×
بین الملل
شناسه خبر : 208154
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/23 ساعت 08:52
رازهای پنهان11 سپتامبر: افشاگری‌هایی که آمریکا نمی‌خواهد بشنویم

نورنیوز از ابعاد حقوقی و سیاسی تأخیر در محاکمه طراح حادثه ۱۱ سپتامبر گزارش می دهد؛

رازهای پنهان11 سپتامبر: افشاگری‌هایی که آمریکا نمی‌خواهد بشنویم

دو دهه پس از حملات 11 سپتامبر، محاکمه خالد شیخ محمد، متهم اصلی این پرونده، همچنان با موانع و تأخیرهای مکرر روبه‌رو است. اما چرا آمریکا از بازگشایی این پرونده واهمه دارد و چه حقایقی ممکن است افشا شوند؟

نورنیوز-گروه بین الملل: بیش از دو دهه از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ می‌گذرد؛ رخدادی که ایالات متحده آن را نقطه عطفی برای آغاز مجموعه‌ای از جنگ‌ها و مداخلات جهانی قرار داد. در این میان، خالد شیخ محمد، یکی از متهمان اصلی این حملات همواره در مرکز توجه دادگاه‌های نظامی قرار داشته است. با این حال، تأخیر طولانی در روند محاکمه و ممانعت اخیر دولت آمریکا از ارائه اعترافات وی، ابعاد تازه‌ای از چالش‌های حقوقی و سیاسی مرتبط با این پرونده را آشکار می‌کند.

تأخیر دو دهه‌ای و پیامدهای حقوقی

پرونده خالد شیخ محمد از زمان بازداشت وی در سال ۲۰۰۳ تاکنون با تأخیرهای مکرر مواجه بوده است. پس از دستگیری او در پاکستان، سه سال نخست را در زندان‌های مخفی سازمان سیا گذراند؛ بازداشتگاهی که به اعمال تکنیک‌های خشن بازجویی از جمله «واتربوردینگ» و محرومیت از خواب شناخته می‌شود. این شرایط، مشروعیت حقوقی اعترافات اولیه او را زیر سؤال برد و موجب طولانی شدن روند قضایی شد.

علاوه بر این، زندانیان پایگاه گوانتانامو، از جمله خالد شیخ محمد، اغلب بدون محاکمه یا تفهیم اتهام مشخص نگهداری شده‌اند؛ رویه‌ای که از سوی نهادهای حقوق بشری به‌عنوان نقض آشکار اصول عدالت کیفری مورد انتقاد قرار گرفته است. این وضعیت به افشای تناقض‌های رفتاری آمریکا در ادعای دفاع از حقوق بشر انجامیده است.

دلایل ممانعت از برگزاری دادگاه

اخیراً دولت آمریکا با استناد به برخی ملاحظات حقوقی و امنیتی از برگزاری دادگاه اعترافات خالد شیخ محمد جلوگیری کرده است. از جمله دلایل مطرح‌شده می‌توان به شکایت وزیر دفاع آمریکا درباره عدم هماهنگی در توافق با متهم برای پذیرش اعترافات اشاره کرد. همچنین، دولت اعلام کرده است که پذیرش این توافق ممکن است به محرومیت از امکان مجازات اعدام منجر شود.

ابعاد سیاسی تأخیر و ممانعت

اما پرسش کلیدی این است که چرا پس از دو دهه، این پرونده همچنان حل‌نشده باقی مانده است؟ تحلیل پیامدهای احتمالی بازگشایی این پرونده نشان می‌دهد که ممانعت از برگزاری دادگاه، فراتر از ملاحظات حقوقی، ابعاد سیاسی و راهبردی نیز دارد

 گمانه‌زنی‌ها درباره نقش احتمالی برخی مقامات آمریکایی و اسرائیلی در حملات ۱۱ سپتامبر می‌تواند با بازگشایی پرونده، به تحقیقات جدیدی منجر شود که موقعیت دولت آمریکا را تضعیف کند.

علاوه بر این با باز شدن این پرونده احتمالاً روایت رسمی آمریکا درباره توجیه اشغال افغانستان و عراق را زیر سؤال می‌برد. افشای اسناد مرتبط با ادعاهای دروغین درباره سلاح‌های کشتار جمعی در عراق، نمونه‌ای از این روند است.

در عین حال برگزاری دادگاه ممکن است همکاری ضمنی آمریکا با گروه‌های شبه‌نظامی در برخی مناطق جهان را نیزآشکار کند؛ مسائلی که می‌تواند به اعتبار این کشور در سیاست‌های ضدتروریسم لطمه وارد کند.

پیامدهای احتمالی برای آمریکا

 ایالات متحده سال‌هاست که از روایت ۱۱ سپتامبر برای تحمیل تحریم‌ها، مداخلات نظامی و اعمال فشار بر کشورهای مختلف استفاده کرده است. افشای ابعاد پنهان این پرونده می‌تواند این ابزار را تضعیف کند.

همچنین پرونده گوانتانامو، نمونه‌ای بارز از نقض حقوق بشر است که با بازگشایی دادگاه، بیش از پیش برجسته خواهد شد.

 ارتباط اخیر آمریکا با گروه‌هایی مانند تحریرالشام که هنوز در فهرست تروریستی سازمان ملل قرار دارند و از شاخه‌های القاعده محسوب می‌شوند، پرسش‌های جدی درباره صداقت آمریکا در مبارزه با تروریسم ایجاد کرده است و از این رو باز شدن ابعاد جدید از همکاری با گروه‌های تروریستی در گذشته می تواند به صورت آشکارتری ادعاهای آمریکا در این خصوص را زیر سئوال ببرد.

ممانعت از برگزاری دادگاه خالد شیخ محمد نه‌تنها پرسش‌های جدی درباره عملکرد حقوقی و سیاسی آمریکا مطرح می‌کند، بلکه نشان‌دهنده هراس از افشای حقایق پنهان درباره حملات ۱۱ سپتامبر و پیامدهای جهانی آن است. این پرونده، بار دیگر تناقضات رفتاری آمریکا در مدعای دفاع از حقوق بشر و مبارزه با تروریسم را آشکار کرده و می‌تواند به چالش‌هایی جدی برای سیاست‌های داخلی و خارجی این کشور منجر شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت
چین، روسیه، اندونزی و پاکستان خواستار آتش بس فوری شدند
5644 موشک و پهپاد، آمار کشورهای عربی از حملات ایران در 32 روز جنگ
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است