×
فرهنگی
شناسه خبر : 212526
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/11/24 ساعت 11:19
کاخ سفید خبرنگار آسوشیتدپرس را راه نداد

کاخ سفید خبرنگار آسوشیتدپرس را راه نداد

خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد که کاخ سفید مانع از حضور خبرنگار این رسانه در رویدادی با حضور رئیس‌جمهور آمریکا شده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز سه‌شنبه اعلام کرد که کاخ سفید، خبرنگار این رسانه را از شرکت در یک رویداد با حضور رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، منع کرده است. این اقدام پس از آن انجام شد که آسوشیتدپرس از پیروی از دستور اجرایی ترامپ مبنی بر تغییر نام “خلیج مکزیک” به “خلیج آمریکا” خودداری کرد.

آسوشیتدپرس این اقدام را نقض آزادی مطبوعات دانست و انجمن خبرنگاران کاخ سفید نیز آن را “غیرقابل قبول” خواند.

جولی پیس، سردبیر اجرایی آسوشیتدپرس، در بیانیه‌ای اعلام کرد: “به ما اطلاع داده شد که اگر آسوشیتدپرس استانداردهای تحریری خود را با دستور اجرایی رئیس‌جمهور ترامپ در تغییر نام خلیج مکزیک هماهنگ نکند، از حضور در یک رویداد در دفتر بیضی (دفتر کار رئیس‌جمهور) محروم خواهد شد.”

به گزارش نورنیوز، وی افزود: “بعدازظهر امروز، خبرنگار آسوشیتدپرس از حضور در مراسم امضای یک دستور اجرایی منع شد.”

ماه گذشته، ترامپ در یکی از دستورات اجرایی خود اعلام کرد که از این پس، خلیج مکزیک با نام “خلیج آمریکا” شناخته خواهد شد.

این پهنه آبی که در مجاورت مکزیک نیز قرار دارد، همواره توسط هر دو دولت با نام خلیج مکزیک شناخته شده است.

ترامپ این خلیج را “بخشی جدایی‌ناپذیر از آمریکا” دانسته که در تولید نفت و صنعت ماهیگیری ایالات متحده نقش حیاتی دارد و همچنین “یکی از مقاصد محبوب گردشگری و تفریحی آمریکایی‌ها” محسوب می‌شود.

جولی پیس در بیانیه خود گفت: “نگران‌کننده است که دولت ترامپ به خاطر استقلال تحریریه، آسوشیتدپرس را مجازات می‌کند.”

وی تأکید کرد: “محدود کردن دسترسی ما به دفتر بیضی بر اساس محتوای گزارش‌های خبری، نه تنها به شدت دسترسی عمومی به اخبار مستقل را مختل می‌کند، بلکه آشکارا متمم اول قانون اساسی (آزادی بیان) را نقض می‌کند.”

ماه گذشته، آسوشیتدپرس در یک یادداشت سبکی اعلام کرد که دستور اجرایی ترامپ “فقط در محدوده ایالات متحده اعتبار دارد” و تأکید کرد که “مکزیک، سایر کشورها و نهادهای بین‌المللی ملزم به پذیرش این تغییر نام نیستند.”

این خبرگزاری افزود: “خلیج مکزیک بیش از ۴۰۰ سال است که با این نام شناخته می‌شود.”

آسوشیتدپرس اعلام کرد که همچنان از نام اصلی این خلیج استفاده خواهد کرد، در حالی که به تغییر نام اعمال‌شده از سوی ترامپ نیز اشاره می‌کند.

این رسانه تأکید کرد: “به عنوان یک خبرگزاری جهانی که اخبار را در سراسر جهان منتشر می‌کند، آسوشیتدپرس باید اطمینان حاصل کند که نام‌های جغرافیایی برای تمامی مخاطبان قابل شناسایی باشد.”

ترامپ+مکزیک

انجمن خبرنگاران کاخ سفید، که از رسانه‌های فعال در پوشش اخبار ریاست‌جمهوری آمریکا حمایت می‌کند، اقدام کاخ سفید را “غیرقابل قبول” دانسته و از دولت ترامپ خواست که “فوراً مسیر خود را تغییر دهد.”

یوجین دنیلز، رئیس این انجمن، در بیانیه‌ای اظهار داشت: “کاخ سفید نمی‌تواند تعیین کند که رسانه‌ها چگونه اخبار را گزارش دهند و نباید به دلیل نارضایتی از تصمیمات تحریریه، خبرنگاران را مجازات کند.”

علاوه بر تغییر نام خلیج مکزیک، ترامپ همچنین با یک دستور اجرایی دیگر، نام بلندترین کوه آمریکای شمالی، دنالی در آلاسکا، را به “کوه مک‌کینلی” تغییر داد.

در این مورد، آسوشیتدپرس اعلام کرد که از نام “کوه مک‌کینلی” استفاده خواهد کرد، زیرا این کوه “کاملاً در داخل ایالات متحده قرار دارد و رئیس‌جمهور اختیار تغییر نام‌های جغرافیایی فدرال در داخل کشور را دارد.”

آسوشیتدپرس بزرگ‌ترین خبرگزاری ایالات متحده محسوب می‌شود و راهنمای سبک (Stylebook) این رسانه، که شامل قوانین مربوط به گرامر و زبان است، سال‌ها به عنوان مرجع معتبر برای اتاق‌های خبر و شرکت‌های رسانه‌ای استفاده شده است.


نظرات

آخرین اخبار
پیام وزارت اطلاعات در پی شهادت دریابان تنگسیری
بیش از 30 درصد شرکت‌های های‌تک اسرائیلی در فکر ترک اراضی اشغالی هستند
قدردانی رهبر معظم انقلاب از علمای اهل سنت استان کردستان
سناریوی جنگ زمینی واشنگتن؛ جرقه انفجار نبرد منطقه‌ای بزرگ
فردا؛ تشییع سرداران شهید تنگسیری، اسحاقی و جمعی از شهدای مدافع اقتدار کشور
کوله پشتی میناب؛ نمادی جهانی برای ترامپیسم تبهکار
کشف 4000 تن کالای اساسی احتکاری و قاچاق
پیام تسلیت دکتر محمد مخبر در پی شهادت دریابان پاسدار شهید تنگسیری
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
برخورد پلیس با سارقان در پایتخت
پزشکیان، قالیباف، اژه‌ای و ذوالقدر در یک صف مشغول اداره کشورند
اردوغان خواستار پایان یافتن فوری درگیری‌ها در غرب آسیا شد
اعلام بسته جامع حمایتی وزارت اقتصادبرای ایرانیان مقیم امارات
ابتکار لازم برای تولید و افزایش سرمایه بانک‌ها پیش‌بینی شده است
پرداخت تسهیلات کم بهره به واحدهای صنفی خسارت دیده از جنگ در پایتخت
وزارت اطلاعات: 54 عامل دشمن در 4 استان دستگیر شدند
ارتش: پهپاد «لوکاس» دشمن در جزیره قشم ساقط شد
مخالفت پکن با حمله به تاسیسات اتمی ایران
تداوم خدمات‌رسانی ستاد سفر به مسافران نوروزی در پایتخت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
اعلام نرخ حق بیمه سلامت 1405 بر اساس دهک‌های درآمدی
ولایتی: هرگونه تجاوز زمینی، دفاع مقدس رمضان را تاریخی می‌کند
دستور عارف برای تأمین کالاهای اساسی و تسهیل ترخیص در شرایط جنگی
محکومیت جهانی اعمال محدودیت بر مسجدالاقصی و کلیسای «قیامت»
پیکر مطهر شهید دریابان تنگسیری در آبادان تدفین می‌شود
اعتراف ارتش اسرائیل به کشته شدن 4 نظامی در نبرد جنوب لبنان
آریا یوسفی: تیم ملی در جام جهانی افتخارآفرینی می‌کند
عاملان حمله لانچری به یک نهاد در تهران اعدام شدند
تعیین زمان جلسه انتخاب رئیس‌جمهور عراق در پارلمان
قدردانی رئیس‌جمهور از ایستادگی مردم عراق در کنار ایران
همکاری اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی مجازات اعدام دارد
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
ترخیص بیش از 2.2 میلیون تن کالای اساسی از گمرکات کشور
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 11 فروردین 1405+جدول
دولت در تأمین نیازهای اساسی کشور بدون اختلال تلاش می‌کند
نزدیکتر بیایید؛ کلاه سبزها مشتاقانه در انتظارتان هستند!
نزدیک تر بیایید.... منتظرتان هستیم
پیام تسلیت رئیس سازمان محیط‌زیست در پی شهادت نیروهای منابع طبیعی
جنایات دشمنان بر رسوایی آن‌ها می‌افزاید
اعلام انجام پنج عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا توسط مقاومت اسلامی عراق
دشمنان آرزوی تسلط بر تنگه هرمز را به گور می‌برند/پای هر متجاوزی را قطع می‌کنیم
دفاع مقدس سه ‌هزار ساله
چرخه فضیلت‌مند امنیت ملی و پیشرفت اقتصادی
توضیح شرکت توزیع برق تهران درباره اختلال صبحگاهی
ارائه 25 هزار خدمت فوری و شناسایی بیش از هزار پرونده سایبری در یک ماه
حمله پهپادی به نفتکش کویتی در نزدیکی دوبی
جهاد کشاورزی تهران: مرغ در بازار به اندازه کافی موجود است
سیاست نامه | وقتی دشمن سیاست عقلانی را ترور کرد
اخراج یک دیپلمات بریتانیایی به اتهام جاسوسی در روسیه
افزایش 40درصدی آمار اهدای خون در 10 روز اول جنگ