×
بین الملل
شناسه خبر : 213674
تاریخ انتشار : جمعه 1403/12/03 ساعت 10:29
آیا اروپا می‌تواند امنیت خود را بدون آمریکا تأمین کند؟

نورنیوز از تلاش‌ اروپا برای ایجاد استقلال نظامی و تقویت بنیه دفاعی گزارش می‌دهد؛

آیا اروپا می‌تواند امنیت خود را بدون آمریکا تأمین کند؟

تهدیدات فزاینده امنیتی و تغییرات اساسی در محیط جهانی، اروپا را وادار کرده که برای جبران ضعف‌های دفاعی خود اقدام نماید. این روند، که به ویژه تحت فشار سیاست‌های ترامپ مبنی بر کاهش تعهدات دفاعی آمریکا و درخواست از کشورهای اروپایی برای تأمین هزینه‌های بیشتر در حوزه امنیتی شکل گرفته، به یک چالش اساسی تبدیل شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: تهدیدات فزاینده امنیتی در سطح جهانی و به‌ویژه در خاک اروپا، کشورهای قاره سبز را وادار نموده تا در فرآیندی تدریجی ضمن اتخاذ رویکردهای مستقل نسبت به آمریکا، ضعف‌های زیرساختی خود در بخش دفاعی را جبران کنند. این روند با توجه به سیاست‌های ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده که بارها از ضرورت افزایش هزینه‌های دفاعی کشورهای اروپایی سخن گفته، شدت یافته است. ترامپ نه تنها به کشورهای اروپایی فشار آورده که خود مسئولیت بیشتر امنیت خود را بر عهده بگیرند، بلکه از نظر مالی نیز از مشارکت در هزینه‌های جهانی امنیت عقب‌نشینی کرده است. این شرایط ضمن آن که زمینه‌ساز نگرانی‌های عمده برای اتحادیه اروپا و اعضای ناتو شده پرسش‌های مهمی را نیز در مورد آینده ناتو و میزان توانمندی دفاعی آن ایجاد کرده است.

افزایش هزینه‌های دفاعی: چالش و فرصت برای اروپا

دولت‌های اروپایی در واکنش به این فشارها، به‌ویژه پس از تغییرات قابل توجه در وضعیت امنیتی جهانی و تهدیدات جدیدی که از سوی روسیه در جبهه اوکراین و مرزهای شرقی اروپا به وجود آمده، به دنبال افزایش هزینه‌های دفاعی خود هستند. یکی از نمونه‌های بارز این تلاش‌ها، اقدام شرکت «بی‌ای‌ئی»، بزرگ‌ترین تولیدکننده تجهیزات دفاعی اروپا، است که اعلام کرده در صورت دریافت تضمین‌های بلندمدت از سوی دولت‌ها، آمادگی دارد تا ظرفیت تولید خود را برای پاسخگویی به تقاضای روزافزون گسترش دهد. این اعلام آمادگی نه تنها نشان‌دهنده نیاز به تأمین امنیت داخلی اتحادیه اروپا است، بلکه نیاز به یک استراتژی دفاعی جدید و مستقل برای کاهش وابستگی به حمایت‌های آمریکا را نیز نمایان می‌کند.

چارلز وودبرن، مدیرعامل بی‌ای‌ئی، به‌طور صریح اشاره کرده که تغییرات اساسی در محیط امنیتی اروپا، که شامل تهدیدات ناشی از بحران‌های ژئوپولیتیکی و نظامی است، می‌تواند به افزایش هزینه‌های دفاعی به‌طور قابل‌توجهی منجر شود. از سوی دیگر، تحلیلگران اقتصادی از جمله در دویچه‌بانک پیش‌بینی کرده‌اند که برای رسیدن به هدف ناتو مبنی بر هزینه‌کرد ۲ درصدی تولید ناخالص داخلی در بخش دفاعی، کشورهای اروپایی نیاز به سرمایه‌گذاری‌های عظیمی دارند که در مجموع به حدود ۸۰۰ میلیارد یورو خواهد رسید.

بحران ناتو و تهدیدات خروج آمریکا

ترامپ  بارها تأکید کرده که ایالات متحده دیگر قادر به تأمین هزینه‌های امنیتی جهانی نیست و کشورهای اروپایی باید سهم خود را از هزینه‌های دفاعی بپردازند. این فشارهای مداوم در حالی است که گزارش‌ها حاکی از آن است که آمریکا ممکن است از ناتو خارج شود یا تعهدات خود را در قبال آن کاهش دهد. چنین تغییرات جدی می‌تواند به فروپاشی ناتو منجر شود، چرا که بدون پشتیبانی مالی و نظامی ایالات متحده، این ائتلاف نظامی جهانی نمی‌تواند به‌طور مؤثر به وظایف خود ادامه دهد. این وضعیت به‌ویژه برای کشورهای اروپایی که بیشترین وابستگی را به ناتو دارند، یک تهدید بزرگ به‌شمار می‌آید.

بر اساس این تحولات، دولت ترامپ به‌طور جدی در پی اتخاذ تصمیماتی است که می‌تواند به پایان سلطه ایالات متحده بر ناتو و حتی فروپاشی آن بینجامد. این تغییرات در سیاست‌های نظامی و مالی ایالات متحده ممکن است ساختار امنیت جهانی را دستخوش تحولات بنیادینی کند. به نظر می‌رسد که در صورت ادامه این روند، ناتو به‌عنوان ائتلافی با رهبری آمریکا به تدریج جای خود را به شکلی جدید از همکاری‌های دفاعی خواهد داد که احتمالاً تأثیرات عمیقی بر امنیت جهانی خواهد داشت.

چالش‌های پیش‌روی اروپا: یک راهبرد دفاعی مستقل و قابل‌اتکا

 اروپا باید به دنبال ایجاد یک راهبرد دفاعی مستقل باشد که نه تنها تهدیدات امنیتی داخلی خود را پوشش دهد، بلکه قادر به مقابله با تهدیدات خارجی مانند روسیه و چین نیز باشد. این امر نیازمند افزایش شدید سرمایه‌گذاری در بخش‌های دفاعی، تحقیق و توسعه فناوری‌های پیشرفته نظامی، و ایجاد یک ساختار دفاعی منسجم‌تر است که از جمله شامل ایجاد ارتش‌های مستقل و همکاری‌های بیشتر میان کشورهای اروپایی می‌شود.

در این شرایط، اروپا دیگر نمی‌تواند به اتکای حمایت‌های مالی و نظامی آمریکا برای تأمین امنیت خود ادامه دهد. اگر اتحادیه اروپا نتواند در ایجاد یک ساختار دفاعی مستقل موفق شود، احتمالاً با تهدیدات جدید و خطرات فزاینده‌ای روبه‌رو خواهد شد که از جمله می‌تواند منجر به بحران‌های امنیتی و سیاسی غیر قابل پیش بینی شود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
آمریکا دیگر شریک قابل اعتماد اروپا نیست
سه‌شنبه 1403/12/07 ساعت 14:26
اسپکتیتور؛
آمریکا دیگر شریک قابل اعتماد اروپا نیست
دولت ترامپ با اقداماتی جنجالی، روابط آمریکا و اروپا را به شدت تیره کرده است. این اقدامات شامل فشار به دانمارک برای واگذاری بخشی از خاکش به آمریکا، حمایت از پوپولیست‌های راست‌گرا در اروپا، و مذاکره با روسیه درباره آینده اوکراین بدون حضور نمایندگان اروپایی است. این رفتارها باعث شده که مقامات اروپایی احساس کنند آمریکا دیگر شریک قابل اعتمادی نیست.
تحقیر اروپا در سایه معامله‌گری ترامپ
چهارشنبه 1403/12/01 ساعت 09:38
علی بیگدلی*
تحقیر اروپا در سایه معامله‌گری ترامپ
اتحادیه اروپا از همان ابتدا مخالف هرگونه توافق میان مسکو و واشنگتن درباره اوکراین بوده، چراکه چنین توافقی می‌تواند موقعیت ژئوپلیتیکی این اتحادیه را تضعیف کند. با این حال، نشست عربستان بدون حضور رهبران اروپایی و رئیس‌جمهور اوکراین، برگزار شد که نشان می‌دهد ترامپ بدون توجه به خواسته‌های اروپا، مستقیماً به دنبال پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تبدیل زباله‌های هسته‌ای به هیدروژن امکانپذیر شد
ترمیم مینای دندان با کراتین
هشدار کمبود آب در یونان؛ وضعیت در پایتخت و مناطق اطراف جدی‌تر است
تظاهرات در فلسطین اشغالی
چین سومین ناو هواپیمابر خود را به آب انداخت
مقام نیجریه ای: ترامپ باید به خاطر اظهاراتش درباره نیجریه عذرخواهی کند
حملات هوایی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان سه شهید و 11 زخمی برجا گذاشت
هر دو مسیر تونل رسالت امشب مسدود است
اختصاص درصدی از درآمد بازیکنان و مربیان خارجی به توسعه فوتبال دانش‌آموزی
رونمایی از پیراهن تیم ملی فوتسال دانش‌آموزان
قول 5 ساله پاکستان برای حذف همه موانع تجاری با ایران
عراقچی: جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
رئیس جمهور عراق خواستار مشارکت گسترده مردم در انتخابات پارلمانی شد
15 کشته و زخمی در جریان تعقیب و گریز پلیس آمریکا
گزارشگر سازمان ملل: اگر می توانستم  طلسم کنم جلوی جنایات اسرائیل را می گرفتم
مدارس برخی شهرستان‌های خوزستان فردا یکشنبه غیرحضوری شد
جلسه سران قوا برگزار شد
واکنش پرسپولیس به رأی اصلاحی کمیته استیناف؛ ابطال کنید
کشف جسد یک افسر اسرائیلی در جنوب غزه
فهرست تیم ملی اعلام شد
وزارت دادگستری آمریکا همچنان به دنبال تحقیقات درباره پرونده ترامپ-روسیه
رسانه‌های عراقی از خشک شدن دریاچه حمرین در استان دیاله عراق خبر دادند
نخست وزیر مجارستان جو بایدن را مسئول آغاز جنگ اوکراین دانست
تامین 3 میلیارد دلار برای واردات ماشین‌آلات و تجهیزات تولید
وزیر جنگ آمریکا: وضعیت کنونی جهان مانند آغاز جنگ جهانی دوم است
ائتلاف احزاب لبنانی: دولت، مداخله وقیحانه سفارت آمریکا را محکوم کند
تیم ملی والیبال ایران مقابل ترکیه پیروز شد
نفوذ دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه
فوجیان، غول دریایی چین وارد میدان شد+فیلم
لاوروف: دستور پوتین درباره آزمایش‌های هسته‌ای در حال انجام است
پزشکیان به گلستان سفر می‌کند
گروسی: سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان برای بازرسان ما غیرقابل دسترسی هستند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی تراکتور و خیبر در هفته دهم
ارتش آمریکا یک میلیون پهپاد می‌خرد
وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل
خیبر (2)- تراکتور (1) | شاگردان رحمتی رویای صدرنشینی را از تبریزی ها گرفتند+ خلاصه بازی
خارج‌ کردن توده 10 کیلویی از شکم یک بیمار
مصر خواستار انتقال به مرحله دوم توافق غزه و اجرای آتش‌بس در سودان شد
تاج: آمریکا به افسر امنیتی ایران ویزا نمی‌دهد؛ ولی تمام افراد باید حاضر باشند
نورنما | اسرار‌آمیز‌ترین افعی جهان
آبفا: سرانه مصرف آب در شمال تهران،860 لیتر برای هر نفر است!
بزرگترین کشف ماریجوانا سال جاری توسط پلیس ری
دمای 7 استان به صفر می‌رسد
قالیباف: هدف ما افزایش مبادلات ایران و پاکستان از 3 به 10 میلیارد دلار است
وزیر ارشاد: قصد مچ‌گیری از مدیران را نداریم
بیانیه وزارت کشور یمن در خصوص کشف یک شبکه جاسوسی+ فیلم
کشف شی تاریخی عصر آهن در اسلامشهر
رهگیری و انهدام 8 پهپاد اوکراینی از سوی روسیه
زمین‌گیر شدن بوئینگ‌های ام‌دی 2 شرکت معروف آمریکایی
X
آگهی تبلیغاتی