×
سیاسی
شناسه خبر : 99884
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/04/09 ساعت 21:22
بحران‌های ناشی از فردگرایی در ساختار سیاسی آمریکا

نورنیوز بررسی می‌کند؛

بحران‌های ناشی از فردگرایی در ساختار سیاسی آمریکا

مرور کارنامه دونالد ترامپ در سیاست داخلی و خارجی نشان می‌دهد در ساختار سیاسی آمریکا خلاءها و حفره‌هایی وجود دارد که یک رئیس جمهور با استفاده از آن‌ها می‌تواند برای آمریکا و سایر کشورها ایجاد بحران کند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل:‌ این روزها پرونده حمله ششم ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی هواداران ترامپ به کنگره که به بهانه اعتراض به نتایج انتخابات صورت گرفت در حال رسیدگی است.

کمیته ویژه در مجلس نمایندگان در جلسات علنی استماع، وقایع شش ژانویه را با عملکرد رئیس جمهور سابق این کشور مرتبط دانسته است.

«کاسیدی هاچینسون» یکی از دستیاران سابق کاخ سفید در برابر کمیته‌ی تحقیق شهادت داده است که دونالد ترامپ و کارکنان ارشد او می‌دانستند که خطر خشونت وجود دارد و هواداران او که به کنگره یورش برده اند، مسلح هستند.

به گفته او ترامپ دستور داده بود تا دستگاه‌های ردیابی سلاح برچیده شود و محل تجمع به طورکامل از ازدحام جمعیت پر شود.

هاچینسون گفته است، ترامپ مکررا اظهار می‌کرد: «آنها نیامده‌اند به من صدمه بزنند» و «آنها را راه بدهید.».

سلسله اتفاقات منجر به ششم ژانویه و مقاومت ترامپ در برابر نتیجه قانونی انتخابات و نپذیرفتن آن، نشان داد ساختار سیاسی و حقوقی آمریکا با چالش‌های اساسی روبرو است.

قوانین محدود کننده قدرت در این کشور چنان ضعیف است که شخص رئیس جمهور هر زمانی که بخواهد می‌تواند روند انتقال قدرت را به سخره بگیرد.

چنانچه در توافقات بین‌المللی نیز یک رئیس جمهور می‌تواند توافق کند و رئیس جمهور بعدی حق دارد براحتی از آن خارج شود.

ترامپ پس از اعلام نتایج انتخابات به جای تمکین به رای دادگاه و کمیته مشترک مجلس نمایندگان و سنا به دنبال کسب قدرت درکف خیابان‌ها بود که نتیجه آن نیز شکل گیری فضای امنیتی گسترده و زخمی شدن ده‌ها نفر در درگیری میان گارد ویژه و هواداران وی بود.

رد پای رفتارهای فردگرایانه و غیرعقلانی در ساختار سیاسی آمریکا را می‌توان در سیاست‌گذاریهای این کشور در موضوعات داخلی و همچنین درروابط خارجی با وضوح بیشتری مشاهده کرد.

در موضوع توسعه ناتو به سمت شرق

مکررا افرادی همچون کیسینجر وزیر و مشاور امنیت ملی کهنه کار آمریکا و مرشایمر استاد برجسته نظریه نوواقع‌گرایی لزوم خودداری ناتو از توسعه طلبی را متذکر شدند.

اما نشست مادرید و تقلا برای پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو نشان داد خطاهای گذشته همچنان تکرار می‌شود و ادامه دارد.

در مورد موضوع خروج یکجانبه آمریکا از توافق بین المللی برجام  نیز بسیاری از نخبگان آمریکا به ترامپ توصیه کردند که از این اقدام اجتناب کند لیکن او مسیر دیگری را انتخاب کرد.

پس از روی کار آندن جو بایدن رییس جمهور آمریکا،مجددا این توصیه ها ادامه پیدا کرد و نخبگان این کشور خواستار بازگشت آمریکا به توافق برجام شده‌اند اما دولت این کشور برای طفره رفتن از مسئولیت خود به اتهام زنی، بهانه‌جویی و زیاده‌خواهی روی آورده و حاضر نیست متناسب با واقعیت‌های موجود و پذیرش خطاهای دولت قبلی آمریکا به توافق بازگردد.

 تنها راه برون رفت از چنین رخداد‌هایی که هزینه‌های زیادی برای آمریکا و کشورهای دیگر بوجود آورده و برای جلوگیری از نتایج خسارت‌باری مانند به حاشیه بردن قوانین، تضعیف دیپلماسی و ایجاد تعارض میان کشورها، تقویت چند جانبه‌گرایی تعاملی و مقابله با یک جانبه گرایی آمریکایی است.

تجربه آمریکا از به قدرت رسیدن ترامپ به خوبی نشان داد ،انحصار قدرت در این کشور منجر به چه فجایعی خواهد شد.

خروج آمریکا از توافقات مهمی مانند برجام و پاریس، تشدید نژادپرستی، حمایت از شهرک‌سازی‌های غیر قانونی صهیونیست‌ها با وجود مخالفت سازمان ملل و ... تنها بخشی از بحران‌هایی بود که شخصیت حقیقی یک رئیس جمهور با استفاده از خلاءهای موجود ساختار قدرت در آمریکا توانست به دنیا تحمیل کند.

 بحران‌هایی که به دلیل ریل‎گذاری‌های پیشین در دوره بایدن نیز استمرار یافته و با اتخاذ سیاست‌های اشتباهی همچون عدم بازگشت قاطع به توافق هسته‌ای، ادامه سیاست توسعه ناتو به شرق، تصاحب اموال مردم افغانستان و مداخله ستیزه جویانه در تایوان همچنان ادامه دارد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
خودروی مزاحم را بدون تماس با 110 گزارش کنید
برنامه قطعی برق شهرهای استان بوشهر برای امروز سه‌شنبه 17 شهریور + لینک
معوقه فروردین‌ بازنشستگان تأمین اجتماعی برای همه حروف واریز شد؛ زمان واریز معوقه اردیبهشت
هراز مسدود شد؛ ریزش سنگ تردد را متوقف کرد
هشدار نارنجی برای تهران/ پایتخت در مخاطرات
تحویل 420 واحد مسکن مهستان تا پایان سال؛ میزان آورده متقاضیان کاهش یافت
عارف: بنزین وارداتی گران می‌شود؛ نرخ چهارم نداریم
ماجرای بازگشت ناگهانی جنگنده‌های اف-16 تایوان به آمریکا؛ ردپای چین یا نقص فنی؟
کدام شهرهای چهارمحال و بختیاری سه‌شنبه 17 شهریور برق ندارند؟ بروجن، لردگان، فارسان و...
جدول قطعی برق کرمانشاه سه‌شنبه 17 شهریور +جدول ساعت خاموشی کرمانشاه
برنامه خاموشی برق استان البرز امروز سه‌شنبه 17 شهریور اعلام شد
انتقاد سفیر ایران در آلمان از بی‌قانونی‌های مکرر تروئیکای اروپایی
تنش دیپلماتیک در تل‌آویو؛ وزرای اسرائیلی خواستار اخراج سفیر انگلیس شدند
طرح غذای جدید دانشجویان به تعویق افتاد؛ خبر جدید درباره افزایش وام‌ها
عارف: فیلترشکن‌ها اشراف امنیتی ما را از بین برده‌اند
آخرین اخبار و گزارش ها از سیل مازندران؛ ساری زیر آب رفت، ادارات و بانک ها تعطیل شدند
پاسخ سخت کانادا به ترامپ؛ تعرفه‌های 50 درصدی اجرا شد
قیمت گوشت قرمز امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405 + جدول قیمت ها
آخرین خبر از وضعیت رایگان مترو و بی.آر.تی
اعتراف رئیس سابق شاباک: اسرائیل در حال باختن جنگ است
امروز سه‌شنبه 17 شهریور کدام مناطق قزوین خاموش می‌شوند؟ برنامه قطعی برق را ببینید
قیمت خودروهای سایپا امروز17 شهریور 1405؛ از ساینا 1.4 میلیاردی تا چانگان 6.7 میلیاردی
برنامه قطعی برق کرمان برای سه‌شنبه 17 شهریور اعلام شد
سه‌شنبه 17 شهریور برق این نواحی استان اصفهان قطع می‌شود
جاده‌های شمال بارانی و لغزنده شد؛ آخرین وضعیت ترافیک 5 محور اصلی کشور
ضربه سنگین به دولت آلمان؛ 88 درصد آلمانی‌ها از عملکرد مرتس ناراضی‌اند
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ رشد 485 تومانی بازار ارز!
یک جمله قطری و راز بزرگ تغییر در منطقه
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 17 شهریور 1405؛اختلاف قیمت بازار و کارخانه چقدر است؟
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 17 شهریور1405؛ سورن و دنا گران شدند، پژو 207 عقب نشست+ جدول
جدول خاموشی کهگیلویه و بویراحمد امروز سه‌شنبه 17 شهریور ؛ ساعت خاموشی یاسوج
دفاع میهنی یا جنگ‌طلبی؟
تاکتیک‌های ایران و آمریکا در دوره کنونی
قیمت طلای جهانی امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405؛ طلا صعودی شد ،دلار عقب نشست
جنگ ایران، کابوس اقتصادی ترامپ؛ قیمت گازوئیل در آمریکا رکورد زد
1407؛ سال نوسازی حکمرانی
برنامه مسابقات ورزشی امروز17 شهریور1405/ از رئال تا منچسترسیتی + جدول پخش
همکاری سنت شکنانه هسته‌ای آمریکا با عربستان
علی‌الطاهر؛ تپه‌ای که قرار است شکست جنگ ایران را پنهان کند
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 17 شهریور 1405 / هشدار برای شمال کشور + وضعیت استانها
بعد از یک شب بی‌خوابی، با ورزش قدرت مغز بهتر تقویت می شود
قارچ روده یا ابرقهرمانِ ضد‌تشعشع؟ کشف شگفت‌انگیز دانشمندان چینی
یادآوری خاطرات قدیمی چه تاثیری بر حافظه و سلامت روان سالمندان دارد؟
غذا خوردن جلوی تلویزیون چه بلایی سر روابط خانوادگی می‌آورد؟
بیانیه ادعایی سنتکام درباره محاصره دریایی ایران
بقائی: بیانیه کانادا در حمایت از جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، همدستی در قانون‌شکنی است
پیش‌بینی موج آنفلوانزا در ماه‌های آینده؛ چه کسانی واکسن بزنند؟
دستگیری فرد مرتبط با عناصر ضدانقلاب و سلطنت‌طلب در ارومیه
تماس تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل جدید سازمان همکاری اسلامی
هشدار ایران در شورای حکام: امروز ایران، فردا ممکن است کشور دیگری هدف قرار گیرد