×
اقتصادی
شناسه خبر : 209359
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/11/01 ساعت 10:16
بازار مسکن در پایان سال؛ جهش یا تثبیت قیمتها؟

نورنیوز از نوسانات بازار مسکن در پایان سال گزارش می دهد؛

بازار مسکن در پایان سال؛ جهش یا تثبیت قیمتها؟

گزارش‌های متعدد از افزایش مراجعات متقاضیان خرید مسکن به مشاوران املاک خبر می‌دهند، اما سئوالی که این روزها بسیاری از شهروندان بدنبال پاسخ آن هستند این است که آیا بازار مسکن ایران در پایان سال دوباره داغ می‌شود؟

نورنیوز-گروه اقتصادی: بازار مسکن ایران در سال‌های اخیر همواره یکی از پربحث‌ترین و پرنوسان‌ترین بازارها بوده است. در حالی که نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران از افزایش مراجعات متقاضیان به مشاوران املاک در برخی مناطق پایتخت خبر داده و پیش‌بینی کرده که قیمت‌ها تا پایان سال تغییری نخواهد داشت، این سؤال مطرح می‌شود که آیا بازار مسکن در پایان سال داغ می‌شود یا خیر؟

افزایش مراجعات؛ دلیل بر رونق؟

در شرایط فعلی، هرگونه افزایش تقاضا یا مراجعات به مشاوران املاک می‌تواند زنگ خطری برای افزایش احتمالی قیمت‌ها باشد. با این حال، باید توجه داشت که افزایش مراجعات همیشه به معنای افزایش معاملات نیست. گاهی این مراجعات می‌تواند ناشی از جست‌وجوی اطلاعات یا سنجش شرایط بازار توسط خریداران بالقوه باشد. به‌عبارت دیگر، متقاضیان ممکن است بیشتر به دنبال تحقیق و ارزیابی باشند تا خرید واقعی.

عوامل تأثیرگذار بر بازار مسکن

بازار مسکن به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی، تحت تأثیر مجموعه‌ای از عوامل قرار دارد که هر یک به نوعی می‌تواند در جهت‌گیری و نوسانات آن نقش داشته باشد. این عوامل، از متغیرهای اقتصادی و سیاسی گرفته تا رفتارهای اجتماعی، بر قیمت‌ها و حجم معاملات مسکن تأثیر می‌گذارند.

مسکن
تورم و نرخ ارز

یکی از عوامل کلیدی در تعیین مسیر بازار مسکن، نرخ تورم و ارز است. هرگونه افزایش در نرخ ارز به‌طور مستقیم هزینه‌های ساخت‌وساز را بالا می‌برد و این موضوع به افزایش قیمت مسکن منجر می‌شود. تجربه نشان داده است که در دوره‌هایی که ثبات اقتصادی نسبی برقرار باشد، نوسانات قیمت مسکن کاهش یافته و بازار به سمت آرامش پیش می‌رود. بنابراین، اگر تا پایان سال جاری اقتصاد کشور در وضعیتی با ثبات قرار گیرد، احتمال تغییرات شدید قیمتی کاهش خواهد یافت.

قدرت خرید مردم

یکی از موانع اصلی بر سر راه رونق بازار مسکن، کاهش قدرت خرید مردم است. با افزایش قیمت‌ها و کاهش ارزش پول ملی، بسیاری از خانوارها دیگر توانایی تأمین مالی خرید یا حتی اجاره ملک را ندارند. این وضعیت موجب ایجاد نوعی رکود معاملاتی در بازار شده است. حتی با وجود افزایش تقاضای بالقوه، کمبود نقدینگی کافی در بین متقاضیان، از تحقق این تقاضا در قالب معاملات واقعی جلوگیری می‌کند. این موضوع به‌ویژه در مناطق شهری با قیمت‌های بالا، بیشتر به چشم می‌آید.

تصمیمات سیاسی و اقتصادی

تصمیمات دولت و سیاست‌گذاری‌های کلان اقتصادی نیز تأثیر قابل‌توجهی بر بازار مسکن دارند. به‌عنوان مثال، وضع مالیات‌های جدید، ارائه تسهیلات و وام‌های مسکن، یا اقدامات حمایتی برای اقشار کم‌درآمد، می‌تواند شرایط را برای خریداران و سازندگان بهبود بخشد. از سوی دیگر، نبود برنامه‌ریزی‌های مؤثر یا اجرای ناقص این سیاست‌ها ممکن است رکود یا نوسانات منفی در بازار را تشدید کند.

تحرک پایان سال

ماه‌های پایانی سال همواره با افزایش نسبی فعالیت‌ها در بازار مسکن همراه بوده است. دلایلی چون جابه‌جایی‌های قبل از سال نو یا تمایل افراد به بستن قراردادهای جدید در این بازه زمانی، باعث می‌شود تحرک بیشتری در این دوره مشاهده شود. اگرچه این افزایش فعالیت‌ها ممکن است موقتی باشد، اما به‌طور سنتی تأثیر روانی مثبتی بر بازار می‌گذارد.

پیش‌بینی‌ها برای پایان سال

اظهارات نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک نشان می‌دهد که انتظارات برای تثبیت قیمت‌ها تا پایان سال همچنان پابرجاست. این موضوع می‌تواند به دلیل وجود نوعی تعادل نسبی میان عرضه و تقاضا باشد. با این حال، تجربه نشان داده است که پیش‌بینی‌های بازار مسکن همیشه با قطعیت همراه نیست و متغیرهای غیرقابل‌پیش‌بینی می‌توانند معادلات را برهم بزنند.

 بازار مسکن ایران درگیر چالش‌های ساختاری است که تنها با سیاست‌گذاری‌های بلندمدت قابل حل خواهد بود. اصلاح نظام مالیاتی، کنترل قیمت زمین و مصالح ساختمانی و ارائه تسهیلات کارآمد برای اقشار مختلف می‌تواند زمینه‌ساز رونق واقعی بازار شود.

اگرچه پایان سال به‌طور سنتی با افزایش مراجعات همراه است، اما به نظر می‌رسد تا زمانی که مشکلات کلان اقتصادی و قدرت خرید مردم حل نشود، نباید انتظار تغییرات جدی یا رونق پایدار را داشت. به همین دلیل، برای خریداران و فروشندگان بهتر است در شرایط کنونی با دقت بیشتری اقدام کنند و از تصمیمات احساسی بپرهیزند.

بازار مسکن، با همه پیچیدگی‌هایش، همچنان یکی از آینه‌های تمام‌نمای اقتصاد ایران است؛ بازاری که شاید به این زودی‌ها داغ نشود، اما توجه به آن همچنان گرم خواهد ماند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار حماس: خلع سلاح مقاومت، آغاز ناآرامی هاست
جدول لیگ برتر پس از بازی‌های امروز / استقلال در یک قدمی صدرنشینی!
پیشنهاد پرسپولیس به سرمربی سابق سپاهان!
سناتورهای آمریکایی قطعنامه‌ای برای جلوگیری از حمله آمریکا به ونزوئلا ارائه می‌دهند
جزییات جدید از ثبت‌نام وام 50 میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی
روسیه: شکست اروپایی‌ها در بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران
یارانه پردرآمدهاحذف می شود/ تعداد و دهک های مشمول
پلاک‌های جدید و متفاوت در راه سیستان و اینچه‌برون
پایان بازی و پیروزی استقلال در خانه /استقلال (1) - مس رفسنجان (0)+ فیلم گل اول
اصرار اتحادیه اروپا بر مواضع غیرسازنده درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران
دستیار مورینیو در آستانه پیوستن به کادرفنی تیم ملی ایران
نقض مکرر آتش بس غزه از سوی رژیم اسرائیل/ایران محکوم کرد
رزمایش ونزوئلا در واکنش به تحرکات آمریکا
امیر دریادار سیاری: امنیت پایدار در سایه آمادگی و بازدارندگی حاصل می شود
گل گهر موقتا صدرنشین لیگ برتر شد
درگذشت کشتی گیر 18 ساله گیلانی در حین تمرین
بانک‌ها و خودروسازان زیر ذره‌بین؛ بازگشت هزاران میلیارد به جیب مردم
ابراز امیدواری ترامپ برای پیوستن عربستان به توافق ابراهیم
راز توافق آتش‌بس مرزی طالبان و پاکستان در قطر
انگلیس به پینگ‌پنگ‌باز 11 ساله ایران ویزا نداد
هت‌تریک مالی اسطوره پرتغالی رونالدو مقابل رقیب دیرینه مسی
احکام بازداشت نتانیاهو و گالانت معتبر است
سفارت ایران در دانمارک: با انقضای قطعنامه 2231 مبنای قانونی برای ادامه تحریم‌ها وجود ندارد
بیانیه وزارت خارجه پاکستان در پایان آتش‌بس 48 ساعته با افغانستان/تمدید آتش‌بس
حداقل سرمایه لازم برای تأسیس بانک غیردولتی اعلام شد
مسکو: تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران پس از پایان اعتبار قطعنامه 2231 دیگر قانونی نیست
ظریف: لاوروف درباره اسنپ‌بک خلاف می‌گوید
رنکینگ جدید فیفا؛ جایگاه ایران بدون تغییر در رتبه 21
تهران در آستانه سرما؛ کاهش دما از امروز آغاز می‌شود
هفته طلایی «مجنون»؛ فروش 3 میلیاردی در 7 روز
واکنش پزشکیان به ثبت جهانی 3 روستای ایران
معاون وزیر میراث فرهنگی: سه روستای ایران به شبکه جهانی پیوست
ملی‌پوشان روئینگ ایران به 3 فینال دیگر راه یافتند
بازگشایی بانک‌های غزه پس از 2 سال
افتتاح قطعه سوم بزرگراه ملی خلیج فارس در جزیره قشم
«سعید مظفری» در قطعه هنرمندان آرام گرفت
نورنما | بزرگ‌ترین نقاشی ساحلی چهره استاد شجریان در آلانیا
هانیبال قذافی آزاد شد/ خانواده امام موسی صدر بیانیه صادر کرد
جلوگیری شهرک نشینان صهیونیست از ورود کمک ها به غزه + فیلم
دیدار پوتین و ترامپ در مجارستان؛ ضربه‌ای پنهان به اروپا؟
توزیع گوشت وارداتی آغازمی شود+جزییات
بیانیه حماس در پی شهادت رئیس ستاد نیروهای مسلح یمن
رأی مثبت پارلمان اروپا به طرح بحث‌برانگیز ممنوعیت واردات نفت و گاز از روسیه
قرارداد علی کریمی با کایسری یکطرفه فسخ شد
فرانسه و انگلیس به دنبال استقرار نیروی بین‌المللی در غزه
تصویب سند جامع مراقبت‌های سلامت
افزایش فشار آمریکا و انگلیس بر هند و چین برای کاهش واردات نفت روسیه
ممنوعیت تردد در محور چالوس و آزادراه تهران - شمال
استقبال چین از گفت‌وگوی نمایندگان آمریکا و روسیه بر سر اوکراین
ایران نگران سوءاستفاده فرامنطقه‌ای‌ها برای برهم زدن ثبات منطقه
X
آگهی تبلیغاتی