×
بین الملل
شناسه خبر : 208130
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/22 ساعت 23:36
نیویورک‌تایمز: اسرائیل می‌خواهد در سوریه بماند

نیویورک‌تایمز: اسرائیل می‌خواهد در سوریه بماند

نشریه آمریکایی در گزارشی با اشاره به خواست رژیم صهیونیستی برای اشغال دائمی سوریه نوشت: شاید سقوط دولت اسد منجر به پایان جنگ داخلی در سوریه باشد. اما سقوط حکومت او، راه‌ را برای اشغال سوریه توسط اسرائیل باز کرده است.

 نورنیوز-گروه بین‌الملل: پس از سقوط دولت «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه، شرایط داخلی این کشور با هرج و مرج روبرو شده است.

به‌عنوان بخشی از تلاش رژیم صهیونیستی برای بهره‌برداری نظامی از شرایط کنونی سوریه، ارتش این رژیم برای اولین بار پس از سال ۱۹۷۴ چندین کیلومتر وارد خاک سوریه از سمت بلندی‌های اشغالی جولان شد. همچنین کابینه این رژیم با اشغال منطقه جبل الشیخ سوریه و برپایی یک منطقه حائل در این منطقه موافقت کرد.

ورود تانک‌های رژیم اسرائیلی به خاک سوریه، به‌معنای پایان یافتن توافقنامه توقف درگیری بین رژیم اشغالگر و دمشق بود که در سال ۱۹۷۴ امضا شد.

در این توافقنامه مقرر شد که دمشق و تل‌آویو کشور آتش‌بس را حفظ کرده و اسرای جنگی هر ۲ طرف را فوراً بازگردانند. سپس، رژیم اسرائیلی از تمام مناطق محاصره‌شده و بالای کوه حرمون که در طول جنگ اشغال کرده بود، به همراه مساحتی حدود ۲۵ کیلومتر در اطراف شهر قنیطره و سایر مناطق کوچک اشغال شده در طول جنگ ۶ روزه عقب‌نشینی خواهد کرد. در نهایت، میان مرز سرزمین‌های اشغالی و سوریه، منطقه حائل ۲۳۵ کیلومتری قرار گرفت که نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد در آن مستقر شدند.

اما با توجه به نادیده گرفته‌شدن این توافق توسط رژیم صهیونیستی، نشریه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» شامگاه شنبه گزارش کرد که اکنون بسیاری نگران اشغال شدن دائمی سوریه توسط رژیم صهیونیستی هستند.

نشریه آمریکایی نوشت: «شاید سقوط دولت اسد به جنگ داخلی در سوریه پایان داده باشد. اما سقوط دولت او، راه‌ را برای اشغال سوریه توسط اسرائیل باز کرده است. اکنون هزاران شهروند سوریه تحت اشغال اسرائیل زندگی می‌کنند و بسیاری از آن‌ها نگران اشغالگری دائمی سوریه توسط اسرائیل هستند.»

به اذعان نشریه آمریکایی، دستور «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای اشغال سوریه تحت بهانه ادعایی همچون «کسب اطمینان درباره حضور نیروهای متخاصم در منطقه حائل» خشم جامعه جهانی علیه نقض توافقنامه ۱۹۷۴ توسط اسرائیل را براگیخته است.

نیویورک‌تایمز نوشت: «اکنون بخشی از سوریه به منطقه‌ای مشابه کرانه باختری تبدیل شده است. ارتش اسرائیل برای هر اقدامی از آزادی عمل کامل برخوردار است. آن‌ها هرکجا که بخواهند می‌روند و هرکسی را که اراده کنند، دستگیر می‌کنند.»

علاوه‌بر اشغال شدن مناطقی در سوریه توسط رژیم صهیونیستی، به اذعان نشریه آمریکایی، ارتش این رژیم لوله‌های آب و کابل‌های برق اطراف برخی از روستاها آسیب رسانده و باعث خاموشی و قطع آب شده است.

پیشتر روزنامه «یدیعوت آحارونوت» در گزارشی نوشت: «مقام‌های بلندپایه اسرائیلی اعلام کردند که تل‌آویو می‌خواهد منطقه‌ای به عمق ۱۵ کیلومتر در خاک سوریه را به‌عنوان محدوده عملیاتی تحت کنترل خود حفظ کند تا اطمینان حاصل شود که متحدان دولت جدید سوریه قادر به شلیک موشک به سمت بلندی‌های جولان نخواهند بود.»

روزنامه «العربی الجدید» هم در این‌باره نوشته بود که در پی بی‌ثباتی اوضاع در سوریه به دلیل سقوط دولت بشار اسد و تسلط مخالفان مسلح بر دمشق، رژیم صهیونیستی در تکاپو برای سوءاستفاده از این وضعیت است تا با اجرای سیاست «تفرقه بینداز و حکومت کن» نوعی هرج و مرج و آشوب را در سوریه به راه بیندازد.

این رسانه گزارش داد که رژیم صهیونیستی همچنین در تلاش برای ماهیگیری از آب گل‌آلود سوریه است تا از برخی صداهای غیرعادی سوری‌های مقیم خارج از کشور برای ترویج ایده عادی سازی روابط با تل‌آویو و تغییر شکل منطقه استفاده کند.

با وجود دغدغه شهروندان سوریه در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی، به اذعان شبکه اسکای نیوز عربی، دولت جدید سوریه نسبت به این اشغالگری «بی‌توجه» است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تراکتور در قرعه‌کشی لیگ نخبگان آسیا با کدام تیم رقابت می‌کند ؟
اعتراف رئیس سابق ام‌آی6 به برتری قدرت ایران در جنگ با آمریکا
خبر خوب پلیس درباره کاهش محسوس تصادفات جاده‌ای نوروز
پیام تقدیر پزشکیان از مواضع صریح اردوغان علیه اسرائیل
واکنش روسیه به ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
اعتراف هاآرتص به افزایش حملات ایران علیه اسرائیل طی 7 روز اخیر
شبکه توزیع برق تهران در جنگ چقدر خسارت دید؟
اطلاعیه مهم وزارت اطلاعات درباره عملیات دستگیری 39 نفر در تهران
وزارت صمت: همه اقلام کالایی به وفور در بازار موجود است
تلاش مقامات آمریکا برای دستکاری در رسانه‌ها و سفیدشویی جنگ علیه ایران
واکنش وزیر راه و شهرسازی به جنایت صهیونیستی و آمریکایی در بندر دیر بوشهر
کدام بخش‌های انستیتو پاستور در حملات دشمن تخریب شد؟
حمایت سیاستمدار آلمانی از موضع جدید برلین مقابل ایران
آغاز موج هشتادم وعده صادق 4/مرکز فرماندهی نظامی ارتش صهیونی زیر آتش موشک‌های سپاه
تلاش ژاپن برای حفظ صلح و ثبات در تنگه هرمز و خاورمیانه
موشک های ایران فرودگاه بن‌گوریون را تعطیل کرد
صلیب سرخ : تجاوز آمریکا به مناطق مسکونی ایران بسیار دلخراش است
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی /حمله به مناطق مسکونی تهران ، قزوین و اصفهان
صلیب سرخ: اسناد حملات به مناطق مسکونی ایران بسیار دلخراش است
روی‌برگرداندن رأی دهندگان از ترامپ / کاندیدای دموکرات برنده کرسی مارالاگو خبر داد
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 5 فروردین 1405+ جدول
قیمت دلار امروز چهارشنبه 5 فروردین 1405؛ رشد 3 هزار تومانی در روز بازگشایی بازارها
توصیف نخست وزیر اسپانیا از جنگ علیه ایران
جزیره خارک قتلگاه سربازان آمریکایی خواهد شد
دریادار ایرانی: ایران تحرکات ناوگروه آبراهام لینکلن را همواره رصد می‌کند
حق بیمه ماهانه کارگران ساختمانی در سال جدید اعلام شد
چه درس‌هایی باید از جنگ آمریکا علیه ایران گرفت؟
چرا پرندگان باغ لویزان به نمک‌آبرود منتقل شدند؟
قالیباف: سربازان آمریکایی قربانی توهمات نتانیاهو خواهند شد
رهبر کره شمالی: جنگ علیه ایران نشان داد حفظ سلاح‌های هسته‌ای تصمیم درستی بود
زوجی که سارق گوشی بودند
آمبولانس‌ها هم در جنگ تحمیلی اخیر در امان نماندند / آسیب به 21 دستگاه
بیانیه وزارت دفاع عراق درباره شهادت 7 نیروی عراقی
دانش‌آموز 10 ساله یزدی چگونه به شهادت رسید؟
نامه وزیر نفت به سازمان ملل درباره حمله به تاسیسات نفت و گاز ایران
60 میلیون بشکه نفت روسیه در راه هند
تشکیل ستاد اضطراری در سئول برای مقابله با بحران انرژی خاورمیانه
خروج 50 میلیارد دلار سرمایه از سهام آسیا در پی شوک نفتی
ژنرال آمریکایی: ایرانی‌ها تا سال‌ها توان مقاومت مقابل آمریکا را دارند
تبریک سپاه پاسداران به مناسبت انتصاب محمدباقر ذوالقدر
بیش از هزار شهید در حملات رژیم صهیونیستی به لبنان
رایزنی اردوغان با امیر قطر درباره تحولات اخیر منطقه
هشدار سیل و ریزش سنگ در راه مازندران
هشدار شدید صلیب سرخ: حمله به زیرساخت‌ها «جنایت جنگی» است
تردد در کدام استان‌ها برای تعطیلات نوروزی بیشتر بود؟
مخالفت تند برنی سندرز با لایحه 200 میلیارد دلاری جنگ با ایران
ما با شورش آمریکا علیه قواعد بین الملل مواجهیم
شگرد ترامپ برای کاهش تبعات اقتصادی حمله نظامی به ایران
هشدار سازمان انرژی اتمی درباره خطر حمله به مراکز هسته‌ای
بقایی: حمله به منزل کیارستمی، هدف قرار دادن فرهنگ ایران است