×
بین الملل
شناسه خبر : 208097
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/22 ساعت 17:32
مردم گرینلند نمی‌خواهند به آمریکا ملحق شوند/پیام خصوصی دانمارک به ترامپ

مردم گرینلند نمی‌خواهند به آمریکا ملحق شوند/پیام خصوصی دانمارک به ترامپ

نخست‌وزیر گرینلند گفت: گرینلندی‌ها هیچ علاقه‌ای به پیوستن به آمریکا ندارند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «موته اگده» نخست‌وزیر گرینلند، در جدیدترین واکنش به اظهارات رئیس جمهور منتخب آمریکا گفت: موقعیت راهبردی گرینلند ترامپ را بر آن داشته که پیشنهاد پیوستن به آمریکا را مطرح کند اما مردم گرینلند این پیشنهاد را رد می‌کنند.

ترامپ در روزهای اخیر در نشست خبری فلوریدا گفته بود که گرینلند، برای امنیت اقتصادی آمریکا حیاتی است و استفاده از هر ابزاری، از جمله نیروی نظامی برای دستیابی به آن منتفی نیست.

به تازگی تیم تبلیغاتی ترامپ هم ویدئویی از گرینلندی ها منتشر کرده که از او می‌خواهند کل این جزیره را بخرد.

رسانه‌های دانمارک در واکنش به این ویدئو گزارش دادند: تیم تبلیغاتی ترامپ برای این کار به بی خانمان‌های گرینلند رشوه داده است تا تظاهر کنند با پیشنهاد ترامپ موافق هستند.

آکسیوس: دانمارک در مورد گرینلند برای ترامپ پیام‌های خصوصی فرستاده است

۲ منبع آگاه به آکسیوس گفتند که دانمارک در روزهای اخیر پیام‌های خصوصی به تیم رئیس‌جمهور منتخب ترامپ ارسال کرده و تمایل خود را برای گفت‌وگو در مورد تقویت امنیت در گرینلند یا افزایش حضور نظامی آمریکا در این جزیره ابراز کرده است.

اشاره‌های اخیر دونالد ترامپ،‌ رئیس جمهور منتخب آمریکا برای کنترل گرینلند عملاً تهدیدی برای حمله به یک متحد قدیمی ناتو بود. این اظهارات، کپنهاگ و بسیاری دیگر از پایتخت‌های اروپایی را غافلگیر کرد.

گرینلند (با جمعیت ۵۶ هزار نفر) تا حد زیادی خودمختار است، اما دانمارک مسئولیت دفاع از آن را بر عهده دارد. ترامپ بارها اعلام کرده است که کنترل گرینلند - بزرگترین جزیره جهان - برای امنیت ملی ایالات متحده در برابر روسیه و چین ضروری است. پسرش جونیور نیز طی روزهای گذشته به گرینلند سفر کرد.

تغییرات آب و هوایی، قطب شمال را محلی برای رقابت بین ابرقدرت‌ها کرده و همچنین می‌تواند بهره برداری از ثروت معدنی گرینلند را آسان‌تر کند.

براساس اظهارات منابع آگاه، دولت دانمارک می‌خواهد ترامپ را متقاعد کند، از جمله از طریق پیام‌هایی که برای مشاورانش ارسال کرد که می‌توان به نگرانی‌های امنیتی او بدون ادعای تملک گرینلند از سوی ایالات متحده رسیدگی کرد.

یکی از دیپلمات‌های اروپایی به آکسیوس گفت که دانمارک به طور گسترده به عنوان یکی از نزدیک‌ترین متحدان ایالات متحده در اتحادیه اروپا تلقی می‌شود و هیچ کس نمی‌توانست تصور کند که این اولین کشوری باشد که ترامپ با آن مبارزه می‌کند.

مته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک و موت اگید، همتای گرینلندی او روز جمعه در کپنهاگ برای گفتگو درباره وضعیت دیدار کردند. فردریکسن در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از این دیدار گفت که خواستار ملاقات با ترامپ شده است. اگید گفت که او همچنین آماده گفتگو با رئیس جمهور منتخب است. اگید، مدافع استقلال در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: گرینلند برای مردم گرینلند است. ما نمی‌خواهیم دانمارکی باشیم، نمی‌خواهیم آمریکایی باشیم. ما می‌خواهیم گرینلندی باشیم.

مردم+گرینلند+نمی‌خواهند+به+آمریکا+ملحق+شوند/پیام+خصوصی+دانمارک+به+ترامپ
 

منابع گفتند که دولت دانمارک می‌خواهد از درگیری عمومی با دولت جدید ایالات متحده جلوگیری کند و از اعضای تیم ترامپ خواسته در مورد  منظور رئیس‌جمهور منتخب توضیح داده شود. به گفته این منابع، دولت دانمارک در پیام‌های ارسال شده به تیم ترامپ، به صراحت اعلام کرده است که گرینلند برای فروش نیست، اما آمادگی خود را برای بحث در مورد هر درخواست دیگر ایالات متحده در مورد جزیره اعلام کرده است.

آمریکا در حال حاضر یک پایگاه نظامی در گرینلند و توافق نامه‌ای با دانمارک مربوط به سال ۱۹۵۱ در مورد دفاع از جزیره دارد که بر اساس آن افزایش نیروهای آمریکا به راحتی می‌تواند مورد بحث قرار گیرد. مقامات دانمارکی قبلاً گفته‌اند که با مشورت دولت گرینلند به دنبال اقدامات بیشتر برای افزایش سرمایه گذاری در زیرساخت‌ها و قابلیت‌های نظامی در گرینلند هستند.

گرینلند نقش کلیدی در دفاع ناتو و ایالات متحده در طول جنگ سرد به عنوان بخشی از سیستم هشدار اولیه برای شناسایی زیردریایی‌های شوروی یا موشک‌های بالقوه ایفا کرد. با باز شدن خطوط دریایی جدید با تغییر شکل آب و هوا در قطب شمال، جغرافیای گرینلند اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. مالت هامپرت، بنیانگذار و عضو ارشد موسسه قطب شمال، معتقد است: اگر نگرانی واقعی ترامپ امنیت است، دلیلی وجود ندارد که ایالات متحده نتواند به سادگی حضور نظامی و توانایی‌های خود را در گرینلند تحت اتحاد خود با دانمارک افزایش دهد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، اظهارات ترامپ را کم اهمیت دانسته و گفت که اتلاف وقت برای آنها فایده‌ای ندارد. بلینکن گفت: «این ایده خوبی نیست و قرار نیست اتفاق بیفتد. اما تداوم اظهارات ترامپ در مورد این موضوع و سفر پسرش به این معنی است که مقامات دانمارکی و گرینلند نمی‌توانند احتمال جدی بودن ترامپ را رد کنند.»

به نوشته آکسیوس سوال اصلی این است که آیا ترامپ از توافق با دانمارک و اعلام پیروزی راضی است یا اینکه ماموریت واقعی او تبدیل شدن به اولین رئیس‌جمهور در ۸۰ سال گذشته است که قلمرو جدیدی برای ایالات متحده به دست می‌آورد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
کیفیت رژیم غذایی یا کاهش کالری؛ کدام برای لاغری اهمیت بیشتری دارد
هشدار وزارت بهداشت؛ کرونا دوباره صعودی شد
تسلط نیروهای مسلح یمن بر مناطق راهبردی جدید در تعز
هراس اسرائیل از احتمال حمله موشکی ایران
تهران؛ میزبان 150 رویداد هنری در «ماه هنر»
بقایی: ایران در حملات خود فقط اهداف نظامی آمریکا را زد
جنوب لبنان زیر آتش اسرائیل؛ علی الطاهر دوباره بمباران شد
سریال «رویای نیمه‌شب» فروش کتاب را دو برابر کرد
روایت پاک نژاد از روزهای سخت جنگ؛ صادرات نفت خام یک ساعت هم متوقف نشد
اژه‌ای: ایران به هیچ وجه زیر بار ظلم و زور نرفته و نخواهد رفت
آخرین خبر از پرداخت حق عائله مندی به زنان شاغل
نورنما | ظاهر سحرکننده پورشه 911
نیویورک تایمز: موشک آمریکایی عروسی ایرانی را به خاک و خون کشید
عضو ارشد کنگره: ترامپ در جنگ پرهزینه با ایران شکست خورده است
ونس حمله به عروسی سیریک را انکار کرد
تخصص ما؟ کشتار غیرنظامیان!
حمله دوباره اسرائیل به خاک سوریه
هشدار درباره مواد مخدر جدید؛ اعتیاد دیگر سنتی نیست
فجر مساوی کرد و پنجم شد
بمب نقل‌وانتقالات الهلال ترکید
مدودف به آلمان هشدار داد
شمار شهدای حمله به عروسی سیریک به 5 نفر رسید
صالحی: «مدرسه میناب» به حافظه ماندگار ایران و جهان تبدیل می‌شود
پاکستان از کشته شدن 15 شبه‌نظامی در مرز افغانستان خبر داد
بازگشت قشم به چرخه پروازهای بین‌المللی
ترامپ بار دیگر خالی بودن ذخایر موشکی آمریکا را انکار کرد
استقبال رهبران ادیان هند از رئیس قوه قضاییه ایران
ترامپ رسوا شد
قالیباف: دنیا در حال تماشای سقوط ذخایر استراتژیک شماست
به «جنگ غیرقانونی» در ایران پایان دهید
نورنما | سگ رباتیک آتش نشان چین
نشست اضطراری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی
پاسخ تند نخست‌وزیر کانادا به اظهارات مداخله‌جویانه وزیر بازرگانی آمریکا
قانون هوش مصنوعی ایران تصویب شد
آن سوی صفحه‌های روشن، چه چیزی در تاریکی می‌ماند؟
خسارت 1.4 میلیارد پوندی جنگ علیه ایران به بازار بیمه لندن
بلوکه کردن بخشی از وام به عنوان ضمانت ممنوع است
تحریم های آمریکا به تشک کشتی رسید
پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد؛ معوقات کدام حروف تاکنون واریز شده است؟
گفت‌وگوی بن سلمان و السیسی درباره تحولات منطقه
محکومیت تکرار جنایات جنگی آمریکا در هرمزگان
برنامه خاموشی‌های برق در سیستان و بلوچستان+ لینک برنامه خاموشی
عقب‌نشینی وزیر بازرگانی آمریکا از ادعای جنجالی درباره تلفات در ایران
فرصت طلایی معاونت پرورشی برای تحول در مدارس
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 13 شهریور ؛روند صعودی در بازار داخلی
بقایی: ایران در کنار دولت و مردم نیجر است
پزشکیان: با فعالیت‌های شفاف محیط زیستی، رویکردهای امنیتی در این حوزه زدوده خواهد شد
هشدار آژانس اتمی به فنلاند
پیش بینی وضعیت آب و هوا تهران فردا جمعه 13 شهریور
برنامه قطعی برق تهران فردا جمعه 13 شهریور + لینک خاموشی تهران