×
سیاسی
شناسه خبر : 208171
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/23 ساعت 09:56
امان از افراط فغان از تفریط!/اینجا ایران است؛ یک مقدار صبر کنید

غلامرضا بنی اسدی *

امان از افراط فغان از تفریط!/اینجا ایران است؛ یک مقدار صبر کنید

حکم عقلانی وفاق و اتفاق برای بهتر شدن روزگار ملک و ملت را. این دولت و آن دولت ندارد. هر که با رای مردم و تنفیذ ولی، پرچم را به اهتزاز در آورد باید بازو به بازویش داد.

نورنیوز-گروه سیاسی: میدانِ جنگ نیست این جا. دولتیان هم دشمن نیستند. حمایتِ بسیاری از نمایندگان به ویژه رئیس مجلس از دولت هم همراهی با یک دوست برای رفع مشکلات کشور خودمان است. اینجا ایران است. یک مقدار صبر کنید.

این تندگویی ها را با کدام متر و معیار اخلاقی- دینی- ملی می توان نمره قبولی داد؟ یک مقدار تامل. کمی بردباری هم لازم است باور بفرمایید. تمرین کنیم همه مان  بردباری را. این خیرخواهانه ترین توصیه ای است که می شود به خویش و دوستان خود کرد. ناشکیبایی ما را به ناکجاآباد می برد. ناکجایی که بر خلاف اسمش آباد نیست که ویران است.

مقامِ صبر را تمرین کنیم. این فضیلتِ اخلاقی را نه فقط در برابر خویشان و اقربا و هم قبیله ای های سیاسی و حتی هم قبله های دینی که در برابر همه باید به کار گیریم. مدیریت کردن خود به حلم و بردباری، یک فضیلتِ تام و تمامِ اخلاقی است. اکسیری است که می تواند سرنوشت انسان را تغییر دهد.

این سخن صادق و همواره حدیثِ حضرت امام هادی، علیه السلام، است که می فرمایند:«اِنَّ الظالِمَ الحالِمَ یکادُ اَنْ یعضی علیه بِحِلْمِهِ، و انَّ المُحِقَّ السَّفیه یکادُ ان یطْفِیءَ نُورَ حَقِّهِ بِسَفهِهِ؛ به راستی ستمکار بردبار، بسا که به وسیله حلم و بردباری خود از ستمش گذشت شود و حق‌دار نابخرد، بسا که به سفاهت خود نور حق خویش را خاموش کند.» دوباره بخوانیم و ده باره درس بگیریم. صد باره هم به کاربندیم که کاربستی چنین کارهای برزمین مانده را هم به سرانجامی نیکو می رساند. اما اگر چنان که برخی ها می خواهند و انجام می دهند، درس نگیریم خود به درسی مکتوب از عبرت تبدیل خواهیم شد.

امروز روز همراهی است حتی اگر همدل نباشیم. روز دست دادن به هم برای هم افزایی توان ها برای ایران است حتی اگر در رقابت، رکورد زده باشیم. یاد بگیریم از دیگران که پایان رقابت شان به آغاز رفاقت برای وطن تبدیل می شود. «خُذُوا الْحِکْمَةَ وَ لَوْ مِنَ الْمُشْرِکِینَ.» تعلیم و راهبرد دینی ماست. از مشرکان و کافران هم باید آموخت حکمت پایان رقابت را.

حکم عقلانی وفاق و اتفاق برای بهتر شدن روزگار ملک و ملت را. این دولت و آن دولت ندارد. هر که با رای مردم و تنفیذ ولی، پرچم را به اهتزاز در آورد باید بازو به بازویش داد.

دیروز که به این مهم در لسان روایت، تامل می کردم یاد یک عکس و نوشته افتادم که در دولتِ سیزدهم بسیار وایرال شد با این متن که؛ «آیا می دونید اگر ۵ ماه پیش بادمجون کاشته بودین، هنوز وقتِ برداشتش نشده بود؟ خواستم بگم به اندازه رشدِ یک بادمجون به دولتِ رئیسی وقت بدید.» حرف درستی بود آن روز. همان درستی و اتقان را دارد برای امروز هم.

 نمی‌دانم جوانی که آن روز، این را نوشته بود امروز خود بدان التزام دارد یا نه. متاسفانه برخی که آن روز چنین استدلال می کردند امروز جور دیگری حرف می زنند. این بد است و چون از کسانی روی می دهد که خود را نماینده انحصاریِ خوبی ها می پندارند، بدی مضاعف دارد. آن حرفِ درست امروز هم باید خوانده شود. با جا به جایی دولت ها، معنای کلمات عوض نمی شود. منطق هم تغییر نمی کند. کسانی که به منطق ایمانی رفتار می کنند یا شناختی از شرایط دارند، معمولا زبان در کام می کشند و فرصت می دهند تا کارها سامان گیرد.

 نقد و انتقاد به عنوان بایستگی و هدیه برای زمان خود است. بردباری پیشه کنیم، این می تواند راه نجات باشد. امروز دقیقا همان «برهه حساسی» است که باید با حساسیت، حروف را کنار هم چید. تریبون داری و بلند کردن صدا که جای خود دارد. مبادا به ناشکیبایی برخیزیم اما چشم باز کنیم و خود را در بازی دشمن ببینیم. کم شکار نشده اند تندگویان و تندروهایی که خود را شکارچی متبحر دشمن می پنداشتند. اسامی فراوانی هر کداممان در ذهن داریم که از نقطه جوشِ افراط به منتهاالیه تفریط رسیده اند. کم نداریم کسانی که خود را خط مقدم می شمردند اما امروز شانه به شانه بیگانه اند. عبرت بگیریم. شکیبا باشیم.

*روزنامه نگار و نویسنده روزنامه خراسان 


خراسان
اخبار مرتبط
ظریف: وفاق یعنی شنیدن مخالفان داخلی در دولت
پنج‌شنبه 1403/10/20 ساعت 20:58
ظریف: وفاق یعنی شنیدن مخالفان داخلی در دولت
ظریف گفت: وفاق به این معنی نیست که همه مثل هم فکر کنیم، وفاق به این معنا نیست که به یکدیگر علاقه وافر داشته باشیم. اگر با زبان خوش با یکدیگر گفت وگو نکنیم پراکنده خواهیم شد، زبان خوش ضروری است اما دلیل ندارد هر حرفی که می‌زنیم را بپذیریم
اصولگراها به میدان وفاق بیایند
پنج‌شنبه 1403/09/29 ساعت 16:25
ابوالقاسم رئوفیان*
اصولگراها به میدان وفاق بیایند
شرایط ویژه‌ای که در این دوره بر کشور و منطقه حاکم است نشان می‌دهد راهی جز همبستگی و اتحاد در داخل وجود ندارد. رژیم صهیونیستی در حال گسترش جنگ است و بعد از سقوط اسد می‌بینیم که حملات خود را تشدید کرده است.
سیاست نامه | نماز جمعه فرصت وفاق با تقویت شکاف ؟ +فیلم
سه‌شنبه 1403/09/27 ساعت 09:30
سیاست نامه | نماز جمعه فرصت وفاق با تقویت شکاف ؟ +فیلم
نماز جمعه یک فرصت استثنایی برای تقویت وفاق و انسجام ملی است. اگر پای مناقشات دستگاه‌های حاکمیتی به این تریبون وفاق باز شود چه بسا این فرصت مهم تبیینی ضایع شود.
«قبله واحد» در گفتمان وفاق ملی
چهارشنبه 1403/09/07 ساعت 09:18
هوشمند سفیدی*
«قبله واحد» در گفتمان وفاق ملی
ایجاد زبان و آرمان مشترک و به قول دکتر پزشکیان “قبله واحد ” (البته در امور) اصلی مهم محسوب می شود ؛ و یکی از ستون های مهم «وفاق ملی» که برای ایجاد انسجام و وحدت نظری ، غیر قابل اغماض و انکار است.
نظرات

آخرین اخبار
پاتک سایبری به پیام‌رسان دولتی فرانسه
جنگ ایران شکاف میان تعهدات جهانی و توان نظامی آمریکا را آشکار کرد
بیانیه مشترک سه قدرت در شورای حکام: قطعنامه ضدایرانی تلاش‌های دیپلماتیک را نابود می‌کند
صادق زیباکلام با اعلام جرم جدید بازداشت شد
نورنما | ویدیویی دیده نشده از پدر موشکی ایران و فرمانده هوافضای سپاه
اتحادیه اروپا: از دیپلماسی برای حل پایدار موضوع هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم
عارف: افزایش مبلغ کالابرگ در دستور کار دولت است
تهران گرم‌تر می‌شود
بقائی: تحولات اخیر روند مذاکرات را تحت تأثیر قرار داد
زنگ خطر آنفلوانزا در کشور؛ کرمانشاه و البرز در وضعیت قرمز
آتش‌بس یا بازی فریب؛ چرا ایران نباید جنگ را «تکه‌تکه» ببیند؟
61 درصد صهیونیست‌ها مخالف نامزدی دوباره نتانیاهو
بقائی نشان ادبی دریافت کرد
قالیباف: حرکت علمی و دفاعی کشور متوقف نمی‌شود
آغاز محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های مازندران
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول
سپاه هیچ صفحه‌ای در «ایکس» ندارد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+جدول
آماده برای «توافق‌سازی»، مقاوم در برابر «تسلیم‌سازی»
چرا رامات دیوید هدف مهم موشک‌های ایران بود؟
هشدار چین درباره بحران ایران و آمریکا؛ راه‌حل فقط دیپلماسی است
محاصره دریایی تجارت ایران را قفل نمی‌کند
بازگشت «آقای خاص» به برنابئو؛ مورینیو سرمربی جدید رئال مادرید شد
فرماندار قشم: هیچ انفجاری در این جزیره رخ نداده است
روسیه از سرنگونی 326 پهپاد اوکراینی خبر داد
تشدید نظارت بر صنعت خودرو و افزایش انطباق تولیدکنندگان
جهش ذخایر سد سفیدرود؛ یک میلیارد مترمکعب آب ذخیره شد
رشد چشمگیر پذیرش استعدادهای درخشان در ارشد و دکتری
جزئیات افزایش نرخ بلیت اتوبوس در مسیرهای مختلف کشور
صادرات 20 قلم کالای دامی به کشورهای همسایه
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول قیمت ها
روایت پزشکیان از پاسخ رهبر شهید درباره مذاکرات و «نه جنگ نه صلح»
اعلام جزئیات سهمیه ویژه مناطق بحران‌زده و آسیب‌دیدگان جنگ در کنکور
ادامه رکورد شکنی بورس ؛ صعود 52 هزار واحدی شاخص
انتصاب اعضای جدید هیأت مدیره مرکز خدمات حوزه‌های علمیه با حکم رهبر انقلاب
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 20خرداد ؛ تداوم نوسان دلار در کریدور 170 هزار تومانی
انفجار خاموشی که همه چیز را آنلاین می بلعد
برنامه تیم ملی والیبال ایران در لیگ ملت‌های 2026 مشخص شد + جدول زمان ومکان مسابقات
تصمیمات جدید در مورد هزینه های مکالمه تلفن ثابت ؛ تماس های رایگان می‌شوند
سخنگوی دولت: لایحه منع خشونت علیه زنان در حال استرداد است
نوراینفو | مکمل‌ها را چه زمانی مصرف کنیم؟
تهدید ترامپ، پاسخ ایران؛ مسئول خون‌های بیشتر کیست؟
شناسایی و توقیف اموال 47 نفر از شبکه‌های معاند در خراسان شمالی
پایان فرار قاتل یک بانوی باردار در پلدختر
سهمیه ایران در آسیا مشخص شد؛ سه تیم در رقابت‌های AFC
زاخارووا : روسیه آماده کمک به حل تنش ایران و آمریکا است
چرا فرزندانمان به قد ژنتیکی خود نمی‌رسند؟
چرامتناسب‌سازی برای همه بازنشستگان یکسان نیست؟ + جزئیات افزایش حقوق 1405
جزئیات محدودیت جدید آمریکا برای تیم ملی ایران
بحران سیاسی در اکوادور