×
سیاسی
شناسه خبر : 99858
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/04/08 ساعت 19:08
همگرایی ایران و ترکیه؛ شکست دیگر صهیونیست‌ها

نورنیوز بررسی کرد؛

همگرایی ایران و ترکیه؛ شکست دیگر صهیونیست‌ها

مواضع طرح شده از سوی مسئولین ایران و ترکیه‌ در سفر وزیر خارجه ایران به آنکارا نشان داد روابط تاریخی دو کشور همچنان با همگرایی و هماهنگی دنبال می‌شود و سیاست‌های ضد امنیتی رژیم صهیونیستی قادر به ایجاد گسست میان دو کشور همسایه نیست.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به دعوت «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه ضمن سفر به آنکار با مقامات این کشور از جمله «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور و چاووش اوغلو دیدار و گفتگو کرد.

این سفر را می‌توان استمرار راهبرد همگرایی ایران با همسایگان دانست به‌ویژه انکه ایران و ترکیه دارای روابط و اشتراکات تاریخی کم نظیری هستند.دو کشور همسایه در روابط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و موضع‌گیری‌های منطقه‌ای و جهانی نیز دارای دغدغه‌ها و دیدگاه‌های عمدتا مشترکی هستند که می‌تواند عامل تقویت پیوندهای مستحکم میان دو کشور باشد.

وزیر امور خارجه ایران در جریان سفر به ترکیه با اشاره به اراده جمهوری اسلامی در زمینه فعال‌سازی سازوکارهای موجود در روابط فیمابین از جمله شورای عالی همکاری، کمیسیون مشترک اقتصادی، کمیسیون‌ها و کمیته‌های کنسولی، گمرکی، مرزی، امنیتی و رسانه‌ای، بر ضرورت تسهیل مراودات برای ارتقاء مبادلات تجاری و اقتصادی خصوصا در حوزه‌های حمل و نقل، انرژی، گردشگری، سرمایه‌گذاری، محصولات کشاورزی، صنعتی و تحقیقات علمی و فناوری و همچنین تقویت همکاری‌ها در سازمان‌های منطقه‌ای تأکید کرد.

طرفین توافق کردند کمیسیون مشترک اقتصادی را در آینده نزدیک برگزار نمایند و نیز تشکیل شورای عالی روابط جمهوری ترکیه و جمهوری اسلامی ایران را در سطح روسای جمهور دو کشور، در دستور کار قرار دهند.

یکی از مهمترین دستلوردهای سفر وزیر امور خارجه کشورمان به ترکیه و تاکید مقامات عالی دو کشور بر توسعه همه جانبه مناسبات فی مابین، شکست سناریوی صهیونیست‌ها برای برهم زدن روابط میان ایران و ترکیه بود.

در هفته‌های گذشته سران این رژیم با سرمایه گذاری هنگفت سیاسی و رسانه ای سعی داشتند با زیر سوال بردن توانایی امنیتی ترکیه، ایران را تهدیدی برای گردشگران این رژیم معرفی نمایند، چنانچه لاپید وزیر خارجه وقت صهیونیست‌ها در سفر به ترکیه تلاش بدون ‌نتیجه‌ای کرد تا روابط دو کشور را دچار یک گسست دیپلماتیک کند.

در همین چارچوب امیرعبداللهیان با اشاره به ضرورت صیانت دو کشور از دسیسه‌ها و مانع تراشی‌های مغرضانه رژیم نامشروع صهیونیستی با تاکید بر پیوندهای عمیق و ریشه‌دار بین دو ملت، تقویت ارتباطات و رایزنی بین همه نهادهای سیاسی و امنیتی ایران و ترکیه را مورد تاکید قرار داد.

او به صراحت تاکید کرد: «ایران نسبت به تحرکات رژیم صهیونیستی حساسیت و ملاحظات خود را دارد» و یادآور شد: «صهیونیست‌ها در هر جا که پا گذاشته‌اند، عامل بحران و ناامنی بوده‌اند.»

در همین راستا نیز «مولود چاووش اوغلو» با تایید سخنان وزیر خارجه ایران گفت که موضوع فلسطین و قدس آرمان ترکیه بوده و از آن دست نخواهد کشید. او همچنین تاکید کرد: «تحریم‌های تحمیل شده علیه ایران ناعادلانه بوده و امیدواریم که طرف‌های بین‌المللی به توافق با تهران دست پیدا کنند. وی خاطر نشان کرد: ما از تحریم‌ها علیه ایران حمایت نمی‌کنیم و آنها را صحیح نمی‌دانیم.»

از سوی دیگر پیش‌نویس سند برنامه جامع همکاری‌های بلندمدت بین دو کشور از طرف امیرعبداللهیان در اختیار وزیر خارجه ترکیه قرار گرفت تا در دستور کار بررسی از سوی طرف ترکیه‌ای قرار گیرد.

همچنین تحولات مربوط به سوریه در چارچوب سازوکار آستانه، مسائل قفقاز و هماهنگی نزدیک‌تر در ابتکار ٣+٣، دفاع از آرمان فلسطین، تلاش برای توقف جنگ در اوکراین، مخالفت ترکیه با تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه ایران، از دیگر موضوعات مورد گفتگو و تبادل نظر طرفین بود.

ناکامی صهیونیست‌ها در ایجاد چالش در مناسبات ایران و ترکیه زمانی آشکارتر شد که همزمان با سفر امیرعبداللهیان به ترکیه، چرخش محسوسی در سخنان سران رژیم صهیونیستی صورت گرفت. آن‌ها طرح «یک ائتلاف گسترده در منطقه» را در پاسخ به شکست راهبردیشان در ترکیه مطرح کردند اگر چه این ترفند نیز چندان موثر نبود و مقامات آمریکا اعلام کردند که طرحی برای ایجاد ناتوی خاورمیانه‌ای ندارند.

مواضع مطرح شده از سوی مقامات ایران و ترکیه از بیداری و اراده دو کشور برای توسعه مناسبات دوجانبه، منطقه‌ای و جهانی حکایت دارد. رویکردی واحد که به صراحت می‌توان آن را شکست بزرگ رژیم صهیونیستی برای اجرای سیاست قدیمی و نخ‌نما شده اختلاف‌افکنی میان کشورهای منطقه دانست.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
حمله به 19734 ساختمان غیرنظامی/ نقاط امن خانه را به کودکان آموزش دهید
رحیمی: تجاوز به ایران نقض فاحش منشور ملل متحد و کنوانسیون حقوق کودک است
کولیوند : نگرانی درخصوص تهیه دارو و تجهیزات وجود ندارد
آمریکا 330 میلیون دلار پهپاد در تجاوز به ایران از دست داد
نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه 1405 در کمیسیون تلفیق
وداع باشکوه پایتخت با سرداران شهید رمضان
آغاز مرحله تکمیلی فروش اینترنتی ایران‌خودرو از روز 24 اسفندماه
نبردِ آزادی یا پوششِ تجاوز؟
موج بعدی ضربات اقتصادی به متحدان آمریکا در راه است
در رایزنی بن فرحان با همتایان آلمانی و آمریکایی چه گذشت؟
خودمراقبتی در شرایط جنگ مثل اکسیژن، ضروری است
کشف پنج تن مرغ تاریخ‌گذشته در اهواز
نفتالی بنت ترکیه را تهدید کرد
یکی از ساختمان‌های بانک سپه هدف حمله موشکی قرار گرفت
بارش باران و مه‌گرفتگی در محورهای 7 استان کشور
هشدار 4 ماه قبل دریاسالار شهید علی شمخانی در خصوص قدرت راهبردی دریایی ایران
کشتار دانش‌آموزان ایرانی، خاطرات جنایات آمریکا در ویتنام و عراق را زنده کرد
ستاد ترخیص پلیس راهور تهران بزرگ در ایام تعطیل و جنگ رمضان فعال است
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند