×
بین الملل
شناسه خبر : 208154
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/23 ساعت 08:52
رازهای پنهان11 سپتامبر: افشاگری‌هایی که آمریکا نمی‌خواهد بشنویم

نورنیوز از ابعاد حقوقی و سیاسی تأخیر در محاکمه طراح حادثه ۱۱ سپتامبر گزارش می دهد؛

رازهای پنهان11 سپتامبر: افشاگری‌هایی که آمریکا نمی‌خواهد بشنویم

دو دهه پس از حملات 11 سپتامبر، محاکمه خالد شیخ محمد، متهم اصلی این پرونده، همچنان با موانع و تأخیرهای مکرر روبه‌رو است. اما چرا آمریکا از بازگشایی این پرونده واهمه دارد و چه حقایقی ممکن است افشا شوند؟

نورنیوز-گروه بین الملل: بیش از دو دهه از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ می‌گذرد؛ رخدادی که ایالات متحده آن را نقطه عطفی برای آغاز مجموعه‌ای از جنگ‌ها و مداخلات جهانی قرار داد. در این میان، خالد شیخ محمد، یکی از متهمان اصلی این حملات همواره در مرکز توجه دادگاه‌های نظامی قرار داشته است. با این حال، تأخیر طولانی در روند محاکمه و ممانعت اخیر دولت آمریکا از ارائه اعترافات وی، ابعاد تازه‌ای از چالش‌های حقوقی و سیاسی مرتبط با این پرونده را آشکار می‌کند.

تأخیر دو دهه‌ای و پیامدهای حقوقی

پرونده خالد شیخ محمد از زمان بازداشت وی در سال ۲۰۰۳ تاکنون با تأخیرهای مکرر مواجه بوده است. پس از دستگیری او در پاکستان، سه سال نخست را در زندان‌های مخفی سازمان سیا گذراند؛ بازداشتگاهی که به اعمال تکنیک‌های خشن بازجویی از جمله «واتربوردینگ» و محرومیت از خواب شناخته می‌شود. این شرایط، مشروعیت حقوقی اعترافات اولیه او را زیر سؤال برد و موجب طولانی شدن روند قضایی شد.

علاوه بر این، زندانیان پایگاه گوانتانامو، از جمله خالد شیخ محمد، اغلب بدون محاکمه یا تفهیم اتهام مشخص نگهداری شده‌اند؛ رویه‌ای که از سوی نهادهای حقوق بشری به‌عنوان نقض آشکار اصول عدالت کیفری مورد انتقاد قرار گرفته است. این وضعیت به افشای تناقض‌های رفتاری آمریکا در ادعای دفاع از حقوق بشر انجامیده است.

دلایل ممانعت از برگزاری دادگاه

اخیراً دولت آمریکا با استناد به برخی ملاحظات حقوقی و امنیتی از برگزاری دادگاه اعترافات خالد شیخ محمد جلوگیری کرده است. از جمله دلایل مطرح‌شده می‌توان به شکایت وزیر دفاع آمریکا درباره عدم هماهنگی در توافق با متهم برای پذیرش اعترافات اشاره کرد. همچنین، دولت اعلام کرده است که پذیرش این توافق ممکن است به محرومیت از امکان مجازات اعدام منجر شود.

ابعاد سیاسی تأخیر و ممانعت

اما پرسش کلیدی این است که چرا پس از دو دهه، این پرونده همچنان حل‌نشده باقی مانده است؟ تحلیل پیامدهای احتمالی بازگشایی این پرونده نشان می‌دهد که ممانعت از برگزاری دادگاه، فراتر از ملاحظات حقوقی، ابعاد سیاسی و راهبردی نیز دارد

 گمانه‌زنی‌ها درباره نقش احتمالی برخی مقامات آمریکایی و اسرائیلی در حملات ۱۱ سپتامبر می‌تواند با بازگشایی پرونده، به تحقیقات جدیدی منجر شود که موقعیت دولت آمریکا را تضعیف کند.

علاوه بر این با باز شدن این پرونده احتمالاً روایت رسمی آمریکا درباره توجیه اشغال افغانستان و عراق را زیر سؤال می‌برد. افشای اسناد مرتبط با ادعاهای دروغین درباره سلاح‌های کشتار جمعی در عراق، نمونه‌ای از این روند است.

در عین حال برگزاری دادگاه ممکن است همکاری ضمنی آمریکا با گروه‌های شبه‌نظامی در برخی مناطق جهان را نیزآشکار کند؛ مسائلی که می‌تواند به اعتبار این کشور در سیاست‌های ضدتروریسم لطمه وارد کند.

پیامدهای احتمالی برای آمریکا

 ایالات متحده سال‌هاست که از روایت ۱۱ سپتامبر برای تحمیل تحریم‌ها، مداخلات نظامی و اعمال فشار بر کشورهای مختلف استفاده کرده است. افشای ابعاد پنهان این پرونده می‌تواند این ابزار را تضعیف کند.

همچنین پرونده گوانتانامو، نمونه‌ای بارز از نقض حقوق بشر است که با بازگشایی دادگاه، بیش از پیش برجسته خواهد شد.

 ارتباط اخیر آمریکا با گروه‌هایی مانند تحریرالشام که هنوز در فهرست تروریستی سازمان ملل قرار دارند و از شاخه‌های القاعده محسوب می‌شوند، پرسش‌های جدی درباره صداقت آمریکا در مبارزه با تروریسم ایجاد کرده است و از این رو باز شدن ابعاد جدید از همکاری با گروه‌های تروریستی در گذشته می تواند به صورت آشکارتری ادعاهای آمریکا در این خصوص را زیر سئوال ببرد.

ممانعت از برگزاری دادگاه خالد شیخ محمد نه‌تنها پرسش‌های جدی درباره عملکرد حقوقی و سیاسی آمریکا مطرح می‌کند، بلکه نشان‌دهنده هراس از افشای حقایق پنهان درباره حملات ۱۱ سپتامبر و پیامدهای جهانی آن است. این پرونده، بار دیگر تناقضات رفتاری آمریکا در مدعای دفاع از حقوق بشر و مبارزه با تروریسم را آشکار کرده و می‌تواند به چالش‌هایی جدی برای سیاست‌های داخلی و خارجی این کشور منجر شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
لاوروف: پیوستن ایران به «توافق مکه» گامی رو به جلو است
شوک نزولی به بازار طلا؛ ریزش سنگین قیمت‌ها همزمان با افت اونس جهانی
واکنش حماس به جنایات کرانه باختری: سکوت جهانیان، تبانی با رژیم صهیونیستی است
شوک بزرگ به بازار انرژی؛ قیمت گاز اروپا در آستانه مرز 900 دلار
دیدار معاون اجرایی رئیس‌جمهور و سرپرست وزارت دفاع با خانواده شهید نصیرزاده
نتایج هفته ششم لیگ برتر/ در بازی های امروز هیچ امتیازی تقسیم نشد
گفت‌وگوی ترامپ و برنهام درباره تنگه هرمز
استعفای ویسی از هدایت ذوب آهن؛ لمپن نیستم و کنار می‌کشم
تنگه هرمز در کانون توجه مجلس؛ شروط ایران برای بازگشایی این گذرگاه حیاتی
شکست سنگین نیروهای وابسته به عربستان در استان البیضاء یمن
توافق تهران و بغداد؛ پایان دوران حمل‌ونقل سنتی و آغاز عصر ترانزیت مدرن
حمله به عروسی در سیریک ایران، شکست آمریکا را روشن‌تر کرد
لایحه خزر در بهارستان؛ دولت «رژیم حقوقی دریای خزر» را به مجلس فرستاد
پرسپولیس 2 ذوب‌آهن 0 ؛ شاگردان تارتار در خانه نمی‌بازند!
اولتیماتوم مجلس به دولت: 100 همت مطالبات گندم‌کاران تا هفته آینده پرداخت شود
پایان حباب قیمتی سیب‌زمینی؛ 800 کامیون بار روانه پایتخت شد
واکنش ایران به اظهارات گروسی در شورای حکام درباره بازرسی از سایت های هسته ای
زلزله سیاسی در آلمان؛ شکست تاریخی حزب فریدریش مرتس
امباپه در آستانه تقابل با اینتر: «اینتر حریفی قدرتمند است اما آث میلان را ترجیح می‌دادم!»
تبرئه استقلال و پرسپولیس از تخلفات داربی 107
تلاطم در پنتاگون؛ پیت هگست متهم به ایجاد «فرهنگ ترس» در ارتش آمریکا
رئیس سازمان برنامه و بودجه: تدوین برنامه مقابله فعالانه با تحریم‌ها پیش از آغاز سال 1404
اعزام تجهیزات نظامی ترکیه به کردستان عراق
تغییرات جدید کنکور ابلاغ شد
آنچه در 24 ساعت گذشته تکذیب شد؛ از رفع فیلتر اینستاگرام تا استعفای وزیر نفت
پایان توقف 5 ماهه واردات موبایل
تضاد قانون و حکم دادگاه؛ مصوبه تمدید خودکار اجاره‌بها در برابر حکم تخلیه
جنگ دیپلماتیک میان روسیه و آلمان؛ لغو مجوز فعالیت کنسولگری آلمان در سن‌پترزبورگ
تشدید حملات سعودی در یمن؛ هشدار صریح صنعا به متجاوزان
هشدار هواشناسی تهران؛ رگبار، رعد و برق و تگرگ در راه است
نورنما | جمعه سیاه 17 شهریور
آکسیوس: جنگ علیه ایران، 100 میلیارد دلار هزینه اضافی انرژی روی دست آمریکایی‌ها
گزارش تصویری | مراسم تشییع جنازه 100 شهید فلسطینی در غزه
مصر و انگلیس خواستار اقدام بین‌المللی برای توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی
کره شمالی، آمریکا و متحدانش را به رویارویی نظامی در شبه‌جزیره کره تهدید کرد
شورای حکام امروز چه چیزی را راستی‌آزمایی می‌کند؛ واقعیت ایران یا ادعاهای آمریکا؟
تداوم تجاوزات اسرائیل به لبنان؛ 27 شهید و 69 زخمی در 3 روز اخیر
تهدید تازه وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: جنگ همه‌جانبه در راه است
مطالبه آزادی زندانیان در بند رژیم صهیونیستی؛ اعتراض خانواده‌های سوری
شناسایی 2 نفر از عاملان درگیری در محل اسکان دانشجویان عراقی در سمنان
پایان سردرگمی در هزینه‌های پرستاری خانگی با ابلاغیه جدید وزارت بهداشت
مقام سازمان ملل: محکومیت‌های لفظی در برابر رنج فلسطینی‌ها کافی نیست
بیش از 2 هزار شاکی برای پرونده یک طلا فروش؛ دادگاه چه حکمی صادر کرد؟
آماری از آخرین وضعیت سدهای کشور
جزئیات تازه از دیدار 3 ساعته کوشنر و ویتکاف با پوتین
قیمت نقره امروز دوشنبه 16 شهریور 1405 + جدول قیمتها
پایان پراکندگی آمار دانشگاه‌ها؛ درگاه واحد دانشجویی راه‌اندازی می‌شود
جدول خاموشی مازندران سه‌شنبه 17 شهریور؛ برق کدام مناطق قطع می‌شود؟
مقام عراقی: آمریکا قدرت ایران را دست‌کم گرفت؛ نقشه واشنگتن ناکام ماند
جزئیات طرح جدید دولت برای بنزین؛ شناسه‌دار شدن کارت‌های اضطراری