×
سیاسی
شناسه خبر : 213620
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/12/02 ساعت 18:19
غریب‌آبادی: مگر سطح همکاری‌ ایران بر مبنای میزان تمایل یا سلیقه آژانس است؟!

در پاسخ به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی؛

غریب‌آبادی: مگر سطح همکاری‌ ایران بر مبنای میزان تمایل یا سلیقه آژانس است؟!

معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: ایران تعهداتی دارد و بر همان اساس، یعنی موافقت‌نامه جامع پادمان، نیز همکاری می‌کند و تاکنوننیز نقضی در آن گزارش نشده است.

نورنیوز- گروه سیاسی: کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه در واکنش به اظهارات مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در یکی از شبکه‌های اجتماعی نوشت:

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در کنفرانس مطبوعاتی خود در توکیو، اظهاراتی غیر حرفه ای و با طعم کاملا سیاسی در مورد ایران نمود. وی گفت "ایران اکنون اورانیوم را تا ۶۰ درصد که تقریبا درجه تسلیحاتی است، غنی می کند؛ ایران آنگونه که ما مایلیم با آژانس همکاری نمی کند، البته بازدید من در ماه نوامبر از ایران سازنده بود؛ آژانس آماده است خود را (برای یک توافق) در دسترس قرار دهد و ما برخی آلترناتیوهای فنی را ارائه می کنیم تا احتمال توسعه سلاح هسته ای توسط ایران حذف شود و از این موضوع جلوگیری کنیم و ایران نیز باید ثابت کند که به دنبال توسعه سلاح هسته ای نیست؛ دولت ایران می گوید چنین برنامه ای ندارد، البته ما به همه اعتماد داریم ولی باید این را راستی آزمایی کنیم".

لازم می دانم برخی نکات را در این خصوص تاکید نمایم:

۱. سطح و میزان غنی سازی هیچ محدودیتی برابر ان.پی.تی ندارد و تنها تعهد کشورهای غیر دارنده سلاح هسته ای، عدم انحراف به سمت تولید سلاح هسته ای می باشد. از اینرو، این اظهار آقای گروسی که غنی سازی ۶۰ درصدی را تقریبا در سطح تسلیحاتی دانسته است، کاملا غیر حقوقی و غیر فنی است. در همین چارچوب، بسیار ضروری است که مدیرکل آژانس نظر شفاف و صریح خود را در مورد برنامه امنیتی AUKUS بین آمریکا، استرالیا و انگلیس که زیردریایی های هسته ای با سوخت غنای تسلیحاتی را در آقیانوس آرام مستقر می کند و ریسک کاملا اشاعه ای دارد، اعلام نماید.

۲. آقای مدیرکل گله کرده اند که ایران آنگونه که آژانس دوست (تمایل) دارد، همکاری نمی کند. مگر سطح همکاری ها بر مبنای میزان تمایل یا سلیقه آژانس است؟! کشور ما تعهداتی دارد و بر همان اساس، یعنی موافقت نامه جامع پادمان، نیز همکاری می کند و تاکنون (بعد از توقف تعهدات هسته ای ایران تحت برجام) نیز نقضی در آن گزارش نشده است. اگر آقای گروسی دوست دارند ایران اقدامات راستی آزمایی بیشتری را فراتر از تعهدات خود بپذیرد، باید به طرف های دیگر هم بگوید که او "دوست دارد تحریم ها را علیه ایران بردارند". آیا او تاکنون جسارتی به خود به خرج داده است که چنین درخواستی از واضعان تحریم های ظالمانه و غیرقانونی کند؟!

۳. ضمن اینکه اذعان وی به سازنده بودن بازدیدش از ایران در ماه نوامبر را مثبت ارزیابی می کنیم، اما جای تعجب دارد که چرا در ادامه، به اقدام تخریبی و غیرسازنده سه کشور در پیگیری تصویب قطعنامه در شورای حکام، آن هم بدون توجه به دستاوردهای سفر خودش، اشاره ای نکرده است؟!

۴. برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است و تغییری در ماهیت این برنامه داده نشده است. آقای گروسی از "ضرورت جلوگیری از احتمال توسعه سلاح هسته ای توسط ایران" و "ضرورت اثبات عدم توسعه سلاح هسته‌ای توسط ایران" صحبت می کند. واقعا جای تعجب دارد رییس سازمان بین المللی که باید بر اساس گزارشات عینی و مستند بازرسان خود از صحنه اظهارنظر کند، از احتمالات صحبت می کند. آیا این چیزی جز یک کار غیر حرفه ای و سیاسی است؟! برنامه هسته ای ایران تحت نظارت آژانس و برابر تعهدات قانونی آن انجام می شود و انحرافی نیز نداشته است. این، واقعیت ماجراست.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ثروتمندترین خانواده‌های جهان معرفی شدند
راهکارهایی ساده برای جلوگیری از خشکی چشم در زمستان
ژن RNA غیر کدکننده به‌عنوان کنترل‌کننده رشد سلول‌های بزرگ شناسایی شد
هشدار مادورو درباره پیامدهای تهدیدهای واشنگتن بر صلح منطقه‌ای
پیشروی اشغالگران اسرائیلی بار دیگر در قنیطره سوریه
الازهر حکم اعدام بیماران سرطانی غزه توسط اسرائیل را محکوم کرد
تحریم‌ها نتوانستند واردات نفت هند از روسیه را کاهش دهند
ساختمان‌های شهرداری تهران صاحب شناسنامه پدافندی می‌شوند
هدف‌گذاری ایران و پاکستان برای تحقق تجارت 10 میلیارد دلاری
تامین بازار شب یلدا با عرضه گسترده هندوانه
انتصاب یک بانوی به‌عنوان معاون سیاسی فرمانداری مراغه
حمله سنگین سایبری به وزارت کشور فرانسه
ارتش ونزوئلا: تهدیدهای ترامپ ما را نمی‌ترساند
عون: گفت‌وگو با اسرائیل برای تثبیت امنیت است نه تسلیم شدن
رونمایی دولت از یک یارانه جدید
بیانیه سفارت روسیه درباره آزادی شهروند روسی زندانی در ایران
نتایج آزمون زبان دانشگاه آزاد اعلام شد
مجری آمریکایی: ترامپ ممکن است امشب به ونزوئلا اعلان جنگ کند
انگلیس دارایی‌های آبراموویچ روسی را به اوکراین واگذار می‌کند
نیروهای جدایی‌طلب جنوب یمن با تل‌آویو تماس برقرار کردند
یک دانشمند هسته‌ای صهیونیست در آمریکا به قتل رسید/جزئیات جدیدی از ترور
سهمیه بنزین به کارت بانکی منتقل می‌شود+ آیین‌نامه جدید سوخت
آمریکا مجوز فروش نفت پروژه ساخالین-2 روسیه را صادر کرد
گوشی نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی هک شد/نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده‌
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + مغز تغییرات منفی ندارد
نورنما | مجسمه آزادی سقوط کرد
آزادی گروگان بشاگردی پس از تلاش‌های قضائی در جاسک
سوارس اینتر میامی ماندنی شد
بولتون: پوتین ترامپ را فریب می‌دهد
ترامپ حین مذاکرات مشغول برنامه‌ریزی برای حمله به ایران بود
آخرین وضعیت مجری «گزارش ورزشی» پس از گازگرفتگی
شرایط حذف افراد از دریافت کالابرگ اعلام شد+جزئیات
خط 8 مترو تهران با 34 ایستگاه پرتقاضا وارد فاز اجرایی می‌شود
احتمال انتقال دیدار ایران و مصر به ونکوور/اختصاص بخشی از درآمد جام جهانی برای غزه/
پزشکیان: امام خمینی (ره) پیام آور وحدت و انسجام بود
پزشکیان: دعوت دولت به مشارکت به معنای فقدان برنامه نیست
ونزوئلا: صادرات نفت خام ما بی‌وقفه ادامه دارد
تراکتور-پرسپولیس با 50 هزار تماشاگر
هواشناسی بوشهر 2 هشدار قرمز صادر کرد
انصارالله یورش نتانیاهو به مسجدالاقصی را اهانتی آشکار خواند
توضیحات آتیه‌سازان حافظ درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان
هشدار هلال احمر درخصوص ورود موج جدید بارشی به جنوب کشور
ارز مسافری و دانشجویی بر مبنای نرخ تالار دوم مرکز مبادله است
انار شب یلدا تامین شد
جهان باید فرصت تعامل با تهران را دریابد
هشدار درباره تبعات اقتصادی مصادره دارایی‌های روسیه
چه خبر از وضعیت مصدومان استقلال ؟
مرتس: با تضمین‌های امنیتی به اوکراین، حملات آتی روسیه را تلافی می‌کنیم
عکس های منتخب ایران ؛ چهارشنبه 26 آذر 1404
کیش یک شب بارانی بی‌سابقه را تجربه کرد
X
آگهی تبلیغاتی