×
فرهنگی
شناسه خبر : 211758
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/11/17 ساعت 16:59

نورنیوز آثار به نمایش درآمده در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را بررسی می‌کند؛

«زمانی در ابدیت»؛ رازآلود، پرحاشیه و حذف‌شده‌ جشنواره

وقتی سینمای ایران میزبان کارگردانی با سابقه‌ی بین‌المللی می‌شود، انتظارات بالا می‌رود. «زمانی در ابدیت» نخستین فیلم ایرانی مهدی نوروزیان، درامی روان‌شناختی است که تعلیق، احساس و فقدان را در هم می‌آمیزد. اگرچه این فیلم توانسته از برخی ظرفیت‌های سینمایی خود به‌درستی استفاده کند اما مرز میان فرم و محتوا گرفتار شده است.

نورنیوز- گروه فرهنگی: مهدی نوروزیان، پس از سال‌ها فعالیت در سینمای خارج از ایران، با «زمانی در ابدیت» به زادگاهش بازگشته تا داستانی روان‌شناختی و معمایی را در بستر یک درام اجتماعی روایت کند. فیلم، داستان زنی به نام مریم (با بازی لیلا حاتمی) را دنبال می‌کند که همسرش به‌طور مرموزی ناپدید شده و او را همراه دختر ۱۲ ساله‌شان در برزخی از امید و یأس رها کرده است. این جست‌وجوی بی‌پایان برای یافتن حقیقت، فیلم را به اثری سرشار از ابهام، اضطراب و مواجهه با سایه‌های گذشته و حال تبدیل می‌کند. نوروزیان، که در فیلم‌های قبلی‌اش نیز به روان‌شناسی شخصیت‌ها و لایه‌های درونی انسان‌ها پرداخته، این‌بار در دل یک جامعه‌ی پرتنش، مفاهیمی چون فقدان، انتظار و تردید را به چالش می‌کشد. اما آیا فیلم توانسته از این سوژه‌ی پتانسیل‌دار، روایتی منسجم و تأثیرگذار خلق کند؟

بازی‌های درونگرا و پرمعنا

حضور لیلا حاتمی در نقش مریم، نقطه‌ی قوت فیلم است. او، با شیوه‌ی بازی درون‌گرا و نگاه‌های پر از معنا، به شخصیت زنی که میان امید و ناامیدی سرگردان است، جان می‌بخشد. بابک حمیدیان و نوید پورفرج، در نقش‌های مکمل، تلاش دارند تا با اجرای کنترل‌شده‌ی خود، فضای رازآلود فیلم را تقویت کنند. حضور زنده‌یاد بیتا فرهی نیز در این فیلم، آن را به یکی از آخرین یادگارهای این بازیگر برجسته تبدیل کرده است.

روایت فیلم، با تأکید بر فضاهای ساکت و دیالوگ‌های کم، مخاطب را درگیر حس تعلیق می‌کند. نوروزیان، با شناختی که از سینمای معمایی دارد، داستان را طوری پیش می‌برد که تماشاگر، مدام در حال کشف نشانه‌های تازه باشد. اما این سبک روایت، گاهی بیش از حد کند می‌شود و به ریتم فیلم لطمه می‌زند. برخی لحظات، چنان در سکوت و تأمل غرق شده‌اند که احساس می‌شود فیلم به جای پیشبرد قصه، درجا می‌زند.

حواشی تولید و غیبت در جشنواره

«زمانی در ابدیت» علاوه بر مضمون خود، در دنیای واقعی نیز با حواشی زیادی روبه‌رو شد. اختلافات شدید میان نیکی کریمی، تهیه‌کننده‌ی فیلم، و مهدی نوروزیان، کار را تا مرز شکایت به شورای اختلاف خانه سینما پیش برد. حتی شایعاتی مطرح شد که کریمی از تهیه‌کنندگی کنار گذاشته شده است، اما در نهایت نام او در عنوان‌بندی باقی ماند. بااین‌حال، مهم‌ترین شوک به فیلم زمانی وارد شد که به دلیل تأخیر در تحویل نسخه‌ی نهایی، از بخش رقابتی جشنواره فجر کنار گذاشته شد. این غیبت، پرسش‌هایی درباره‌ی سرنوشت اکران فیلم و چالش‌های تولید آن به وجود آورده است.

ضعف در روایت و راز آلود

«زمانی در ابدیت» تلاش دارد تا با ساختاری سینمایی و فضایی رازآلود، تماشاگر را درگیر کند، اما کندی روایت و برخی ضعف‌های روایی، مانع از تبدیل شدن آن به یک اثر کاملاً موفق می‌شود. نوروزیان، با تجربه‌ای که از سینمای بین‌المللی دارد، توانسته فضایی متفاوت در سینمای ایران خلق کند، اما به نظر می‌رسد که برخی ناهماهنگی‌های داستانی، فیلم را از رسیدن به پتانسیل کامل خود بازداشته است. بااین‌حال، بازی‌های درخشان و فضاسازی تأمل‌برانگیز، «زمانی در ابدیت» را به فیلمی قابل‌توجه تبدیل کرده‌اند که می‌تواند در اکران عمومی، مخاطبان خاص خود را پیدا کند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
X
آگهی تبلیغاتی