×
سیاسی
شناسه خبر : 99692
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/04/05 ساعت 20:06

قالیباف: مردمی سازی یکی از راه های مبارزه با فساد است

رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست قوه قضائیه و مجلس: ما تجربه 110 را در پلیس دیدیم و می‌دانیم که استفاده از ظرفیت مردم در ایجاد امنیت چقدر موثر و کارامد است و اکنون می گویم که همین مردمی سازی، یکی از راه های مبارزه با فساد است.

نورنیوز -گروه سیاست: محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز یکشنبه (۵ تیر) در دومین نشست مشترک نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولان عالی قضایی با گرامی داشت یاد و خاطره شهید بهشتی و یاران شهیدش و همچنین تبریک هفته قوه قضائیه گفت: شهید بهشتی هر چه می‌گفت به آن اعتقاد و در عمل به آن التزام داشت، در قبل و بعد از انقلاب این ویژگی همراه شهید بود و به دلیل پایبندی به این ویژگی و کینه دشمنان به این مدیر مدبر او را شهید کردند.

قالیباف ادامه داد: امروز قوه قضائیه در مسیر کارآمد شدن نسبت به گذشته خود قرار دارد و شاهد روند مثبت در سطوح مختلف این قوه هستیم. یکی از علت‌های این امر تدبیر رهبر معظم انقلاب برای انتخاب رئیس قوه از درون قوه قضائیه است که این موضوع خود آغاز تحول بود.

رئیس مجلس با بیان این که حضور حجت‌الاسلام و المسلمین اژه‌ای در راس قوه قضائیه که عمر خود را در این قوه گذاشته است، تأثیرگذار بوده است اظهارکرد: ایشان جزو معدود شخصیت‌هایی است که از نظر تخصصی، یک قاضی برجسته و ممتاز است و به تعبیر ادبیات قوه قضائیه او پرونده‌خوان و انشاء کننده حکم بوده است و پرونده‌های مهمی را در کشور مدیریت کرده و به نتیجه رسانده است و در کنار این موارد، روحیه حرّیت، آزادی و حق‌مداری ایشان ویژگی‌های خاصی به قوه قضائیه داده است.

رئیس دستگاه قانونگذاری کشور با بیان اینکه بر اساس وظایف خود باید به قوه قضائیه کمک کنیم تا این قوه رکن رکینی از استحکام نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد افزود: با همه وجود عرض می‌کنم هر چقدر قوه قضائیه به عدالت نزدیک، مستحکم‌تر و به روزتر عمل کند، کار در سایر بخش‌ها و قوا راحت‌تر و مردم در آسایش و آرامش بهتر زندگی می‌کنند.

او با بیان اینکه در شرایطی قرار گرفته‌ایم که هماهنگی بین قوا از جهت رویکرد و باور وجود دار و لذا محکوم به موفقیت هستیم افزود: همه باید در مجلس، دولت و قوه قضائیه بدانیم که در دوران بسیار مهم و سرنوشت‌ساز برای تحول در کشور قرار داریم و دوست و دشمن توجه شان به ایران است، بنابراین باید این تفکر در همه به‌وجود بیاید که در کنار هم بتوانیم گام های مهمی برای حل مشکلات مردم و توسعه کشور برداریم.  

 قالیباف با اشاره به این که اکنون در آستانه تدوین برنامه هفتم توسعه هستیم، اضافه کرد: در کشور ظرفیت‌‌های قابل توجهی وجود دارد اما یا ناشناخته مانده است، یا با حکمرانی نادرست، نتوانسته‌ایم از ظرفیت مادی و انسانی کشور به درستی استفاده کنیم. 

رئیس قوه مقننه با اشاره به مشکلاتی که توسط برخی مسئولان قوه قضائیه مطرح شد که لازم است در قوانین مختلف از جمله قانون بودجه برای آن ها تدابیری اندیشیده شود، گفت: به نظر می رسد باید پایه بودجه قوه قضائیه در قانون اصلاح شود و ما ان‌شاءالله این نکته را در برنامه هفتم لحاظ می‌کنیم و این مسئله را شخصاً پیگیری می‌کنم.

قالیباف با بیان اینکه در قوه قضائیه باید به قضات توجه شود، بیان کرد: در دستگاه قضایی، اساس کار با قضات است و همه باید به آن توجه کنیم، اگر چه امکانات و ساختمان‌ها مهم است ولی اگر قضات را اولویت قرار دهیم و آنها را به آرامش و منزلت برسانیم، سایر مشکلات نیز به تدریج و با کمک ارکان قوه حل می شود. 

رئیس قوه مقننه با تأکید بر اینکه برخی نکاتی در این نشست مطرح شد که حل و فصل آن ها باید در قالب لایحه یا طرح تدوین شود، گفت: طبیعتاً اگر موارد بار مالی نداشته باشد بهتر است در قالب طرح بیان شود تا زمان را از دست ندهیم اما اگر بار مالی دارد باید مسیر لایحه توسط خود قوه طی شود.

قالیباف با بیان این که چالش کنونی کشور حکمرانی است تصریح کرد: شیوه حکمرانی و مدیریتی و نظام اداری و اجرایی، چالش‌های جدی برای کشور ایجاد کرده‌اند که باید برای رفع آنها چاره اندیشی کرد؛ لذا باید به سمت یک حکمرانی متعالی برویم به نحوی که بتوانیم از ظرفیت های کشور استفاده کنیم. 

رئیس مجلس با بیان اینکه برخی اقدامات سبب شده که شجاعت از مدیران‌مان گرفته‌ شود و به همین دلیل در بین مدیران ترس از تصمیم گرفتن و هزینه کردن وجود دارد، گفت: البته لازم است که ما باید به دنبال مدیران قوی و امین و پاک دست باشیم. چرا که اگر مدیری قوی نباشد، قدرت تصمیم گیری ندارد؛ بنده به عنوان کسی که بیش از ۴۰ سال مسیر کار اجرایی را طی کرده‌ام، می‌گویم که کمتر مدیری حاضر است تمام دردسرهای تصمیماتش را بپذیرد، چرا که بعد از آن کسی به دادش نمی‌رسد و این واقعیتی است که باید به آن توجه کنیم، در عین اینکه سلامت و پاک دستی مدیران بسیار حائز اهمیت است و حتما باید با فساد و تخلف از قانون هم قاطعانه برخورد کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما در ایام هفتم تیرماه هستیم که  مصادف است با سالروز شهادت آیت الله بهشتی در سال ۱۳۶۰ است. در آن زمان حضرت امام(ره) فرمودند ما ۳۶ میلیون نفر جمعیت داریم، ۳۶ میلیون نفر افرادی داریم که می توانند عناصر منافقین را معرفی کنند و اتفاقا مخفیگاه منافقین همان زمان و با کمک مردم کشف شد و سرانجام در یک عملیات، یکی از سرکردگان این گروهک به هلاکت رسید؛ بنابراین ما هر کجا مردم را در امور مختلف دخیل کرده ایم به نتایج بسیار خوبی رسیده ایم. 

قالیباف با یادآوری ۴ ویژگی هوشمندسازی، شفاف سازی، مردمی سازی و کارآمد سازی که لازمه حکمرانی صحیح است، به تجربه راه اندازی سامانه ۱۱۰ در دورانی که وی فرمانده نیروی انتظامی بود اشاره کرد و گفت: ما تجربه ۱۱۰ را در پلیس دیدیم و می‌دانیم که استفاده از ظرفیت مردم در ایجاد امنیت چقدر موثر و کارامد است و اکنون می گویم که همین مردمی سازی، یکی از راه های مبارزه با فساد است.

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: هر از گاهی بحثی توسط رسانه‌ها دنبال می‌کردند،  تحت عنوان سوت زنی و حمایت از افشاگران فساد؛ به نظر می رسد اگر مجلس و قوه قضائیه در کنار یکدیگر طرحی را برای مردمی سازی مبارزه با فساد ارائه کنند تا همه مردم در مسیر مبارزه با فساد به کمک دستگاه‌های نظارتی بیایند، برای مفسدین فضایی ناامن ایجاد خواهد شد و ان شاء الله کمک می کند که بتوانیم ریشه مفاسد را بخشکانیم.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آغازهوشمندسازی آزادراه تهران-شمال با تجهیزات روز دنیا
عطرافشانی و گلباران مزار شهدای هفدهم شهریور+فیلم
سرپرست جدید معاونت امور هنری وزارت ارشاد معرفی شد
گسترش همکاری نظامی کره‌جنوبی و ژاپن با آمریکا
باکو: قصدی برای جانبداری میان ایران و اسرائیل نداریم
هشدارصدراعظم آلمان نسبت به تداوم اقدامات روسیه
منیر الحدادی؛ از آکادمی بارسلونا تا استقلال تهران
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
امت واحد؛ حلقه مفقوده بازسازی قدرت جهان اسلام
قفقاز جنوبی؛ میدان جدید رویارویی پکن-واشنگتن
عامل اصلی افت قیمت طلا در بازار تهران چه بود؟
افشاگری رونالدینیو از تاریخی‌ترین ویدیو یوتیوب با بیش از 1 میلیون بازدید + فیلم
واکنش پرهام مقصودلو به پیروزی مقابل فیروزجا
زمان اعلام نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش مشخص شد
اپل، فردا از آیفون 17 رونمایی خواهد کرد
گروسی: به نزدیک شدن دستیابی به توافق با ایران خوش‌بینیم
مقصران انفجار بندر شهید رجایی معرفی شدند
لحظه هدف قرار دادن برج «الرؤیا» در غرب غزه +فیلم
هشدار وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل به اروپایی ها
ایران (0) - ازبکستان(0) فینال حساس جام کافا
منطقه بقاع لبنان مورد حمله رژیم صهیونی قرار گرفت
نگرانی مسکو از حملات پهپادی به سفارت روسیه
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر با عراقچی و گروسی درباره مسائل هسته‌ای ایران
معاون اول رئیس‌جمهور: باید از مانع‌تراشی‌های سنتی در مسیر فناوری عبور کنیم
شمار شهدای جنگ علیه غزه به بیش از 64 هزار نفر رسید
پزشکیان: پیشرفت آینده کشور، در گرو عملکرد مسئولانه، بالنده و پویای امروز نظام آموزشی است
وزیر ارتباطات: اقتصاد دیجیتال ایران درگیر موانع ساختاری جدی است
حماس: اشغال و تخریب شهر غزه بی‌پاسخ نخواهد ماند
آمریکا و اروپا؛ آتش‌افروز نسل‌کشی اسرائیل
مدودف: فنلاند آماده حمله به روسیه می‌شود
طرح استیضاح وزیر تعاون با 58 رای روی میز هیئت رئیسه مجلس
بمباران باشگاه فوتبال مقابل چشم یوفا
تبریک پزشکیان به رئیس جمهوری تاجیکستان
مدارس تهران آماده آغاز توزیع کتاب‌های درسی
ایران و روسیه در آستانه نهایی کردن قرارداد صادرات گاز
اژه‌ای: مبارزه با گران‌فروشی وظیفه دولت است
قرارگاه پیشگیری از خودکشی راه‌اندازی شد
کدام اسم پرتکرارترین نام مردان در ایران است؟
اسپانیا در مسیر تصویب فوری قانون تحریم تسلیحاتی علیه رژیم صهیونیستی/تقدیر حماس از اسپانیا
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه ‍17 شهریور 1404
نتاناهو خواستار تعویق محاکمه خود شد
رئیس‌جمهور فردا به مجلس می‌رود
پایان استاندارد اجباری هتل‌ها؛ تحول در ارزیابی خدمات گردشگری
زمان ثبت سفارش پیش فروش سکه یک روز دیگر تمدید شد
توسعه ناوگان هوایی ایران با ورود 22 هواپیمای جدید
جهاد اسلامی: عملیات قدس، واکنشی مشروع به جنایات رژیم اشغالگر
رشد 52 هزار واحدی شاخص کل؛ سبزپوشی در بازار سرمایه
قیمت دلار امروز دوشنبه 17 شهریور 1404
آغاز دومین دور عملیات عمره و اعزام بیش از 7 هزار عمره‌گذار
گروسی خبر داد؛ احتمال دستیابی به نتیجه مثبت مذاکرات ایران در روزهای آینده
X
آگهی تبلیغاتی