×
اجتماعی
شناسه خبر : 211309
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/11/14 ساعت 18:31
چالش جدی در آموزش‌وپروش به دلیل جذب فله‌ای نیرو/ ساختار نظام تعلیم و تربیت کشور معیوب است

کاظمی مطرح کرد؛

چالش جدی در آموزش‌وپروش به دلیل جذب فله‌ای نیرو/ ساختار نظام تعلیم و تربیت کشور معیوب است

وزیر آموزش‌و‌پرورش گفت: جذب فله‌ای نیرو در بخش‌های مختلف وزارت آموزش و پرورش، ریل‌گذاری این وزارتخانه در مسیر اجرای برنامه و سیاست‌های توسعه‌ای را با مشکل جدی مواجه کرده است.

نورنیوز- گروه اجتماعی: علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش روز یکشنبه در جلسه شورای علمی فرهنگستان علوم، اظهار کرد: بعد از سال‌ها معلمی و طی سلسله مراتب مدیریتی در وزارت آموزش و پرورش متوجه شده ام که کار در این وزارتخانه بسیار سخت و سنگین است و به واقع هیچ یک از وزاری پیشین نتوانسته اند به طور کامل مسائل آموزش و پرورش را رفع و سند تحول بنیادین را پیاده کنند.

وی افزود: به همین دلیل و برای کسب موفقیت در مسیر رفع مشکلات وزارت آموزش و پرورش، نقشه راهی مبتنی بر مبانی علمی، کارشناسی و راهکارهای عملی تهیه و ترسیم شده است.

کاظمی با تأکید بر این‌که وزارت آموزش و پرورش از مسائل کلان برون سازمانی رنج می‌برد، گفت: معتقدم بخش زیادی از مشکلات و ناکامی‌های نظام تعلیم و تربیت ارتباطی مستقیم با مسائل کلان مدیریتی کشور از جمله ساده انگاری و سیاست‌زدگی دارد.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نظام تعلیم و تربیت همواره مورد نامهربانی قرار داشته و هیچ‌گاه در اولویت کار و سیاست دولت‌ها نبوده است، افزود: البته امروز این وزارتخانه در اولویت برنامه های دولت چهاردهم قرار دارد به نحوی که تاکنون ۱۷ جلسه با حضور رییس جمهور و معاونان وی برای رفع مشکلات آموزش و پرورش برگزار شده است.

وی با تأکید بر این‌که آموزش و پرورش همواره از ناحیه تغییر افراد و تفکرات در مجلس و دولت‌ها آسیب دیده است، گفت: این تغییرات، موجب جابه‌جایی‌های مدیریتی حتی تا سطح مدیر مدرسه می‌شود که همین به آسیبی جدی برای نظام تعلیم و تربیت تبدیل شده است.

کاظمی بر فقدان سیاست‌گذاری بلندمدت و اصولی در حوزه‌های مهم مدیریتی از جمله منابع انسانی تاکید کرد و گفت: جذب فله‌ای نیرو در بخش های مختلف وزارت آموزش و پرورش، ریل‌گذاری این وزارتخانه در مسیر اجرای برنامه و سیاست های توسعه ای را با مشکل جدی مواجه کرده است و برهمین اساس رهبری معظم انقلاب همواره تاکید دارند که جذب نیروی انسانی برای آموزش و پرورش باید از مسیر دانشگاه های فرهنگیان و شهید رجایی باشد.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این‌که حل و فصل مسائل کلان آموزش و پرورش نیازمند حمایت‌های بیرونی است، افزود: مشکلات درونی وزارت آموزش و پرورش منجر به ناکامی در دستیابی به اهداف سند تحول تعلیم و تربیت شده است.

کاظمی با تأکید بر این‌که در گذشته خانواده مهم‌تربن اصل نظام تربیتی محسوب می شد، اظهار کرد: در گذشته خانواده نهاد اصلی مراقبت از فرزند و مدرسه نیز دارای جایگاه و اعتباری ویژه‌ بود، اما امروز نقش نظام تربیتی در خانواده، مدرسه و جامعه به کلی دچار تغییر شده به نحوی که نقش خانواده و مدرسه در این عرصه کاهش چشمگیر یافته و جامعه و فضای مجازی مهم ترین نقش را در این زمینه برعهده دارند.

معلمان پایین‌ترین حقوق را از بین ۸۵ دستگاه اجرایی دارند

 وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه حقوق دریافتی معلمان در مقایسه با پرداختی ۸۵ دستگاه دیگر، پایین‌ترین رقم است، گفت: این مسئله به یک آسیب جدی برای نظام تعلیم و تربیت تبدشل شده و بر پیکره این نظام مهم خدشه وارد کرده است.

وی با اشاره به اینکه این نظام تربیتی(جامعه و فضای مجازی) در اختیار وزارت آموزش و پرورش نیست، افزود: این تغییرات و جابجای در نقش‌ها موجب بروز تعارض و سردرگمی شده است به نحوی که آموزش و پرورش از ارزش‌ها صحبت می‌کند و فضای مجازی، مخالفت با ارزش ها را ترویج می کند و در حقیقت نظام تربیتی از دست معلم و مدرسه خارج شده است.

برنامه درسی کشور با نیازهای آموزشی بی‌ارتباط است

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این‌که نیازمند تغییر ریل‌گذاری در حوزه تعلیم و تربیت هستیم، گفت: برنامه درسی و ساختار نظام تعلیم و تربیت کشور معیوب است چراکه برنامه درسی فارغ از فعالیت‌های هویت بخش و بی ارتباط با سایر نیازهای آموزشی است.

کاظمی افزود: در ارزیابی‌ نظام تعلیم و تربیت، تنها ساحت علمی سنجیده می‌شود در حالی که ما در این نظام، دو مأموریت تربیت علمی و فرهنگ تربیتی را بر عهده داریم که تنها به یک ساحت آن می‌پردازیم.

به گفته وی، مسائل فوری و اساسی آموزش و پرورش مورد بررسی قرار گرفته و با تشکیل کارگروه‌های تخصصی، ۵۱ کلان مسئله را احصا کرده‌ایم که هوش مصنوعی،آموزش و تولید محتوا برای مدارس از جمله این موارد است.

وزیر آموزش و پرورش «عدالت و توسعه فضاهای آموزشی و کیفیت بخشی» را دو رویکرد دولت چهاردهم در آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: تا امروز ۱۷ جلسه تخصصی برای رفع مشکلات این حوزه با حضور رییس جمهور برگزار شده که نشان از توجه ویژه دولت به نظام تعلیم و تربیت دارد.

کاظمی همچنین از تهیه دو اطلس آسیب‌های اجتماعی و فضاهای آموزشی خبر داد و اظهار کرد: با همه وجود دغدغه نظام تعلیم و تربیت را دارم و در این مسیر از هیچ تلاشی فرو گذار نخواهم کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد
نتایج قرعه‌کشی محصولات ایران‌خودرو اعلام شد + لینک
درخواست مسکو از واشنگتن: از محاصره نظامی کوبا دست بردار
تبریک پزشکیان به سران کشورهای اسلامی درپی حلول ماه مبارک رمضان
توییت ضرغامی درخصوص دلایل اعتراضات اخیر
چرخش به شرق تاکتیک است یا تغییر پارادایم؟
روسیه: مذاکرت سه جانبه ژنو دشوار بود
پزشکیان:اگر پروژه ای تعریف کنیم اعتبار آن را تامین می کنیم/حل مشکل برق با پنل های خورشیدی
اسامی داوران هفته بیست و دوم لیگ برتر فوتبال
آغاز احداث نخستین نیروگاه خورشیدی شناور کشور
وزیر حج عربستان به ایران دعوت شد
پادکست | 8 راز طلایی برای جوان و پرانرژی موندن در هر سنی !
با حضور رییس جمهور؛ سه طرح شاخص اقتصادی و زیربنایی لرستان افتتاح شد
مجازی کردن امتحانات کار دست وزیر علوم داد
تضعیف اجماع بین‌المللی علیه مهمات خوشه‌ای
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمال از امروز
کشف 400 میلیارد تومان شمش طلا توسط مرزبانان
نتایج نهایی آزمون کارشناسی به پزشکی اعلام شد+ لینک
گفتگوی تلفنی گروسی با عراقچی پیرامون مذاکرات ژنو
پادکست | دعا در آیینه قرآن
مذاکرات ایران و روسیه برای توسعه یک میدان نفتی وارد مراحل نهایی شد
کناره‌گیری سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا
استقلال و پاشنه آشیل همیشگی؛ عقب‌نشینی بعد از گل
هشدار هند به غول‌های فناوری : محتوای غیرقانونی باید حذف شود
پسکوف: درباره نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا پیش‌داوری نکنید
اعتراض 81 سینماگر جهان به سکوت جشنواره برلین درباره غزه
252 همت برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه 1405
هشدار نظامی یمن و مهلت دیپلماتیک به ریاض
پزشکیان: برنامه جامع همکاری‌های ایران و روسیه به سرعت اجرا خواهد شد
تولیدکنندگان مرغ: نهاده‌ها 4 برابر قیمت واقعی فروخته می شوند
حیوان حمله‌کننده به دانشجو سگ ولگرد بود
هشدار درباره سه برابر شدن جمعیت سالمند ایران تا سال 1435
فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران وارد دهلی نو شد
ورود رئیس جمهور مسعود پزشکیان به استان لرستان
زمان و ساعت دقیق لحظه تحویل سال 1405 + حیوان و رنگ سال
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404
قیمت گوشی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404 + جدول
کارنامه آزمون دستیاری فوق تخصصی 1404 منتشر شد
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
نمایشگاه‌های بهاره تهران از 5 اسفند آغاز می‌شود
اعلام آمادگی روسیه برای نگهداری اورانیوم مازاد ایران
فراخوان جذب هیأت علمی علوم پزشکی تا پایان اسفند منتشر می‌شود
وام ازدواج 1405 افزایش یافت یا ثابت ماند؟
آمار بهشت زهرا از جانباختگان تهرانی در حوادث دی ماه