و نمایش قدرت نظامی متوسل می‌شوند تا توجهات را از مشکلات داخلی منحرف کنند.

 ادامه راهبرد فشار حداکثری

ترامپ در دور جدید ریاست جمهوری خود، همانند دوره پیشین، سیاست فشار حداکثری را علیه ایران دنبال می‌کند. همایش سی‌پک و نمایش ادعایی پهپاد ایرانی را می‌توان در همین چارچوب تحلیل کرد. با توجه به تشدید اقدامات ضدایرانی نظیر تحریم‌های جدید، ادعاهای مرتبط با ارسال تسلیحات به یمن، و تکرار اتهامات درباره نقش ایران در جنگ اوکراین، هدف اصلی این سیاست‌ها، ایجاد اجماع بین‌المللی برای افزایش فشار بر ایران و جلوگیری از هرگونه کاهش تحریم‌ها است. همچنین، این اقدامات می‌تواند در جهت منصرف کردن برخی کشورها از همکاری‌های تجاری و نظامی با ایران عمل کند.

حمایت از رژیم صهیونیستی

ترامپ از آغاز دوره جدید خود، سیاست‌های خود را به‌شدت در راستای منافع رژیم صهیونیستی تنظیم کرده است. از جمله این سیاست‌ها می‌توان به لغو محدودیت‌های صادرات تسلیحات به رژیم اسرائیل و حمایت از شهرک‌سازی در کرانه باختری اشاره کرد. در شرایطی که این رژیم با بحران‌های داخلی و چالش‌های بین‌المللی روبه‌رو است، ترویج ایران‌هراسی می‌تواند به عنوان ابزاری برای توجیه اقدامات اسرائیل و جلب حمایت‌های بیشتر از آن عمل کند. از سوی دیگر، این سیاست به ترامپ اجازه می‌دهد تا حمایت لابی‌های طرفدار اسرائیل در آمریکا را حفظ کند.

 مهار نقش منطقه‌ای ایران

یکی از اهداف اصلی سیاست‌های ضدایرانی آمریکا، محدود کردن نقش منطقه‌ای ایران است. در همین راستا، نمایش‌های تبلیغاتی مانند آنچه در سی‌پک انجام شد، می‌تواند بسترساز اقدامات بعدی از جمله فشارهای دیپلماتیک، تحریم‌های جدید و حتی اقدامات نظامی محدود باشد. همزمان، تلاش برای تضعیف محور مقاومت از طریق افزایش فشار بر لبنان، عراق و سوریه در دستور کار قرار گرفته است. این اقدامات در شرایطی انجام می‌شود که ایران همچنان یکی از بازیگران کلیدی در معادلات منطقه‌ای محسوب می‌شود.

همایش سی‌پک امسال نشان داد که جمهوری‌خواهان و به‌ویژه ترامپ، سیاست‌های خود را بر اساس تداوم فشار بر ایران و بهره‌برداری از فضای ایران‌هراسی در سطح بین‌المللی تنظیم کرده‌اند. با این حال، تجربه گذشته نشان می‌دهد که این‌گونه نمایش‌ها معمولاً به نتیجه مطلوب دست نمی‌یابند، چرا که علاوه بر عدم همراهی کامل متحدان آمریکا، توانایی ایران در مواجهه با این راهبردها نیز افزایش یافته است. استمرار چنین سیاست‌هایی نه‌تنها موجب تغییر رفتار ایران نخواهد شد، بلکه می‌تواند موجب تعمیق شکاف میان آمریکا و برخی از متحدان آن شود که به دنبال کاهش تنش در منطقه هستند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پلمب یک استخر پس از مسمومیت 15 نوجوان همدانی
حمله موشکی بالستیک فراصوت نیروهای مسلح یمن به فرودگاه اللد اسرائیل
دومین لژیونر والیبال ایران در راه ایتالیا
مسابقات رنکینگ جهانی اسکواش؛ اعتمادپور به مدال طلا رسید
تشدید اعتراضات علیه کشتی‌های کروز اسرائیلی در یونان
وزارت کشور متولی مجوزدهی به تاکسی‌های اینترنتی شد
از سرگیری پروازهای مستقیم مسافربری بین روسیه و کره شمالی بعد از 35 سال.
افشای محتوای خصوصی کاربران در گروه‌های تلگرام، خشم کاربران چینی را برانگیخت
عمل جراحی موفق جداسازی دوقلوهای به‌هم‌چسبیده در عربستان +فیلم
گونه‌ای نادر از بارناکل حفار در خلیج فارس کشف شد
ادعای مضحک و عجیب ترامپ درباره اوضاع غزه
تهیه‌کننده «دیالوگ» با قید وثیقه آزاد شد
نخستین دیدار مقامات ناسا و نیروی فضایی روسیه پس از 7 سال
سیاست‌نامه | رمزگشایی از بیانیه 191 کنشگر درباره ایران پساجنگ
عراقچی فردا به تاجیکستان می‌رود
هشدار اقتصاددانان؛ حذف صفرها بدون ثبات، تورم را تکرار می‌کند
سایپا تا 15 شهریور باید خودروهای ناقص کامل کرده و تحویل دهد
آغاز توزیع «دیبا کارت اعتباری» ویژه خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران
ناتوانی غرب در عدم اجرای قوانین بین‌المللی در قبال رژیم صهیونیستی
نشاط ملی با تعطیلات تابستانی ایجاد می‌شود اگر...
دفاع 12 روزه، مرصاد دوم در نبرد منطقه‌ای
افشای طرح‌های جدید ارتش اسرائیل برای تشدید حملات به نوار غزه
وزیر جهاد کشاورزی: تخصیص ارز ترجیحی 28500 تومانی به کالاهای اساسی ادامه دارد
مسدود شدن تونل توحید تهران از ساعت 24 امشب + مسیرهای جایگزین
رئیس‌جمهور به وزارت بهداشت و معاونت علمی رفت
مهاجرانی: تعطیلی یک هفته‌ای فردا در دولت تعیین تکلیف می‌شود
استقلال با آدان گلر اسپانایی به توافق رسید
پیش‌فروش بلیت پروازهای اربعین 1404 از فردا آغاز می‌شود
بازگشت مسعود ریگی به فجر سپاسی با قراردادی یک‌ساله
نمایش ارسال کمک ها به غزه با فشارهای مقاومت اشغالگران
رئیس مجلس در نشست ژنو: جنایات رژیم صهیونیستی کابوسی وحشتناک و تهدیدی جهانی است
وزیر امور خارجه: برنامه مذاکره ای هنوز تعیین نشده است
آنتن‌دهی ضعیف در جاده‌ها و روستاها، محور اصلی سوالات نمایندگان از وزیر ارتباطات
کدام استان‌ها فردا چهارشنبه تعطیل شدند؟
پادشاه اردن هشدار داد: خطر شعله‌ور شدن درگیری بزرگ‌تر در منطقه وجود دارد
بارگذاری فیش حقوقی تیر ماه بازنشستگان کشوری
رشد چشمگیر تردد مسافران از مرزهای چذابه و شلمچه نسبت به سال‌های گذشته
جنگ 12 روزه در سریال‌های تلویزیونی قاب بندی می شود
پشت پرده خاموشی هم زمان تلویزیون‌های «اسنوا» و «دوو»
عضو شورای شهر: بعد از خروج اتباع از کشور، نیروهای پاکبان 80 درصد کاهش داشتند!
شمار شهدای غزه از 60 هزار نفر فراتر رفت
پایتخت چین در تسخیر سیل +فیلم
گزارش تصویری | مراسم بزرگداشت شهدای جنگ تحمیلی 12 روزه
بورس در بحران؛ درمان مقطعی یا اصلاح بنیادین؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
رمز گشایی از جنایت هولناک در بولوار فرهنگ مشهد
مجوز واردات سگ و گربه صادر شد؛ کالاهای اساسی زندگی انسان‌ها همچنان در صف!
چرایی تأخیر در صدور فیش حقوق بازنشستگان!
وقتی تلویزیون دیگر منبع خبر نیست!؛ گزارش یک افول بی سابقه
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
X
آگهی تبلیغاتی