×
اجتماعی
شناسه خبر : 210447
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/11/08 ساعت 12:29
نظامی‌ها برای حفظ آرامش خود از چه تکنیکی استفاده می‌کنند؟

نظامی‌ها برای حفظ آرامش خود از چه تکنیکی استفاده می‌کنند؟

جنگجویان از هر فرهنگی، قرن‌ها است از تکنیک تنفس برای آرام‌ کردن ذهن و افزایش تمرکز استفاده می‌کردند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: ایان رابرتسون، دانشمند علوم اعصاب‌، می‌گوید: «این دقیق‌ترین دارویی است که می‌توانید به خودتان بدهید؛ بدون هیچ عوارض جانبی. نگه داشتن تنفس مانند مصرف یک آرام‌بخش کوچک عمل می‌کند و کاملا بی‌خطر است.»
ارتشی‌ها، امدادگران و پلیس‌ از جمله افرادی‌اند که برای آرام‌ کردن اعصاب خود و حفظ تمرکز و هوشیاری در شرایط پراسترس، از یک تکنیک تنفسی خاص بهره می‌گیرند. نیویورک‌پست دراین‌باره به نقل از مارک دیواین، فرمانده سابق نیروی دریایی ایالات متحده، می‌نویسد: «جنگجویان از هر فرهنگی، قرن‌ها است از این روش برای آرام‌ کردن ذهن و افزایش تمرکز استفاده می‌کردند. این تکنیک چندین بار در شرایط بحرانی جان مرا نجات داد.»

این تکنیک تنفسی را چطور اجرا کنیم؟
۱ــ چشمانتان را ببندید و به آرامی از بینی نفس بکشید و در حالی که تا ۴ می‌شمارید و هر عدد را (۱،۲،۳،۴) در ذهنتان هم تجسم کنید.

۲ــ نفستان را نگه دارید و تا ۴ بشمارید.

۳ــ با همان شمارش، به‌آرامی هوا را از دهان بیرون دهید.

۴ــ این چرخه را سه تا پنج بار تکرار کنید.
از میدان جنگ تا زندگی روزمره 

نزدیک به ۴۶ درصد آمریکایی‌‌ها می‌گویند که مدام استرس دارند، بنابراین جای تعجب نیست که این تاکتیک نظامی برای تنفس بسیار محبوب شده است. دوره‌های کوتاه استرس می‌توانند به بهبود عملکرد کمک کنند و مثبت تلقی شوند، اما تحقیقات نشان داده که استرس مزمن مانند قاتلی خاموش است و آثار مخربی بر بدن و ذهن می‌گذارد.

وقتی به فرد استرس وارد می‌شود، بدن‌ هورمون‌هایی مانند کورتیزول ترشح می‌کند تا واکنش «جنگ یا گریز» را فعال کند. سطح این هورمون‌ها معمولا پس از رفع تهدید‌ها، کاهش می‌یابد، اما زمانی که استرس ادامه‌دار می‌شود، سطح کورتیزول هم بالا باقی می‌ماند و به‌تدریج عملکردهای کلیدی بدن را مختل می‌کند. پیامدهای این وضعیت بسیار جدی است و استرس مزمن با مشکلاتی مانند افزایش وزن، فشار خون بالا، ضعف عضلانی، بیماری قلبی و حتی تضعیف سیستم ایمنی مرتبط است. علاوه بر این، استرس طولانی‌مدت می‌تواند مشکلات سلامت روانی مانند اضطراب، افسردگی و نوسان‌های خلقی را تشدید و خواب را هم مختل کند.

اما خبر خوب این است که یک نفس عمیق ساده می‌تواند این واکنش استرسی را متوقف کند. ایان رابرتسون، دانشمند علوم اعصاب‌، می‌گوید: «این دقیق‌ترین دارویی است که می‌توانید به خودتان بدهید؛ بدون هیچ عوارض جانبی. نگه داشتن تنفس مانند مصرف یک آرام‌بخش کوچک عمل می‌کند و کاملا بی‌خطر است.»

تکنیک تنفس نظامی با تحریک سیستم اعصاب پاراسمپاتیک عمل می‌کند؛ سیستمی که به آرامسازی بدن کمک می‌کند. نتیجه این فرایند کاهش ضربان قلب، کاهش فشار خون، کاهش تنش عضلانی و ایجاد آرامشی عمیق‌تر است.

این تکنیک نه‌تنها بین نظامیان و برای اهداف نظامی کاربرد دارد که در تکنیکی باستانی به نام پرانایاما ریشه دارد که یک روش باستانی برای کنترل تنفس در طب آیورودای هند است.

به گفته تال رابینوویتز، بنیان‌گذار و مدیرعامل مرکز ذن مدیتشین (DEN Meditation) در لس‌آنجلس، «این تکنیک که بر روش‌های مختلف برای آرامش، افزایش انرژی، تقویت تمرکز و آرامسازی سیستم عصبی متمرکز است، ریشه‌های بسیار باستانی دارد، اما نظامی‌ها آن را محبوب کردند و باعث شدند شناخته شوند.»

ترکیب این سنت‌های باستانی و کاربردهای مدرن این تکنیک را به ابزاری موثر برای کنترل استرس و تقویت آرامش تبدیل کرده است.


نظرات

آخرین اخبار
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی