×
اجتماعی
شناسه خبر : 209789
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/11/03 ساعت 19:57
سخنگوی صنعت آب: محدودیت‌های جدی منابع طبیعی مانع از توسعه پایدار کلانشهر تهران می‌شود

سخنگوی صنعت آب: محدودیت‌های جدی منابع طبیعی مانع از توسعه پایدار کلانشهر تهران می‌شود

سخنگوی صنعت آب گفت: محدودیت‌های منابع طبیعی که یکی از مهم‌ترین آن‌ها آب است مانع از توسعه پایدار کلانشهر تهران می‌شود.

نورنیوز- گروه اجتماعی: عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب در نشست تخصصی «آب و مسئله پایتخت» که در حاشیه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت آب و تأسیسات آب و فاضلاب برگزار شد، اظهار کرد: هدف اصلی از برگزاری این نشست، بررسی وضعیت آب و منابع آبی تهران و دیگر نقاط ایران بدون هیچ‌گونه جهت‌گیری خاصی است.

وی با بیان اینکه اعضای پنل به تبادل نظر و تضارب آرا پرداخته و تلاش خواهند کرد که بی‌طرفی و روشمندی علمی را حفظ کنند تا به بهترین راهکار در خصوص تأمین آب پایدار پایتخت دست پیدا کنیم، گفت: به نظر من یکی از آن کارهای اساسی که باید انجام شود، توزیع عدالت فضایی در کشور است.

بزرگ‌زاده با طرح دو پرسش کلیدی تأکید کرد که مسائل مربوط به رشد و توسعه پایتخت، فراتر از صرفاً تغییر مکان است و گفت: آیا انتقال پایتخت، با جابه‌جایی جمعیت ۱۲ میلیونی، فرصت‌های رشد و توسعه‌ای را که تهران تاکنون به واسطه پایتخت بودن به‌دست آورده، به همان میزان در نقطه‌ای دیگر ایجاد می‌کند؟ و دوم، آیا رشد تهران صرفاً به دلیل پایتخت بودن آن بوده است یا عوامل دیگری نیز نقش داشته‌اند؟

سخنگوی صنعت آب با اشاره به چالش‌های تأمین آب تهران و مناطق وابسته به آن گفت: تهران با جمعیتی بالای ۱۰ میلیون نفر، بخشی از منابع آبی خود را از مناطق اطراف مانند قزوین، البرز و دماوند تأمین می‌کند؛ این مسئله نه‌تنها برای تأمین آب شرب، بلکه برای کشاورزان و صنایع این مناطق نیز اثرگذار است و انتقال جمعیت یا تغییر کاربری‌ها چه تأثیری بر آینده کشاورزی، صنعت و خدمات در استان‌های قزوین، البرز و تهران خواهد داشت؟

وی با تأکید بر اهمیت مدیریت علمی و هماهنگ منابع آبی اظهار کرد: در ابعاد کلان، نمی‌توان چالش‌های زیست‌محیطی، فاضلاب، و مصرف پایدار منابع را نادیده گرفت. توسعه پایدار نیازمند تصمیم‌گیری‌های دقیق و کارشناسی است و باید از تجربیات جهانی برای مدیریت این مسائل بهره گرفت.

بزرگ‌زاده با بیان اینکه یکی از موضوعات مهم در برنامه‌ریزی کلان کشور، مسئله جابه‌جایی پایتخت به دلیل چالش‌های جمعیتی و اقلیمی است، افزود: ایران به‌عنوان کشوری با اقلیم خشک و نیمه‌خشک، با متوسط بارش سالانه حدود ۲۵۰ میلی‌متر، با محدودیت‌های جدی در منابع طبیعی مواجه است. این محدودیت‌ها مانع از گسترش پایدار کلان‌شهرهایی با جمعیت‌های چندمیلیونی مانند تهران می‌شوند.

سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه تهران با انتقال منابع آبی از مناطق مجاور مانند کرج، جمعیت خود را به میلیون‌ها نفر رسانده است، گفت: با این حال، امکان افزایش جمعیت به ۲۰ میلیون نفر، در سرزمینی با محدودیت‌های اقلیمی و نبود منابع آبی کافی، به‌شدت محدود است. علاوه بر این، آلودگی هوا و تراکم جمعیت، پایداری زندگی در این شهر را با چالش مواجه کرده است.

وی افزود: بحث درباره انتقال پایتخت به مناطقی با شرایط اقلیمی متفاوت همچنان مطرح است. هرچند مناطق ساحلی می‌توانند گزینه‌ای باشند، اما مشکلاتی مانند دمای بالا و رطوبت سنگین، هزینه‌های تأمین زیرساخت‌های مناسب مانند سیستم‌های تهویه مطبوع را افزایش می‌دهند.

وی با بیان اینکه رفع چالش‌های آب در کشور راه‌حل‌های ساده ندارد، گفت: رفتار مکانیکی در مواجهه با مشکلات آب جوابگو نیست و نیاز به رویکردهای عمیق‌تری دارد.

بزرگ‌زاده از سلبریتی‌ها و نسخه‌های ساده‌انگارانه‌ای که برای حل مسائل ارائه می‌دهند انتقاد کرد و گفت: رفع مشکلات آب کشور نیاز به جراحی دارد.

سخنگوی صنعت آب به اهمیت فرهنگ‌سازی و ابزارهای غیرمالی برای کاهش مصرف آب اشاره و اظهار کرد: صرفاً نصیحت کردن کافی نیست. هر نوع جمع‌بندی در این مرحله نادرست است و باید به پیچیدگی‌های بازارها و مشکلات موجود توجه کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
محمدتقی رحمتی درگذشت
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
پیام لاریجانی درباره وضعیت تنگه هرمز
اسامی شهدایی که فردا تشییع می‌شوند، اعلام شد
راه‌اندازی سایت اسکان اضطراری در دهلران
دکتر سروش: باید عقلای قوم به میدان بیایند تا گره‌ها باز شود
آغاز سی و چهارمین موج عملیات وعده صادق4 با موشک‌های نقطه زن و سر جنگی‌های بالای یک تن
بیعت مردم ایران با رهبر منتخب خبرگان ملت
درصد موفقیت حملات موشکی و پهپادی ایران
سخنگوی وزارت خارجه خطاب به اعضای تیم فوتبال بانوان ایران: به خانه برگردید
پیام تبریک رئیس‌جمهور عراق به آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای
نیویورک تایمز ادعای جدید ترامپ را تکذیب کرد
توقف استخراج در میادین گازی استراتژیک تل‌آویو در پی حملات موشکی
وقوع انفجار در نزدیکی یک نفتکش در شمال ابوظبی
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
وقاحت یک رئیس‌جمهور در تهدید وجودی ایرانیان
پیام خاتمی به مناسبت انتخاب سومین رهبر انقلاب اسلامی
تحلیلگر سرشناس جهان عرب: ترامپ در دام نتانیاهو گرفتار شد
پوتین پیشنهادهایی برای حل و فصل مسئله ایران به ترامپ داده است
گفت‌وگوی وزیران خارجه ایران و ترکیه
تقویت تدابیر امنیتی در اطراف منزل نتانیاهو
قطر: کانال‌های ارتباطی با ایران قطع نیستند
رد شایعه آلودگی آب تهران پس از انفجار مخازن نفتی
تاجگردون: ایران مقتدر می‌ماند
مراسم تشییع شهدای جنگ تحمیلی رمضان فردا در تهران برگزار می‌شود
اسکان 1700 آسیب دیده جنگ در هتل‌های منتخب
کارلسون: دیپلماسی آمریکا دروغین است
فرار سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی به پناهگاه از ترس موشک‌های ایران
مورنینگ‌استار: 165 دختر دانش‌آموز میناب و سکوتی که «گزینش‌گری اخلاقی غرب» را برملا کرد
پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی از عصر امروز + جزئیات و جدول پرداخت
انتخاب [آیت‌الله] مجتبی، طرح ترامپ را خراب کرد
فردا تمامی میادین و بازارهای میوه و تره‌بار تعطیل است
سرلشکر عبداللهی: آمریکا و رژیم صهیونیستی باید از کرده‌ی خود اظهار پشیمانی کنند
زمزمه‌های واشنگتن برای آتش‌بس و شگفتی تیم ترامپ از ایستادگی ایران
آرامکو درباره عواقب فاجعه‌بار برای بازارهای نفت هشدار داد
بیش از 19 هزار واحد غیرنظامی در کشور آسیب دیده‌اند
تأکید وزیر راه و شهرسازی بر تسریع بازسازی مناطق آسیب‌دیده از جنگ
سخنگوی پلیس از آغاز فعالیت مراکز تعویض پلاک در کشور خبر داد
یک فروند پهپاد هرون TP در حوالی تهران منهدم شد
هاآرتص: ترامپ و نتانیاهو به مردم دروغ می گویند
هیچ کمبودی در تأمین گوشت و مرغ کشور نیست
گزارش پنتاگون از هزینه میلیاردی جنگ با ایران
دادگستری رژیم صهیونیستی درخواست عفو نتانیاهو را رد کرد
دست درازی دشمن به حافظه تاریخی و فرهنگی ایران
قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه‌شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
مخالفت کره جنوبی با انتقال پاتریوت‌های آمریکا به منطقه
سخنگوی دولت: ما جنگ را آغاز نکردیم ولی پایان دهنده آن خواهیم بود
بارش باران در نقاط مختلف کشور
برق مناطق آسیب‌دیده تهران و البرز در کمتر از 2 ساعت وصل شد