×
فرهنگی
شناسه خبر : 211159
تاریخ انتشار : شنبه 1403/11/13 ساعت 20:03
«بازی خونی»؛ تجربه‌ای جسورانه یا  بازسازی خسته‌کننده؟

نورنیوز آثار به نمایش درآمده در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را بررسی می‌‌کند؛

«بازی خونی»؛ تجربه‌ای جسورانه یا بازسازی خسته‌کننده؟

فیلم «بازی خونی» با کارگردانی حسین میرزامحمدی و نگاهی به یکی از مهم‌ترین نبردهای تاریخی ایران، تجربه‌ای پرتنش و جسورانه در ژانر تاریخی ارائه می‌دهد. با فضاسازی‌های موثر و کارگردانی مستندگونه، این فیلم تلاش کرده تا عمق واقعیت‌های تاریخی را بازسازی کند، اما ضعف در شخصیت‌پردازی و گاهی تکرار بیش از حد صحنه‌ها از جذابیت درام کاسته است.

نورنیوز- گروه فرهنگی: فیلم «بازی خونی» به کارگردانی حسین میرزامحمدی و تهیه‌کنندگی سعید پروینی، یکی از آثاری است که در اولین روز ازچهل و سومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درامد. این فیلم که محصول موسسه فرهنگی هنری اندیشه شهید آوینی است، به واقعه تاریخی نبرد مردم آمل با گروهک سربداران در سال ۱۳۶۰ می‌پردازد. با ترکیب واقع‌گرایی مستندگونه و درامی پرتنش، بازی خونی تلاش دارد یک روایت متفاوت از مقاومت مردمی ارائه دهد.

روایتی میان واقعیت و درام

فیلم از همان آغاز، بیننده را در فضایی تیره و پرتعلیق قرار می‌دهد. کارگردان با بهره‌گیری از دیالوگ‌های کوتاه اما تأثیرگذار و صحنه‌های میدانی پرتنش، تلاش کرده حس ناامنی و اضطراب آن دوران را بازسازی کند. اما در برخی بخش‌ها، روایت فیلم بیش از حد به سمت مستندسازی می‌رود و از درام احساسی که مخاطب را با شخصیت‌ها همراه کند، فاصله می‌گیرد. در نتیجه، برخی سکانس‌ها بیشتر شبیه یک بازسازی تاریخی هستند تا یک روایت سینمایی پرکشش.

موفقیت در ایجاد حس اضطراب

یکی از نقاط قوت بازی خونی، کارگردانی واقع‌گرایانه و فضاسازی سنگین آن است. طراحی صحنه، فیلم‌برداری با دوربین روی دست و استفاده از رنگ‌های سرد، حس ترس و اضطراب را به خوبی به مخاطب منتقل می‌کند. همچنین، تدوین فیلم باعث شده  که صحنه‌های درگیری‌ها و نبردها پرشتاب و پرهیجان به نظر برسند.  این نوع فضاسازی، فیلم را به یک تجربه سینمایی متفاوت و نفس‌گیر تبدیل کرده است.

نمایش‌های درخشان یا شخصیت‌های تک‌بعدی؟

بازیگران فیلم توانسته‌اند نقش‌های خود را باورپذیر ایفا کنند، اما به دلیل ضعف در شخصیت‌پردازی، برخی از کاراکترها تک‌بعدی و سطحی باقی می‌مانند. شخصیت‌های اصلی فیلم بیشتر درگیر روایت تاریخی و فضای پرتنش فیلم هستند و فرصتی برای پرداختن به عمق احساسات و انگیزه‌های درونی آن‌ها وجود ندارد. این موضوع باعث شده که در برخی لحظات، مخاطب نتواند ارتباط احساسی قوی با شخصیت‌ها برقرار کند.

مستندگونه بودن بیش از حد روایت

با وجود تمام نقاط قوت، یکی از نقدهای اصلی وارد به فیلم بازی خونی، فاصله گرفتن از درام و شخصیت‌پردازی احساسی است. فیلم گاهی بیش از حد به دنبال بازنمایی واقعیت‌های تاریخی است و از خلق کشش‌های دراماتیک غافل می‌شود. برخی صحنه‌ها نیز به دلیل تکرار درگیری‌ها و نبود تنوع در ریتم، باعث خستگی مخاطب می‌شوند. اگر تدوین دقیق‌تری روی روایت احساسی فیلم صورت می‌گرفت، این اثر می‌توانست تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد.

فیلمی پرتنش اما ناتمام

بازی خونی یک تجربه سینمایی جسورانه و پرتنش در ژانر تاریخی است که به واقعه‌ای کمتر پرداخته‌شده در تاریخ معاصر ایران می‌پردازد. کارگردانی قوی، فضاسازی حرفه‌ای و بازنمایی دقیق نبردها از نقاط قوت فیلم است. اما ضعف در شخصیت‌پردازی و مستندگونه شدن بیش از حد فیلم، باعث شده که نتواند ارتباط احساسی عمیقی با مخاطب برقرار کند. با این حال، این فیلم همچنان یکی از آثار قابل‌توجه جشنواره امسال محسوب می‌شود و می‌تواند مخاطبان علاقه‌مند به سینمای تاریخی را تحت تأثیر قرار دهد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پرداخت مطالبات ناشران نمایشگاه کتاب
بسکتبالیست زن آمریکایی در ایران ازدواج کرد و مسلمان شد
پیام سید مجید نقطه زن به مردم چیست؟
سفارت ایران در برلین: آمریکا مسئول نقض آتش‌بس است
آتش‌سوزی گسترده در جنوب لندن؛ 100 آتش‌نشان به محل اعزام شدند
ادعای سنتکام درباره توقیف نفتکش در دریای عمان
حمله حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
ترامپ: پنج کشور خواستار توقف درگیری‌ها و فشار بر نتانیاهو شدند
عزیزی: ایران مانع مذاکرات با آمریکا نیست
انفجارهای شدید در شمال عراق
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت