×
سیاسی
شناسه خبر : 152209
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/07/09 ساعت 16:55
ترافیک رایزنی‌های امنیتی در تهران

ترافیک رایزنی‌های امنیتی در تهران

دو ملاقات مهم امنیتی امروز در تهران و موضوعات مطروحه در آنها از یک سو نشان از اهمیت دو حوزه راهبردی عراق به ویژه اقلیم شمال این کشور و همچنین حوزه قفقاز در دکترین امنیت ملی جمهوری اسلامی داشته و از سوی دیگر حاکی از نقش‌آفرینی موثر ایران در تقویت امنیت منطقه است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: امروز تهران مقصد سفر مهم دو مقام امنیتی منطقه بود که در دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به بحث و تبادل نظر پیرامون موضوعات فیمابین و منطقه‌ای پرداختند.

صبح امروز یکشنبه نهم مهرماه ابتدا «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق با «علی اکبر احمدیان» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و با او درباره مسائل دوجانبه و شیوه اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی میان دو کشور گفتگو و تبادل نظر کرد.

از سوی دیگر؛ تهران امروز میزبان دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان بود تا مقامات عالی امنیتی دو کشور درباره تحولات مهم حوزه قفقاز به رایزنی بپردازند.  

«آرمن گریگوریان» دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان که حوالی ظهر امروز وارد تهران شد، بعد از ظهر با دکتر علی اکبر احمدیان دیدار و با او درباره امور دوجانبه، تحولات منطقه قفقاز و مسائل بین‌المللی گفتگو کرد.

این دو سفر و موضوعات مطروحه در خلال ملاقات‌های صورت گرفته از یک سو نشان از اهمیت دو حوزه راهبردی عراق به ویژه اقلیم شمال این کشور و همچنین حوزه قفقاز در دکترین امنیت ملی جمهوری اسلامی داشته و از سوی دیگر حاکی از نقش‌آفرینی موثر ایران در تقویت امنیت منطقه است.

در خصوص مشکلات امنیتی ایجاد شده در اقلیم شمال عراق طی سال‌های اخیر که با محوریت گروهک‌های تروریستی و تجزیه‌طلب و عدم برخورد جدی اربیل با این مسئله، امنیت ملی ایران را هدف گرفته بود، در اسفندماه گذشته و در جریان سفر دریابان شمخانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی به بغداد، توافق‌نامه امنیتی تهران-بغداد به امضای طرفین رسید.

وفق این توافق‌نامه ضرب‌الاجلی شش ماهه تا پایان شهریورماه سال جاری برای دولت فدرال عراق تعیین شد تا در خصوص خلع سلاح جریان‌های تروریستی مستقر در اقلیم و انتقال آنها به عمق خاک عراق اقدامات لازم را صورت دهد.

حال با توجه به پایان این ضرب‌الاجل و انجام بخش زیادی از تعهدات طرف عراقی که از قضا علاوه بر تامین امنیت مرزهای ایران به امنیت‌بخشی داخل عراق نیز کمک بسیار خواهد کرد، سفر الاعرجی را می‌توان اتفاقی مهم در این خصوص و بررسی روند طی شده تاکنون ارزیابی کرد.   

از سویی؛ بروز تنش‌های مداوم و بحران‌های مستمر در منطقه قفقاز که عموما با تحریک بازیگران فرامنطقه‌ای صورت می‌گیرد، کشورهای منطقه را به این جمع‌بندی رسانده که ایفای نقش موثر ایران قطعا می‌تواند به رفع تنش و تحقق ثبات و امنیت فعلیت ببخشد.

ضمن اینکه؛ تهران همواره بر رفع تنش و تثبیت صلح و امنیت در منطقه از مسیرهای دیپلماتیک و بدون ایفای نقش بازیگران خارجی تاکید داشته و سابقه رفتار جمهوری اسلامی نیز نشان می‌دهد که تمام توان خود را در این خصوص و در پرونده‌های مختلف به‌کار گرفته است.

بر این اساس؛ سفر گریگوریان به تهران و ملاقات او با مقامات عالی امنیتی کشورمان را باید از این نقطه‌نظر مورد ارزیابی قرار داد.

به نظر می‌رسد؛ گرچه محور غربی-صهیونیستی تمام تلاش خود را طی ماه‌های اخیر مصروف انزوا و حذف ایران از معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی کرده، اما واقعیت‌های ژئوپلیتیکی، سیاسی و امنیتی حاکم بر تحولات بر ضرورت نقش‌آفرینی تهران در پرونده‌های مذکور دلالت دارد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
امیرعبداللهیان: 3+3 سازوکار مؤثری برای حل مسائل منطقه‌ای بدون مداخله خارجی‌هاست
سه‌شنبه 1402/07/11 ساعت 18:58
در دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان؛
امیرعبداللهیان: 3+3 سازوکار مؤثری برای حل مسائل منطقه‌ای بدون مداخله خارجی‌هاست
وزیر امور خارجه در دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان بر سیاست اصولی و ثابت جمهوری اسلامی ایران دایر بر حفظ مرزهای بین‌المللی و تمامیت ارضی کشورها تأکید کرد و گفت: چارچوب 3+3 سازوکار مؤثری برای حل مسائل منطقه‌ای بدون مداخله قدرت‌های خارجی است.
فرستاده ویژه الهام علی‌اف در راه ایران
سه‌شنبه 1402/07/11 ساعت 11:47
اختصاصی نورنیوز؛
فرستاده ویژه الهام علی‌اف در راه ایران
خلف خلف‌اف دستیار الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان در امور ویژه، قرار است امشب وارد تهران شود.
ترافیک رایزنی‌های امنیتی در تهران
دوشنبه 1402/07/10 ساعت 16:09
نور ویدئو؛
ترافیک رایزنی‌های امنیتی در تهران
دو ملاقات مهم امنیتی امروز در تهران و موضوعات مطروحه در آنها از یک سو نشان از اهمیت دو حوزه راهبردی عراق به ویژه اقلیم شمال این کشور و همچنین حوزه قفقاز در دکترین امنیت ملی جمهوری اسلامی داشته و از سوی دیگر حاکی از نقش‌آفرینی موثر ایران در تقویت امنیت منطقه است.
احمدیان: هرگونه تغییر در ژئوپلیتیک منطقه، ناامن‌کننده و موجب بی‌ثباتی و تصاعد بحران است
یکشنبه 1402/07/09 ساعت 17:16
در ملاقات با همتای ارمنی؛
احمدیان: هرگونه تغییر در ژئوپلیتیک منطقه، ناامن‌کننده و موجب بی‌ثباتی و تصاعد بحران است
علی اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی در ملاقات با همتای ارمنی خود با اشاره به آخرین تحولات منطقه قفقاز و ضرورت تلاش همه طرف‌ها برای استقرار آرامش و امنیت در منطقه، تصریح کرد: هرگونه تغییر در ژئوپلیتیک منطقه ناامن‌کننده و موجب بی‌ثباتی و تصاعد بحران است.
دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان وارد تهران شد
یکشنبه 1402/07/09 ساعت 14:57
دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان وارد تهران شد
دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان برای دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی و برخی مقام‌های عالی کشورمان وارد تهران شد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی: توافق امنیتی ایران و عراق، دقیق و کامل اجرا شود
یکشنبه 1402/07/09 ساعت 12:13
در دیدار مشاور امنیت ملی عراق:
دبیر شورای عالی امنیت ملی: توافق امنیتی ایران و عراق، دقیق و کامل اجرا شود
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در دیدار با مشاور امنیت ملی عراق، براجرای دقیق و کامل توافق‌ امنیتی تهران-بغداد تاکید کرد.
سفر مشاور امنیت ملی عراق به ایران
یکشنبه 1402/07/09 ساعت 10:21
سفر مشاور امنیت ملی عراق به ایران
مشاور امنیت ملی نخست وزیر عراق برای دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی و برخی مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی وارد تهران شد.
نظرات

آخرین اخبار
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل
شوک نفتی تنگه هرمز نتوانست تقاضا را کاهش دهد
آژانس بین‌المللی انرژی: قیمت نقدی نفت بالاتر از نفت کاغذی است
نفوذ حنظله به لایه پرسنلی تیپ 89 ارتش اسرائیل
مقتدی صدر دستور جمع‌آوری سلاح‌های «سرایا السلام» در کربلا را صادر کرد
مومنی: بزرگ‌ترین مؤلفه قدرت کشور همبستگی ملی است که باید صیانت کرد
صالحی‌امیری: اگر مدالی باشد، باید به شهدای جنگ تحمیلی داده شود
ماکرون: هدفمان بازگشایی کامل تنگه هرمز است
بی‌بی‌سی: اعتراض‌ها به استفاده از پایگاه هوایی فیرفورد در انگلیس بالا گرفت
باند سارقان حرفه‌ای منازل در تهران منهدم شد
اعلام ساعت فعالیت کتابخانه ملی
نخست وزیر پاکستان از دیدارش با عراقچی چه گفت؟