×
اقتصادی
شناسه خبر : 208194
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/23 ساعت 12:14
ربات‌های انسان‌نما در خدمت دولت چین

ربات‌های انسان‌نما در خدمت دولت چین

دولت چین اعلام کرد با هدف مقابله با چالش‌های جمعیتی برای خدمت‌رسانی و مراقبت از سالمندان از ربات‌های انسان‌نما استفاده خواهد کرد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: شورای دولتی چین می‌گوید این تصمیم بخشی از سیاست‌های کلی این کشور برای استفاده از فناوری‌های پیشرفته در مراقبت از سالمندان است. دستورالعمل‌های جدید درباره این موضوع، که کمیته مرکزی حزب کمونیست چین و شورای دولتی آن را منتشر کرده است، بر توسعه ربات‌های انسان‌نما، رابط‌های مغز و کامپیوتر و فناوری‌های هوش مصنوعی شخصی‌سازی‌شده برای مراقبت از سالمندان تاکید دارد.

براساس این دستورالعمل‌ها، دولت چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۹ شبکه‌ای جامع از خدمات مراقبت از سالمندان را در سراسر چین ایجاد کند. این کشور همچنین پیش‌بینی می‌کند که تا سال ۲۰۳۵ تمامی سالمندان به خدمات اولیه دسترسی داشته باشند و نیازهای جمعیت رو به پیری به‌شکل موثری برطرف شود.

سریع‌ترین رشد جمعیت سالمند جهان در چین است و به همین دلیل دولت این کشور قصد دارد با استفاده از ربات‌های انسان‌نما و سیستم‌های هوشمند خدمات مراقبت از سالمندان را به‌سرعت گسترش دهد. تا پایان سال ۲۰۲۳ تعداد سالمندان بالای ۶۵ سال در چین بیش از ۲۱۶ میلیون نفر بود که ۱۵.۴ درصد از کل جمعیت این کشور را تشکیل می‌داد. این تغییر جمعیتی، با توجه به ظرفیت محدود ۸.۲ میلیون تخت مراقبت از سالمندان در سراسر چین، نیاز فوری به راه‌حل‌های نوآورانه برای مراقبت خانگی از سالمندان را نشان می‌دهد.

دولت چین در واکنش به این بحران، نه‌تنها ربات‌های انسان‌نما با قابلیت‌های تعاملی پیشرفته را در این بخش ادغام کرده، که سیستم‌های هوشمند خانگی را نیز برای افزایش ایمنی و کیفیت زندگی سالمندان توسعه داده است.

به گزارش پایگاه خبری اینترستینگ اینجینرینگ، این ربات‌ها برای ارائه خدماتی مانند همراهی عاطفی، مراقبت‌های سلامت و کمک به استفاده از خدمات هوشمند خانگی به کار گرفته می‌شوند که نشان‌دهنده تغییری اساسی به سمت راه‌حل‌های پیشرفته فناوری در مراقبت از سالمندان خواهد بود.

برای ساده‌سازی این پیشرفت‌ها، یک بستر اطلاعاتی ملی واحد در حال توسعه است. این بستر عرضه خدمات را با تقاضای فزاینده هماهنگ و ارائه خدمات مراقبتی را در سراسر کشور چین بهینه می‌کند.

همچنین گزارش روزنامه «ساوت‌چاینا مورنینگ‌پست» (South China Morning Post) نشان می‌دهد که کمیسیون علم و فناوری در شهرداری پکن برنامه‌ای عملیاتی را تا سال ۲۰۲۷ برای نقش رباتیک در مراقبت از سالمندان تدوین کرده است. شهرهای ووهان و شانگهای هم در این حوزه پیشرو بوده‌اند. شانگهای سال گذشته اولین دستورالعمل‌های نظارتی برای ربات‌های انسان‌نما را صادر کرد که بر کنترل مخاطرات و همکاری بین‌المللی تاکید دارد.

بحران جمعیت سالمند تنها به چین محدود نمی‌شود و در سراسر منطقه آسیا و اقیانوسیه به مسئله‌ای مهم تبدیل شده است. بانک توسعه آسیایی (ADB) ماه مه گذشته گزارش داد که تعداد افراد بالای ۶۰ سال در آسیا و اقیانوسیه تا سال ۲۰۵۰ دو برابر خواهد شد و به ۱۰۲ میلیارد نفر خواهد رسید که تقریبا یک‌چهارم کل جمعیت منطقه است.

آلبرت پارک، اقتصاددان ارشد بانک توسعه آسیایی، تاکید کرد: «توسعه سریع آسیا و اقیانوسیه روایت موفقیت است، اما این امر موجب تغییرات جمعیتی بزرگی هم شده است و فشارهای آن در حال افزایش است. دولت‌ها باید اکنون آماده شوند تا بتوانند به صدها میلیون نفر در این منطقه کمک کنند که دوران سالمندی‌شان را به‌خوبی سپری کنند.»

هند نیز به‌رغم برخورداری از  بزرگ‌ترین جمعیت جوان جهان، با رشد سریع جمعیت سالمند مواجه است. گزارش آژانس بهداشت جنسی و باروری سازمان ملل (UNFPA)، که در دسامبر ۲۰۲۳ منتشر شد، نشان داد که تا سال ۲۰۵۰ جمعیت سالمندان هند از ۱۵۳ میلیون نفر به ۳۴۷ میلیون نفر افزایش خواهد یافت. این گزارش همچنین به مسائل مهمی ازجمله دسترسی ناکافی به خدمات بهداشتی، کمبود برنامه‌های بازنشستگی و چالش‌های جسمی و روانی سالمندان اشاره می‌کند.

افزایش جمعیت سالمند در سراسر منطقه آسیا و اقیانوسیه نیازمند بازنگری فوری در سیاست‌های کنونی مراقبت از سالمندان و معرفی راه‌حل‌های نوآورانه برای مقابله با چالش‌های جامعه‌ای است که در حال پیر شدن است. ابتکار اخیر چین برای معرفی ربات‌های پیشرفته و فناوری هوش مصنوعی در مراقبت از سالمندان گامی رو به جلو است، اما اثرگذاری و عملی بودن آن به ارزیابی نیاز دارد.


اسپوتنیک
نظرات

آخرین اخبار
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟