×
اقتصادی
شناسه خبر : 136315
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/12/22 ساعت 14:30
ظرفیت‌های مورد نیاز برای توسعه تجارت ایران و بلاروس ایجاد شده است

ظرفیت‌های مورد نیاز برای توسعه تجارت ایران و بلاروس ایجاد شده است

وزیر صمت در دیدار با وزیر صنایع جمهوری بلاروس گفت: ظرفیت‌های مورد نیاز جهت توسعه تجارت میان ایران و بلاروس ایجاد شده است.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «سیدرضا فاطمی‌امین» وزیر صمت ایران ظهر امروز یکشنبه و در محل این وزارتخانه، با «الکساندر راگوژنیک» وزیر صنایع جمهوری بلاروس و هیات همراه آن، دیدار و گفتگو کرد.

در این نشست که «سیدمحمد موسوی» معاون صنایع ماشین‌‌‌آلات و تجهیزات، «علیرضا پیمان‌پاک» رئیس و «رحمت‌الله خرمالی» مدیرکل آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران و برخی از مقامات شرکت‌های تولیدی هم در آن حضور داشتند، وزیر صمت ایران ابراز امیدواری کرد که این سفر زمینه‌ساز گسترش روابط تجاری و اقتصادی میان دو کشور شود.

راگوژنیک وزیر صنایع جمهوری بلاروس هم با تشکر از وزیر صمت ایران به دلیل برپایی این نشست و بیان این موضوع که بلاروس توجه خاصی به گسترش روابط تجاری خود با ایران دارد، افزود: در روزهایی که هر دو کشور مورد تحریم‌های سنگین و ظالمانه قرار گرفته‌اند، باید تلاش مضاعفی انجام دهیم تا با شکست دادن تحریم‌ها، اعلام کنیم ‌که کشورهای دیگر نمی‌توانند به کشورهای دوست، صدمه بزنند.

فاطمی‌امین هم با اشاره به همکاری صندوق ضمانت صادرات ایران با همتای بلاروس خود و توافق بانک‌های بلاروس با یک بانک ایرانی و اتصال آنها به سامانه سپام جهت امکان انتقال پول و LC (اعتبار اسنادی)، تاکید کرد: ظرفیت‌های مورد نیاز جهت توسعه تجارت میان دو کشور ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه قرار است توافق‌نامه‌ای در خصوص امکان تهاتر بین دو کشور امضا شود، خاطرنشان کرد: با الحاق کامل ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا (کمتر از یکسال دیگر)، ۸۰ درصد تعرفه‌ها بین دو کشور صفر می‌شود.

در ادامه وزیر صنایع جمهوری بلاروس با بیان اینکه با پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا، بسیاری از مسائل موجود در حوزه حمل و نقل برطرف می‌شود، تاکید کرد: هدف‌مان این است که محصولات ایرانی در بازار بلاروس و محصولات بلاروس در بازار ایران رونق پیدا کند.

راگوژنیک با ابراز خوشحالی از اینکه ایران در حال توسعه است، اعلام کرد که بعد از چند سال به ایران آمده و پیشرفت‌های بسیاری را در بحث حمل و نقل و موضوعات دیگر را مشاهده کرده است.

در بخش دیگری از این نشست، فاطمی‌امین با بیان اینکه برای افزایش تبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور ۴ زیر ساخت لازم است که ۳ زیر ساخت لازم فراهم شده و یک زیرساخت دیگر تا یک‌سال ایجاد می‌شود، اظهار کرد: زیر ساخت نخست، روابط مالی و بانکی است که به خوبی ایجاد شده، مورد دوم بحث حمل و نقل (حمل بار –خط هوایی) بوده که توافقات در خصوص آن نهایی شده است و مورد سوم شرکت‌های دو کشور همدیگر را پیدا کرده و با همدیگر همکاری کنند که این سه زیرساخت تاکنون به خوبی پیشرفته کرده است. مورد چهارم هم بحث تعرفه‌هاست که مذاکرات اولیه آن تمام شده و وارد مراحل نهایی شده است.

وی در ادامه از الکساندر راگوژنیک و تیم همراه درخواست کرد تا در نمایشگاه بزرگ توانمندی‌های صادراتی ایران که از ۷ تا ۱۰ می سال ۲۰۲۳ و در نمایشگاه بین‌المللی تهران و با حضور وزرا و هیات‌های تجاری بیش از ۵۰ کشور دنیا برگزار می‌شود، شرکت کنند که این مساله با استقبال ویژه وزیر صنایع جمهوری بلاروس همراه شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
سردار تنگسیری: اجازه عبور از تنگه هرمز در اختیار ایران است
نمی‌گذاریم حتی یک لیتر نفت به نفع آمریکا و شرکای آنها از تنگه هرمز عبور کند
گزارش تصویری | احیای شب بیست و یکم ماه رمضان میدان تجریش
قیمت نفت برنت در 2 ماه آینده به بالای 95 دلار می‌رسد
پیام فرمانده هوافضای سپاه به ترامپ
متجاوزان آمریکایی و شرکایش حق عبور از تنگه هرمز را ندارند
اندونگ: با استقلال و ایران می‌مانم
تحلیل رسانه‌های آسیایی: جنگ آمریکا و اسرائیل تهدیدی برای ثبات منطقه است
گوگل عامل‌های هوش مصنوعی به پنتاگون می‌دهد
حمله دشمن آمریکایی صهیونیستی به دو شناور در اسکله جزیره هرمز
مهلت ارسال اطلاعات دفاتر تجاری الکترونیکی تمدید شد
آغاز موج سی ونهم عملیات وعده صادق 4 با یاد و نام شهدای اقتدار علیه اهداف آمریکا در منطقه
حادثه برای کشتی تایلندی در تنگه هرمز
اکونومیست: آمریکا قدرت محافظت از کشتی‌ها در تنگه هرمز را ندارد
قلعه نویی: شهادت دختران لکه سیاهی بر شعارهای دشمنان است
اختلاف میان تل آویو و واشنگتن بر سر جنگ ایران
تهران تا شنبه بارانی است
اذعان مقام صهیونیست: حملات حزب‌الله خواب و امنیت را از اسرائیل گرفته است
تاجگردون: در تلاشیم بودجه در موعد مقرر ابلاغ شود
اردوغان: جنگ علیه ایران باید متوقف شود
حمله به 19734 ساختمان غیرنظامی/ نقاط امن خانه را به کودکان آموزش دهید
رحیمی: تجاوز به ایران نقض فاحش منشور ملل متحد و کنوانسیون حقوق کودک است
کولیوند : نگرانی درخصوص تهیه دارو و تجهیزات وجود ندارد
آمریکا 330 میلیون دلار پهپاد در تجاوز به ایران از دست داد
نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است
بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه 1405 در کمیسیون تلفیق
وداع باشکوه پایتخت با سرداران شهید رمضان
آغاز مرحله تکمیلی فروش اینترنتی ایران‌خودرو از روز 24 اسفندماه
نبردِ آزادی یا پوششِ تجاوز؟
موج بعدی ضربات اقتصادی به متحدان آمریکا در راه است
در رایزنی بن فرحان با همتایان آلمانی و آمریکایی چه گذشت؟
خودمراقبتی در شرایط جنگ مثل اکسیژن، ضروری است
کشف پنج تن مرغ تاریخ‌گذشته در اهواز
نفتالی بنت ترکیه را تهدید کرد
یکی از ساختمان‌های بانک سپه هدف حمله موشکی قرار گرفت
بارش باران و مه‌گرفتگی در محورهای 7 استان کشور
هشدار 4 ماه قبل دریاسالار شهید علی شمخانی در خصوص قدرت راهبردی دریایی ایران
کشتار دانش‌آموزان ایرانی، خاطرات جنایات آمریکا در ویتنام و عراق را زنده کرد
ستاد ترخیص پلیس راهور تهران بزرگ در ایام تعطیل و جنگ رمضان فعال است
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن