×
اجتماعی
شناسه خبر : 208029
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/22 ساعت 10:46
تکذیب افزایش قیمت دارو/فقط 10 درصد داروها شامل اصلاح قیمت شد

تکذیب افزایش قیمت دارو/فقط 10 درصد داروها شامل اصلاح قیمت شد

وزیر بهداشت گفت: آماری که درباره افزایش قیمت داروها ارائه می‌دهند، به هیچ وجه درست نیست.

نورنیوز-گروه اجتماعی:  وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: آماری که درباره افزایش قیمت داروها ارائه می‌دهند به هیچ وجه درست نیست، حدود ۱۰ درصد از اقلام دارویی باید اصلاح قیمت می‌شدند که انجام شد چون آنها برای تولیدکننده زیان‌ده بودند.

 محمد رضا ظفرقندی روز شنبه در اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی که در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برگزارشد، افزود: داروهایی که اصلاح قیمت شده‌اند اغلب تزریقی و پمادهای استریل هستند که جنبه مصرف دائمی و عمومی ندارند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ۸۰ درصد داروهای تزریقی، بیمارستانی هستند، گفت: این داروها به محض تجویز و مصرف در صورت حساب بیمارستان توسط بیمه پرداخت می‌شوند و اکنون مکاتبات لازم با بیمه‌ها صورت گرفته که این ما به التفاوت قیمت به زودی پرداخت می شود.

ظفرقندی درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی تعیین شده برای تجهیزات مصرفی در ۶ ماه اول امسال اظهار داشت: با پیگیری‌ها و مذاکراتی که انجام دادیم توانستیم ارز ۴۲۰۰ تومانی را برای تجهیزات مصرفی و قطعات یدکی در ۶ ماهه دوم سال نیز داشته باشیم، به عنوان مثال آمپول دگزا حدود ۴۵۰۰ تومان قیمت داشت این در حالیست که این رقم، قیمت پوکه و بسته‌بندی آن هم نمی‌شود، این چنین قیمت گذاری دستوری برای تولید کننده قابل دوام نیست، کارخانه خوابیده و با این قیمت نمی‌تواند تولید داشته باشد.

وی تصریح کرد: ادامه این روند منجر به کمبودهای دارویی می‌شد، باید همین آمپول را با قیمت ۱۵۰ هزار تومان و بالاتر از هند وارد می‌کردیم، در مجموع در اصلاح قیمت‌های انجام شده شاید بتوان گفت که یک قلم داروی ۵۰۰۰ تومانی به حدود ۱۵ هزار تومان رسیده باشد که این ما به التفاوت قیمت نیز با کمک دولت و بیمه‌ها پوشش داده می‌شود تا پرداختی از جیب مردم افزایش نیابد.

وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه به زودی ۲۷ هزار نیروی درمانی به کادر سلامت کشور اضافه می‌شوند، ادامه داد: از این تعداد حدود ۱۲ هزار نفر کادر پرستاری هستند و اضافه کارهای اجباری کم می‌شود و فضای تنفسی را برای تیم سلامت ایجاد خواهد کرد.

بدهی ۹۷ هزار میلیارد تومانی دانشگاههای علوم پزشکی

ظفرقندی با اشاره به اینکه بدهکاری دانشگاه‌های علوم‌پزشکی حدود ۹۷ هزار میلیارد تومان است، گفت: این بدهی ها در بخش دارو، نیروی انسانی و بستانکاری پیمانکاران است که باید دانشگاه های علوم پزشکی در اولویت کاری خود قرار دهند.

وی درباره افزایش ظرفیت رشته پزشکی اظهار داشت: افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی از مشکلات حوزه آموزش دانشگاه‌های علوم‌پزشکی بوده و دانشجویانی که در مدت ۳ سال گذشته جذب شدند بیش از ظرفیت در نظر گرفته شده، بوده است.

وزیر بهداشت افزود: موضوع توقف افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و تمام اعضای شورا برای توقف این موضوع رای مثبت دادند.

ظفرقندی با تاکید بر اینکه ظرفیت برخی رشته‌های تخصصی خالی است، گفت: ظرفیت برخی رشته‌های تخصصی مانند بیهوشی، کودکان و طب اورژانس خالی بوده که با برخی راهکارها مانند اصلاح تعرفه‌ها و بورس تحصیلی می‌توان دانشجویان را برای تحصیل در این رشته‌ها ترغیب کرد.

وی در ادامه سخنانش نیروی انسانی را سرمایه اصلی نظام درمانی دانست و گفت: فاصله‌ای که میان مسوولان، اعضای هیات علمی و دانشجویان ایجاد شده، باید از میان برداشته شود و گفت‌وگو می‌تواند به کاهش فاصله ایجاد شده میان مسئولان و نیروی انسانی و پرستاران کمک کند.

ظفرقندی خاطرنشان کرد: وفاق نسلی ضروری بوده و منظور فقط وفاق سیاسی نیست، بسیاری از مسائل دانشگاه‌ها می‌تواند براساس شفافیت، صداقت و شایسته‌سالاری به دانشجویان و اعضای هیات‌ علمی سپرده شود.

وزیر بهداشت گفت: محدودیت‌های گذشته حاکم در دانشگاه‌ها باید در دوره جدید از میان برداشته و فضای امنیتی کنار گذاشته شود، فضای گفت‌وگوی آزاد در دانشگاه‌ها را فراهم کنیم.

ظفرقندی با اشاره به مطالبات وزارت بهداشت از سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: موضوع بدهکاری سازمان تامین اجتماعی در جلسه سران قوا مورد توجه قرار گرفته و با توجه به اینکه مستمری بازنشستگان را پرداخت می‌کند از پرداخت بدهی‌های خود به وزارت بهداشت خودداری می‌کند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه قرار است در قالب اوراق مبلغ ۲۵ هزار میلیارد تومان پرداخت شود افزود: بر اساس پیگیری‌های صورت گرفته از بانک مرکزی، بخشی از این اوراق به سرعت نقد می‌شود و در اختیار دانشگاه‌ها قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه ۸۰ هزار نیروی شرکتی در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی خدمت می‌کنند، گفت: حقوق نیروی شرکتی از محل درآمدهای اختصاصی پرداخت می‌شود و اعتبار این موضوع باید درنظر گرفته شود.

وزیر بهداشت به برنامه پزشک خانواده اشاره کرد و افزود: این برنامه و نظام ارجاع باید اجرا شود و در این زمینه جلساتی با رییس جمهور داشتیم و دکتر پزشکیان بر این باور است که اجرای پزشک خانواده با حقوق ۱۸ و ۲۰ میلیون تومانی برای پزشکان امکان‌پذیر نیست.

وی افزود: برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع به طرح و سناریو خود نیاز دارد و باید به صورت کامل ردیف آن در بودجه دیده شود.

وی با بیان اینکه اختلاف نظرهایی درباره الگوی اجرایی آن وجود دارد، تصریح کرد: اگر منابع طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع تامین شود درباره چگونگی اجرای آن تصمیم می‌گیریم .

وزیر بهداشت همچنین درباره مشکلات پزشکان طرحی گفت: پزشکان طرحی با مشکلات فراوانی مواجه هستند و میزان دریافتی آنها حدود ۱۷ میلیون تومان بود، کارانه پزشکان طرحی با متوسط تاخیر ۷ ماهه پرداخت می‌شود، در زمینه اصلاح این موضوع نیز مبلغ ۵۰۰ هزار میلیارد تومان برای کارانه پزشکان طرحی درنظر گرفته‌ایم که در شروع به کار اکثر وجه کارانه پرداخت شود.

ظفرقندی با بیان اینکه موضوع عدالت در آموزش باید در کانون توجه قرار گیرد، گفت: فقط ۲۳ درصد ظرفیت رشته‌های تخصصی و فوق‌ تخصصی برای ظرفیت آزاد بوده که به معنای سرمایه‌سوزی است، با توجه به ظرفیت آزاد رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی برخی داوطلبان با رتبه ۱۰۰ در دانشگاهی که ۳۰۰ نفر ظرفیت دارد، پذیرفته نمی‌شوند.

در ادامه مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی با مسائل پیچیده مواجه هستند، افزود: با توجه به ماهیت و جنس مشکلات دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی از تصمیمات پیش‌پا افتاده خودداری شود.

علی جعفریان گفت: با توجه به اینکه مشکلات دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی پیچیده و چندوجهی است، نباید به دنبال راهکاری ساده و پیش‌پاافتاده باشیم، من از روسای دانشگاه‌های علوم‌پزشکی می‌خواهم نسبت به انتخاب تیم عملیاتی خود دقیق باشند و افراد توانمند را انتخاب کنند تا مشکلات برطرف شود.

به گزارش ایرنا، وی درباره وظایف و ماموریت‌های چند وجهی دانشگاه‌های علوم پزشکی اظهار داشت: به طور مثال، اگر مشکلی درباره یک بیماری به وجود آید، معاونت بهداشت وزارت بهداشت باید پاسخگو باشد این در حالیست که مشکلات مربوط به افزایش ظرفیت بر عهده معاونت آموزشی است.


نظرات

آخرین اخبار
پاسخ قاطع نیروهای مسلح به جنایت امریکای متجاوز در قشم؛ آشیانه جنگنده های دشمن هدف قرارگرفت
تلویزیون امروز چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟ معرفی کامل فیلم‌های جمعه
حمله دموکرات‌ها به هگست؛ترامپ آماده جنگ با ایران نبود
تلاش اسپانیا برای حل بحران مهاجران
اسرائیل به دنبال تشدید اختلافات داخلی لبنان
انفجار در اقلیم کردستان عراق؛ گزارش اولیه از بمباران مقر گروه‌های تجزیه‌طلب
آخرین آمار از تلفات آمریکا در جنگ با ایران منتشر شد
تشییع باشکوه شهدای حشدالشعبی؛ پیام نجف به منطقه چه بود؟
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان؛ عملیات اسرائیل با 700 تن مواد منفجره
هشدار عراقچی نسبت به عملیات های پرچم دروغین اسرائیل در منطقه
ترامپ: هیأت صلح غزه به توافقی تاریخی دست یافت
انفجار مهیب در باب‌المندب
خدمات درمانی ارتش تا پایان بازگشت زائران در مرزها ادامه دارد
قالیباف: آمریکایی‌ها تاوان خواهند داد
اوضاع بنزین در روسیه وخیم شد
عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد
ناسزاگویی ترامپ به مشاورانش در پی ناامیدی از جنگ علیه ایران
سنای آمریکا به طرح توقف جنگ علیه ایران رأی منفی داد
وزیر خزانه داری مامور شد؛ فراهم کردن مقدمات سفر شی جین‌پینگ به آمریکا
سیل شدید در گلستان موجب خسارت به کشاورزی و راه آهن شد
روایت سرلشکر عبداللهی از پایان دوران بزن و دررو در منطقه
قتل هولناک زن جوان در مشهد؛ قاتل پس از آتش زدن جسد به پلیس مراجعه کرد
بقائی: حمله به قشم تداعی‌کننده اقدامات داعش است
خلاصه و نتیجه بازی پرسپولیس و آلانیا
آیا واشنگتن در تله راهبردی ایران گرفتار شده است؟
دادستانی تهران علیه حامیان محکومان شبه کودتای دی ماه 1404 اعلام جرم کرد
آیا تهران از بحران آب عبور کرده است؟
تنش روسیه و اوکراین در دریای خزر؟ واکنش مسکو به حمله پهپادی
رصد کامل پایانه‌های مسافربری اربعین؛ برخورد با گران‌فروشی بلیت در مرزها
آمریکا یک فرد و 5 شرکت مرتبط با ماهان ایر را تحریم کرد
عذرخواهی وزیر خارجه اوکراین از ایران؛ روایت یک منبع آگاه در تهران
عمار حکیم: عراق پل ارتباطی میان کشورهاست نه میدان تسویه‌حساب‌ها
نتانیاهو در فاکس‌نیوز شهردار نیویورک را هدف حمله لفظی قرار داد
چرخش دوباره استقلال به سمت بصره
آژانس بین‌المللی انرژی: فروش خودروهای برقی در جهان 35 درصد رشد داشته است
کودک‌آزاری در خاش؛ ورود فوری پلیس، دادستانی و بهزیستی به پرونده
یوفا، فیفا را تحریم کرد
دور جدید جنگ تجاری آمریکا و چین؛ واشنگتن تعرفه‌های جدید وضع کرد
درگذشت فرهنگ شکوهی؛ پاسدار زبان و میراث شفاهی سمنان
همدستی هند با اسرائیل در کودک کشی
مسکن از دسترس مردم خارج شد؛ جهش تا 8 برابری قیمت در مناطق تهران+جدول قیمت ها
قیمت طلا آب شده امروز پنجشنبه 8 مرداد کاهشی شد؟
تاکید سردار رضایی بر امنیت پایدار مرزهای شلمچه و چذابه
کولیوند: 8500 نیروی هلال احمر و 200 آمبولانس در عراق به زائران خدمت می‌کنند
بقائی: آمریکا و رژیم صهیونیستی مقصران اصلی نابودی حقوق بین الملل در جهان
مدودف: پایان درگیری در اوکراین با پیروزی روسیه رقم خواهد خورد
درآمد گمرکی سیستان و بلوچستان با توسعه کولبری افزایش می‌یابد
کاوه کاویان درگذشت؛ نگاهی به کارنامه بازیگر «مجردها» و «بوتیک»
معاون دادستان کل کشور: برای اجرای احکام تغییر کاربری در شمال ضرب‌الاجل تعیین شد
برنامه نیمه نهایی لیگ ملت های والیبال 2026 اعلام شد