×
اجتماعی
شناسه خبر : 200377
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/08/30 ساعت 17:20
رژیم غذایی مناسب برای بیماران کلیوی چیست؟

رژیم غذایی مناسب برای بیماران کلیوی چیست؟

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت رژیم غذایی مناسب برای افراد مبتلا به بیماران کلیوی را معرفی کرد.

نورنیوز- گروه اجتماعی: احمد اسماعیل‌زاده؛ مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درباره بهترین رژیم غذایی برای بیماری کلیوی اظهار کرد: رژیم غذایی کلیوی معمولاً برای افرادی که در مراحل پایانی بیماری مزمن کلیه و مرحله نهایی بیماری کلیوی هستند، توصیه می‌شود. متأسفانه هیچ درمان یا درمان دائمی برای نارسایی کلیه وجود ندارد و فقط راهبردهایی برای حفظ ثبات و سلامت فرد مبتلا به بیماری کلیوی تا حد امکان، وجود دارد که یکی از این استراتژی‌ها پیروی از رژیم غذایی بیماری کلیوی است.

وی افزود: این رژیم غذایی، مصرف برخی مواد مغذی را محدود می کند تا میزان ضایعات موجود در خون آنها کاهش یابد. به این دلیل که کلیه‌ها برای متعادل کردن نسبت‌های آب، نمک و سایر مواد معدنی (به نام الکترولیت‌ها) در خون مورد نیاز هستند بنابراین، اختلال عملکرد کلیه می‌تواند منجر به سطوح غیر طبیعی مواد معدنی شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درباره رعایت برخی نکات تغذیه ای برای بهبود عملکرد کلیه بیماران کلیوی، بیان کرد: مصرف شیر و لبنیات (ماست، پنیر، دوغ، بستنی) را مجموعا به یک سهم در روز محدود کنید. مصرف نمک را محدود کنید. از مصرف غذاهای شور بپرهیزید. غذاهایی مثل سوسیس و کالباس و همبرگر حاوی سدیم بالا هستند، مصرف آنها را به حداقل برسانید. دقت کنید که هیچ غذایی برای شما ممنوع نیست. آنچه که مهم است مقدار غذاها است که باید طبق برنامه غذایی تجویز شده توسط متخصصین تغذیه از ان استفاده کنید.

وی ادامه داد: سعی کنید از غذاهای پرپتاسیم، روزانه بیش از یکبار آنهم در مقادیر توصیه شده در برنامه غذایی خود استفاده نکنید. غذاهای پر پتاسیم عبارتند از، زردآلو، موز، خرما، انجیر، کیوی، هلو، پرتقال، شفتالو، آلو، کشمش، انواع لوبیا، چغندر، اسفناج، شلغم، عدس، لپه، تمام مغزهای گیاهی (مثل پسته و فندق و گردو) جعفری، سیب زمینی، کدو، گوجه فرنگی، سس گوجه، آب انار، آب آلو، آب گوجه فرنگی، شیر.

اسماعیل‌زاده همچنین گفت: سعی کنید غذاهای شور (مثل خیار شور و پنیر) را قبل از مصرف در آب بخوابانید و برای مدت یک دقیقه قبل از مصرف آن‌ها را زیر شیر آب بگیرید. از مصرف نان‌های سبوس دار، بیسکویت سبوس دار و ماکارونی سبوس دار بپرهیزید و از انواع نان سفید استفاده کنید. مصرف حبوبات و مغزهای گیاهی (مثل پسته، بادام، گردو و...) را نیز به علت داشتن فسفر بالا باید محدود کنید.

وی گفت: سعی کنید از مصرف چیپس، مغزهای گیاهی شور (مثل پسته شور و بادام شور)، زیتون شور، سس گوجه فرنگی، کنسرو حبوبات (مثل کنسرو لوبیا)، آبگوشت و غذاهای کنسروی که حاوی نمک بالا هستند، بپرهیزید. در صورتی که با مصرف داروهای خود دچار یبوست شدید، حتما متخصص تغذیه را مطلع کنید.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه بیماران کلیوی به علت محدود شدن شیر و لبنیات در برنامه غذایی خود می‌توانند از شیر سویا یا ماست سویا استفاده کنند، افزود: برای تامین پروتئین مورد نیاز خود سعی کنید سویا را جایگزین گوشت کنید.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
یک باکتری پنهان در چشم، محرک بیماری آلزایمر
رابطه مستقیم پریشانی روانی نوجوانان با الگوی غذایی آنان
کشف صندل‌های منحصربه‌فرد توت‌عنخ‌آمون
تبدیل فیلترهای سیگار به یک ماده ارزشمند
ماموریت‌های ناسا برای سی‌تی‌اسکن گرفتن از شفق‌های قطبی!
کشف جهش‌هایی در DNA فرزندان کارگران فاجعه چرنوبیل
اردن هم به تصمیم اسرائیل درباره کرانه باختری واکنش نشان داد
جدایی اسکوچیچ از تراکتور در نیمه راه
کمپ تیم ملی فوتبال در جام جهانی 2026 انتخاب شد
تقویت نامحسوس مواضع ترکیه در 13 نقطه عراق
در 24 ساعت گذشته چند فلسطینی دیگر به‌شهادت رسیدند؟
ایتالیا: آماده آموزش نیروهای پلیس در غزه هستیم
فرمانده ارتش هلند: باید برای جنگ با روسیه آماده باشیم!
دعوت ستاد کل نیروهای مسلح از مردم برای حضور در اربعین شهدای حوادث دی‌ماه
دریادار تنگسیری: بر تنگه هرمز اشراف کامل داریم
اخراج صهیونیست‌ها از موزه معروف اسپانیا
اتحادیه اروپا اقدام اسرائیل در خصوص کرانه باختری را محکوم کرد
رایزنی وزیران خارجه قطر و آمریکا درباره تحولات منطقه
ادعای مقام رافائل درباره «گرایش‌های هسته‌ای احتمالی» در مصر و ترکیه
بهره‌برداری از بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی شهرداری پایتخت
ابلاغ تصویب‌نامه وصول یک در هزار مزد ماهانه کارگران
ادامه افت فشار آب در تهران
اسکوچیچ نقره داغ شد!
سناتور جنگ‌طلب آمریکایی به قدرت نظامی ایران اعتراف کرد
شهادت 2 نفر درپی حمله پهپادی به جنوب لبنان
ریابکوف: روند بهبود روابط با آمریکا کند شده‌ است
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 27 بهمن 1404
پیام آشکار رزمایش سپاه در تنگه هرمز برای واشنگتن از قول مقام پیشین ناتو
صالحی: ایران باید فاصله خود را با 3 قدرت اصلی جهانی حفظ کند
ساز و کار حضور تیم‌ها در دوره آینده جام باشگاه‌های فوتسال آسیا
وزرای خارجه ایران و عمان در ژنو دیدار کردند
واکنش رهبر حزب کنگره هند به سیاست‌های مودی درباره ایران
دعوت سپاه از مردم برای شرکت در آیین‌های گرامیداشت شهدای حوادث اخیر
یورش پلیس فرانسه به موسسه جهان عرب در پاریس/ علت چه بود؟
پرونده روانخواه در تیم ملی امید بسته شد
جولان ماموران مخفی موساد در آمریکا
همکاری با ارتش اسرائیل کار دست یک شرکت پهپادی داد
اتصال بانک‌ها به استعلام قضایی چک‌های برگشتی
فراخوان اعتصاب از سوی بازار تهران صحت داشت؟
هشدار نعیم قاسم به کشورهای سازشکار با رژیم صهیونیستی
زمان برگزاری حضوری کلاس‌های دانشگاه آزاد اعلام شد
هراس در سرزمین‌های اشغالی از جنگ مجدد با ایران
حداقل حقوق سال آینده سرانجام چقدر تعیین شد
اسم رمز حماس برای عملیات 7 اکتبر چه بود؟
اختلال در دسترسی به پلتفرم ایکس
تاکید عراقچی بر مسئولیت جامعه جهانی برای مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی
تاکید عارف بر تقویت تقسیم کار ملی برای بهبود معیشت مردم
ارجاع بند وام ازدواج و فرزندآوری به کمیسیون تلفیق
ارتش عراق و حشدالشعبی دست به کار شدند
فروش یا نقد کردن اعتبار کالابرگ ممنوع