×
سیاسی
شناسه خبر : 152209
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/07/09 ساعت 16:55
ترافیک رایزنی‌های امنیتی در تهران

ترافیک رایزنی‌های امنیتی در تهران

دو ملاقات مهم امنیتی امروز در تهران و موضوعات مطروحه در آنها از یک سو نشان از اهمیت دو حوزه راهبردی عراق به ویژه اقلیم شمال این کشور و همچنین حوزه قفقاز در دکترین امنیت ملی جمهوری اسلامی داشته و از سوی دیگر حاکی از نقش‌آفرینی موثر ایران در تقویت امنیت منطقه است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: امروز تهران مقصد سفر مهم دو مقام امنیتی منطقه بود که در دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به بحث و تبادل نظر پیرامون موضوعات فیمابین و منطقه‌ای پرداختند.

صبح امروز یکشنبه نهم مهرماه ابتدا «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق با «علی اکبر احمدیان» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و با او درباره مسائل دوجانبه و شیوه اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی میان دو کشور گفتگو و تبادل نظر کرد.

از سوی دیگر؛ تهران امروز میزبان دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان بود تا مقامات عالی امنیتی دو کشور درباره تحولات مهم حوزه قفقاز به رایزنی بپردازند.  

«آرمن گریگوریان» دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان که حوالی ظهر امروز وارد تهران شد، بعد از ظهر با دکتر علی اکبر احمدیان دیدار و با او درباره امور دوجانبه، تحولات منطقه قفقاز و مسائل بین‌المللی گفتگو کرد.

این دو سفر و موضوعات مطروحه در خلال ملاقات‌های صورت گرفته از یک سو نشان از اهمیت دو حوزه راهبردی عراق به ویژه اقلیم شمال این کشور و همچنین حوزه قفقاز در دکترین امنیت ملی جمهوری اسلامی داشته و از سوی دیگر حاکی از نقش‌آفرینی موثر ایران در تقویت امنیت منطقه است.

در خصوص مشکلات امنیتی ایجاد شده در اقلیم شمال عراق طی سال‌های اخیر که با محوریت گروهک‌های تروریستی و تجزیه‌طلب و عدم برخورد جدی اربیل با این مسئله، امنیت ملی ایران را هدف گرفته بود، در اسفندماه گذشته و در جریان سفر دریابان شمخانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی به بغداد، توافق‌نامه امنیتی تهران-بغداد به امضای طرفین رسید.

وفق این توافق‌نامه ضرب‌الاجلی شش ماهه تا پایان شهریورماه سال جاری برای دولت فدرال عراق تعیین شد تا در خصوص خلع سلاح جریان‌های تروریستی مستقر در اقلیم و انتقال آنها به عمق خاک عراق اقدامات لازم را صورت دهد.

حال با توجه به پایان این ضرب‌الاجل و انجام بخش زیادی از تعهدات طرف عراقی که از قضا علاوه بر تامین امنیت مرزهای ایران به امنیت‌بخشی داخل عراق نیز کمک بسیار خواهد کرد، سفر الاعرجی را می‌توان اتفاقی مهم در این خصوص و بررسی روند طی شده تاکنون ارزیابی کرد.   

از سویی؛ بروز تنش‌های مداوم و بحران‌های مستمر در منطقه قفقاز که عموما با تحریک بازیگران فرامنطقه‌ای صورت می‌گیرد، کشورهای منطقه را به این جمع‌بندی رسانده که ایفای نقش موثر ایران قطعا می‌تواند به رفع تنش و تحقق ثبات و امنیت فعلیت ببخشد.

ضمن اینکه؛ تهران همواره بر رفع تنش و تثبیت صلح و امنیت در منطقه از مسیرهای دیپلماتیک و بدون ایفای نقش بازیگران خارجی تاکید داشته و سابقه رفتار جمهوری اسلامی نیز نشان می‌دهد که تمام توان خود را در این خصوص و در پرونده‌های مختلف به‌کار گرفته است.

بر این اساس؛ سفر گریگوریان به تهران و ملاقات او با مقامات عالی امنیتی کشورمان را باید از این نقطه‌نظر مورد ارزیابی قرار داد.

به نظر می‌رسد؛ گرچه محور غربی-صهیونیستی تمام تلاش خود را طی ماه‌های اخیر مصروف انزوا و حذف ایران از معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی کرده، اما واقعیت‌های ژئوپلیتیکی، سیاسی و امنیتی حاکم بر تحولات بر ضرورت نقش‌آفرینی تهران در پرونده‌های مذکور دلالت دارد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
امیرعبداللهیان: 3+3 سازوکار مؤثری برای حل مسائل منطقه‌ای بدون مداخله خارجی‌هاست
سه‌شنبه 1402/07/11 ساعت 18:58
در دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان؛
امیرعبداللهیان: 3+3 سازوکار مؤثری برای حل مسائل منطقه‌ای بدون مداخله خارجی‌هاست
وزیر امور خارجه در دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی ارمنستان بر سیاست اصولی و ثابت جمهوری اسلامی ایران دایر بر حفظ مرزهای بین‌المللی و تمامیت ارضی کشورها تأکید کرد و گفت: چارچوب 3+3 سازوکار مؤثری برای حل مسائل منطقه‌ای بدون مداخله قدرت‌های خارجی است.
فرستاده ویژه الهام علی‌اف در راه ایران
سه‌شنبه 1402/07/11 ساعت 11:47
اختصاصی نورنیوز؛
فرستاده ویژه الهام علی‌اف در راه ایران
خلف خلف‌اف دستیار الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان در امور ویژه، قرار است امشب وارد تهران شود.
ترافیک رایزنی‌های امنیتی در تهران
دوشنبه 1402/07/10 ساعت 16:09
نور ویدئو؛
ترافیک رایزنی‌های امنیتی در تهران
دو ملاقات مهم امنیتی امروز در تهران و موضوعات مطروحه در آنها از یک سو نشان از اهمیت دو حوزه راهبردی عراق به ویژه اقلیم شمال این کشور و همچنین حوزه قفقاز در دکترین امنیت ملی جمهوری اسلامی داشته و از سوی دیگر حاکی از نقش‌آفرینی موثر ایران در تقویت امنیت منطقه است.
احمدیان: هرگونه تغییر در ژئوپلیتیک منطقه، ناامن‌کننده و موجب بی‌ثباتی و تصاعد بحران است
یکشنبه 1402/07/09 ساعت 17:16
در ملاقات با همتای ارمنی؛
احمدیان: هرگونه تغییر در ژئوپلیتیک منطقه، ناامن‌کننده و موجب بی‌ثباتی و تصاعد بحران است
علی اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی در ملاقات با همتای ارمنی خود با اشاره به آخرین تحولات منطقه قفقاز و ضرورت تلاش همه طرف‌ها برای استقرار آرامش و امنیت در منطقه، تصریح کرد: هرگونه تغییر در ژئوپلیتیک منطقه ناامن‌کننده و موجب بی‌ثباتی و تصاعد بحران است.
دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان وارد تهران شد
یکشنبه 1402/07/09 ساعت 14:57
دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان وارد تهران شد
دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان برای دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی و برخی مقام‌های عالی کشورمان وارد تهران شد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی: توافق امنیتی ایران و عراق، دقیق و کامل اجرا شود
یکشنبه 1402/07/09 ساعت 12:13
در دیدار مشاور امنیت ملی عراق:
دبیر شورای عالی امنیت ملی: توافق امنیتی ایران و عراق، دقیق و کامل اجرا شود
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در دیدار با مشاور امنیت ملی عراق، براجرای دقیق و کامل توافق‌ امنیتی تهران-بغداد تاکید کرد.
سفر مشاور امنیت ملی عراق به ایران
یکشنبه 1402/07/09 ساعت 10:21
سفر مشاور امنیت ملی عراق به ایران
مشاور امنیت ملی نخست وزیر عراق برای دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی و برخی مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی وارد تهران شد.
نظرات

آخرین اخبار
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت
چین، روسیه، اندونزی و پاکستان خواستار آتش بس فوری شدند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به زیرساخت های اسکله بندرعباس
5644 موشک و پهپاد، آمار کشورهای عربی از حملات ایران در 32 روز جنگ
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی