×
سیاسی
شناسه خبر : 99806
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/04/07 ساعت 19:33
نشست سران ناتو گامی جدید برای توسعه  ناامنی در جهان

نورنیوز بررسی کرد؛

نشست سران ناتو گامی جدید برای توسعه ناامنی در جهان

آمریکا با برگزاری نشست ناتو در مادرید اسپانیا تلاش می‌کند ضمن تحریک کشورهای عضو برای مقابله با چین و روسیه ،سیاست تداوم جنگ نیابتی با مسکو در اوکراین را با شتاب بیشتری پیگیری کند.

نورنیوزـ گروه بین الملل: از دهه ۱۹۹۰ و پس ازفروپاشی اتحاد جماهیرشوروی، ناتو به  عنوان هماهنگ‌کننده سیاست‌های نظامی و امنیتی غرب به ابزاری برای توجیه یک‌جانبه‌گرایی و لشکرکشی‌های آمریکا بدل شد. نشست اخیر این سازمان در مادرید و آن‌چه از سوی سران ناتو در این نشست مطرح شد گویای ادامه‌ی همین روند است.

طبق دستورالعمل نشست مادرید کشورهای عضو ناتو قرار است استراتژی این نهاد را  که از سال ۲۰۱۰ تاکنون  تغییری نداشته مورد بازنگری قراردهند. در چارچوب بازنگری استراتژی ناتو در اولین گام، کشورهای عضو این سازمان  به روابط با مسکو پایان خواهند داد. دبیرکل ناتو در ۱۹ ژوئن گفته بود، شرکت‌کنندگان در نشست اعلام خواهند کرد که روسیه دیگر شریک این ائتلاف نیست، بلکه "تهدیدی برای صلح و ثبات" است.

تحلیل‌گران می‌گویند انتظار می‌رود سران ناتو برای نخستین بار نام چین را در سند مربوط به مفهوم استراتژیک جدید این ائتلاف وارد کنند. در توجیه این اقدام نیز ادعا شده  که یک مطالعه مرتبط با ناتو در همه کشورهای عضو این ائتلاف نشان داده است که چین از نظر ۵۲ درصد از پاسخ‌دهندگان به عنوان یک تهدید امنیتی تلقی می‌شود که نسبت به یک مطالعه انجام شده در سال ۲۰۲۱ افزایش ۱۱ درصدی را نشان می‌دهد.

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در مصاحبه‌ای با پولوتیکو گفته بود: چین آشکارا در حال به چالش کشیدن نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین است. این سخنان دبیرکل ناتو در تضاد با اظهاراتش در بروکسل بود، جایی که عنوان کرد: با وجود چالش‌های برنامه‌ تقویت نظامی و افزایش نفوذ و رفتارهای زورمندانه چین برای امنیت این ائتلاف، فرصت‌هایی برای تعامل با پکن به ویژه در قبال مسائلی نظیر تغییرات آب و هوایی و کنترل تسلیحات وجود دارد.

در این میان حضور پررنگ شرق آسیایی‌ها در این نشست می تواند به عنوان نشانه ای از قصد ناتو برای مقابله با چین بویژه پس از تنش های اخیر میان پکن و تایوان تلقی شود. «فومیو کیشیدا» نخست وزیر ژاپن برای نخستین بار در گردهمایی این ائتلاف امنیتی غربی شرکت می‌کند. ناتو از کره‌جنوبی و استرالیا نیز برای شرکت در این اجلاس دعوت کرده است. گزارش ها حاکی از آن است که «یون سوک یول» رئیس جمهوری کره جنوبی نیز در نشست حضور خواهد داشت.

از دیگر شواهدی که در این خصوص وجود دارد اظهارات وزیر خارجه انگلیس در موضوع تایوان است. لیز تراس گفته‌ است:« ما باید این را تضمین کنیم تا کشوری دموکراتیک مانند تایوان بتواند از خود محافظت کند».

بر اساس بند ۵ اساسنامه ناتو، این پیمان تنها زمانی که یکی از اعضای آن مورد هجوم خارجی قرار گرفته باشد می‌تواند در منازعه دخالت کند. حال آنکه اوکراین و تایوان هیچ عضویتی در ناتو نداشته و اقدامات حمایتی ناتو از اوکراین و رویکردی که در خصوص حمایت از تایوان مطرح شده عملا با قوانین سازمان در تضاد است.

مدت‌ها پیش از شروع جنگ اوکراین، جان میرشایمر نظریه پرداز مشهور مکتب نوواقع‌گرایی درباره پیشروی ناتو به سوی روسیه هشدار داده بود. میرشایمر استدلال کرده بود که ایالات متحده با فشار برای گسترش ناتو به سمت شرق و برقراری روابط دوستانه با اوکراین، احتمال جنگ بین قدرت‌های مسلح هسته‌ای را افزایش داده و زمینه را برای اتخاذ موضع تهاجمی از سوی ولادیمیر پوتین در قبال اوکراین فراهم کرده است.

رفتار آمریکا در قبال دو موضوع تایوان و اوکراین نشان‌گر آن است که این کشور به دنبال بازگردانی جایگاه گذشته خود در دو قاره اروپا و آسیا است. کاخ سفبد در انتخاب این مسیر به هیچیک از هشدارهای ارائه شده از سوی استراتژیستهای آمریکایی نیز توجه نکرده و با پیگیری این رویای پرهزینه عملا اوکراین را قربانی اهداف بلند پروازانه خود کرده است.

در چنین شرایطی، اظهارات مدیران ناتو و مواضع اعضای اصلی این سازمان در نشست مادرید می تواند به عنوان خطری جدی علیه امنیت بین‌الملل تلقی شود چرا که این سازمان بر خلاف توصیه‌ها مبنی بر محدود شدن حوزه مداخلات به دنبال افزایش نقش خود در نظام بین‌الملل است. این رفتار در شرایطی که نظم جهانی در روندی غیر قابل اجتناب به سوی چندجانبه گرایی می‌رود،نگرانی هایی را در خصوص احتمال شکل گیری نبردهای پیش بینی نشده و مخرب مانند انچه اکنون در اوکراین در جریان است بدنبال داشته که بطور قطع موجب تغییر راهبردهای نظامی و امنیتی بسیاری از کشورهای مورد تهدید ناتو خواهد شد


نورنیوز
اخبار مرتبط
چشم دبیرکل ناتو به کرسی ریاست صندوق‌ بین‌المللی پول
پنج‌شنبه 1401/10/01 ساعت 11:46
چشم دبیرکل ناتو به کرسی ریاست صندوق‌ بین‌المللی پول
یک شبکه تلویزیونی نروژی به نقل از منابع خود در داخل ناتو گزارش داد که دبیرکل فعلی ائتلاف نظامی ناتو احتمالاً رئیس بعدی صندوق بین‌المللی پول شود.
نشست سران ناتو جدید گامی برای توسعه ناامنی در جهان
چهارشنبه 1401/04/08 ساعت 19:08
نشست سران ناتو جدید گامی برای توسعه ناامنی در جهان
ناتو در آمریکای لاتین به دنبال چیست؟
چهارشنبه 1401/01/24 ساعت 09:46
ناتو در آمریکای لاتین به دنبال چیست؟
کلمبیا، برزیل و آرژانتین به عنوان متحدان ناتو، اگر چه از طیف گسترده‌ای از برنامه‌های آموزشی و کمک‌های نظامی بهره می‌برند، با این حال، تقویت نفوذ و گسترش ناتو در منطقه‌ای از جهان که انحطاط هژمونیک آمریکا را برجسته می‌کند، برای آمریکا از اهمیت بالایی برخوردار است.
«دموکراسی مسلحانه» بزرگترین دستاورد ناتو برای اروپا!
سه‌شنبه 1398/10/10 ساعت 18:32
نورنیوز بررسی کرد؛
«دموکراسی مسلحانه» بزرگترین دستاورد ناتو برای اروپا!
لنینیسم و استالینیسم، برتری نژادی، فاشیسم، آپارتاید، نسل کشی، کوره های آدم سوزی و کشتار بیرحمانه در استعمار آفریقا و هند و همچنین وقایع ننگین در جنگ های جهانی اول و دوم و کشتارهای بی رحمانه و نسل کشی در سربرنیتسا و بوسنی تنها بخشی از تاریخ سیاه اروپا را تشکیل می دهد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار تعزیرات تهران به تجار: کالاهای ثبت‌نشده در سامانه انبارها قاچاق محسوب می‌شوند
دهمی ایران در جدول مدالی روز دوم بازی‌های کشورهای اسلامی+جدول
حمله آمریکا به شناوری در ونزوئلا
دو مدیر ارشد BBC کناره‌گیری کردند/علت کنارگیری
مدال برنز شنای تیمی به ایران رسید
فروش طرح ترافیک از فردا بمدت 48 ساعت در پایتخت ممنوع شد/علت ممنوعیت
تصاویر منتشرشده از تونل‌های موشکی، مربوط به سپاه نیست
تحکیم دیپلماسی فرهنگی میان ایران و عراق
سریع‌ترین کاهش جمعیت در جهان متعلق به ایران است
بیانیه باشگاه پرسپولیس؛ مقابل فشار و بی‌عدالتی، سکوت نخواهیم کرد
فعلا مجوز جدیدی به سکوهای برخط خرید و فروش طلا داده نمی شود
ارتش رژیم صهیونیستی در کرانه باختری رزمایش برگزار می‌کند
دکتر پزشکیان همراه با ملی‌پوشان فوتبال کشورمان پا به توپ شد
نورنما | سیاه‌ترین ماده جهان
ویدیویی از قدرت طوفان فونگ-وانگ در فیلیپین
شه بخش در بوکس به مدال برنز رسید
عکس های منتخب ایران،یکشنبه 18 آبان 1404
ساماندهی مهاجران غیرمجاز همچنان در دستور کار
کنست دوشنبه در یک جلسه جنجالی به موضوع تشکیل کمیته بررسی می‌پردازد
نخستین طلای ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
زمان واریز یارانه نقدی در آبان ماه مشخص شد+دهک های مشمول
اینترنت غزه قطع شد
چای گران شد
دستورالعمل اجرایی انتخابات شورای دانش‌آموزی ابلاغ شد
نتائج اولیه انتخابات عراق بعد از 24 ساعت از پایان رای گیری اعلام می‌شود
اعضای هیات علمی جایزه کتاب سال منصوب شدند
مرگ سالانه بیش از 58 هزار مرگ با آلودگی هوا
منچسترسیتی 3-0 لیورپول| نتیجه‌ای ایده‌آل برای پپ در هزارمین تجربه سرمربیگری + خلاصه بازی
حزب الله لبنان: ملت لبنان تحت هیچ‌شرایطی تن به تسلیم نخواهد داد
تخلیه شهر با دومین طوفان مرگبار فیلیپین
غریب‌آبادی: اجلاس استانداران حاشیه خزر، گامی مهم در تقویت همکاری‌های منطقه‌ای است
یمن: ما متعهد به ایستادن در کنار فلسطین هستیم
باروت هسته‌ای و ماسک صلح آمریکا
ابراز نگرانی عراقچی درباره تداوم تنش‌ بین دو کشور همسایه
ارزش طلاهای موجود در خزانه بورس کالا از 341 همت عبور کرد
اولین مدال‌ ایران در ریاض بدست آمد
فوتسال ایران با شکست ازبکستان به فینال رسید
وزیر خارجه ترکیه فردا به آمریکا می‌رود
تعلیق صادرات تسلیحات آمریکا به متحدانش
شوک نظرسنجی امرسون به عملکر ترامپ
نورنما | انفجار عجیب
کرملین: پوتین دستوری برای انجام آزمایش‌های هسته‌ای صادر نکرده است
افزایش بودجه مرمت و زیرساخت‌های میراث فرهنگی به 4 همت
تکذیب خبر جمع آوری کارت‌های اضطراری سوخت جایگاه‌ها
هشدار زرد آلودگی هوا در تهران/ دما ثابت می‌ماند
طوفان در تنریف اسپانیا 3 کشته و 15 زخمی بر جای گذاشت
واکنش سازمان برنامه به سفر برزیل معاون رئیس‎‌جمهور
شمار شهدای غزه به 69 هزار و 176 نفر رسید
کدام بازیکن باارزشترین فوتبالیست جوان جهان است؟
لغو 1100 پرواز فقط در یک روز در آمریکا
X
آگهی تبلیغاتی