×
سیاسی
شناسه خبر : 99756
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/04/06 ساعت 20:44
رشوه‌گیری ولیعهد و آینده نظام سلطنتی انگلیس

نورنیوز بررسی کرد؛

رشوه‌گیری ولیعهد و آینده نظام سلطنتی انگلیس

در سال‌های اخیر رسانه‌های وابسته به دربار انگلیس به صورت جدی بر چهره سازی مثبت از شاهزاده چارلز به عنوان گزینه مناسب پادشاهی متمرکز بوده اند به خصوص آنکه او نزد افکار عمومی مقبولیت و وجاهت نسل‌های پیشین را ندارد.

نورنیوزـ گروه بین‌الملل: نگرانی‌های طرفداران خاندان سلطنتی برای آینده سلطنت انگلیس در سال‌های اخیر به دلایلی مانند کاهش اقبال عمومی به نظام پادشاهی در میان جوانان انگلیسی و تقویت جریان‌های جدایی‌طلب و جمهوری خواه افزایش یافته است. حدود یک ماه قبل، هفتادمین سالگرد تاجگذاری‌ الیزابت دوم با هزینه‌‌ای حدود ۳۱ میلیون پوند، علی‌رغم همه مخالفت‌ها برگزار شد.

رسانه‌های طرفدار سلطنت از فرصت به وجود آمده استفاده کردند تا شاهزاده چارلز را به عنوان فردی اصلح برای ادامه پادشاهی معرفی نمایند. این رویکرد حمایتی از خاندان سلطنتی و معرفی آن به عنوان الگوی حاکمیتی مقتدر و البته مردمی در حالی صورت گرفته است که گزارش‌های افشا شده حقایقی ورای این ادعا را آشکار می‌سازد.

روزنامه «ساندی تایمز» روز یکشنبه با انتشار گزارشی از دریافت سه بسته نقدی از سوی شاهزاده چارلز ولی‌عهد انگلیس از «شیخ حمد بن جاسم آل ثانی» نخست‌وزیر پیشین قطر پرده برداشت. بر اساس این گزارش حمد بن جاسم در یکی از مناسبت‌ها یک میلیون یورو پول در پاکت‌های خرید فروشگاه «فورنتوم و میسون» به پسر ارشد ملکه انگلیس پرداخته است. به روایت این رسانه، دفتر چارلز مدعی شده که این پول‌ها به عنوان کمک‌های خیریه به شاهزاده داده شده است. این سه بسته پول نقد در مجموع سه میلیون یورو بوده و پسر ملکه طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ آنها را دریافت کرده است.

با شدت گرفتن انتقادات نسبت به دریافت پول نقد توسط شاهزاده انگلیس از نخست وزیر قطر، رسانه‌های وابسته به دربار فعال شده و تلاش کردند دریافت این مبالغ را «کمک‌های خیریه» معرفی کنند. منتقدین اما می‌گویند نفس شکل‌گیری چنین مباحثی به معنای وجود عدم شفافیت در گردش های مالی خاندان سلطنتی تلقی شده وظن عادی بودن دریافت رشوه از سوی دربار سلطنتی را تقویت می کند. منتقدین به این اقدام شاهزاده چارلز می گویند؛ نمی‌توان با تغییر الفاظ دریافت رشوه را تطهیر کرد.

چندی پیش نیز بعد از سرقت آثار تاریخی عراق توسط دو باستان‌شناس انگلیسی، این رسانه‌ها از واژه برداشتن آثار تاریخی به جای سرقت استفاده کردند. سان دی تایمز و میل آن ساندی نیز اعلام کردند که میشل فائوست مدیرعامل بنیاد خیریه متعلق به چارلز طی نامه‌نگاری با محفوظ ماری مبارک بن محفوظ، یک تاجر سعودی به وی قول داده بوده در ازای پول از نفوذش برای گرفتن پاسپورت انگلیسی برای این تبعه سعودی استفاده کند که مصداق دیگری از سو استفاده چارلز از جایگاهش به حساب می‌آید.

البته فساد در این خاندان به فساد مالی محدود نمی‌شود و مرور سوابق اعضای این خانواده به خصوص شاهزاده چارلز گویای مسائل تکان‌دهنده‌ی اخلاقی نیز هست. شاهزاده چارلز در سال ۱۹۸۱ با شاهزاده دایانا ازدواج کرد اما در سال ۱۹۹۶ طلاق گرفت. به گفته دایانا، در طول زندگی مشترک، چارلز با «کاملیا پارکر» که او نیز ازدواج کرده بود، رابطه نامشروع داشته است. مطابق سنت‌های پادشاهی این کشور افراد مطلقه مادامی که همسر سابقشان در قید حیات باشد حق ازدواج با فرد دیگری را ندارند. دایانا که در آن‌سال‌ها از شخص شاهزاده بیشتر مورد توجه مردم و روزنامه‌ها بود، یکسال بعد از طلاق در تصادفی مشکوک کشته شد و چارلز پس از آن با کاملیا پارکر ازدواج کرد.

نگاهی به کارنامه ولیعهد ۷۳ ساله انگلیس که مشحون از ضعفهای مالی و اخلاقی است نشان می‌دهد که رسانه های انگلیس برای توجیه تداوم سلطنت و مقابله با مخالفینی که تداوم وضع موجود را برنمی‌تابند چاره‌ای بغیر از حراج اعتبار حرفه‌ای و اخلاقی خود ندارند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
X
آگهی تبلیغاتی