×
بین الملل
شناسه خبر : 169076
تاریخ انتشار :

«نورنیوز» تاثیر و تاثر انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا و جنگ غزه را بررسی می‌کند؛

آیا امریکایی‌های طرفدار فلسطین به ترامپ رأی می‌دهند؟

شش‌ماه پیش و در روزهای ابتدایی جنگ غزه، تحلیلگران معقتد بودند آنچه در انتخابات ریاست جمهوری امریکا رخ می‌دهد عواقب متعددی برای جهان همچنین دو جنگ اوکراین و غزه خواهد داشت، اما کاهش محبوبیت جو بایدن و آرای سفید و اعتراضی علیه او نشان داد آنچه در جنگ غزه رخ داده، در تعیین اینکه چه کسی وارد کاخ سفید می‌شود، نقش تعیین‌کننده دارد.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: یکی از شخصیت‌های ماندگارِ خلق‌شده در جهانِ داستانی فرانسه «جوئین پلینِ» دلقک است که جهان او را با عنوانِ «مردی که می‌خندد» می‌شناسد.

اگر کسی بخواهد به سیاقِ ویکتورهوگو روی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق امریکا لقبی بگذارد، شاید بهترین گزینه «مردی که حرف می‌زند» باشد. چراکه ترامپ، بیش از هر چیز به نطق‌های پرشمار، صریح، هیجانی و البته جنجالی‌اش شهره است. تا جایی که بعد از انتخابات چهار سال پیش، برای خاموش‌کردن صدای اعتراضش، حساب‌های شخصی او را در توئیتر، یوتیوب و فیسبوک مسدود و محدود کردند، اما او با راه‌انداختن یک شبکه اجتماعی به نام «Truth Social» به معنای «حقیقت» نشان داد اصلاً با سکوت میانه خوبی ندارد. بر همین اساس این سوال پیش آمد که چرا او در پنج ماه گذشته درباره جنگ جاری در غزه هیچ اظهارنظری نداشته است و واپسین موضع‌گیری‌اش هم به‌جای اینکه سیاست او را درباره این نبرد شفاف کند، بر ابهام و گنگی‌اش افزود؟

به ویژه که دونالد ترامپ در نخستین هفته بعد از عملیات «طوفان الاقصی» خیلی صریح از رژیم اسرائیل حمایت کرد و وعده داد دولتِ او از تل‌آویو برای شکست‌ و نابودی حماس پشتیبانی خواهد کرد. او چند روز بعد در حالی که حماس را «گروه تروریستی» توصیف می‌کرد، مدعی شد: «مبارزان حماس برای همیشه در گودال ابدی خواهند سوخت». ترامپ همچنین اطمینان داد در صورت پیروزی، ساکنان غزه را از ورود به ایالات متحده منع خواهد کرد.

اگرچه ادعا می‌شد دونالد ترامپ در جریان آخرین انتخابات ریاست جمهوری امریکا از «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به‌خاطر تبریک به جو بایدن دلگیر و ناراحت است، اما قابل پیش‌بینی بود که او فردای عملیات غافلگیرانه حماس همان رویه‌ای که در دوران ریاست‌جمهوری‌اش داشت، ادامه دهد.

ترامپ، دوست و حامیِ راستین رژیم اسرائیل

ترامپ در دوران چهارساله ریاست‌جمهوری‌اش حمایت بی‌شائبه‌ای را نثار رژیم صهیونیستی کرد که پرحاشیه‌ترینش انتقال سفارت امریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس بود. آن هم در حالی که امریکایی‌ها در هفت دهه پیش از او بر این باور بودند که سرنوشت بیت‌المقدس باید با مذاکرات بین دو طرف معین شود و امریکا هیچ تلاشی برای تأثیرگذاری بر سرنوشت این مذاکره نخواهد داشت.

ترامپ علاوه بر این تابوشکنی، طلسم انزوای رژیم صهیونیستی با کشورهای حاشیه خلیج فارس را شکست و موفق شد رابطه میان رژیم اسرائیل و امارات متحده عربی، بحرین، سودان و مراکش را به سمت عادی‌شدن پیش ببرد. در کنار میانجی‌گری میان رژیم صهیونیستی و چهار کشور منطقه، به رسمیت شناختن حاکمیت اشغالگران بر بلندی‌های جولان و کاهش کمک‌ها به فلسطین از دیگر اقدامات ترامپ بود و بر این اساس او خود را دوستِ راستینِ رژیم اسرائیل می‌داند و می‌خواند و معتقد است هیچ‌کس چون او نتوانسته منافع تل‌آویو را تأمین کند. اما سوال اینجا بود که با این سبقه و سابقه، چرا ترامپ 5 ماه درباره شعله‌ورترین بحران سیاست خارجی دوران ریاست جمهوری جو بایدن سکوت کرد؟

راز سکوت پنج‌ماهه ترامپ در قبال جنگ غزه

غزه در آتش جنگ‌افزارهای امریکایی می‌سوزد و این تصویر تراژیک، جامعه رای‌دهندگان امریکا اعم از چپ‌گراها و جمعیت عرب یا مسلمان ایالات متحده را خشمگین کرده است. علاوه بر شهروندان امریکایی، حتی شماری از همسویان فکری و سیاسی جو بایدن در حزب دموکرات، انتقادات تندوتیزی را متوجه سیاست‌های خاورمیانه‌ای رئیس‌جمهور امریکا کرده‌اند. آرای جو بایدن در ایالت‌های تعیین‌کننده‌ای چون آریزونا و پنسیلوانیا که یهودیانِ زیادی دارد، تضمین‌شده نیست. ده‌ها هزار رای اعتراضی و سازمان‌دهی‌شده از سوی اعراب مسلمان امریکا در میشیگان نیز به منزله اخطاری جدی به بایدن بود. آن هم در شرایطی که نظرسنجی‌ها از کاهش مستمر محبوبیت او خبر می‌دهد.

قبل از آغاز جنگ غزه و حتی در روزهای ابتداییِ آن، تحلیلگران معقتد بودند آنچه در انتخابات ریاست جمهوری امریکا رخ می‌دهد عواقب متعددی برای جهان همچنین دو جنگ اوکراین و غزه خواهد داشت اما همین ناظران با گذشت 6 ماه بر این باورند آنچه در جنگ غزه رخ داده، در تعیین اینکه چه کسی وارد کاخ سفید می‌شود، نقش تعیین‌کننده دارد.  بر همین اساس است که کمپین انتخاباتی دونالد ترامپ تمام تحولات در باریکه غزه را زیر نظر دارد و بر اساس آن برنامه‌ریزی می‌کند.

ترامپ به‌تازگی سکوت خود را در قبال جنگ غزه شکست. او که در گفت‌و‌گو با شبکه آمریکایی «فاکس نیوز» گفته بود: « اگر او رئیس‌جمهور بود، جنگ غزه رخ نمی‌داد» در مصاحبه با « اسرائیل هیوم» خواستار پایان جنگ غزه شد؛ با این استدلال که « اسرائیل باید مراقب باشد؛ زیرا بسیاری از کشورهای جهان و بسیاری از حمایت‌ها را از دست خواهد داد».

مجموع مواضع مبهمی که فقط دو ویژگی آشکار دارد؛ اینکه ترامپ آنچه در عملیات طوفان الاقصی رخ داد همچنین جنگ متعاقب آن را نقطه ضعف بایدن می‌داند و اینکه مدافع منافع رژیم صهیونیستی است. چنانکه در روزهای ابتدایی نبرد گفته بود:« من اسرائیل را ایمن نگه داشتم. هیچ کس دیگری این کار را نخواهد کرد. هیچ کس دیگری نمی‌تواند چون من همه بازیکنان را می شناسم».

بر این پایه احتمالا سکوت پنج ماهه ترامپ و مواضع غیر صریح او درباره جنگ غزه، بازی هوشمندانه‌ای است تا به یک اندازه از خشم احتمالی طرفداران فلسطین و طرفداران رژیم صهیونیستی در جامعه رای امریکا مصون بماند و حمایت‌های واقعی را برای زمانی بگذارد که به گفته کشیش «رابرت جفرس»، بازی را برده و قدرت را به دست آورده است.    

پیشگویی کشیش جنجالی

«رابرت جفرس»، کشیش کلیسایی در شهر دالاس در ایالت تگزاس است. او که از متحدان سفت‌وسخت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق امریکا به شمار می‌آید، در هفته‌های اخیر مخاطب یک سوال مهم بود؛ اینکه چرا ترامپ آن‌طور که متحدان اسرائیلی‌اش می‌خواهند در حمایت از تل‌آویو پرسروصدا نیست؟

او همان کشیش جنجالی بود که در زمان افتتاح سفارت امریکا در بیت‌المقدس، از تغییر جنجالی محل سفارتخانه ایالات متحده ابراز خرسندی کرد و گفت که ترامپ در جای خوب تاریخ ایستاده است و بواسطه همین نزدیکی با رئیس جمهور سابق بود که پاسخش به سوال‌ها درباره رابطه ترامپ با رژیم اسرائیل و آینده جنگ غزه قابل تأمل است. به‌ویژه که ترامپ به‌تازگی خواستار توقف جنگ غزه شده بود و این گونه تلقی می‌شد که حمایت او از تل‌آویو متزلزل شده است.

رابرت جفرس اما در پاسخ به تمام این پرسش‌ها گفت:« ترامپ، دوست اسرائیل است. همه این موضع‌گیری‌ها سیاسی است. او باید قبل از هر چیزی به قدرت برسد و او باید بازی را انجام دهد.»

مخاطبان می‌توانند در (اینجا) پادکست این گزارش را بشنوند. 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
X
آگهی تبلیغاتی