×
اقتصادی
شناسه خبر : 136315
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/12/22 ساعت 14:30
ظرفیت‌های مورد نیاز برای توسعه تجارت ایران و بلاروس ایجاد شده است

ظرفیت‌های مورد نیاز برای توسعه تجارت ایران و بلاروس ایجاد شده است

وزیر صمت در دیدار با وزیر صنایع جمهوری بلاروس گفت: ظرفیت‌های مورد نیاز جهت توسعه تجارت میان ایران و بلاروس ایجاد شده است.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «سیدرضا فاطمی‌امین» وزیر صمت ایران ظهر امروز یکشنبه و در محل این وزارتخانه، با «الکساندر راگوژنیک» وزیر صنایع جمهوری بلاروس و هیات همراه آن، دیدار و گفتگو کرد.

در این نشست که «سیدمحمد موسوی» معاون صنایع ماشین‌‌‌آلات و تجهیزات، «علیرضا پیمان‌پاک» رئیس و «رحمت‌الله خرمالی» مدیرکل آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران و برخی از مقامات شرکت‌های تولیدی هم در آن حضور داشتند، وزیر صمت ایران ابراز امیدواری کرد که این سفر زمینه‌ساز گسترش روابط تجاری و اقتصادی میان دو کشور شود.

راگوژنیک وزیر صنایع جمهوری بلاروس هم با تشکر از وزیر صمت ایران به دلیل برپایی این نشست و بیان این موضوع که بلاروس توجه خاصی به گسترش روابط تجاری خود با ایران دارد، افزود: در روزهایی که هر دو کشور مورد تحریم‌های سنگین و ظالمانه قرار گرفته‌اند، باید تلاش مضاعفی انجام دهیم تا با شکست دادن تحریم‌ها، اعلام کنیم ‌که کشورهای دیگر نمی‌توانند به کشورهای دوست، صدمه بزنند.

فاطمی‌امین هم با اشاره به همکاری صندوق ضمانت صادرات ایران با همتای بلاروس خود و توافق بانک‌های بلاروس با یک بانک ایرانی و اتصال آنها به سامانه سپام جهت امکان انتقال پول و LC (اعتبار اسنادی)، تاکید کرد: ظرفیت‌های مورد نیاز جهت توسعه تجارت میان دو کشور ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه قرار است توافق‌نامه‌ای در خصوص امکان تهاتر بین دو کشور امضا شود، خاطرنشان کرد: با الحاق کامل ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا (کمتر از یکسال دیگر)، ۸۰ درصد تعرفه‌ها بین دو کشور صفر می‌شود.

در ادامه وزیر صنایع جمهوری بلاروس با بیان اینکه با پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا، بسیاری از مسائل موجود در حوزه حمل و نقل برطرف می‌شود، تاکید کرد: هدف‌مان این است که محصولات ایرانی در بازار بلاروس و محصولات بلاروس در بازار ایران رونق پیدا کند.

راگوژنیک با ابراز خوشحالی از اینکه ایران در حال توسعه است، اعلام کرد که بعد از چند سال به ایران آمده و پیشرفت‌های بسیاری را در بحث حمل و نقل و موضوعات دیگر را مشاهده کرده است.

در بخش دیگری از این نشست، فاطمی‌امین با بیان اینکه برای افزایش تبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور ۴ زیر ساخت لازم است که ۳ زیر ساخت لازم فراهم شده و یک زیرساخت دیگر تا یک‌سال ایجاد می‌شود، اظهار کرد: زیر ساخت نخست، روابط مالی و بانکی است که به خوبی ایجاد شده، مورد دوم بحث حمل و نقل (حمل بار –خط هوایی) بوده که توافقات در خصوص آن نهایی شده است و مورد سوم شرکت‌های دو کشور همدیگر را پیدا کرده و با همدیگر همکاری کنند که این سه زیرساخت تاکنون به خوبی پیشرفته کرده است. مورد چهارم هم بحث تعرفه‌هاست که مذاکرات اولیه آن تمام شده و وارد مراحل نهایی شده است.

وی در ادامه از الکساندر راگوژنیک و تیم همراه درخواست کرد تا در نمایشگاه بزرگ توانمندی‌های صادراتی ایران که از ۷ تا ۱۰ می سال ۲۰۲۳ و در نمایشگاه بین‌المللی تهران و با حضور وزرا و هیات‌های تجاری بیش از ۵۰ کشور دنیا برگزار می‌شود، شرکت کنند که این مساله با استقبال ویژه وزیر صنایع جمهوری بلاروس همراه شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
3 استدلال حقوقی ایران برای محدودسازی همکاری با آژانس
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ زمان مسابقه والیبال ایران و استرالیا
بسته‌شدن موقت مرزهای شلمچه و چذابه توسط کشور عراق
ضربه سنگین به گروهک تروریستی در سراوان
اعلام شرط بازگشایی تنگه هرمز از سوی پزشکیان ؛ توافق جدید ایران و عمان
دیدار پزشکیان و نخست‌وزیر مالزی
رویترز: کرایه حمل ابرنفتکش‌ها به بالاترین سطح رسید
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ رعد و برق در شمال کشور + وضعیت استانها
انتخاب موثرترین درمان برای سرطان پستان با هوش مصنوعی
چرایی سوءاستفاده بیولوژیکی از هوش مصنوعی
چرا بایذ بوها را جدی بگیریم؟
سرنخ تازه‌ای از چگونگی انبساط جهان
شکاف 1.5 میلیون دلاری حقوق در دنیای هوش مصنوعی
علت تأخیر اعلام نتایج امتحانات نهایی دوازدهم اعلام شد
ادامه حملات هوایی رژیم صهیونیستی به چند منطقه در جنوب لبنان
واریز مستمری شهریور 1405 مددجویان بهزیستی و کمیته امداد
عربستان سعودی خط لوله نفت خام شرق-غرب را تعطیل کرد؟!
تکلیف بازی‌های معوق لیگ برتر روشن شد
سفیر ایران در آژانس: واکنش تهران به قطعنامه شورای حکام پس از ارزیابی اعلام می‌شود
دیدار معاونان وزرای خارجه ایران و روسیه؛ تأکید بر توسعه همکاری‌های راهبردی
المیادین: مذاکره تا زمان پذیرش شروط ایران امکان‌پذیر نیست
قطعی برق خراسان رضوی فردا شنبه 21 شهریور اعلام شد + برنامه خاموشی مشهد
زیان 11 میلیارد دلاری کانال سوئز به دلیل بحران کشتیرانی در باب‌المندب
وعده الزیدی به اهالی سنجار
جدول قطعی برق اصفهان فردا شنبه 21 شهریور ؛ خاموشی‌های فردا را ببینید
تازه‌ترین جزئیات پرونده مرگ دیگو مارادونا؛ ماجرای داروهای تجویزی چه بود؟
شهادت یک مدافع امنیت در جزیره بوموسی در پی حملات آمریکا
بختیاری‌زاده چراغ سبز نشان داد؛ صالح حردانی به استقلال برگشت
سی‌ان‌ان مدعی حمله به خط لولهٔ نفتی عربستان سعودی شد
برنامه نیمه‌ نهایی والیبال قهرمانی آسیا 2026؛ ساعت مسابقه ایران و استرالیا
برنامه قطعی برق خوزستان فردا شنبه 21 شهریور؛ زمان خاموشی برق اهواز
دستور ویژه دادستان جاسک برای حفاظت از شناورهای آسیب‌دیده
استقرار انصارالله در امتداد دریای سرخ و تنگه باب‌المندب
فرماندار ماکو شایعات را تکذیب کرد؛ مرز بازرگان تعطیل نشده است
تقلیل دستاورد دیپلماتیک نشست با کشورهای خلیج فارس به قیمت نفت، بی‌انصافی است
جدول قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 21 شهریور+ زمان برنامه خاموشی مناطق
پاکستان: بحثی درباره اقدام نظامی علیه یمن در جریان نیست
پوتین: غرب از هر ابزاری برای بازیابی رهبری جهانی خود استفاده می‌کند
توقیف 40 کامیون کالای قاچاق در مرز شیخ‌صله ثلاث‌باباجانی
جدول قطعی برق آذربایجان شرقی فردا شنبه 21 شهریور + زمان خاموشی تبریز
سرنگونی 9 پهپاد سعودی بر فراز یمن
انفجار مرگبار در یزد؛ مادر و 3 کودک جان باختند؛ علت حادثه مشخص شد
شرایط مذاکره با آمریکا از دید طائب
تخریب تومانیان؛ سند تاریخی سبزوار چگونه قربانیِ غفلت شد؟
کمک 7 میلیارد دلاری اتحادیه اروپا به اوکراین برای روشن نگه‌داشتن شعله‌های جنگ
بازگشت ماهیگیران بازداشت‌شده ایرانی به کشور
تصادف زنجیره‌ای در اتوبان حکیم؛ 8 مصدوم در حادثه سنگین تهران
عراقچی: تقویت ارزهای ملی در دستور کار اعضای بریکس
پزشکیان: آمریکا نمی‌تواند با قُلدری مردم ایران را وادار به تسلیم کند
خداحافظی ستاره پرسپولیسی؛ گئورگی گولسیانی از فوتبال بازنشسته شد