×
بین الملل
شناسه خبر : 209516
تاریخ انتشار :

نیویورک‌تایمز؛

ترامپ و یک جهان آشوب

بر اساس مقاله پانه‌تا که در روزنامه «نیویورک‌تایمز» منتشر شده، «امروز در جهانی زندگی می‌کنیم که به طور فزاینده‌ای خطرناک و تهدیدآمیز شده است. جهان امروز بیش از هر زمان دیگری دچار بحران‌های ژئوپلیتیک است و این برای دولت جدید دونالد ترامپ چالش بزرگی خواهد بود».

نورنیوز-گروه بین الملل: ترامپ در حالی برای دومین دوره چهار ساله وارد کاخ سفید شده که جهان نسبت به دور نخست ریاست‌جمهوری‌اش به مراتب‌ خطرناک‌تر و پرچالش‌تر شده است.

«لئون پانه‌تا» وزیر دفاع اسبق آمریکا در مقاله‌ای با اشاره به چالش‌های ژئوپلیتیک فراوانی که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آتی آمریکا با آن مواجه است، گزارش داد که اگر او از روحیه و توانایی رهبری مناسب برخوردار نباشد، توان رسیدگی به این بحران‌ها را نخواهد داشت.

بر اساس مقاله پانه‌تا که در روزنامه «نیویورک‌تایمز» منتشر شده، «امروز در جهانی زندگی می‌کنیم که به طور فزاینده‌ای خطرناک و تهدیدآمیز شده است. جهان امروز بیش از هر زمان دیگری دچار بحران‌های ژئوپلیتیک است و این برای دولت جدید دونالد ترامپ چالش بزرگی خواهد بود».

پانه‌تا حکمرانی را به ۲ نوع رهبری‌محور و بحران‌محور تقسیم کرده و این پرسش را مطرح می‌کند آیا ترامپ رویکرد غیرقابل‌پیش‌بینی و آشفته خود در سیاست خارجی دولت اولش را تکرار خواهد کرد، یا به وعده‌های انتخاباتی‌اش وفادار بوده و مسیر «صلح از طریق قدرت» را در پیش خواهد گرفت؟

ترامپ مدعی پیروی از این مفهوم در سیاست خارجه است که می‌گوید یک ارتش قدرتمند می‌تواند از بروز جنگ جلوگیری کند، اما به گفته پانه‌تا، ترامپ باید سخنان «رونالد ریگان» رئیس‌جمهور اسبق آمریکا در چهلمین سالگرد «نبرد نرماندی» را به یاد داشته باشد. ریگان در آن سخنرانی گفت: «ما در آمریکا از ۲ جنگ جهانی درس‌های تلخی گرفته‌ایم. بهتر است در همینجا برای حفاظت از صلح آماده باشیم، تا اینکه پناهگاهی در آن سوی دریاها داشته باشیم و فقط هنگامی که آزادی را از دست دادیم، واکنش نشان دهیم.» او همچنین تأکید کرد که «قدرت متحدان آمریکا برای ایالات متحده حیاتی است.»

اتحاد رقبای آمریکا

به گفته وزیر دفاع اسبق آمریکا، جهان امروز بسیار متفاوت‌تر و تهدیدآمیزتر از چیزی است که ترامپ در چهار سال نخست ریاست‌جمهوری خود با آن مواجه بود. «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه حساسیت‌های خاص خود را دارد و کشورهای غربی را به چالش کشیده است؛ «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین به وضوح اعلام کرده است که برای تهاجم احتمالی به تایوان آماده است و می‌خواهد به‌عنوان یک قدرت نظامی پیشرو با ایالات متحده رقابت کند؛ «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی به توانایی نظامی بالایی دست پیدا کرده و گزارش‌هایی درباره حمایت تسلیحاتی و نظامی آن از روسیه شنیده می‌شود؛ ایران نیز همچنان به غنی‌سازی اورانیوم ادامه می‌دهد.

پانه‌تا در ادامه با طرح این ادعا که ایران در نتیجه تحولات اخیر منطقه تضعیف شده، مدعی شد که ممکن است تهران برای مذاکره بر سر انرژی هسته‌ای و توقف حمایت از جنبش‌ مقاومت در منطقه آمادگی داشته باشد. او همچنین با اشاره به نقش کلیدی ترامپ در توافق «ابراهیم»، گفت رئیس‌جمهور آمریکا می‌تواند عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی را هم به این توافق کشانده و ائتلافی علیه ایران ایجاد کند.

در این گزارش آمده است: «ترامپ همیشه به‌عنوان یک معامله‌گر به خود افتخار کرده و در کمپین خود قول داده بود که چنین درگیری‌هایی را در چند روز اول ریاست‌جمهوری خود حل کند؛ اما با توجه به خطرناک‌تر شدن جهان، احتمالاً این اتفاق نمی‌افتد. اگر هم او تلاش کند و شکست بخورد، ایالات متحده ضعیف‌تر به نظر خواهد رسید.» پانه‌تا همچنین نسبت به اظهارات ترامپ علیه استقلال کانال پاناما، جزیره گرینلند و کانادا ابراز نگرانی کرد و گفت: «این‌ها نوعی اظهارات بی‌ملاحظه و مخرب هستند که فقط اعتبار آمریکا را در مواجهه با بحران‌های جدی تضعیف می‌کنند.»

به گفته پانه‌تا، سیاست «صلح از طریق قدرت» هنوز هم می‌تواند برای آمریکا جوابگو باشد، اما این امر نیازمند یک رهبری قدرتمند، جدی و پایدار است که بحران چندقطبی کنونی را برای آمریکا به یک فرصت تبدیل کند. در این گزارش آمده است: «رئیس‌جمهور جدید ایالات متحده می‌تواند یک معامله‌گر باشد، اما باید این کار را از موضع قدرت انجام دهد و قدرت هم با این آغاز می‌شود که ایالات متحده قوی‌ترین نیروی نظامی روی زمین باقی بماند.»

لزوم افزایش بودجه نظامی و تدوین یک طرح منسجم

وزیر دفاع اسبق آمریکا می‌گوید برای اطمینان از این امر، دولت جدید ترامپ باید آماده باشد تا سرمایه‌گذاری‌های نظامی را در حوزه‌های جذب نیرو، آموزش، آمادگی، سیستم‌های تسلیحات هسته‌ای، پایگاه صنعتی دفاعی ایالات متحده و تحقیقات و فناوری افزایش دهد، امری که نیازمند تصویب یک بودجه پنج‌ساله و تعیین اولویت‌های نظامی است.

پانه‌تا که در دولت «باراک اوباما» وزیر دفاع آمریکا بود، در این گزارش به ترامپ توصیه می‌کند که با اطمینان‌دادن به ناتو برای حفظ حمایت از اوکراین، به کی‌یف فرصت دهد تا با دستیابی به موقعیتی قدرتمند برای مذاکره، به توافقی دست پیدا کند که منافعش را تضمین کند. از سوی دیگر، ترامپ باید به چین اعلام کند که ایالات متحده به تایوان در دفاع از خود کمک کرده و از ائتلافی قوی متشکل از ژاپن، کره جنوبی، استرالیا، هند و دیگر کشورهای آسیایی در اقیانوس آرام حمایت خواهد کرد.

این تحلیلگر همچنین تاکید می‌کند که وضع تعرفه‌های تجاری سنگین علیه چین می‌تواند به یک جنگ تجاری با پکن منجر شود، جنگی که تبعات مخربی برای مصرف‌کنندگان آمریکایی خواهد داشت. پانه‌تا با بیان اینکه «انتقام‌جویی» با «معامله‌گری» تفاوت دارد، به ترامپ توصیه می‌کند که درباره مسائلی مانند امنیت سایبری، تجارت، ماده مخدر فنتانیل، ماهواره‌ها و دیگر مسائل تجاری با پکن گفتگو داشته باشد.

به گزارش ایسنا، پانه‌تا با تاکید بر لزوم وجود روحیه و توانایی رهبری در ترامپ، می‌نویسد: «رئیس‌جمهور به‌عنوان فرمانده کل قوا، قدرت و مسئولیت تعیین امنیت آینده آمریکا را بر عهده دارد. اگر او با چنین قدرت عظیمی بی‌احتیاطی کند، ممکن است آمریکا درگیر یک جنگ جهانی دیگر شود.»


اخبار مرتبط
پالس‌های ترامپ و جنگ با ایران!
پنج‌شنبه 1403/11/04 ساعت 16:11
صابر گل عنبری*
پالس‌های ترامپ و جنگ با ایران!
ترامپ رسما کار خود را به عنوان 47 امین رئیس جمهور آمریکا آغاز کرد. انتخاب دوباره ترامپ محصول عناد و ارادهٔ تسلیم‌ناپذیری او در مقابل مخالفانش بود.
چالش‌ها و تهدیدهای ترامپ 2
چهارشنبه 1403/11/03 ساعت 11:52
یوسف مولایی *
چالش‌ها و تهدیدهای ترامپ 2
مشکل عمده رابطه ایران و آمریکا یا مسائلی که مربوط به ایران و آمریکاست، از اینکه دو طرف تصویر واقعی از یکدیگر ندارند، سرچشمه می‌گیرند و هر کدام بر مبنای تصویر ذهنی خود دیگری را می‌بیند و براین اساس رفتار خودش را تنظیم می‌کند.
پیام‌ها و واکنش‌ها به آغاز ریاست جمهوری ترامپ در کاخ سفید
سه‌شنبه 1403/11/02 ساعت 15:29
این خبر بروزرسانی می شود ...
پیام‌ها و واکنش‌ها به آغاز ریاست جمهوری ترامپ در کاخ سفید
مقامات کشورها با آغاز ریاست جمهور دونالد ترامپ در کاخ سفید پیام هایی را منتشر کرده و به بازگشت او واکنش نشان دادند.
ترامپ چه فرمان‌هایی را در اولین روزش در کاخ سفید امضا کرد؟
سه‌شنبه 1403/11/02 ساعت 12:19
ترامپ چه فرمان‌هایی را در اولین روزش در کاخ سفید امضا کرد؟
اولین ساعات حضور «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید با امضای فرمان‌های اجرایی یا لغو فرمان‌های «جو بایدن» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا همراه بود.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
«ابرقویی‌نژاد» به پرسپولیس پیوست
ایرانخودرو نصف مشتریانش را از دست داد!
X
آگهی تبلیغاتی