×
اقتصادی
شناسه خبر : 209359
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/11/01 ساعت 10:16

نورنیوز از نوسانات بازار مسکن در پایان سال گزارش می دهد؛

بازار مسکن در پایان سال؛ جهش یا تثبیت قیمتها؟

گزارش‌های متعدد از افزایش مراجعات متقاضیان خرید مسکن به مشاوران املاک خبر می‌دهند، اما سئوالی که این روزها بسیاری از شهروندان بدنبال پاسخ آن هستند این است که آیا بازار مسکن ایران در پایان سال دوباره داغ می‌شود؟

نورنیوز-گروه اقتصادی: بازار مسکن ایران در سال‌های اخیر همواره یکی از پربحث‌ترین و پرنوسان‌ترین بازارها بوده است. در حالی که نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران از افزایش مراجعات متقاضیان به مشاوران املاک در برخی مناطق پایتخت خبر داده و پیش‌بینی کرده که قیمت‌ها تا پایان سال تغییری نخواهد داشت، این سؤال مطرح می‌شود که آیا بازار مسکن در پایان سال داغ می‌شود یا خیر؟

افزایش مراجعات؛ دلیل بر رونق؟

در شرایط فعلی، هرگونه افزایش تقاضا یا مراجعات به مشاوران املاک می‌تواند زنگ خطری برای افزایش احتمالی قیمت‌ها باشد. با این حال، باید توجه داشت که افزایش مراجعات همیشه به معنای افزایش معاملات نیست. گاهی این مراجعات می‌تواند ناشی از جست‌وجوی اطلاعات یا سنجش شرایط بازار توسط خریداران بالقوه باشد. به‌عبارت دیگر، متقاضیان ممکن است بیشتر به دنبال تحقیق و ارزیابی باشند تا خرید واقعی.

عوامل تأثیرگذار بر بازار مسکن

بازار مسکن به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی، تحت تأثیر مجموعه‌ای از عوامل قرار دارد که هر یک به نوعی می‌تواند در جهت‌گیری و نوسانات آن نقش داشته باشد. این عوامل، از متغیرهای اقتصادی و سیاسی گرفته تا رفتارهای اجتماعی، بر قیمت‌ها و حجم معاملات مسکن تأثیر می‌گذارند.

مسکن
تورم و نرخ ارز

یکی از عوامل کلیدی در تعیین مسیر بازار مسکن، نرخ تورم و ارز است. هرگونه افزایش در نرخ ارز به‌طور مستقیم هزینه‌های ساخت‌وساز را بالا می‌برد و این موضوع به افزایش قیمت مسکن منجر می‌شود. تجربه نشان داده است که در دوره‌هایی که ثبات اقتصادی نسبی برقرار باشد، نوسانات قیمت مسکن کاهش یافته و بازار به سمت آرامش پیش می‌رود. بنابراین، اگر تا پایان سال جاری اقتصاد کشور در وضعیتی با ثبات قرار گیرد، احتمال تغییرات شدید قیمتی کاهش خواهد یافت.

قدرت خرید مردم

یکی از موانع اصلی بر سر راه رونق بازار مسکن، کاهش قدرت خرید مردم است. با افزایش قیمت‌ها و کاهش ارزش پول ملی، بسیاری از خانوارها دیگر توانایی تأمین مالی خرید یا حتی اجاره ملک را ندارند. این وضعیت موجب ایجاد نوعی رکود معاملاتی در بازار شده است. حتی با وجود افزایش تقاضای بالقوه، کمبود نقدینگی کافی در بین متقاضیان، از تحقق این تقاضا در قالب معاملات واقعی جلوگیری می‌کند. این موضوع به‌ویژه در مناطق شهری با قیمت‌های بالا، بیشتر به چشم می‌آید.

تصمیمات سیاسی و اقتصادی

تصمیمات دولت و سیاست‌گذاری‌های کلان اقتصادی نیز تأثیر قابل‌توجهی بر بازار مسکن دارند. به‌عنوان مثال، وضع مالیات‌های جدید، ارائه تسهیلات و وام‌های مسکن، یا اقدامات حمایتی برای اقشار کم‌درآمد، می‌تواند شرایط را برای خریداران و سازندگان بهبود بخشد. از سوی دیگر، نبود برنامه‌ریزی‌های مؤثر یا اجرای ناقص این سیاست‌ها ممکن است رکود یا نوسانات منفی در بازار را تشدید کند.

تحرک پایان سال

ماه‌های پایانی سال همواره با افزایش نسبی فعالیت‌ها در بازار مسکن همراه بوده است. دلایلی چون جابه‌جایی‌های قبل از سال نو یا تمایل افراد به بستن قراردادهای جدید در این بازه زمانی، باعث می‌شود تحرک بیشتری در این دوره مشاهده شود. اگرچه این افزایش فعالیت‌ها ممکن است موقتی باشد، اما به‌طور سنتی تأثیر روانی مثبتی بر بازار می‌گذارد.

پیش‌بینی‌ها برای پایان سال

اظهارات نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک نشان می‌دهد که انتظارات برای تثبیت قیمت‌ها تا پایان سال همچنان پابرجاست. این موضوع می‌تواند به دلیل وجود نوعی تعادل نسبی میان عرضه و تقاضا باشد. با این حال، تجربه نشان داده است که پیش‌بینی‌های بازار مسکن همیشه با قطعیت همراه نیست و متغیرهای غیرقابل‌پیش‌بینی می‌توانند معادلات را برهم بزنند.

 بازار مسکن ایران درگیر چالش‌های ساختاری است که تنها با سیاست‌گذاری‌های بلندمدت قابل حل خواهد بود. اصلاح نظام مالیاتی، کنترل قیمت زمین و مصالح ساختمانی و ارائه تسهیلات کارآمد برای اقشار مختلف می‌تواند زمینه‌ساز رونق واقعی بازار شود.

اگرچه پایان سال به‌طور سنتی با افزایش مراجعات همراه است، اما به نظر می‌رسد تا زمانی که مشکلات کلان اقتصادی و قدرت خرید مردم حل نشود، نباید انتظار تغییرات جدی یا رونق پایدار را داشت. به همین دلیل، برای خریداران و فروشندگان بهتر است در شرایط کنونی با دقت بیشتری اقدام کنند و از تصمیمات احساسی بپرهیزند.

بازار مسکن، با همه پیچیدگی‌هایش، همچنان یکی از آینه‌های تمام‌نمای اقتصاد ایران است؛ بازاری که شاید به این زودی‌ها داغ نشود، اما توجه به آن همچنان گرم خواهد ماند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اسلواکی نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی کند
دور سوم مذاکرات فنی ایران و آژانس در وین برگزار شد
عکس های منتخب ایران ؛ شنبه 16 شهریور 1404
ریزش پل در کربلا/تعداد مصدومان
برگزیدگان هشتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند
شهربانو منصوریان برای ششمین‌بار قهرمان جهان شد
زمان پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد+فیلم
نورنما | لحظه تشکیل یک جزیره در میان آب‌های بی‌انتهای اقیانوس
ترکیه ادعای رسانه‌ رژیم صهیونیستی درباره تلاش آنکارا برای ترور وزیر امنیت داخلی را رد کرد
مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران: خانواده‌ها زمان ثبت‌نام وجه پرداخت نکنند+فیلم
مودی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند
سبد غذایی؛ قافله عقب مانده درآمد
مدافع سابق تیم ملی ایتالیا در راه تهران؟
استقرار 10 «اف-35» آمریکا در کارائیب برای حمله محتمل به ونزوئلا
عراقچی: هر وقت آمریکا آمادگی مذاکره عادلانه و با احترام داشته باشد مذاکره را آغاز می‌کنیم
نحوه پرداخت خسارت وسایل منازل آسیب‌دیده در دفاع مقدس 12 روزه اعلام شد+فیلم
پرتغال(5) - ارمنستان (0) |پرتغال همچنان با ستاره 40 ساله خود می‌درخشد + خلاصه بازی
انگلیس(2) - آندورا(0) | شروعی آهسته و بی‌روح در رقابت‌های انتخابی جام جهانی + خلاصه بازی
استوری منیر الحدادی که با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام + خلاصه بازی
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
X
آگهی تبلیغاتی