×
بین الملل
شناسه خبر : 208097
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/22 ساعت 17:32
مردم گرینلند نمی‌خواهند به آمریکا ملحق شوند/پیام خصوصی دانمارک به ترامپ

مردم گرینلند نمی‌خواهند به آمریکا ملحق شوند/پیام خصوصی دانمارک به ترامپ

نخست‌وزیر گرینلند گفت: گرینلندی‌ها هیچ علاقه‌ای به پیوستن به آمریکا ندارند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «موته اگده» نخست‌وزیر گرینلند، در جدیدترین واکنش به اظهارات رئیس جمهور منتخب آمریکا گفت: موقعیت راهبردی گرینلند ترامپ را بر آن داشته که پیشنهاد پیوستن به آمریکا را مطرح کند اما مردم گرینلند این پیشنهاد را رد می‌کنند.

ترامپ در روزهای اخیر در نشست خبری فلوریدا گفته بود که گرینلند، برای امنیت اقتصادی آمریکا حیاتی است و استفاده از هر ابزاری، از جمله نیروی نظامی برای دستیابی به آن منتفی نیست.

به تازگی تیم تبلیغاتی ترامپ هم ویدئویی از گرینلندی ها منتشر کرده که از او می‌خواهند کل این جزیره را بخرد.

رسانه‌های دانمارک در واکنش به این ویدئو گزارش دادند: تیم تبلیغاتی ترامپ برای این کار به بی خانمان‌های گرینلند رشوه داده است تا تظاهر کنند با پیشنهاد ترامپ موافق هستند.

آکسیوس: دانمارک در مورد گرینلند برای ترامپ پیام‌های خصوصی فرستاده است

۲ منبع آگاه به آکسیوس گفتند که دانمارک در روزهای اخیر پیام‌های خصوصی به تیم رئیس‌جمهور منتخب ترامپ ارسال کرده و تمایل خود را برای گفت‌وگو در مورد تقویت امنیت در گرینلند یا افزایش حضور نظامی آمریکا در این جزیره ابراز کرده است.

اشاره‌های اخیر دونالد ترامپ،‌ رئیس جمهور منتخب آمریکا برای کنترل گرینلند عملاً تهدیدی برای حمله به یک متحد قدیمی ناتو بود. این اظهارات، کپنهاگ و بسیاری دیگر از پایتخت‌های اروپایی را غافلگیر کرد.

گرینلند (با جمعیت ۵۶ هزار نفر) تا حد زیادی خودمختار است، اما دانمارک مسئولیت دفاع از آن را بر عهده دارد. ترامپ بارها اعلام کرده است که کنترل گرینلند - بزرگترین جزیره جهان - برای امنیت ملی ایالات متحده در برابر روسیه و چین ضروری است. پسرش جونیور نیز طی روزهای گذشته به گرینلند سفر کرد.

تغییرات آب و هوایی، قطب شمال را محلی برای رقابت بین ابرقدرت‌ها کرده و همچنین می‌تواند بهره برداری از ثروت معدنی گرینلند را آسان‌تر کند.

براساس اظهارات منابع آگاه، دولت دانمارک می‌خواهد ترامپ را متقاعد کند، از جمله از طریق پیام‌هایی که برای مشاورانش ارسال کرد که می‌توان به نگرانی‌های امنیتی او بدون ادعای تملک گرینلند از سوی ایالات متحده رسیدگی کرد.

یکی از دیپلمات‌های اروپایی به آکسیوس گفت که دانمارک به طور گسترده به عنوان یکی از نزدیک‌ترین متحدان ایالات متحده در اتحادیه اروپا تلقی می‌شود و هیچ کس نمی‌توانست تصور کند که این اولین کشوری باشد که ترامپ با آن مبارزه می‌کند.

مته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک و موت اگید، همتای گرینلندی او روز جمعه در کپنهاگ برای گفتگو درباره وضعیت دیدار کردند. فردریکسن در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از این دیدار گفت که خواستار ملاقات با ترامپ شده است. اگید گفت که او همچنین آماده گفتگو با رئیس جمهور منتخب است. اگید، مدافع استقلال در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: گرینلند برای مردم گرینلند است. ما نمی‌خواهیم دانمارکی باشیم، نمی‌خواهیم آمریکایی باشیم. ما می‌خواهیم گرینلندی باشیم.

مردم+گرینلند+نمی‌خواهند+به+آمریکا+ملحق+شوند/پیام+خصوصی+دانمارک+به+ترامپ
 

منابع گفتند که دولت دانمارک می‌خواهد از درگیری عمومی با دولت جدید ایالات متحده جلوگیری کند و از اعضای تیم ترامپ خواسته در مورد  منظور رئیس‌جمهور منتخب توضیح داده شود. به گفته این منابع، دولت دانمارک در پیام‌های ارسال شده به تیم ترامپ، به صراحت اعلام کرده است که گرینلند برای فروش نیست، اما آمادگی خود را برای بحث در مورد هر درخواست دیگر ایالات متحده در مورد جزیره اعلام کرده است.

آمریکا در حال حاضر یک پایگاه نظامی در گرینلند و توافق نامه‌ای با دانمارک مربوط به سال ۱۹۵۱ در مورد دفاع از جزیره دارد که بر اساس آن افزایش نیروهای آمریکا به راحتی می‌تواند مورد بحث قرار گیرد. مقامات دانمارکی قبلاً گفته‌اند که با مشورت دولت گرینلند به دنبال اقدامات بیشتر برای افزایش سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها و قابلیت‌های نظامی در گرینلند هستند.

گرینلند نقش کلیدی در دفاع ناتو و ایالات متحده در طول جنگ سرد به عنوان بخشی از سیستم هشدار اولیه برای شناسایی زیردریایی‌های شوروی یا موشک‌های بالقوه ایفا کرد. با باز شدن خطوط دریایی جدید با تغییر شکل آب و هوا در قطب شمال، جغرافیای گرینلند اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. مالت هامپرت، بنیانگذار و عضو ارشد موسسه قطب شمال، معتقد است: اگر نگرانی واقعی ترامپ امنیت است، دلیلی وجود ندارد که ایالات متحده نتواند به سادگی حضور نظامی و توانایی‌های خود را در گرینلند تحت اتحاد خود با دانمارک افزایش دهد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، اظهارات ترامپ را کم اهمیت دانسته و گفت که اتلاف وقت برای آنها فایده‌ای ندارد. بلینکن گفت: «این ایده خوبی نیست و قرار نیست اتفاق بیفتد. اما تداوم اظهارات ترامپ در مورد این موضوع و سفر پسرش به این معنی است که مقامات دانمارکی و گرینلند نمی‌توانند احتمال جدی بودن ترامپ را رد کنند.»

به نوشته آکسیوس سوال اصلی این است که آیا ترامپ از توافق با دانمارک و اعلام پیروزی راضی است یا اینکه ماموریت واقعی او تبدیل شدن به اولین رئیس‌جمهور در ۸۰ سال گذشته است که قلمرو جدیدی برای ایالات متحده به دست می‌آورد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دستگیری مرد متجاوز به 35 زن در لباس تعمیرکار
تحریم‌های جدید لندن در پرونده خشونت‌های سوریه
جان‌ باختن کودک 6 ساله در سیلاب روستای مهرگی سیریک
الحکیم: عراق نه میدان جنگ دیگران خواهد بود و نه خط تماس به نیابت از دیگران
روایت‌هایی از دیدار سیاسیون با رئیس‌جمهوری
آغاز پرداخت حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی+جزییات
بیانیه تند باشگاه پرسپولیس/ آنچه در تبریز رخ داد، عبور از مرز انسانیت و عقده‌گشایی بود
تجمع میلیونی در صنعا در حمایت از قرآن کریم و فلسطین
پیروزی چهارگله پرسپولیس در بازی تدارکاتی مقابل عقاب
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ موج بعدی بارش‌ها از راه می‌رسد؛ /کدام محورهای مواصلاتی مسدودند
روسیه بشار اسد را به سوریه تحویل نمی‌دهد
«بهار شیراز» اول زمستان به تلویزیون می‌آید
بازدهی هفتگی؛ چرخش سرمایه ها به کدام سمت؟
یورش اشغالگران به نمازگزاران در مسجد الاقصی
افتتاح نخستین فروشگاه مشترک همراه اول و دیجی‌کالا در قلب بازار دیجیتال تهران
بازی لیگ برتر فوتسال برای دومین بار لغو شد
آغاز پرداخت حقوق آذر ماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی
واکنش مخبر به حواشی نشست فعالان سیاسی خراسان‌جنوبی با پزشکیان
تماس تلفنی وزیر خارجه قبرس با عراقچی
اقتصاد جهانی به سود چه کسانی می‌چرخد؟
راهدار ماسالی حین خدمت‌رسانی به کاربران جاده‌ای جان باخت
انتخاب داوران ژاپنی برای دیدار تراکتور - الدحیل
لاوروف خواستار بی‌طرفی گروسی در گزارش‌دهی درباره برنامه هسته‌ای ایران شد
نشست پاریس؛ مهندسی بی‌دفاع‌سازی لبنان
بازار طلا به سمت خریدهای خرد رفت/ هشدار نسبت به تبعات مسدودسازی حساب فعالان صنف
ترامپ: احتمال جنگ با ونزوئلا وجود دارد
پیشنهاد صالحی برای مذاکرات ایران و آمریکا
تراکتور نقره داغ شد
مومنی: با اقدامات پیش‌دستانه، خسارت‌های بارندگی‌های شدید به حداقل رسید
پیکر شهروند مسجدسلیمانی غرق‌شده در سیلاب کشف شد
مصرف 75 درصد گاز شبکه در بخش خانگی و تجاری
بقایی: آمریکا به دنبال مصونیت‌بخشی به جنایتکاران جنگی تحت تعقیب است
سهمیه بنزین خودروهای خارجی با موتور بالای 1300 سی‌سی حذف شد
«تهدید ایران» همچنان برای اسرائیل پابرجاست
کدام مدارس فردا شنبه 29 آذرماه تعطیل هستند؟
سوئد سفیر ایران را احضار کرد
حمله سایبری به وزارت خارجه انگلیس/چین دوباره متهم شد
خارک به پربارش‌ترین نقطه ایران تبدیل شد
لبنان ستون ثبات در منطقه است و از آن حمایت می‌کنیم
بیانیه تراکتور درباره اتفاقات دیدار با پرسپولیس
ماکرون: اروپا باید دوباره با پوتین گفتگو کند
تهران درگیر سرما و آلاینده‌ها
وزیر بهداشت: خرید دارو انجام شده اما در انتقال ارز مشکل داریم
افزایش 6 درصدی قیمت مسکن در تهران
ونزوئلا نفتکش‌ها را با اسکورت نظامی راهی دریا کرد
هشدار صریح چین به آمریکا؛ برای مقابله آماده‌ایم
آمریکا به دنبال مصونیت‌بخشی به جنایتکاران جنگی تحت تعقیب است
هشدار مجلس؛‌ عواقب ناگوار مدیریت سیاسی در پتروشیمی ها
سرمربی بلژیک: رتبه بیستم ایران اتفاقی نیست
واکنش وزیر ورزش به حکم حبس دوومیدانی‌کاران در کره
X
آگهی تبلیغاتی