×
سیاسی
شناسه خبر : 152209
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/07/09 ساعت 16:55
ترافیک رایزنی‌های امنیتی در تهران

ترافیک رایزنی‌های امنیتی در تهران

دو ملاقات مهم امنیتی امروز در تهران و موضوعات مطروحه در آنها از یک سو نشان از اهمیت دو حوزه راهبردی عراق به ویژه اقلیم شمال این کشور و همچنین حوزه قفقاز در دکترین امنیت ملی جمهوری اسلامی داشته و از سوی دیگر حاکی از نقش‌آفرینی موثر ایران در تقویت امنیت منطقه است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: امروز تهران مقصد سفر مهم دو مقام امنیتی منطقه بود که در دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به بحث و تبادل نظر پیرامون موضوعات فیمابین و منطقه‌ای پرداختند.

صبح امروز یکشنبه نهم مهرماه ابتدا «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق با «علی اکبر احمدیان» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و با او درباره مسائل دوجانبه و شیوه اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی میان دو کشور گفتگو و تبادل نظر کرد.

از سوی دیگر؛ تهران امروز میزبان دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان بود تا مقامات عالی امنیتی دو کشور درباره تحولات مهم حوزه قفقاز به رایزنی بپردازند.  

«آرمن گریگوریان» دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان که حوالی ظهر امروز وارد تهران شد، بعد از ظهر با دکتر علی اکبر احمدیان دیدار و با او درباره امور دوجانبه، تحولات منطقه قفقاز و مسائل بین‌المللی گفتگو کرد.

این دو سفر و موضوعات مطروحه در خلال ملاقات‌های صورت گرفته از یک سو نشان از اهمیت دو حوزه راهبردی عراق به ویژه اقلیم شمال این کشور و همچنین حوزه قفقاز در دکترین امنیت ملی جمهوری اسلامی داشته و از سوی دیگر حاکی از نقش‌آفرینی موثر ایران در تقویت امنیت منطقه است.

در خصوص مشکلات امنیتی ایجاد شده در اقلیم شمال عراق طی سال‌های اخیر که با محوریت گروهک‌های تروریستی و تجزیه‌طلب و عدم برخورد جدی اربیل با این مسئله، امنیت ملی ایران را هدف گرفته بود، در اسفندماه گذشته و در جریان سفر دریابان شمخانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی به بغداد، توافق‌نامه امنیتی تهران-بغداد به امضای طرفین رسید.

وفق این توافق‌نامه ضرب‌الاجلی شش ماهه تا پایان شهریورماه سال جاری برای دولت فدرال عراق تعیین شد تا در خصوص خلع سلاح جریان‌های تروریستی مستقر در اقلیم و انتقال آنها به عمق خاک عراق اقدامات لازم را صورت دهد.

حال با توجه به پایان این ضرب‌الاجل و انجام بخش زیادی از تعهدات طرف عراقی که از قضا علاوه بر تامین امنیت مرزهای ایران به امنیت‌بخشی داخل عراق نیز کمک بسیار خواهد کرد، سفر الاعرجی را می‌توان اتفاقی مهم در این خصوص و بررسی روند طی شده تاکنون ارزیابی کرد.   

از سویی؛ بروز تنش‌های مداوم و بحران‌های مستمر در منطقه قفقاز که عموما با تحریک بازیگران فرامنطقه‌ای صورت می‌گیرد، کشورهای منطقه را به این جمع‌بندی رسانده که ایفای نقش موثر ایران قطعا می‌تواند به رفع تنش و تحقق ثبات و امنیت فعلیت ببخشد.

ضمن اینکه؛ تهران همواره بر رفع تنش و تثبیت صلح و امنیت در منطقه از مسیرهای دیپلماتیک و بدون ایفای نقش بازیگران خارجی تاکید داشته و سابقه رفتار جمهوری اسلامی نیز نشان می‌دهد که تمام توان خود را در این خصوص و در پرونده‌های مختلف به‌کار گرفته است.

بر این اساس؛ سفر گریگوریان به تهران و ملاقات او با مقامات عالی امنیتی کشورمان را باید از این نقطه‌نظر مورد ارزیابی قرار داد.

به نظر می‌رسد؛ گرچه محور غربی-صهیونیستی تمام تلاش خود را طی ماه‌های اخیر مصروف انزوا و حذف ایران از معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی کرده، اما واقعیت‌های ژئوپلیتیکی، سیاسی و امنیتی حاکم بر تحولات بر ضرورت نقش‌آفرینی تهران در پرونده‌های مذکور دلالت دارد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
امیرعبداللهیان: 3+3 سازوکار مؤثری برای حل مسائل منطقه‌ای بدون مداخله خارجی‌هاست
سه‌شنبه 1402/07/11 ساعت 18:58
در دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان؛
امیرعبداللهیان: 3+3 سازوکار مؤثری برای حل مسائل منطقه‌ای بدون مداخله خارجی‌هاست
وزیر امور خارجه در دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان بر سیاست اصولی و ثابت جمهوری اسلامی ایران دایر بر حفظ مرزهای بین‌المللی و تمامیت ارضی کشورها تأکید کرد و گفت: چارچوب 3+3 سازوکار مؤثری برای حل مسائل منطقه‌ای بدون مداخله قدرت‌های خارجی است.
فرستاده ویژه الهام علی‌اف در راه ایران
سه‌شنبه 1402/07/11 ساعت 11:47
اختصاصی نورنیوز؛
فرستاده ویژه الهام علی‌اف در راه ایران
خلف خلف‌اف دستیار الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان در امور ویژه، قرار است امشب وارد تهران شود.
ترافیک رایزنی‌های امنیتی در تهران
دوشنبه 1402/07/10 ساعت 16:09
نور ویدئو؛
ترافیک رایزنی‌های امنیتی در تهران
دو ملاقات مهم امنیتی امروز در تهران و موضوعات مطروحه در آنها از یک سو نشان از اهمیت دو حوزه راهبردی عراق به ویژه اقلیم شمال این کشور و همچنین حوزه قفقاز در دکترین امنیت ملی جمهوری اسلامی داشته و از سوی دیگر حاکی از نقش‌آفرینی موثر ایران در تقویت امنیت منطقه است.
احمدیان: هرگونه تغییر در ژئوپلیتیک منطقه، ناامن‌کننده و موجب بی‌ثباتی و تصاعد بحران است
یکشنبه 1402/07/09 ساعت 17:16
در ملاقات با همتای ارمنی؛
احمدیان: هرگونه تغییر در ژئوپلیتیک منطقه، ناامن‌کننده و موجب بی‌ثباتی و تصاعد بحران است
علی اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی در ملاقات با همتای ارمنی خود با اشاره به آخرین تحولات منطقه قفقاز و ضرورت تلاش همه طرف‌ها برای استقرار آرامش و امنیت در منطقه، تصریح کرد: هرگونه تغییر در ژئوپلیتیک منطقه ناامن‌کننده و موجب بی‌ثباتی و تصاعد بحران است.
دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان وارد تهران شد
یکشنبه 1402/07/09 ساعت 14:57
دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان وارد تهران شد
دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان برای دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی و برخی مقام‌های عالی کشورمان وارد تهران شد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی: توافق امنیتی ایران و عراق، دقیق و کامل اجرا شود
یکشنبه 1402/07/09 ساعت 12:13
در دیدار مشاور امنیت ملی عراق:
دبیر شورای عالی امنیت ملی: توافق امنیتی ایران و عراق، دقیق و کامل اجرا شود
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در دیدار با مشاور امنیت ملی عراق، براجرای دقیق و کامل توافق‌ امنیتی تهران-بغداد تاکید کرد.
سفر مشاور امنیت ملی عراق به ایران
یکشنبه 1402/07/09 ساعت 10:21
سفر مشاور امنیت ملی عراق به ایران
مشاور امنیت ملی نخست وزیر عراق برای دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی و برخی مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی وارد تهران شد.
نظرات

آخرین اخبار
سایپا محصولاتش را گران کرد+جدول قیمت جدید
حملات سایبری به شبکه‌های موبایلی خاورمیانه
وقتی اعداد از یک بحران خاموش خبر می‌دهند
نورویدئو | محاصره ایران؛ قدرت نمایی یا اعتراف به بن‌بست؟
آخرین وضعیت جوی آذربایجان شرقی؛ از کاهش دما تا وزش بادهای شدید
پیامد رویکرد تهاجمی پنتاگون؛ تشدید شکاف در دولت دوم ترامپ
انهدام باند سارقان موتورسوار با 35 فقره سرقت در تهران
صادرات سوسیس و فرآورده‌های گوشتی آزاد شد
بقایی: حمله آمریکا به بیمارستان شهید بقایی اهواز، مصداق جنایت جنگی است
روایت وزارت بهداشت از شب پراضطراب بیماران سرطانی در اهواز
از تشییع تاریخی تا دیدار با قاتل؛ الزیدی چه پیامی فرستاد؟
بازگشت بزرگ پیتر جکسون به سینما؛ ساخت دنباله «ماجراهای تن تن»
واکنش عراق به حادثه پهپادی در پایانه بصره؛ بارگیری نفت متوقف شد
جدایی ستاره‌های خارجی استقلال به دلیل بسته بودن پنجره
واکنش حماس به بودجه جدید اسرائیل برای توسعه شهرک‌های صهیونیستی
پرسپولیس از مدافع لژیونر خود رونمایی کرد
پیش بینی وضعیت آب و هوای تهران تا هفته آینده
چرا جنگ علیه ایران، کابوس انتخاباتی نتانیاهو شده است؟
نورنما | بمباران فرودگاه صنعا در آستانه فرود هواپیمای ایرانی
جزئیات واژگونی مینی بوس دانش‌آموزان شهرستان دیر در مسیر مدرسه فوتبال
درگیری بعد از سوت پایان؛ چرا ستاره انگلیس به بازیکن آرژانتین پس گردنی زد؟
نتانیاهو در برابر درخواست ترامپ برای عقب‌نشینی کوتاه نمی‌آید
وداع باشکوه مردم کوار با فرزند دلاور نیروی دریایی سپاه
آخرین وضعیت بازگشایی مدارس در سال جدید تحصیلی
ایران به پارالمپیک لس‌آنجلس رسید؛ والیبال نشسته قهرمانانه از سد قزاقستان گذشت
گلستان در مسیر جهش تولید برق تجدیدپذیر قرار گرفت
هشدار صدراعظم آلمان به واشنگتن: در انتخابات ما دخالت نکنید
هشدار تازه درباره تنگه هرمز؛ چرا کشتی‌ها مسیر آمریکا را دور می‌زنند؟
5 قاتل صبح امروز به دار مجازات آویخته شدند + جزئیات پرونده قتل ها
جشن جنجالی آرژانتین پس از حذف انگلیس؛ ماجرای مالویناس چیست؟
ضربه مرزبانان به شبکه قاچاق سلاح در سیستان و بلوچستان
ماسک وارد میدان انتخابات فرانسه شد؛ حمایت آشکار از مارین لوپن
7 مأموریت مهم مبلغان اربعین 1405 اعلام شد
پشت‌پرده لغو برنامه سفر بنیامین نتانیاهو به واشنگتن
چگونه 80 میلیون بشکه نفت از بحران عبور کرد؟
شمار شهدای جنگ از 73 هزار نفر عبور کرد
سایه جنگ در خاورمیانه بر صنعت هواپیمایی جهان
ترامپ چگونه درگیر باتلاقی به نام ایران شد؟
راز سرقت‌های بی‌صدا در مراکز خرید؛ این سارق‌ها دیده نمی‌شوند
میانجیگری مرگبار در لاهیجان؛ جزئیات قتل در نزاع خیابانی
دستاوردهای پزشکی ایران به ازبکستان می‌رود
قیمت سکه و طلا امروز 25 تیر1405؛ بازار طلا عقب نشست + جدول قیمتها
تصادف مرگبار در بزرگراه یادگار امام کرج؛ پژو پارس قربانی گرفت
روسیه: بحران تنگه هرمز راه‌حل نظامی ندارد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 25 تیر؛ دلار در مسیر صعود
نورنما | آهوهای خارک از ترس انفجار به خیابان پناه بردند
جزییات آتش سوزی یک هتل در مشهد/تعداد نجات یافتگان و مصدومین
آغاز تنش تجاری جدید؛ تعرفه 25 درصدی آمریکا علیه برزیل
یارانه نقدی تیرماه واریز شد؛ 28 میلیون نفر مشمول دریافت شدند
کشف 1.5 میلیارد تومان برنج احتکاری درلرستان