×
سیاسی
شناسه خبر : 213371
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/11/30 ساعت 21:55
پزشکیان: مرزهای سیاسی قادر روابط ملت‌ها باهم نیستند

پزشکیان: مرزهای سیاسی قادر روابط ملت‌ها باهم نیستند

رئیس جمهور گفت: مرزهای سیاسی نمی تواند در روابط و پیوندهای عمیق بین کشورها و ملت‌ها محدود سازد.

نورنیوز- گروه سیاسی: مسعود پزشکیان در دیدار علی اسداف نخست وزیر جمهوری آذربایجان که به منظور شرکت در سومین اجلاسیه اقتصادی خزر به تهران سفر کرد، گفت : معتقدیم مرزهای سیاسی نمی تواند در روابط و پیوندهای عمیق دو کشور و دو ملت محدودیت ایجاد کند.

پزشکیان در این دیدار افزود: ما علاقه مند به گسترش ارتباطات و تعاملات با جمهوری آذربایجان در همه زمینه‌ها هستیم. کشورهای ساحلی دریای خزر همچنین می‌توانند در بستر این اجلاس‌ها به تفاهم، همدلی و مدیریت مسائل مشترک دست یابند که باید از این ظرفیت نهایت استفاده را ببریم.

رئیس‌جمهور همچین اجلاسیه اقتصادی خزر را فرصتی مناسب برای تعمیق و توسعه روابط و همکاری اقتصادی، علمی و فرهنگی متقابل دانست و گفت: کشورهای ساحلی دریای خزر همچنین می‌توانند در بستر این اجلاس‌ها به تفاهم، همدلی و مدیریت مسائل مشترک دست یابند که باید از این ظرفیت نهایت استفاده را ببریم.

علی اسداف نخست وزیر جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار ضمن ابلاغ سلام های گرم الهام علی اف رئیس جمهور این کشور به دکتر پزشکیان و قدردانی از مهمان نوازی و برگزاری موفق این اجلاس، به سطح بسیار خوب روابط میان دو کشور اشاره کرد و گفت‌: ‌دولت آذربایجان مصمم به توسعه روابط همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران است و ما برای پشتیبانی و اجرای توافقات صورت گرفته میان دو کشور آماده هستیم.

نخست وزیر جمهوری آذربایجان تبادل هیاتهای دیپلماتیک میان ایران و جمهوری آذربایجان بویژه در ماههای اخیر را نشان از سطح بالای روابط و عزم جدی مسئولان عالی دو کشور برای گسترش تعاملات دانست و ضمن ابلاغ مجدد دعوت رئیس جمهور آذربایجان از دکتر پزشکیان برای سفر به این کشور افزود: قطعا سفر شما برای دولت و ملت آذربایجان بسیار خوشحال کننده و مسرت بخش خواهد بود.

علی اسداف همچنین با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه دستاوردها و توانمندی های جمهوری اسلامی ایران افزود: ما امروز به صورت واقعی از توانمندی ها و پیشرفتهای ایران بویژه در بخش پزشکی و سلامت آگاه شدیم و علاقمند به تبادل تجربیات در این زمینه هستیم.

پزشکیان‌: امضای معاهده همکاری جامع راهبردی از مهمترین جلوه‌های همکاری میان ایران و روسیه است

رئیس جمهور امضای معاهده همکاری جامع راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه را از مهمترین جلوه‌های همکاری میان دو کشور دانست و افزود: این معاهده مسیر همکاری‌های راهبردی و توسعه تعاملات دو کشور را به خوبی ترسیم کرده و اجرای آن باید به صورت جدی در دستور کار مسئولان دو کشور باشد.

مسعود پزشکیان عصر امروز سه‌شنبه در دیدار آقای الکسی اورچوک معاون نخست وزیر روسیه که به منظور شرکت در سومین اجلاس اقتصادی خزر به تهران سفر کرده است، امضای معاهده همکاری جامع راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه را از مهمترین جلوه‌های همکاری میان دو کشور دانست و افزود: این معاهده مسیر همکاری‌های راهبردی و توسعه تعاملات دو کشور را به خوبی ترسیم کرده و اجرای آن باید به صورت جدی در دستور کار مسئولان دو کشور باشد.

رئیس جمهور در ادامه روند همکاری‌های دو جانبه میان دو کشور در بخش انرژی، صنعت، حمل و نقل و تجارت را بسیار خوب و مثبت ارزیابی کرد و گفت‌: سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله اورسیا، بریکس و شانگهای نیز بسترهای جدیدی برای همکاری‌های مشترک گشوده که امیدواریم با بهره‌گیری از این فرصت‌ها هر چه زودتر مردم دو کشور از منافع آن منتفع و بهره‌مند شوند.

الکسی اورچوک معاون نخست وزیر روسیه نیز در این دیدار ضمن ابلاغ سلام‌های گرم نخست وزیر و رئیس جمهور این کشور به دکتر پزشکیان و تقدیر از برگزاری بسیار خوب و موفق اجلاسیه اقتصادی خزر گفت‌: ما از امضای معاهده همکاری جامع راهبردی با جمهوری اسلامی ایران بسیار خرسند، تعاملات و همکاری‌های میان دو کشور پس از امضای این معاهده بسیار فعال تر شده و  افزایش تبادل هیئت‌های دیپلماتیک شاخص مهمی در این زمینه است.

معاون نخست وزیر روسیه ضمن ارائه گزارشی از  مباحث و موضوعات مطرح شده در اجلاسیه اقتصادی خزر  به دکتر پزشکیان تصریح کرد: این اجلاسیه زمینه بسیار خوبی برای توسعه هدفمند روابط میان کشورهای ساحلی دریای خزر است.

الکسی اورچوک همچنین با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه دستاوردها و توامندی‌های جمهوری اسلامی ایران افزود: این نمایشگاه نماد پیشرفتهای چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف از جمله؛ پزشکی و سلامت است که در صورت اشتراک گذاری این توانمندی ها با دیگر کشورها درهای بزرگی به روی اقتصاد ایران گشوده خواهد شد.

رئیس‌جمهور: از برقراری روابط با سودان استقبال می‌کنیم

مسعود پزشکیان با اعلام آمادگی برای توسعه روابط با سودان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران برای رابطه با سودان اهمیت قائل است و امیدوارم در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شود.

مسعود پزشکیان عصر امروز سه‌شنبه در دیدار علی یوسف الشریف وزیر خارجه سودان ضمن ابراز خرسندی از برقراری مجدد روابط میان ایران و سودان و تاکید بر گسترش روابط میان دو کشور گفت:‌ دلیلی وجود ندارد که کشورهای اسلامی در روابط با یکدیگر دچار تنش و قطع رابطه شوند و بر همین اساس از برقراری مجدد روابط ایران و سودان استقبال می‌کنیم.

رئیس جمهور با اعلام آمادگی برای توسعه روابط با سودان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران برای رابطه با سودان اهمیت قائل است و امیدوارم در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شود.

در این دیدار علی یوسف الشریف وزیر خارجه سودان هم ضمن ابراز خرسندی از برقراری مجدد رابطه میان ایران و سودان گفت: مایلم در این ملاقات سلام‌های گرم عبدالفتاح برهان رییس شورای حکومتی سودان را به شما ابلاغ کنم و از جنابعالی درخواست می‌کنم که بعد از برقراری آرامش در خارطوم به کشور ما سفر کنید.

وزیر خارجه سودان بر اراده کشورش بر گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران تاکید و تصریح کرد: دولت سودان مایل است در همه زمینه‌ها با دولت ایران روابط خود را گسترش دهد و بر همین اساس به زودی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور برگزار خواهد شد.

وزیر خارجه سودان در این دیدار پیام رییس شورای حکومتی سودان را نیز به دکتر پزشکیان تقدیم کرد.

پزشکیان: مشترکات فرهنگی و تاریخی ایران و تاجیکستان بستر مناسبی برای تعمیق روابط است

رئیس جمهور با تاکید بر لزوم اجرایی شدن اسناد همکاری و توافقات میان دو کشور در سفر اخیر خود به تاجیکستان گفت‌: دو کشور ایران و تاجیکستان مشترکات فرهنگی و تاریخی زیادی دارند که بستر مناسبی برای تعمیق روابط فیمابین در حوزه‌های فرهنگی، هنری، اقتصادی، تجاری و صنعتی است.

مسعود پزشکیان عصر امروز سه‌شنبه در دیدار قاهر رسول‌زاده نخست‌وزیر تاجیکستان که به منظور شرکت در اجلاسیه اقتصادی خزر به تهران سفر کرده است، بر لزوم اجرایی شدن اسناد همکاری و توافقات میان دو کشور در سفر اخیر خود به تاجیکستان تاکید کرد و گفت‌: دو کشور ایران و تاجیکستان مشترکات فرهنگی و تاریخی زیادی دارند که بستر مناسبی برای تعمیق روابط فیمابین در حوزه‌های فرهنگی، هنری، اقتصادی، تجاری و صنعتی  است.

رئیس جمهور با اشاره به توافق لغو روادید میان دو کشور تصریح کرد: این اقدام موجب گسترش روابط فرهنگی میان دو کشور وتسهیل در رفت و آمد گردشگران ایرانی و تاجیکستانی خواهد شد.

قاهر رسول‌زاده نخست‌وزیر تاجیکستان نیز در این دیدار ضمن تشکر از میهمان‌نوازی دولت ایران و ابلاغ سلام‌های گرم رییس جمهور تاجیکستان به دکتر پزشکیان تصریح کرد: سفر جنابعالی به کشور ما موجب خوشحالی دولت و ملت تاجیکستان و تحولی در روابط میان دو کشور شده است و ما مصمم به اجرایی شدن توافقات میان دو کشور هستیم.

دیدار رئیس کابینه وزرای ترکمنستان با پزشکیان

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور همچنین در دیدار خوجا مرادی گلدی مرادف معاون رئیس کابینه وزرای ترکمنستان که به منظور شرکت در سومین اجلاسیه اقتصادی خزر به تهران سفر کرده است، اهتمام ویژه رهبر ملی ترکمنستان به توسعه روابط با ایران و اجرای کامل توافقات صورت گرفته میان دو کشور را ارزشمند و شایسته قدردانی دانست و افزود: نگاه و باور اعتقادی جناب آقای قربانقلی بردی محمد اف رهبر ملی ترکمنستان به توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور برادر، مسلمان و همسایه موجب تسریع در اجرای توافقات صورت گرفته میان دو کشور شده که بسیار ارزشمند و شایسته تقدیر است و ما نیز مصمم به ادای حق همسایگی خود با ترکمنستان هستیم.

رئیس جمهور در ادامه تقویت همکاری‌ها در زمینه‌‌های مختلف اقتصادی، تجاری، علمی و فرهنگی را از جمله زمینه‌های توسعه روابط میان دو کشور دانست و تصریح کرد: ما هیچ مانعی در مسیر توسعه روابط و همکاری میان دو کشور نمی‌بینیم.

پزشکیان همچنین بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت پیمان‌های منطقه‌ای از جمله اجلاسیه اقتصادی خزر برای توسعه ارتباطات و تعاملات اقتصادی و تجاری تاکید کرد و گفت: ایران و ترکمنستان از زمینه‌ها و ظرفیت‌های بزرگی برای توسعه روابط برخوردارند که در صورت فعال‌سازی آنها حجم مبادلات تجاری میان دو کشور تا چندین برابر حجم فعلی قابلیت افزایش خواهد داشت.

آقای خوجا مرادی گلدی مرادف معاون رئیس کابینه وزرای ترکمنستان نیز در این دیدار ضمن ابلاغ سلام‌های گرم رهبر ملی و رئیس جمهور این کشور به دکتر پزشکیان و تشکر و قدردانی از برگزاری بسیار خوب اجلاسیه اقتصادی خزر گفت: ما اطمینان داریم نتایج این اجلاسیه گام و جهش بزرگی در توسعه روابط میان کشورهای حاشیه خزر ایجاد خواهد کرد و در گسترش تعاملات به نفع منطقه بسیار موثر خواهد بود.

معاون رئیس کابینه وزرای ترکمنستان همچنین  به همکاری‌ها و پروژه‌های مشترک در حال اجرا میان دو کشور در بخش انرژی و حمل و نقل نیز اشاره کرد و گفت‌: ما جمهوری اسلامی ایران را نه تنها همسایه بلکه شریک راهبردی خود می‌دانیم، مصمم به استفاده از فرصت‌های بزرگ پیش آمده برای توسعه همکاری‌ها هستیم و نسبت به اجرای کامل توافقات صورت گرفته میان دو کشور نیز اهتمام داریم.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
توضیح دفتر آیت الله نوری همدانی درباره علت عدم حضور ایشان برای اقامه نماز امام شهید
حضور 3 میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید امت در نجف
بهترین دروازه‌بان جام جهانی 2026 حذف شد؛ وداع باشکوه با سلطان پنالتی‌ها
بولتون: ترامپ مردم را دست می اندازد
البناء: شهید خامنه‌ای «نقشه راه» پیروزی امت اسلامی را ترسیم کرد
عطوان: حمله به ایران حین مراسم تشییع؛ اوج سقوط اخلاقی ترامپ است
صندوق بین المللی پول: قیمت نفت به قبل از جنگ علیه ایران باز نمی‌گردد
قدردانی محسن رضایی از میزبانی شایسته عراقی‌ها از پیکر مطهر رهبر شهید
سناتور آمریکایی: بودجه جنگ ترامپ علیه ایران قطع شود
کدام نمک برای سلامت مفید است؟
سی‌ان‌ان: عقب‌نشینی صهیونیست‌ها از جنوب شرط لبنان در مذاکرات
بازتاب تشییع رهبر شهید ایران در مشهد در رسانه های بین المللی
مقام آمریکایی مدعی تداوم مذاکرات فنی با ایران شد
اوکراین به زودی موشک‌های پاتریوت دریافت خواهد کرد
پایان بدرقه تاریخی؛ آرامش ابدی رهبر شهید در جوار حرم رضوی
چرا پسر بزرگ نتانیاهو نام خانوادگی اش را تغییر داد؟
پیش بینی سکته قلبی در 5سال آینده با هوش مصنوعی
نمودار مرحله حذفی؛ فرانسه اولین تیم حاضر در نیمه نهایی
فرانسه‌ 2-0 مراکش؛ تکرار خاطره تلخ 2022؛ فرانسه دوباره مراکش را از جام جهانی کنار زد
قدردانی مجلس خبرگان از مردم و دست اندرکاران برگزاری مراسم تشییع پیکر رهبر شهید
ادعای مضحک سنتکام درباره کنترل تنگه هرمز
تیراندازی مرگبار در مشهد؛ معاون امنیتی استاندار کشته شدن دو نفر را تأیید کرد
بازی کودکان در گرمای تابستان؛ راهکارهای پیشگیری از گرمازدگی
حمله به برخی مراکز نظامی در جنوب؛ آمریکا هرگونه نقش در حملات را رد کرد
اتخاذ تمهیدات ویژه برای حفظ ایمنی پروازها در پی اقدامات خرابکارانه دشمن
مقاومت عراق خلع سلاح نمی شود
برنهام جایگزین استارمر می شود؟
حمله تند سرمربی سابق آفریقا به اینفانتینو
تشکیل کارگروه ویژه مقابله با پولشویی بورسی
قرارداد 7میلیون یورویی کلوپ با ژرمن ها
ادامه نقض آتش‌بس لبنان توسط رژیم صهیونیستی
چرا آلمانی‌ها بار دیگر علیه پایگاه هوایی آمریکا دست به اعتراض زدند؟
ترامپ زیر تیغ انتقاد نماینده جمهوریخواه
فیدان: آتش‌بس ایران و آمریکا پایان نیافته است
بسته تحریمی جدید اروپا علیه روسیه در راه است
تشییع میلیونی شهید خامنه‌ای پیام تداوم راه مقاومت بود
درگیری شدید حریدی‌ها با نظامیان صهیونیست
پدافند هوایی بوشهر اقدام پهپادهای مهاجم را ناکام گذاشت
آمریکاحمله‌ای در ایران انجام نداده است
هند و افغانستان در ناآرامی های بلوچستان نقش دارند
قدردانی آیت الله موحدی کرمانی از مردم عراق
سفر ریلی مشهد - تهران از سر گرفته شد
افزایش قیمت بنزین در آمریکا
مدافع انگلیس دیدار مقابل نروژ را از دست داد
آمدم ای شاه پناهم بده
تشییع شهید خزیمی در بندر امام خمینی(ره)
نگرانی بلژیک از فشار اقتصادی جنگ ایران و امریکا
واکنش ایران به بیانیه ناتو در آنکارا
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره تحولات منطقه
روایت بقائی از بدرقه باشکوه رهبر شهید