×
بین الملل
شناسه خبر : 208042
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/22 ساعت 11:38

رویترز؛

غربی‌ها هشدار دادند؛ بکارگیری شبه‌نظامیان خارجی تهدید امنیتی بزرگ برای سوریه است

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع مطلع از هشدار چند کشور غربی به حاکمان دولت موقت سوریه در خصوص انتصاب شبه‌نظامیان شناخته شده خارجی در مناصب نظامی بلندپایه خبر داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: خبرگزاری رویترز به نقل از ۲ منبع مطلع اعلام کرد: فرستاده‌های آمریکا،‌ فرانسه و آلمان به حاکمان دولت جدید موقت در سوریه هشدار داده‌اند هر گونه انتصاب شبه‌نظامیان شناخته شده خارجی در مناصب نظامی بلندپایه عامل نگرانی امنیتی بوده و برای وجهه آنها همچنان که برای برقراری روابط با کشورهای خارجی تلاش می‌کنند بد خواهد بود.

یک مقام آمریکایی اظهار کرد: واشنگتن در چارچوب تلاش‌های غرب برای وا داشتن شبه‌نظامیان حاکم بر سوریه به منظور تجدید نظر در این اقدام خود، هشدار مذکور را در یک نشست میان «دنیل روبنشتاین»، فرستاده آمریکا و «احمد الشرع»، سرکرده گروه هیات تحریر الشام در روز چهارشنبه در محل کاخ ریاست جمهوری در شهر دمشق مطرح ساخت.

این مقام افزود: «این انتصابات کمکی به شهرت آنها در ایالات متحده نخواهد کرد.»

یک مقام مطلع به مذاکرات اظهار کرد ژان نوئل بارو، و آنالنا بربوک، وزیران امور خارجه فرانسه و آلمان در نشستی در سوم ژانویه با احمد الشرع مساله استخدام شبه‌نظامیان خارجی در ارتش سوریه توسط دولت او را مطرح کرده‌اند.

خبرگزاری رویترز پیشتر در تاریخ ۳۰ دسامبر گزارشی درباره این انتصابات توسط حاکمان جدید سوریه منتشر کرد. اظهارنظرهای فرستاده آمریکا درباره این انتصابات پیش از این منتشر نشده‌ بودند.

مخالفان مسلح سوریه در ۸ دسامبر دمشق را به تصرف خود درآوردند. «بشار اسد»، رئیس جمهور سوریه پس از مذاکره با شرکت کنندگان در درگیری سوریه از سمت خود کناره‌گیری کرد و سوریه را به مقصد روسیه ترک کرد و در آنجا به وی پناهندگی داده شد. «محمد الشرع»، که اداره یک دولت مستقر در ادلب را که توسط «هیئت تحریر الشام» و دیگر گروه‌های مخالف تشکیل شده بود، در ۱۰ دسامبر به عنوان نخست وزیر موقت معرفی شد. او اعلام کرد که یک دولت موقت تشکیل شده است و تا مارس ۲۰۲۵ باقی خواهد ماند. دولت موقت جدید سوریه هم‌اکنون در تلاش برای  تغییر ساختار نیروهای مسلح این کشور است.

طبق گزارش قبلی رویترز، اواخر سال گذشته میلادی این دولت حدود ۵۰ انتصاب را شامل انتصاب دست کم ۶ شبه‌نظامی خارجی از جمله شبه‌نظامیان اویغور نواحی چین و آسیای مرکزی، یک شهروند ترکیه‌ای، یک مصری و یک اردنی را در رده‌های بالای ارتش سوریه داشته است.

یک منبع نظامی سوریه‌ای اظهار کرد از میان آنها سه نفر درجه ژنرالی دریافت کرده‌اند و دست کم سه نفر دیگر نیز درجه سرهنگی به دست آورده‌اند.

گروه شبه‌نظامی هیات تحریر الشام و گروه‌های متحد با آن صدها شبه‌نظامی خارجی را در میان رده‌های خود به کار گرفته‌اند؛ شبه‌نظامیانی که در جریان جنگ داخلی در سوریه وارد این کشور شدند و بسیاری از آنها دارای تفکرات افراطی هستند.

کشورهای خارجی این شبه‌نظامیان خارجی را به عنوان یک تهدید امنیتی بزرگ به دلیل امکان تلاش آنها برای دست زدن به حملات تروریستی در خاک آنها بعد از کسب تجاربی در خارج در نظر می‌گیرند.

مقام‌های دولت موقت جدید سوریه مدعی هستند این شبه‌نظامیان خارجی به دلیل «فداکاری برای کمک به سرنگون کردن بشار اسد» باید جایگاهی در سوریه داشته باشند.

به نوشته رویترز، یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اظهار کرد واشنگتن به گفتگو با مقام‌های موقت دمشق ادامه خواهد داد.

این سخنگو بیان کرد: «مذاکرات سازنده‌ بوده و طیف گسترده‌ای از مسائل بین‌المللی و داخلی را پوشش داده‌اند. پیشرفت ملموسی در زمینه اولویت‌های مربوط به مبارزه با تروریستم از جمله داعش کسب شده‌ است.»

در جریان جنگ داخلی سوریه تعدادی از این شبه‌نظامیان خارجی در سوریه گروه‌های مسلح خود را تشکیل دادند در حالی که تعدادی دیگر نیز به گروه‌های شبه‌نظامی و افراطی دیگر همچون داعش پیوستند.

گروه‌هایی از شبه‌نظامیان خارجی به هیات تحریر الشام - که ارتباطات قبلی خود را با القاعده و داعش رد کرده - قبل از پیشروی به سمت دمشق برای سرنگونی بشار اسد، پیوستند.

به نوشته رویترز، دولت‌های آمریکا، اروپا و حوزه خلیج فارس هر چند که در تلاش برای تعامل با دولت موقت سوریه با هدف کشاندن آن به یک «گذار سیاسی فراگیر» هستند اما در عین حال نسبت به این که حاکمان سابقا شورشی این دولت چطور کشور را مدیریت و گروه‌های پراکنده‌ دارای دیگاه‌های مختلف را کنار یکدیگر جمع کنند، نگران هستند.

یک مقام آمریکایی و یک منبع غربی گفتند دولت موقت سوریه در توضیح انتصاب شبه‌نظامیان خارجی مدعی شده که آنها را نمی‌توان به خانه یا کشوری خارجی که ممکن است در آنجا مورد اذیت و آزار قرار بگیرند فرستاد و بهتر است که آنها در سوریه بمانند.

به گفته مقام آمریکایی مقام‌های دولت موقت سوریه همچنین توضیح دادند که این افراد به سرنگونی بشار اسد کمک کرده‌اند و برخی از آنها مدت بیش از ۱۰ سال است که در سوریه حضور یافته و بخشی از جامعه آنجا بوده‌اند.

چند دیپلمات گفتند آمریکا، کشورهای اروپایی و کشورهای عرب به ویژه مصر و اردن با این انتصابات مخالفت کردند چون این ظن را دارند که باعث تشویق دیگر شبه‌نظامیان خارجی فراملیتی می‌شود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آغاز برخورد جدی و جریمه نانوایی‌های گران‌فروش + فیلم
بررسی پرونده هسته‌ای ایران در گفت‌وگوی عبدالعاطی و ویتکاف
آمریکا علیه چهار مقام ارشد دیوان کیفری بین‌المللی تحریم وضع کرد
زمان اجرایی شدن لغو روادید میان ایران و بلاروس مشخص شد + فیلم
واکنش نمایندگان عراقی به مداخلات آمریکا درباره قانون الحشد الشعبی
موج گرمای بی‌سابقه در شهرها؛ هشدار سیلاب در شمال و جنوب کشور + فیلم
جزییات وقوع آتش‌سوزی در مولوی تهران
عراقچی: مذاکره لزوماً جلوی جنگ را نمی‌گیرد
ایران و بلاروس؛ اتحاد فراتر از قراردادها
اسامی واجدین دریافت وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری اعلام شد+لینک سامانه
باید مردم را از تعلیق روانی بیرون آورد
شهادت 58 فلسطینی دیگر در غزه/ شمار کل جان‌باختگان به بیش از 62 هزار نفر رسید
پاپ بر اهمیت تحقق صلح در اوکراین و خاورمیانه تأکید کرد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت هنرمند برجسته ایرانی، محمود فرشچیان
پرسپولیس شکایت خود را علیه تراکتور و بیرانوند در CAS ثبت کرد
دو بازیکن پرسپولیس قراردادشان را فسخ کردند
سخنگوی قوه قضائیه: تسویه بدهی بابک زنجانی به بانک مرکزی در اولویت قرار دارد
آخرین وضعیت پرونده تتلو +جزییات
ساختمان انجمن صنفی روزنامه‌نگاران تهران پلمب شد
همسر استاد فرشچیان ؛گوشه‌ای از شخصیت معنوی همسرش را بازگو کرد + فیلم
آغاز رزمایش موشکی اقتدار نیروی دریایی ارتش از فردا
عراقچی: محافظه کار نشده ام، در چارچوب تعیین شده از سوی حاکمیت حرکت می‌کنم
عیسی آل‌کثیر رسماً از استقلال جدا شد
گزارش تصویری| سفر رئیس جمهور به بلاروس
انتقاد لاوروف از اروپا: چرا فلسطین هنوز به رسمیت شناخته نمی‌شود؟
گفتگوی تلفنی رؤسای جمهور ترکیه و روسیه
آتش‌سوزی مهیب در اسپانیا؛ آتش‌نشانان در تلاش برای کنترل شعله‌ها
چین: افغانستان به طرح «یک کمربند و یک راه» ملحق می‌شود
رکوردشکنی زائران همراه اولی در استفاده از خدمات دیجیتال
تهران در تسخیر موتورسواران بی‌ضابطه
رانندگان متخلف در شهریور، گواهینامه‌شان به‌صورت سیستمی توقیف می‌شود
پوتین و اردوغان درباره مذاکرات صلح اوکراین گفت‌وگو کردند
محدودیت برای 190 هزار خانوار بدمصرف تهران جهت کاهش مصرف آب
طرح ترافیک شنبه اول شهریور در تهران اجرا نمی‌شود
بیش از 2 میلیون و 96 هزار زائر به مشهد سفر کردند
گفتگو دبیر شورای امنیت ملی با رسانه خامنه ای دات فا
اقتصادنگار | خودرو روی جاده افزایش قیمت بی‌ترمز و بدون راننده
ترامپ و نتانیاهو؛ قهرمانان پیروزی یا شکست مشترک؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه‌شنبه 28 مرداد 1404+جدول
هنر مذاکره در شرایط سخت
ورود موتورسیکلت به بازار تهران از امروز ممنوع شد
انبار ضایعات در نزدیکی فرودگاه تبریز طعمه آتش شد+فیلم
کشف 195 هزار لیتر گازوئیل قاچاق در مرزهای ایران
تعطیلی دو روزه سینماها در پایان ماه صفر
استقلال و آل‌کثیر به پایان راه رسیدند
پزشکیان: سفر به بلاروس نقطه عطف روابط 2 کشور است
از اختلالات GPS برای حفاظت از شهروندان تا توضیحاتی درباره بنزین ویژه وارداتی
چاقوی بدون دسته
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 29 مرداد 1404 +جدول
پزشکیان: نتایج توافقات قطعا در آینده و با رشد همکاری‌های فیمابین مشاهده خواهد شد
X
آگهی تبلیغاتی