×
سیاسی
شناسه خبر : 99571
تاریخ انتشار : جمعه 1401/04/03 ساعت 13:08
پیام سفر بورل به تهران

نورنیوز بررسی کرد؛

پیام سفر بورل به تهران

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امشب جمعه در تهران خواهد بود تا ضمن گفتگو با مقامات کشورمان به نقش خود در زمینه تبادل پیام میان ایران و آمریکا در چارچوب مذاکرات رفع تحریم‌ها ادامه بدهد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: انتشار عکسی معنادار از سوی «انریکه مورا» که قابی سه نفره از او، «جوزپ بورل» نماینده عالی اتحادیه اروپا و «رابرت مالی» فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران را در جریان یک شام کاری در بروکسل به تصویر کشیده، گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای زیادی را به‌دنبال داشته است.

مورا با ارائه توضیحی، موضوع این جلسه سه نفره را گفتگوی عمیق در مورد برجام و دیدگاه‌ها درباره خاورمیانه عنوان کرده و نوشته است: «مالی بر تعهد قاطع آمریکا برای بازگشت به توافق تاکید کرد.»

به گفته سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان؛ جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امشب جمعه در تهران خواهد بود.»

سفر بورل به تهران با هدف گفتگو با مقامات کشورمان و پیگیری مذاکرات رفع تحریم‌ها انجام می‌شود.

یکی از ماموریت‌های اصلی هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی، تبادل پیام میان ایران و آمریکا در جریان مذاکرات رفع تحریم‌ها بوده است.

سفر بورل به ایران در حالی انجام می‌شود که «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان نیز روز گذشته در مصاحبه مشترک مطبوعاتی با «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه با ابراز امیدواری نسبت به از سرگیری مذاکرات گفت: امیدوار هستم با واقع‌بینی طرف آمریکایی بتوانیم در آینده نزدیک به نقطه نهایی توافق برسیم.

پیشتر سخنگوی وزارت خارجه کشورمان اعلام کرده بود؛ ابتکارات خاصی از سوی ایران برای احیای مذاکرات برجام در جریان سفر انریکه مورا، هماهنگ‌کننده ارشد اتحادیه اروپا به تهران مطرح شده است.

گرچه طی ماه‌های گذشته و پس از توقف گفتگوهای حضوری در وین، روند مذاکرات رفع تحریم‌ها از شتاب اولیه خود فاصله گرفت اما جوزپ بورل و معاون او انریکه مورا همواره تلاش داشتند از طریق رایزنی مستمر با طرف‌های اصلی از توقف کامل مذاکرات جلوگیری کنند.

جمهوری اسلامی ایران حتی پس از توقف مذاکرات حضوری در وین همواره از تلاش هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی برای جلوگیری از شکست مذاکرات و دستیابی به ابتکارات راهگشا که بتواند توافقی قوی را به‌دنبال داشته باشد استقبال نموده است.

در صورتی که واشینگتن به عنوان طرفی که از توافق بین‌المللی برجام خارج شد و شرایط پیچیده کنونی را رقم زد، از زیاده‌خواهی دست بردارد و چون ایران با اراده‌ای واقعی به‌دنبال شکل‌گیری توافقی قوی، پایدار و قابل اتکاء باشد، می‌توان امیدوار بود که تلاش هماهنگ کننده اروپایی منجر به نتیجه شود.

در این میان نقش مخرب رژیم صهیونیستی نیز که با انواع کارشکنی‌ها، اصلی‌ترین مخالف به نتیجه رسیدن مذاکرات و دستیابی طرفین به توافق است، همچنان به عنوان یکی از عوامل فشار بر کاخ سفید وجود دارد.

طراحی سفر گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به سرزمین‌های اشغالی آن هم در آستانه برگزاری شورای حکام آژانس که با تصویب قطعنامه غیر سازنده علیه ایران همراه بود، در مقطعی مهم از مذاکرات رفع تحریم‌ها به چالشی بی‌دلیل اما معنی‌دار در مسیر رفع مشکلات موجود تبدیل شد که باید آن را در پرونده کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از به نتیجه رسیدن مذاکرات ثبت کرد.     

اگرچه تحولات ماه‌های اخیر، چشم‌انداز دستیابی به توافق را تیره‌تر از گذشته نشان می‌دهد اما برخی رسانه‌های منطقه‌ای با استناد به جلسه سه نفره «مورا، بورل و مالی» در بروکسل و سفر قریب‌الوقوع بورل به تهران از انتقال پیام واشینگتن برای مقامات ایران توسط او خبر داده و این رخداد را نقطه عطفی در خارج شدن مذاکرات از وضعیت کنونی قلمداد کرده‌اند.

طی روزهای آتی مشخص خواهد شد که آیا سفر بورل به تهران با هدف انتقال پیام جدید و متفاوت واشینگتن به ایران انجام شده یا با تداوم رویکرد غیرقابل قبول کاخ سفید و عدم اتخاذ تصمیم سیاسی راهگشا، دروازه مذاکرات بر پاشنه قبلی خواهد چرخید.


نورنیوز
اخبار مرتبط
دستیابی به توافق نیازمند اقدام است نه لفاظی‌های غیرسازنده!
چهارشنبه 1401/04/15 ساعت 14:46
نورنیوز بررسی کرد؛
دستیابی به توافق نیازمند اقدام است نه لفاظی‌های غیرسازنده!
آمریکا که تمام قواعد برجام و قطعنامه 2231 را نقض و با خروج از برجام میلیاردها دلار به ایران خسارت وارد نموده، اکنون به‌جای جبران خطاهای گذشته مدعی است که همه باید با اعتماد به اظهار شفاهی این کشور مبنی بر اینکه قصد دارد به برجام برگردد و در آن باقی بماند، عمل کنند.
تاکید بورل بر اتخاذ تصمیمات مناسب درباره برجام
سه‌شنبه 1401/04/14 ساعت 21:13
تاکید بورل بر اتخاذ تصمیمات مناسب درباره برجام
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به موضع‌گیری مجدد درباره توافق هسته‌ای پرداخت.
سفر بورل به تهران؛ از بن‌بست در وین تا احتمال گشایش در خلیج فارس!
یکشنبه 1401/04/05 ساعت 11:47
نورنیوز بررسی کرد؛
سفر بورل به تهران؛ از بن‌بست در وین تا احتمال گشایش در خلیج فارس!
پرونده مذاکرات رفع تحریم‌ها همواره با مدیریت شورای عالی امنیت ملی به پیش رفته و ملاقات اعلام نشده و نسبتا طولانی جوزپ بورل با دریابان شمخانی مسئول نهاد امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران می‌تواند حاوی پیام‌های متفاوتی باشد.
بورل به ملاقات شمخانی خواهد رفت
شنبه 1401/04/04 ساعت 15:15
اختصاصی نورنیوز؛
بورل به ملاقات شمخانی خواهد رفت
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عصر امروز به ملاقات دریابان «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی خواهد رفت.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هیئت ایرانی در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی 2026 شرکت نخواهد کرد +فیلم
حذف «اخراج موقت» دانش آموز و افزایش اختیارات مدرسه
پوتین هفته آینده به هند می‌رود
ارتش لبنان ادعای صهیونیست‌ها علیه حزب‌الله را رد کرد
پزشکیان: از حمایت رهبری انقلاب سپاسگزارم/مسیر پیشرفت را با همراهی مردم دنبال می‌کنیم
بیانیه چین درباره آزمایش تسلیحات هسته‌ای
مقامات کُرد عراق از آمریکا درخواست دریافت سامانه پدافند هوایی کردند
امضای یادداشت تفاهم میان ایران و مدیرکل کمیته بین‌المللی صلیب سرخ
ترامپ: مهاجرت از کشورهای جهان سوم متوقف می شود
هشدار روزنامه الریاض نسبت به استراتژی خصمانه تل‌آویو در لبنان
هشدار نارنجی هوا در تهران ادامه دارد؛ آلودگی تا اواسط هفته پیش‌بینی می‌شود
69 کشته و 59 مفقود در حادثه سیلاب‌ سوماترای اندونزی
زاخارووا: هدف اتحادیه اروپا ایجاد اختلال در رویکردهای سیاسی و دیپلماتیک نوظهور است
طلای جهانی در مسیر ثبت افزایش هفتگی سه درصدی؛ خوش‌بینی به کاهش نرخ بهره
گروه مرگ ایران در جام جهانی 2026 تغییر کرد + چهار حریف تازه برای ایران
تحویل پیام‌های وزیر خارجه ایران به وزیران خارجه نیجر و مالی
رفیع‌زاده: هیچ نیروی دو شغله‌ای در دولت وجود ندارد
معماری قدرت آمریکا؛ بازخوانی نقشه کمک‌ها
بزرگترین دعوای فوتبال؛ 17 اخراجی در یک بازی + فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
شمس آذر_ پرسپولیس ؛ اوسمار به دنبال پیروزی پیش از دربی
درگیری مرگبار در روستای ارومیه؛ 3 نفر کشته شدند
وقوع زمین لرزه 3.8 ریشتری در پل سفید+ جزئیات
رئیس جمهور پیشین پرو به یازده سال زندان محکوم شد
منصوریان از هدایت تیم ملی ووشو بانوان کناره‌گیری کرد
محور چالوس امروز یکطرفه می‌شود / محدودیت‌های ترافیکی شمال کشور
سیل و رانش زمین در سریلانکا جان 40 نفر را گرفت
آخرین وضعیت اجرای برنامه شیر مدارس در سایه افزیش قیمت لبنیات
دیپلمات روس: ناتو و اروپا برای جنگ بزرگ با روسیه آماده‌اند
تهران آلوده‌ترین شهر جهان؛ نمی‌توانیم نفس بکشیم
وفاداری به هنر ملی، درخشش در هنر جهانی
آمریکا آماده حمله زمینی به ونزوئلا
ایران جنایات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را محکوم کرد
سه زلزله پیاپی در بهاباد یزد
آمریکا گرین‌کارت مهاجران 19 کشور را بازبینی می‌‌کند + اسامی کشورها
هشدار صریح رهبر علویان سوریه به دولت موقت
شمار قربانیان آتش‌سوزی هنگ کنگ به 94 نفر رسید
مرگ" سارا بکستروم" یکی از زخمی های حادثه تیراندازی در کاخ سفید
درخشش سینمای ایران در مسکو؛ جایزه ویژه اوراسیا به مجید مجیدی رسید
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 آذر 1404+ جدول پخش
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 7 آذر
وضعیت آب و هوا امروز جمعه7 آذر + وضعیت استان ها
نقش هورمون‌ها در شدت آنفولانزا؛ استروژن سپر دفاعی زنان در برابر سرماخوردگی
هشدار روان‌پزشکان؛ چت‌بات‌ها جای درمانگران واقعی را نمی‌گیرند
جهش علمی در ذخیره‌سازی اعضا؛ امیدی برای کاهش صف‌های طولانی پیوند عضو
نوراینفو| 11 راهکاری که قدرت نه گفتن را در شما تقویت می‌کند
تولید 7 هزار تن محصولات گلخانه‌ای؛ جهش کشاورزی نوین در ارومیه
ثبت رسمی سندرم استفراغ ناشی از ماری‌جوانا در فهرست بیماری‌ سازمان جهانی بهداشت
فرصت‌های فراموش‌شده حکمرانی آب؛ راه نجات کلان‌شهرها از بحران آب
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
X
آگهی تبلیغاتی