×
سیاسی
شناسه خبر : 99798
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/04/07 ساعت 17:13
حمایت ایران از پیشنهاد روسیه برای تشکیل ساختار همکاری در دریای خزر

وزیر امور خارجه مطرح کرد؛

حمایت ایران از پیشنهاد روسیه برای تشکیل ساختار همکاری در دریای خزر

حسین امیرعبداللهیان در ششمین اجلاس کشورهای ساحلی دریای خزر مطرح کرد: ایران از پیشنهاد اخیر روسیه برای تکامل و تشکیل ساختار همکاری در دریای خزر حمایت می‌کند.

نورنیوز -گروه سیاست: حسین امیرعبداللهیان که امروز برای حضور در ششمین اجلاس کشورهای ساحلی دریای خزر به ترکمنستان سفر کرده است، در نشست با همتایان خود گفت: «ایران از پیشنهاد اخیر روسیه برای تکامل و تشکیل ساختار همکاری در دریای خزر حمایت می‌کند چراکه این ابتکار، همکاری‌های پنج‌‍جانبه در دریای خزر را تقویت و نظام مند می‌کند.»

گفتنی است کشورهای ساحلی دریای خزر در اکو (سازمان همکاری‌های اقتصادی) عضو هستند و به جز جمهوری آذربایجان همگی از اعضای شانگهای به شمار می‌روند.

در عین حال، همه این کشورها در سازمان کنفرانس اسلامی حضور دارند و روسیه نیز نقش ناظر را در این سازمان ایفا می‌کند که این نزدیکی و همگرایی‌ها می‌تواند در قالب تشکیل سازمانی همکاری دریای خزر گسترش یابد.

از سوی دیگر ۵ بندر باکو آذربایجان، ماخاچ کالو آستاران خان در روسیه، آکتائو در قزاقستان و ترکمن باشی در ترکمنستان دارای ظرفیت‌های بسیاری برای توسعه مسافربری، کشتیرانی و شیلات هستند که می‌توان این همکاری‌ها را در قالب سازمان همکاری کشورهای دریای خزر گسترش داد.

وزیر امور خارجه در ادامه با بیان اینکه تحدید حدود بستر و زیر بستر دریای خزر همچنان باقی مانده، گفت: طی چهار سال گذشته چهار اجلاس گروه کاری برای نهایی کردن پیش‌نویس موافقتنامه خطوط مبدا برگزار شده که همچنان مذاکرات آن ادامه دارد که در این راستا باوجود شیوع کرونا تلاش‌های زیادی برای پیشبرد همکاری‌های پنج‌جانبه در حوزه دریای خزر صورت گرفته است.

حسین امیرعبداللهیان همچنین تاکید کرد برای بهره‌مندی از مزایای کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر در به سرانجام رساندن توافق درباره خطوط مبدا در دریای خزر تسریع به‌عمل آید. به گفته وزیر امور خارجه مشخص شدن خطوط مبدا منجر به اجرایی شدن کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر می‌شود.

خط مبدأ، خطی فرضی در امتداد ساحل است که محدوده آب‌های سرزمینی و سایر نواحی دریا که کشور ساحلی از حقوق حاکمیتی در آنها برخوردار است نسبت به آن اندازه‌گیری می‌شود. خط مبدأ معمولاً از پایین‌ترین حد جزر دریا ترسیم می‌شود که به آن خط مبدأ طبیعی می‌گویند.

اما در شرایط ویژه مانند مضرس و دندانه دار بودن شدید ساحل یا وجود جزایر نزدیک به هم از خط مبدأ مستقیم استفاده می‌شود که پیش آمده ترین نقاط خشکی در دریا را به هم متصل می‌کند. 

درخصوص دریای خزر امکان استفاده از خط مبدأ طبیعی وجود ندارد بنابراین کشورها باید بر خط مبدأ مستقیم توافق کنند.

بند سوم از بخش مربوط به تعریف خطوط مبداء مستقیم در ماده یک کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر به وضعیت ساحل جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر اشاره دارد و هدف از نگارش این بند، مدنظر قرار دادن و توجه به وضعیت ویژه ایران بوده است.

در این شرایط ایران خواستار اعمال اصل انصاف (یعنی در نظر گرفتن مجموعه شرایط جغرافیایی، تاریخی و جمعیتی سواحل) در تعیین این خط با توجه به وضعیت خاص سواحل خود است که در این بند به نوعی لحاظ شده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
چرا برخی کشورها محصولات تراریخته را می‌پذیرند و برخی ممنوع می‌کنند؟
اختصاص وام خرید خودرو داخلی به خانواده ایثارگران+ جزئیات
گفت وگوی تلفنی وزیران خارجه قطر و مصر و بررسی آخرین تحولات منطقه
شهید لاریجانی در دایره فضایل، در نقطه مرکزی آن قرار داشتند
سرانجام رونالدو النصر را قهرمان کرد
اطلاعات سپاه: فرضیات کاخ سفید درباره عملیات سریع علیه ایران غلط از آب درآمد
استاندار هرمزگان: حادثه میناب را به عنوان سومین جنایت جنگی آمریکا در جهان ثبت می‌کنیم
وقوع 14 تصادف در یک آزادراه؛ 38 خودرو درگیر شدند
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی: بازار نفت ممکن است تابستان بحرانی شود
یمن: رژیم صهیونیستی، باوجود قدرت نظامی‌اش، نیرویی شکست‌ناپذیر نیست
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران به تنهایی از عهده آمریکا برمی‌آید
واشنگتن سفیر ایران در لبنان را در فهرست تحریم‌ها قرار داد
کلاس‌های درس کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه‌ها حضوری شد
حزب‌الله: اهداف نظامی اسرائیل با پهپاد «ابابیل» هدف قرار گرفت
الحوثی: دشمنان به‌شدت در زمینه نفوذ امنیتی علیه جوامع اسلامی در حال فعالیت هستند
غرق‌شدگی 2 نفر در سد مهاباد
واشنگتن پست: آمریکا برای دفاع از اسرائیل نیمی از موشک‌های تاد خود را مصرف کرد
قضاوت در نظامی جمهوری اسلامی یک شغل نیست، مسئولیتی الهی است
معاون رئیس‌جمهور: مقاومت مردم نقشه‌های آمریکا و متحدانش را ناکام گذاشت
احضار مدیر مسئول خبرگزاری ایرنا به دادسرای فرهنگ و رسانه
رکورد مشترک مسی و پله در جام جهانی
آغاز ثبت‌نام بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری + جزئیات و نحوه ثبت نام
اعتراف مقام آمریکایی به ناتوانی در اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز
گفت‌وگوی پوتین و شی درباره اورانیوم ایران در پکن
معرفی رهبر شهید انقلاب به عنوان «شهید شاخص سال»
جدال آمریکا، چین و روسیه بر سر غزه در شورای امنیت
بغداد با هرگونه اقدام تهدیدکننده امنیت منطقه برخورد خواهد کرد
وعده پرداخت وام ازدواج به همه متقاضیان تا پایان سال
ارسال 96 تن کمک‌های بشردوستانه به ایران
اعلام تعرفه گمرکی واردات تلفن همراه
ترامپ با تکرار ادعاها درباره ایران و تنگه هرمز: مذاکرات ادامه دارد
رد گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای راجع به جزئیات مذاکرات مرتبط با خاتمه جنگ
عبور 31 کشتی از تنگه هرمز با تأمین امنیت نیروی دریایی سپاه
هند اعزام کشتی‌های سوخت را به بازگشت کشتی‌های گرفتار در هرمز مشروط کرد
هشدار چین به اروپا: اعمال محدودیت تازه، پاسخ تلافی‌جویانه به‌همراه دارد
تأکید مقام‌های پاکستان بر تداوم شراکت راهبردی با چین
آیت‌الله نوری همدانی: در اجتماعات خیابانی نباید ذره‌ای بوی اختلاف وجود داشته باشد
تلاش آلمان برای کاهش تنش در خاورمیانه با فعال‌سازی دیپلماسی منطقه‌ای
روبیو: نشانه‌های مثبتی در مذاکرات با ایران دیده می‌شود
اعزام آخرین گروه زائران ایرانی به عربستان
روسیه از پرتاب آزمایشی موشک‌های بالستیک، هایپرسونیک و کروز در رزمایش هسته‌ای خبر داد
افزایش مخالفت دموکرات‌ها با کمک نظامی به اسرائیل
تصویب قطعنامه‌ ضد ایرانی در پارلمان اروپا
پذیره‌نویسی نخستین صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی در بورس انرژی
احضار رئیس سازمان سینمایی در پی اکران یک فیلم غیر اخلاقی
مخالفت فرانسه با نقش‌آفرینی ناتو در تنگه هرمز
مشارکت 28 هزار امدادگر هلال‌احمر در جنگ اخیر
حریق گسترده در انبار لوازم یدکی تهران
طلای ایزدی در پاراوزنه‌برداری الجزایر
صدور مجوز حرفه‌ای برای قرمزهای پایتخت