نورنیوز-گروه بین الملل: مسئول امنیت مرزی دولت آمریکا اعلام کرد که عملیات گسترده خروج مهاجران غیرقانونی از این کشور آغاز شده است.
«توماس هومان» مسئول امنیت مرزی در دولت جدید آمریکا در گفتگو با شبکه «سیانان» اعلام کرد که افسران اداره مهاجرت و گمرک در سراسر آمریکا روند بازداشت و اخراج مهاجران غیرقانونی را آغاز کردهاند.
گفت وگوی هند و آمریکا در باره 18 هزار مهاجر غیرقانونی
به گزارش «تی آر تی»، وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه ای در روز سه شنبه اعلام کرد مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا با سوبرهمانیام جایشانکار همتای هندی خود دیدار کرد.
در این دیدار روبیو بر تمایل دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای همکاری با هند جهت پیشبرد روابط اقتصادی و رسیدگی به نگرانی های مربوط به مهاجرت غیرقانونی تاکید کرد.
بلومبرگ روز سه شنبه گزارش داد، دولت هند آماده است تا با دولت ترامپ برای شناسایی و بازگشت همه شهروندان خود که به طور غیرقانونی در آمریکا اقامت دارند، همکاری کند.
این گزارش می افزاید که دو کشور حدود ۱۸ هزار مهاجر هندی را شناسایی کرده اند که به طور غیرقانونی در آمریکا حضور دارند و ممکن است اخراج شوند.
لهستان برای اخراج اتباع خود از آمریکا آماده میشود
رهبری لهستان از آماده سازی سفارتخانهها و کنسولگریهای خود در ایالات متحده آمریکا برای اخراج احتمالی شهروندان لهستانی که به طور غیرقانونی در این کشور اقامت دارند با توجه به روی کار آمدن ترامپ خبر داد.
به گزارش نشریه «دی سایت»، لهستان در حال آمادهسازی سفارتخانهها و کنسولگریهای خود در ایالات متحده آمریکا برای اخراج احتمالی شهروندان لهستانی است که به طور غیرقانونی در این کشور اقامت دارند.
«دونالد تاسک» نخستوزیر لهستان در این باره گفت: وزارت خارجه لهستان اقدامات احتیاطی مناسب را برای این احتمال انجام میدهد.
ترامپ رسما دست هوش مصنوعی را باز گذاشت؛ رونمایی از پروژه استارگیت
دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا با لغو فرمان جو بایدن برای محدود کردن هوش مصنوعی، پروژه «استارگیت» با سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد دلاری را رونمایی کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا سه شنبه شب به وقت محلی اعلام کرد که سافتبنک، اوپناِیآی و اوراکل ( OpenAI، SoftBank و Oracle ) قرار است به یکدیگر بپیوندند و شرکت جدیدی به نام «استارگیت» (Stargate ) را راهاندازی کنند که یک پروژه عظیم سرمایهگذاری بخش خصوصی در زیرساختهای هوش مصنوعی در ایالات متحده به ارزش ۵۰۰ میلیارد دلار است.
رئیسجمهور آمریکا که در کنار مدیران عامل شرکتهای فناوری از جمله سافتبنک، اوپناِیآی و اوراکل از برنامه خود در رابطه با هوش مصنوعی رونمایی کرد، با این اقدام خود، رسما دست هوش مصنوعی را باز میگذارد و بر رهبری فناوری ایالات متحده آمریکا در رقابت جهانی متمرکز است.
رئیسجمهور ایالات متحده سپس وعده داد این پروژه ۱۰۰ هزار شغل ایجاد خواهد کرد و تمرکز اولیه نیز بر زیرساختهای انرژی خواهد بود.
ترامپ گفت که استارگیت «زیرساختهای فیزیکی و مجازی برای تقویت نسل بعدی هوش مصنوعی» را از جمله مراکز داده در سراسر کشور خواهد ساخت و آن را «بزرگترین پروژه زیرساخت هوش مصنوعی در تاریخ» نامید.
لری الیسون، رئیسهیئتمدیره اوراکل که در این رویداد حضور داشت، گفت که اولین پروژه دادهها در حال حاضر در تگزاس در حال ساخت است.
رهبران هوش مصنوعی برای ماهها زنگ خطر را به صدا در آوردهاند که مراکز داده بیشتری - و همچنین تراشهها و منابع برق و آب برای راهاندازی آنها - برای تقویت جاهطلبیهای هوش مصنوعی آنها در سالهای آینده مورد نیاز است.
آزادی صدها حمله کننده به کنگره آمریکا و پلیس پس عفو از سوی ترامپ/پیام اشتباه عفو شورشیان
صدها نفر از حمله کنندگان به ساختمان کنگره آمریکا در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ (۱۷ دی ۱۳۹۹)، پس از اعطای عفو از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، از زندان آزاد شدند.
به گزارش «رویترز»، دونالد ترامپ بیش از ۱۵۰۰ نفر را عفو کرده است که در میان آنها افراد محکوم به حمله به پلیس وجود دارند.
دفتر فدرال زندان ها اعلام کرد که ۲۱۱ نفر به دستور ترامپ از زندان ها آزاد شده اند.
عفو گسترده ترامپ که فراتر از انتظار متحدان وی بود، محکومیت از سوی پلیس، خانوادههای آنها و قانونگذاران از جمله برخی جمهوریخواهان را به دنبال داشت.
نظرسنجی رویترز/ایپسوس که روز سه شنبه انجام شد نشان داد که اکثریت آمریکایی ها با تصمیم ترامپ مخالف هستند.
در میان آزادشدگان، استوارت رودز رهبر سابق گروه راست افراطی موسوم به «اوث کیپرز» بود که پس از مجرم شناخته شدن به استفاده از زور برای جلوگیری از تأیید شکست ترامپ در سال ۲۰۲۰، در حال گذراندن دوران محکومیت ۱۸ ساله خود بود.
رودز به خبرنگاران در بیرون از زندان واشنگتن دی سی، جایی که جمعیتی از حامیان ترامپ منتظر آزادی زندانیان بیشتری بودند، گفت: «این یک رستگاری است، اما در عین حال حقیقت است.»
ترامپ دستور داد تا همه متهمان این حمله عفو شوند. حدود ۱۴۰ افسر پلیس در این حمله مجروح شدند. این حمله همچنین منجر شد تا قانونگذاران برای نجات جان خود از کنگره متواری شوند.
تقریبا ۶۰ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی ۲ روزه رویترز/ایپسوس که بلافاصله پس از آغاز به کار ترامپ در روز دوشنبه انجام شد، پاسخ دادند که وی نباید همه متهمان کنگره را عفو کند.
سناتور تام تیلیس یکی از جمهوریخواهان حامی ترامپ گفت عفو شورشیانی که به پلیس حمله کردند پیام اشتباهی ارسال کرد.
پاناما از آمریکا شکایت کرد
کشور پاناما به دلیل تهدید «نگرانکننده» رئیسجمهور آمریکا برای تصرف کانال پاناما به سازمان ملل شکایت کرده است.
دولت «پاناما سیتی» در نامهای به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل، به مادهای از منشور ملل متحد اشاره کرد که هر عضوی را از «تهدید یا استفاده از زور» علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی دیگری منع میکند.
در این پیام که روز سهشنبه در اختیار خبرنگاران قرار گرفت، پاناما از گوترش میخواهد که موضوع را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع دهد. در این راستا، درخواستی برای تشکیل جلسه نشده است.
به گزارش فرانس۲۴، طرح شکایت پاناما در شرایطی انجام میشود که این کشور حسابرسی از اپراتور مرتبط با هنگکنگ در خصوص دو بندرگاه در این آبراه بین اقیانوسی را به جریان انداخته است.
«دونالد ترامپ» روز دوشنبه در سخنرانی تحلیف خود بهعنوان رئیسجمهور جدید آمریکا بار دیگر به پاناما اتهام زد و مدعی شد که چین به طور موثر کانال پاناما را از طریق حضور فزاینده خود در اطراف این آبراه، کنترل میکند.
روبیو: صلح اوکراین، نیازمند امتیازات دوطرفه است
«مارکو روبیو» وزیر امور خارجه جدید ایالات متحده گفته است که «دونالد ترامپ» کار بر روی توافقنامه آتشبس برای اوکراین را «تقریبا بلافاصله» آغاز خواهد کرد.
مارکو روبیو اولین عضو بلندپایه کابینه دولت جدید ترامپ، رئیسجمهور جدید آمریکاست که روز دوشنبه پس از تحلیف رهبر جمهوریخواه کاخ سفید از سوی مجلس سنا تایید شد.
روبیو در اولین صحبتها در جمع خبرنگاران گفت اوکراین «اولویت اصلی» ترامپ خواهد بود و تلاشها برای دستیابی به آتشبس بلافاصله آغاز خواهد شد، اما او چارچوب زمانی مشخصی برای پایان دادن به درگیری با روسیه ارائه نکرد.
مارکو روبیو گفت برخی از مقدمات «از قبل فراهم شده است» و افزود که این یک فرآیند پیچیده خواهد بود.
به گزارش شبکه خبری سیانان، وزیر امور خارجه آمریکا گفت: «منظورم این است که این یک درگیری پیچیده و خونین است و باید پایان یابد.»
روبیو تاکید داشت که هم اوکراین و هم روسیه باید «چیزی» را بهعنوان بخشی از هر معامله بپذیرند، اما او در مورد اینکه چنین امتیازاتی چه چیزهایی ممکن است باشد، توضیح نداد.
مارکو روبیو در پاسخ به سوالی درباره جزئیات، گفت مذاکراتی با چنین خطرات بالایی «بهتر است از طریق دیپلماسی انجام شود، نه از طریق تریبونهای عمومی.»
روبیو گفت: «بدیهی است که کشورهای درگیر، هم روسها و هم اوکراینیها، باید تصمیم نهایی را در مورد آنچه توافق میکنند، بگیرند.»
ترامپ: بر کالاهای چینی تعرفه ۱۰ درصدی اعمال میکنیم
رئیسجمهور جدید آمریکا که در دور اول ریاستجمهوریاش جنگ تعرفهها علیه چین به راه انداخت اعلام کرد که اعضای دولتش در حال بررسی اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر کالاهای وارداتی از چین هستند.
به گزارش رویترز، دونالد ترامپ، ریئسجمهور آمریکا اعلام کرد که واشنگتن در حال بررسی و بحث درباره اعمال تعرفههای ۱۰ درصدی بر کالاهای وارداتی از چین از اول ماه فوریه است.
ترامپ مدعی شده که این تعرفه به این دلیل اعمال میشود ه ماده مخدر «فنتانیل» از چین به مکزیک و کانادا ارسال میشود.
وی که در جمع خبرنگاران در کاخ سفید صحبت میکرد دراینباره افزود که از دوره اول ریاستجمهوریاش تعرفههای خیلی سنگینی بر کالاهای وارداتی از چین اعمال شده است.
در ۱۷ ژانویه، شی جینپینگ، رئیسجمهور چین قبل از روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تلفنی با هم گفتوگو کردند.
ترامپ بعد از این گفتگوی تلفنی اعلام کرد که انتظار دارد که آمریکا بسیاری از مسائلش با چین را حل کند. وی دراینباره گفت: این گفتگو خیلی کمککننده و مهم بود هم برای چین و هم برای آمریکا. پیشبینی و انتظارم این است که ما بسیاری از مسائلمان را با هم حل میکنیم و این روند را فورا آغاز خواهیم کرد.
ترامپ همچنین افزود: ما درباره توازن تجاری، مواد مخدر فنتانیل، شبکه اجتماعی تیکتاک و بسیاری از موضوعات دیگر بحث کردیم. رئیسجمهور شی و من تمام تلاشمان را به کار خواهیم کرد که جهان را به مکانی آرامتر و امنتر تبدیل کنیم.
ترامپ: در صورت عدم مذاکره پوتین، تحریم ها در انتظار روسیه است
رئیس جمهور آمریکا با اشاره به اینکه در صورت عدم مذاکره پوتین، تحریم ها در انتظار روسیه است؛ مدعی شد: اگر من رئیس جمهور نمیشدم، توافق آتش بس حاصل نمیشد.
به گزارش سی ان ان، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که از روز دوشنبه به طور رسمی سکان کاخ سفید را برعهده گرفته است، به بیان دیدگاههای خود درباره سیاست خارجی دولتش پرداخت.
وی درباره جنگ اوکراین گفت: دوره دوم سکانداری من در کاخ سفید بهتر از دوره نخست خواهد بود و کارهایی را به سرانجام خواهم رساند که مردم را شوکه خواهد کرد.
اگر من رئیس جمهور آمریکا بودم، هرگز جنگ اوکراین آغاز نمیشد.
ترامپ افزود: من به دنبال پایان بخشیدن به جنگ اوکراین هستم و اگر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه حاضر به مذاکره درباره جنگ اوکراین نباشد، احتمالاً مجبور به اعمال تحریمهایی علیه مسکو خواهم شد.
وی درباره جنگ غزه و حصول توافق آتش بس میان طرفین منازعه نیز مدعی شد: اگر من رئیس جمهور نمیشدم، توافق آتش بس حاصل نمیشد و اسرای صهیونیست آزاد نمیشدند.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه کانادا را متهم به باز کردن مرزهای خود به روی میلیونها مهاجر غیرقانونی به منظور ورود به خاک ایالات متحده کرد.
ترامپ درباره جنگ تجاری با چین گفت: من از ماه فوریه تعرفههای ۱۰ درصدی بر کالا و خدمات وارداتی از چین اعمال میکنم.
با این حال، به نظر من شیء جین پینگ، رئیس جمهور چین به دلیل روابط خوب با روسیه میتواند به پایان بخشیدن به جنگ اوکراین کمک کند.
وی در پایان خواستار حمایت بیشتر اتحادیه اروپا از اوکراین شده و بروکسل را متهم کرد که کمتر از واشنگتن اقدام به تخصیص اعتبار به کی یف در جنگ با روسیه کرده است.
پایان حفاظت فیزیکی از جان بولتون طی فرمانی از سوی ترامپ
رئیس جمهور آمریکا به حفاظت فیزیکی از مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا پایان بخشید.
به گزارش سی ان ان، جان بولتون، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل در دوره جورج بوش پسر و مشاور امنیت ملی آمریکا در دوره نخست سکانداری کاخ سفید توسط ترامپ از جمله چهرههای بسیار جنجالی و محافظه کار در ایالات متحده به شمار میرود که روابط جنجالی با ترامپ داشت.
بر این اساس، دونالد ترامپ پس از آغاز دور دوم ریاست جمهوری خود در آمریکا از روز دوشنبه، اقدام به انجام سلسله تصمیماتی گرفت که انتقام از بولتون بخشی از آن بود.
بولتون به دلیل آنکه مشاور امنیت ملی آمریکا بوده و نگرانی از آنچه احتمال انتقام ایران از وی به دلیل نقشش در ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس مطرح شده بود، تحت حفاظت فیزیکی ویژه قرار داشت.