×
اجتماعی
شناسه خبر : 208167
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/23 ساعت 09:48
مصرف شیر سرطان روده را کاهش می دهد

مصرف شیر سرطان روده را کاهش می دهد

به گفته محققان، مصرف روزانه 300 میلی‌گرم کلسیم (یا یک لیوان شیر) با 17 درصد کاهش خطر سرطان روده مرتبط است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: محققان در یکی از بزرگ‌ترین پژوهش‌ها درباره ارتباط رژیم غذایی با سرطان روده دریافتند مصرف روزانه 300 میلی‌گرم کلسیم (تقریباً یک لیوان شیر) با 17 درصد کاهش خطر این بیماری مرتبط است.

براساس گزارش گاردین و مقاله منتشرشده در نیچر، محققان دانشگاه آکسفورد دریافتند مصرف 300 میلی‌گرم کلسیم در روز، تقریباً یک لیوان شیر، خطر ابتلا به سرطان روده را 17 درصد کاهش خواهد داد؛ البته منابع غیرلبنی کلسیم مانند شیر سویا نیز اثر مشابهی دارند. محققان در این مطالعه فرضیه‌هایشان را در بیش از نیم میلیون زن طی 16 سال تجزیه‌وتحلیل کردند.

سرطان روده سومین سرطان شایع جهان است که سالانه تقریباً یک‌میلیون نفر جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست می‌دهند. پیش‌بینی می‌شود تا سال 2040 موارد جدید ابتلا به این سرطان به 3 میلیون و 200 هزار نفر برسد. به‌دلایلی که هنوز مشخص نیست، سرطان روده در افراد جوان در سراسر جهان به‌شدت درحال افزایش است.

در این پژوهش، محققان داده‌های بیش از 542 هزار زن را در دوره‌ای 16 ساله بررسی کردند. این داده‌ها شامل مجموعه‌ای از اطلاعات رژیم غذایی و سلامتی زنان در بریتانیا بود. در دوره‌ای که محققان وضعیت این زنان را ارزیابی کردند، 12 هزار 251 زن به سرطان کولورکتال یا روده بزرگ مبتلا شدند. محققان سپس اثرات 97 غذای مختلف را بر خطر سرطان روده بررسی کردند.

پژوهشگران پس از تنظیم فاکتورهایی ازجمله سبک زندگی، شاخص توده بدنی، عادات سیگارکشیدن و سابقه خانوادگی سرطان روده، به این نتیجه رسیدند که دریافت 300 میلی‌گرم کلسیم در روز به‌طور متوسط ​​17 درصد خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش می‌دهد. البته این مقدار کلسیم علاوه‌بر شیر، در منابع غیرلبنی مانند برخی سبزیجات یا توفو (پنیر سویا) نیز یافت می‌شود اما کلسیم موجود در بستنی و پنیرهای لبنی چنین فوایدی نداشت و محققان نیز نتوانستند اثرات مکمل‌های کلسیم بر ریسک این بیماری را بررسی کنند.

این پژوهش همچنین نشان داد مصرف الکل و گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان روده را افزایش می‌دهد. محققان می‌گویند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ به‌ازای هر 100 گرم مصرف روزانه گوشت قرمز و الکل، می‌تواند 29 درصد افزایش یابد.

به گفته محققان، کلسیم می‌تواند به اسیدهای صفراوی در روده بزرگ متصل شود و اثرات بالقوه سرطان‌زایی آنها را کاهش دهد. همچنین می‌تواند از پوشش روده بزرگ برابر این اسیدها و سایر مواد بالقوه مضر محافظت کند.


دیجیاتو
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه
بنیادی‌فر: داوران برای هر بازی باید 50 میلیون تومان بگیرند+فیلم
واردات شمش طلا برای سرمایه‌گذاران خارجی آزاد شد
پیام تسلیت رهبر انقلاب به آیت‌الله سیستانی
واکنش مقاومت عراق به تهدیدهای نتانیاهو
ممنوعیت پرواز پهپادهای غیرنظامی در دانمارک
تاج: برای نماینده هند که به ایران نیامد متأسفم؛ این تیم باید جریمه شود
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 7 مهر + جدول
ایران در "گذرگاه"
رشد 61 هزار واحدی بورس در روز سقوط صندوق‌های طلا
نیمی از کارمندان آژانس آنروا در غره شهید شده‌اند
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 6 مهر 1404
پیام تسلیت پزشکیان در پی درگذشت مادر حداد عادل
دیدار سپاهان و موهون باگان لغو می‌شود
اجازه نمی‌دهیم با سفره مردم شوخی کنند
بیانیه شورای اروپا درباره بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران
اخراج‌های گسترده در آستانه تعطیلی دولت آمریکا
آتش‌نشانی تهران در لیست پنج آتش‌نشانی برتر جهان
رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: بدون راه حل سیاسی جنگ بی‌فایده است
مهلت 3 ماهه برای ترخیص خودروهای توقیفی
آیین گرامیداشت روز آتش‌نشان با حضور رئیس‌جمهور
15 طرح برای خروج از NPT ارائه شده است
رکورد هفت‌ ساله تولید نفت شکسته شد
سید محمد خاتمی به آیت الله سیستانی تسلیت گفت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 7 مهر1404+ جدول
قتل پدر ومادر در پی اختلاف خانوادگی
بارش‌های پاییز کمتر از حد نرمال خواهد بود
زمان پیش فروش 400 هزار قطعه سکه اعلام شد+جزئیات
حمله موشکی و پهپادی یمن به رژیم صهیونیستی
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(90) « بندرچارک»
فیفا به دنبال تغییر قانون پنالتی
اذعان رسانه عبری درباره شرایط وخیم اجتماعی در اسرائیل
دیدار جولانی با رئیس کنگره جهانی یهودیان
صعود تیم فوتبال نابینایان ایران به فینال جام ملت ها
تصاویر جاسوس مورد وثوق رژیم صهیونیستی که به دار مجازات آویخته شد
سفر سفیر آمریکا در تل آویو به مصر به تعویق افتاد
60 درصد کارگران چند شغله‌ هستند
پزشکیان در مصاحبه با فاکس نیوز: توهم غربی ها درباره ایران غیر واقعی است
اعتراض ایران به اقدام دبیرخانه سازمان ملل
تهرانی‌ها 14.5 درصد کمتر از سال گذشته آب مصرف کردند
کیفیت هوای پایتخت امروز چگونه است ؟
نورویدئو | سیدمقاومت؛ شمع فروزان جبهه آزادی
چرا فارغ‌التحصیلان پرستاری وارد بازار کار نمی‌شوند؟
بیم و امید‌های پساماشه
هم جنگ شد هم اسنپ‌بک؛ حالا چه کنیم؟
شرایط دشوار کشور و مصالح ملی
هشتاد سالگی سازمان ملل متحد نگرش‌ها، روش‌ها و پویش‌ها
کاخ سفید: به توافق برای توقف جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
حکم اعدام برای وزیر سابق کشاورزی چین به اتهام فساد مالی
پیش فروش و فروش فوق العاده محصولات ایران‌خودرو بدون حساب وکالتی+ جدول قیمت محصولات
X
آگهی تبلیغاتی