×
فرهنگی
شناسه خبر : 211159
تاریخ انتشار : شنبه 1403/11/13 ساعت 20:03
«بازی خونی»؛ تجربه‌ای جسورانه یا  بازسازی خسته‌کننده؟

نورنیوز آثار به نمایش درآمده در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را بررسی می‌‌کند؛

«بازی خونی»؛ تجربه‌ای جسورانه یا بازسازی خسته‌کننده؟

فیلم «بازی خونی» با کارگردانی حسین میرزامحمدی و نگاهی به یکی از مهم‌ترین نبردهای تاریخی ایران، تجربه‌ای پرتنش و جسورانه در ژانر تاریخی ارائه می‌دهد. با فضاسازی‌های موثر و کارگردانی مستندگونه، این فیلم تلاش کرده تا عمق واقعیت‌های تاریخی را بازسازی کند، اما ضعف در شخصیت‌پردازی و گاهی تکرار بیش از حد صحنه‌ها از جذابیت درام کاسته است.

نورنیوز- گروه فرهنگی: فیلم «بازی خونی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی و تهیه‌کنندگی سعید پروینی، یکی از آثاری است که در اولین روز ازچهل و سومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درامد. این فیلم که محصول موسسه فرهنگی هنری اندیشه شهید آوینی است، به واقعه تاریخی نبرد مردم آمل با گروهک سربداران در سال ۱۳۶۰ می‌پردازد. با ترکیب واقع‌گرایی مستندگونه و درامی پرتنش، بازی خونی تلاش دارد یک روایت متفاوت از مقاومت مردمی ارائه دهد.

روایتی میان واقعیت و درام

فیلم از همان آغاز، بیننده را در فضایی تیره و پرتعلیق قرار می‌دهد. کارگردان با بهره‌گیری از دیالوگ‌های کوتاه اما تأثیرگذار و صحنه‌های میدانی پرتنش، تلاش کرده حس ناامنی و اضطراب آن دوران را بازسازی کند. اما در برخی بخش‌ها، روایت فیلم بیش از حد به سمت مستندسازی می‌رود و از درام احساسی که مخاطب را با شخصیت‌ها همراه کند، فاصله می‌گیرد. در نتیجه، برخی سکانس‌ها بیشتر شبیه یک بازسازی تاریخی هستند تا یک روایت سینمایی پرکشش.

موفقیت در ایجاد حس اضطراب

یکی از نقاط قوت بازی خونی، کارگردانی واقع‌گرایانه و فضاسازی سنگین آن است. طراحی صحنه، فیلم‌برداری با دوربین روی دست و استفاده از رنگ‌های سرد، حس ترس و اضطراب را به خوبی به مخاطب منتقل می‌کند. همچنین، تدوین فیلم باعث شده  که صحنه‌های درگیری‌ها و نبردها پرشتاب و پرهیجان به نظر برسند.  این نوع فضاسازی، فیلم را به یک تجربه سینمایی متفاوت و نفس‌گیر تبدیل کرده است.

نمایش‌های درخشان یا شخصیت‌های تک‌بعدی؟

بازیگران فیلم توانسته‌اند نقش‌های خود را باورپذیر ایفا کنند، اما به دلیل ضعف در شخصیت‌پردازی، برخی از کاراکترها تک‌بعدی و سطحی باقی می‌مانند. شخصیت‌های اصلی فیلم بیشتر درگیر روایت تاریخی و فضای پرتنش فیلم هستند و فرصتی برای پرداختن به عمق احساسات و انگیزه‌های درونی آن‌ها وجود ندارد. این موضوع باعث شده که در برخی لحظات، مخاطب نتواند ارتباط احساسی قوی با شخصیت‌ها برقرار کند.

مستندگونه بودن بیش از حد روایت

با وجود تمام نقاط قوت، یکی از نقدهای اصلی وارد به فیلم بازی خونی، فاصله گرفتن از درام و شخصیت‌پردازی احساسی است. فیلم گاهی بیش از حد به دنبال بازنمایی واقعیت‌های تاریخی است و از خلق کشش‌های دراماتیک غافل می‌شود. برخی صحنه‌ها نیز به دلیل تکرار درگیری‌ها و نبود تنوع در ریتم، باعث خستگی مخاطب می‌شوند. اگر تدوین دقیق‌تری روی روایت احساسی فیلم صورت می‌گرفت، این اثر می‌توانست تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد.

فیلمی پرتنش اما ناتمام

بازی خونی یک تجربه سینمایی جسورانه و پرتنش در ژانر تاریخی است که به واقعه‌ای کمتر پرداخته‌شده در تاریخ معاصر ایران می‌پردازد. کارگردانی قوی، فضاسازی حرفه‌ای و بازنمایی دقیق نبردها از نقاط قوت فیلم است. اما ضعف در شخصیت‌پردازی و مستندگونه شدن بیش از حد فیلم، باعث شده که نتواند ارتباط احساسی عمیقی با مخاطب برقرار کند. با این حال، این فیلم همچنان یکی از آثار قابل‌توجه جشنواره امسال محسوب می‌شود و می‌تواند مخاطبان علاقه‌مند به سینمای تاریخی را تحت تأثیر قرار دهد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند