×
سیاسی
شناسه خبر : 122894
تاریخ انتشار : شنبه 1401/10/17 ساعت 21:21
رفتارشناسی متقابل ایران و غرب در قبال پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی

نورنیوز بررسی کرد؛

رفتارشناسی متقابل ایران و غرب در قبال پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی

گرچه ایران با وجود تمام کارشکنی‌های صورت گرفته، بدون کمترین اغماضی در پی روشن شدن کامل ابعاد ماجرا و احقاق حق تمام آسیب‌دیدگان سانحه هواپیمای اوکراینی بوده، اما رسانه‌های معاند با هدف تداوم ناآرامی‌های اخیر به دنبال بازخوانی روایت‌های دروغ و جعلی خود از این ماجرا هستند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: هجدهم دی‌ماه سال 1398 بود که به دلیل شرایط تحمیل شده از سوی حکام کاخ سفید بر کشور، حادثه‌ای ناخواسته کام ملت ایران را تلخ کرد و یک فروند هواپیمای مسافربری متعلق به کشور اوکراین مورد اصابت سامانه پدافندی قرار گرفت.

مطابق معمول، بلافاصله پس از وقوع این اتفاق، رسانه‌های غربی و جریان‌های معاند جمهوری اسلامی با سوء استفاده از فضای بعد از ترور فرماندهان مقاومت و مطابق استانداردهای دوگانه خود، در حجمی بسیار گسترده ایران را به ارتکاب حمله‌ای عامدانه متهم کرده و بسترساز فشارهای سنگین بین‌المللی در این خصوص شدند.

با این وجود نظام جمهوری اسلامی از همان ابتدا صادقانه و مسئولانه با موضوع رفتار کرد و در گام اول، بسیار زودتر از عرف موجود در نمونه‌های مشابه خارجی، نتایج بررسی‌های کارشناسی و فنی نهادهای ذیربط را ظرف 72 ساعت طی بیانیه‌ای از سوی ستاد کل نیروهای مسلح اعلام و بر پیگیری موضوع تا حصول نتیجه نهایی و تحقق عدالت تاکید کرد.

مقامات کشورمان در ادامه نیز با وجود جو سنگین رسانه‌ای که متاسفانه با رفتار کاملا سیاسی مقامات دولت‌های درگیر با موضوع مانند اوکراین و کانادا همراه بود، گام به گام و چنانچه باید و شاید به پیگیری موضوع در ابعاد مختلف پرداختند.

چنانچه سردار حاجی‌زاده فرمانده هوافضای سپاه با حضور در تلویزیون ضمن بیان اینکه دلیل این سانحه اشتباه انسانی بوده و هواپیمای مسافربری به اشتباه موشک کروز تشخیص داده شده، مسئولیت این اشتباه را پذیرفت و رسما از مردم ایران و خانواده‌های عزادار عذرخواهی کرد.

به فاصله چند روز، محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور نیز در جمع خبرنگاران از بررسی کامل موضوع در سازمان قضایی نیروهای مسلح خبر داد و حجةالاسلام بهرامی رئیس وقت این سازمان هم از خانواده‌های جانباختگان خواست که شکایات خود را در اسرع وقت مطرح کنند.

بنیاد شهید نیز پس از اتمام فرآیندهای لازم، طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که جان‌باختگان ایرانی این سانحه در حکم «شهید» محسوب می‌شوند.

در همان زمان و در حالی که رسانه‌های معاند بدون در نظر گرفت حقوق جانباختگان، ایران را به پنهان‌کاری و عدم همکاری با کشورهای ذینفع متهم می‌کردند، محمد اسلامی وزیر وقت راه بر بررسی موضوع بر اساس استانداردهای ایکائو تاکید کرد و بر همکاری مشترک با اوکراین و کانادا در این خصوص خبر داد.

این در حالی بود که متاسفانه هر دو دولت کانادا و اوکراین در بازه‌های زمانی مختلف بر سیاسی کردن پرونده اصرار داشتند، مسئله‌ای که در همان زمان واکنش صریح کیوان خسروی سخنگوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی کشورمان را در پی داشت.

هم‌راستا با این عملیات روانی گسترده، خانواده‌های تعدادی از جانباختگان در گفتگو با خبرنگاران داخلی گفته بودند: «از راه‌های مختلف ما را تهدید کرده‌اند که اگر از نظام حمایت کنیم و با رسانه‌ها و خبرگزاری‌های داخل ایران مصاحبه‌ای داشته باشیم ما را محدود خواهند کرد، حساب‌های بانکی‌مان بسته خواهد شد و امکانات زندگی در کانادا و ویزایمان را لغو می‌کنند.»

این موضوع به وضوح نشان می‌داد که دغدغه غربی‌ها و رسانه‌های معاند نه پیگیری حقوقی ماجرا و احقاق حق خانواده‌های قربانیان که مشخصا سیاسی کردن ماجرا برای تشدید فشار بر ایران است، چنانچه اظهارات صریح و دقیق دادستان نظامی تهران در آن زمان در جمع خانواده‌های جانباختگان در رسانه‌های بیگانه ضریب نگرفت.

با تمام این تفاسیر؛ یکم آذرماه سال گذشته بود که پس از تکمیل تمام فرآیندهای لازم، اولین جلسه دادگاه رسیدگی به ۱۰ متهم پرونده سانحه پرواز شماره ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین از رده‌های مختلف نظامی با حضور متهمان، شکات، خانواده درجه اول جانباختگان و وکلای آن‌ها به ریاست ابراهیم مهرانفر در دادگاه نظامی استان تهران برگزار شد و نماینده دادستان در جریان قرائت کیفرخواست اظهارات شاکیان را مطرح کرد. این دادگاه تاکنون پنج بار تشکیل جلسه داده است.

حال و در آستانه سومین سالگرد این حادثه تلخ، گرچه پیگیری مرحله به مرحله موضوع توسط دستگاه‌های ذیربط در کشورمان به وضوح نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی با وجود تمام کارشکنی‌های صورت گرفته، بدون کمترین اغماضی در پی روشن شدن کامل ابعاد ماجرا و احقاق حق تمام آسیب‌دیدگان بوده، اما غرب و رسانه‌های معاند با هدف تداوم ناآرامی‌های اخیر به دنبال بازخوانی روایت‌های دروغ و جعلی خود از این ماجرا هستند.

این رسانه‌های تروریستی، به ویژه سه‌قلوهای سعودی-لندنی با استفاده از الگوی «اطلاع‌رسانی جنایت‌کارانه» می‌کوشند با تثبیت یک دروغ بزرگ برای بهره‌برداری سیاسی، مجددا سوگ خانواده‌ها را با نفرتی القائی زنده و تقویت کرده و آن را به بستری برای تداوم ناآرامی‌ها تبدیل کنند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
راز هوچی‌گری مقامات و رسانه‌های غربی درباره پرونده هواپیمای اوکراینی
یکشنبه 1402/04/18 ساعت 20:34
نورنیوز بررسی کرد؛
راز هوچی‌گری مقامات و رسانه‌های غربی درباره پرونده هواپیمای اوکراینی
شاید هراس از تبدیل الگوی ایران در بررسی مجدانه و صادقانه این پرونده به رویه‌ای جهانی و بازخواست کشورهای مذکور به خاطر آنچه در چند دهه گذشته رقم زده‌اند، یکی از دلایل هوچی‌گری‌ها و دروغ‌پردازی‌های رسانه‌های غربی باشد.
رفتارشناسی متقابل ایران و غرب در قبال پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی
سه‌شنبه 1401/10/20 ساعت 17:46
نور ویدئو؛
رفتارشناسی متقابل ایران و غرب در قبال پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی
گرچه ایران با وجود تمام کارشکنی‌های صورت گرفته، بدون کمترین اغماضی در پی روشن شدن کامل ابعاد ماجرا و احقاق حق تمام آسیب‌دیدگان سانحه هواپیمای اوکراینی بوده، اما رسانه‌های معاند با هدف تداوم ناآرامی‌های اخیر به دنبال بازخوانی روایت‌های دروغ و جعلی خود از این ماجرا هستند.
پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی؛ اجرای عدالت یا حربه سیاست؟
دوشنبه 1400/09/01 ساعت 12:02
نورنیوز بررسی کرد؛
پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی؛ اجرای عدالت یا حربه سیاست؟
دیروز یکشنبه اولین جلسه دادگاه رسیدگی به سانحه هواپیمای اوکراینی برگزار شد. شلوغ‌بازی عده‌ای در مقابل دادگاه و پوشش جهت‌دار رسانه‌های معاند شاهدی دیگر بر رویکرد سیاسی غربی‌ها به این موضوع بود.
اهداف اوکراین از دروغ‌پردازی درباره حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی
یکشنبه 1400/01/29 ساعت 17:30
نورنیوز بررسی کرد؛
اهداف اوکراین از دروغ‌پردازی درباره حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی
سیاسی‌کاری اوکراین درباره پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی در تهران در حالی صورت می‌گیرد که جزئیات جدید افشاء شده از سوی یک مقام ایرانی اهداف آنها را بر ملا کرده است.
افشاء جزییات جدید از قصد اوکراین برای سیاسی کردن پرونده سقوط هواپیما
یکشنبه 1400/01/29 ساعت 11:30
اختصاصی نورنیوز؛
افشاء جزییات جدید از قصد اوکراین برای سیاسی کردن پرونده سقوط هواپیما
اوکراین بدنبال خارج کردن پرونده سقوط هواپیمای این کشور از مسیر فنی و استفاده سیاسی از آن برای وارد کردن فشار به روسیه بوده است.
استاندارد دوگانه رسانه‌های غربی؛ از سقوط E11A تا هواپیمای اوکراینی
شنبه 1399/11/04 ساعت 19:54
نورنیوز بررسی کرد؛
استاندارد دوگانه رسانه‌های غربی؛ از سقوط E11A تا هواپیمای اوکراینی
گرچه «پنهان‌کاری» آمریکایی‌ها در موضوعاتی از این دست مسبوق به سابقه است، اما همراهی رسانه‌های به ظاهر مستقل و مدعی جریان آزاد اطلاعات با این همه دروغ و پنهان‌کاری در حالی رخ می‌دهد که در ماجرای هواپیمای اوکراینی روزانه به تولید «محتوای جنایت‌کارانه» علیه جمهوری اسلامی ایران مشغول بودند تا مانع از کشف حقیقت نزد افکار عمومی شوند.
«اطلاع‌رسانی جنایت‌کارانه»؛ سبک جدید رسانه‌های معاند ایران
یکشنبه 1399/10/21 ساعت 15:29
نورنیوز بررسی کرد؛
«اطلاع‌رسانی جنایت‌کارانه»؛ سبک جدید رسانه‌های معاند ایران
مدل «اطلاع‌رسانی جنایت‌کارانه» به عنوان یک سبک جدید در فعالیت‌های رسانه‌ای، همان شیوه‌ای است که رسانه‌های معاند با جا انداختن یک دروغ بزرگ برای بهره‌برداری سیاسی، سوگ خانواده‌ها را با نفرتی القائی تقویت می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که روح آزرده آنان التیام یابد.
چرا موضوع سقوط هواپیمای اوکراینی به پروژه‌ای سیاسی تبدیل شد؟
سه‌شنبه 1399/10/16 ساعت 13:55
نورنیوز بررسی کرد؛
چرا موضوع سقوط هواپیمای اوکراینی به پروژه‌ای سیاسی تبدیل شد؟
برخی کشورهای غربی با ارائه روایت‌های مغرضانه و وارونه از این حادثه، پروژه تسویه حساب سیاسی با جمهوری اسلامی ایران را طراحی و پیگیری می‌کنند.
127 جان‌باخته هواپیمای اوکراینی شهید اعلام شدند
یکشنبه 1399/10/14 ساعت 18:16
127 جان‌باخته هواپیمای اوکراینی شهید اعلام شدند
سعید اوحدی تاکید کرد: شهدای این سانحه با دیگر شهدا فرقی ندارند و خدمات بنیاد شهید به همه ارایه می‌شود.
سانحه هواپیمای اوکراینی و واقعیت‌هایی که دیده نشد
چهارشنبه 1399/04/11 ساعت 19:42
نورنیوز بررسی کرد؛
سانحه هواپیمای اوکراینی و واقعیت‌هایی که دیده نشد
هرچند رسانه‌های بیگانه و برخی در داخل کشور شدیدترین حملات را متوجه مراجع مسئول رسیدگی به حادثه و نحوه اطلاع رسانی پیرامون آن معطوف کردند لیکن روند طی شده از سوی جمهوری اسلامی ایران برای بررسی ابعاد و دلایل شکل‌گیری این رخداد با توجه به شرایط خاص وقوع آن، مسیری کاملا طبیعی، حرفه‌ای و حقوقی بوده است.
آیا فضاسازی سیاسی رسانه‌های معاند به نفع حقوق جانباختگان هواپیمای اوکراینی است؟
شنبه 1399/03/24 ساعت 09:09
نورنیوز بررسی کرد؛
آیا فضاسازی سیاسی رسانه‌های معاند به نفع حقوق جانباختگان هواپیمای اوکراینی است؟
اکنون که موضوع ارسال جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی پس از بررسی‌های لازم در ایران قرار است برای تحلیل بیشتر داده‌ها به فرانسه ارسال شود، رسانه‌های معاند برای سیاسی کردن دوباره موضوع به دنبال بهانه‌گیری‌های جدید هستند تا به هر طریق ممکن از این اتفاق تلخ بهره‌برداری سیاسی کنند.
نظرات

آخرین اخبار
زلنسکی: رویکرد ترامپ منصفانه نیست
معاون رئیس‌جمهور آمریکا: مذاکرات با ایران به نوعی خوب پیش رفت
سازمان ملل: امیدواریم مذاکرات ایران و آمریکا منجر به کاهش تنش‌های منطقه‌ای شود
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 29 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
برنامه مسابقات امروز 29 بهمن + پخش زنده
در زمان مواجهه با تشنج این اقدامات را انجام ندهید
مولکولی که نور خورشید را سال‌ها نگه می‌دارد
دستاوردی قابل توجه در ترمیم نخاع
فشارخونتان را روزی دو بار اندازه بگیرید
پیش‌علامت پارکینسون و زوال عقل مشخص شد
نقش موثر رژیم «فستینگ» در کاهش علائم التهاب روده
دهلی‌نو درصدد مهار هوش مصنوعی برآمد
مقام پیشین آمریکا: اسرائیلی‌ها دوستان ما نیستند
تیم پیشین اوسمار صعود کرد
شگفتی نتانیاهو از اقدامات امارات
رئیس سابق فدراسیون اسکی سرپرست تیم ملی والیبال شد!
توافق آمریکا و فیلیپین درباره استقرار سامانه‌های موشکی پیشرفته در مانیل
استان‌های مرزی در برقرار ارتباط با ایالت‌های مرزی پاکستان اختیار دارند
زمستان بدون خاموشی در حال سپری شدن
انتقاد سفیر ایران در آلمان از استاندارهای دوگانه اروپا
میزان بدهی رژیم صهیونیستی چقدر است؟
آمریکا در صدد از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم
استقلال (3) - الحسین (2)/وداع استقلال با آسیا + فیلم
احضار سفیر آلمان به وزارت امور خارجه
اردوغان: شاخ آفریقا نباید به عرصه درگیری قدرت‌های خارجی تبدیل شود
حزب‌الله محاصره اقتصادی آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد
وقوع حادثه امنیتی مقابل کنگره آمریکا
مرشایمر: جنگ با ایران پایان خوشی برای آمریکا ندارد
انفجار در کلیسایی در نیویورک؛ حال 2 نفر وخیم است
کاتس اعتراف کرد: از جنوب لبنان عقب‌نشینی نخواهیم کرد
واردکنندگان کالاهای اساسی بخوانند؛ تا این تاریخ به پول خود می‌رسید
زلنسکی: دیپلماسی زمانی مؤثرتر است که قدرت وجود داشته باشد
رکورد ملی 50 متر کرال پشت شکسته شد
تمجید عارف از وزارت فرهنگ برای برگزاری جشنواره‌های فجر1404
شکست سنگین السد در خانه
قیمت نفت در سراشیبی سقوط قرار گرفت
حمله آمریکا به شناورهای بی‌دفاع کارائیب؛ 11 نفر کشته شدند
اعلام آمادگی هیئت عالی نظارت مجمع در تسریع رسیدگی به لایحه بودجه 1405
امشب؛ ­مهلت ثبت نام خودرو‌های وارداتی به‌پایان می‌رسد
در کدام کشورها فردا اولین روز رمضان است؟
پیش‌بینی وضعیت آب و هوای تهران فردا چهارشنبه 28 بهمن 1404
الغرافه (0) - تراکتور (2)/عبور تراکتور از بحران با برد مقابل الغرافه
سی‌ان‌ان: در مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفتی حاصل شده است
مذاکرات روسیه، آمریکا و اوکراین پایان یافت
رابرت مالی: توافق میان ایران و آمریکا قابل دستیابی است
یک تحلیلگر انگلیسی: ناوگان آمریکا در برابر ایران آسیب‌پذیر است
واشنگتن اعلام کرد: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر می‌گیریم
عراق 150 داعشی زیر 18 سال را تحویل گرفت
حذف نام نوری المالکی از نامزدی نخست وزیری عراق تکذیب شد
وزاری خارجه ایران و سوئیس دیدار کردند