×
سیاسی
شناسه خبر : 99571
تاریخ انتشار : جمعه 1401/04/03 ساعت 13:08
پیام سفر بورل به تهران

نورنیوز بررسی کرد؛

پیام سفر بورل به تهران

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امشب جمعه در تهران خواهد بود تا ضمن گفتگو با مقامات کشورمان به نقش خود در زمینه تبادل پیام میان ایران و آمریکا در چارچوب مذاکرات رفع تحریم‌ها ادامه بدهد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: انتشار عکسی معنادار از سوی «انریکه مورا» که قابی سه نفره از او، «جوزپ بورل» نماینده عالی اتحادیه اروپا و «رابرت مالی» فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران را در جریان یک شام کاری در بروکسل به تصویر کشیده، گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای زیادی را به‌دنبال داشته است.

مورا با ارائه توضیحی، موضوع این جلسه سه نفره را گفتگوی عمیق در مورد برجام و دیدگاه‌ها درباره خاورمیانه عنوان کرده و نوشته است: «مالی بر تعهد قاطع آمریکا برای بازگشت به توافق تاکید کرد.»

به گفته سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان؛ جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امشب جمعه در تهران خواهد بود.»

سفر بورل به تهران با هدف گفتگو با مقامات کشورمان و پیگیری مذاکرات رفع تحریم‌ها انجام می‌شود.

یکی از ماموریت‌های اصلی هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی، تبادل پیام میان ایران و آمریکا در جریان مذاکرات رفع تحریم‌ها بوده است.

سفر بورل به ایران در حالی انجام می‌شود که «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان نیز روز گذشته در مصاحبه مشترک مطبوعاتی با «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه با ابراز امیدواری نسبت به از سرگیری مذاکرات گفت: امیدوار هستم با واقع‌بینی طرف آمریکایی بتوانیم در آینده نزدیک به نقطه نهایی توافق برسیم.

پیشتر سخنگوی وزارت خارجه کشورمان اعلام کرده بود؛ ابتکارات خاصی از سوی ایران برای احیای مذاکرات برجام در جریان سفر انریکه مورا، هماهنگ‌کننده ارشد اتحادیه اروپا به تهران مطرح شده است.

گرچه طی ماه‌های گذشته و پس از توقف گفتگوهای حضوری در وین، روند مذاکرات رفع تحریم‌ها از شتاب اولیه خود فاصله گرفت اما جوزپ بورل و معاون او انریکه مورا همواره تلاش داشتند از طریق رایزنی مستمر با طرف‌های اصلی از توقف کامل مذاکرات جلوگیری کنند.

جمهوری اسلامی ایران حتی پس از توقف مذاکرات حضوری در وین همواره از تلاش هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی برای جلوگیری از شکست مذاکرات و دستیابی به ابتکارات راهگشا که بتواند توافقی قوی را به‌دنبال داشته باشد استقبال نموده است.

در صورتی که واشینگتن به عنوان طرفی که از توافق بین‌المللی برجام خارج شد و شرایط پیچیده کنونی را رقم زد، از زیاده‌خواهی دست بردارد و چون ایران با اراده‌ای واقعی به‌دنبال شکل‌گیری توافقی قوی، پایدار و قابل اتکاء باشد، می‌توان امیدوار بود که تلاش هماهنگ کننده اروپایی منجر به نتیجه شود.

در این میان نقش مخرب رژیم صهیونیستی نیز که با انواع کارشکنی‌ها، اصلی‌ترین مخالف به نتیجه رسیدن مذاکرات و دستیابی طرفین به توافق است، همچنان به عنوان یکی از عوامل فشار بر کاخ سفید وجود دارد.

طراحی سفر گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به سرزمین‌های اشغالی آن هم در آستانه برگزاری شورای حکام آژانس که با تصویب قطعنامه غیر سازنده علیه ایران همراه بود، در مقطعی مهم از مذاکرات رفع تحریم‌ها به چالشی بی‌دلیل اما معنی‌دار در مسیر رفع مشکلات موجود تبدیل شد که باید آن را در پرونده کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از به نتیجه رسیدن مذاکرات ثبت کرد.     

اگرچه تحولات ماه‌های اخیر، چشم‌انداز دستیابی به توافق را تیره‌تر از گذشته نشان می‌دهد اما برخی رسانه‌های منطقه‌ای با استناد به جلسه سه نفره «مورا، بورل و مالی» در بروکسل و سفر قریب‌الوقوع بورل به تهران از انتقال پیام واشینگتن برای مقامات ایران توسط او خبر داده و این رخداد را نقطه عطفی در خارج شدن مذاکرات از وضعیت کنونی قلمداد کرده‌اند.

طی روزهای آتی مشخص خواهد شد که آیا سفر بورل به تهران با هدف انتقال پیام جدید و متفاوت واشینگتن به ایران انجام شده یا با تداوم رویکرد غیرقابل قبول کاخ سفید و عدم اتخاذ تصمیم سیاسی راهگشا، دروازه مذاکرات بر پاشنه قبلی خواهد چرخید.


نورنیوز
اخبار مرتبط
دستیابی به توافق نیازمند اقدام است نه لفاظی‌های غیرسازنده!
چهارشنبه 1401/04/15 ساعت 14:46
نورنیوز بررسی کرد؛
دستیابی به توافق نیازمند اقدام است نه لفاظی‌های غیرسازنده!
آمریکا که تمام قواعد برجام و قطعنامه 2231 را نقض و با خروج از برجام میلیاردها دلار به ایران خسارت وارد نموده، اکنون به‌جای جبران خطاهای گذشته مدعی است که همه باید با اعتماد به اظهار شفاهی این کشور مبنی بر اینکه قصد دارد به برجام برگردد و در آن باقی بماند، عمل کنند.
تاکید بورل بر اتخاذ تصمیمات مناسب درباره برجام
سه‌شنبه 1401/04/14 ساعت 21:13
تاکید بورل بر اتخاذ تصمیمات مناسب درباره برجام
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به موضع‌گیری مجدد درباره توافق هسته‌ای پرداخت.
سفر بورل به تهران؛ از بن‌بست در وین تا احتمال گشایش در خلیج فارس!
یکشنبه 1401/04/05 ساعت 11:47
نورنیوز بررسی کرد؛
سفر بورل به تهران؛ از بن‌بست در وین تا احتمال گشایش در خلیج فارس!
پرونده مذاکرات رفع تحریم‌ها همواره با مدیریت شورای عالی امنیت ملی به پیش رفته و ملاقات اعلام نشده و نسبتا طولانی جوزپ بورل با دریابان شمخانی مسئول نهاد امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران می‌تواند حاوی پیام‌های متفاوتی باشد.
بورل به ملاقات شمخانی خواهد رفت
شنبه 1401/04/04 ساعت 15:15
اختصاصی نورنیوز؛
بورل به ملاقات شمخانی خواهد رفت
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عصر امروز به ملاقات دریابان «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی خواهد رفت.
نظرات

آخرین اخبار
انفجار کپسول گاز در کراچی پاکستان جان 13 نفر را گرفت
زلزله 4.3 ریشتری صبح پنجشنبه عسلویه را لرزاند
معماری نوین امنیت در آب‌های جنوب
قیمت گوشت قرمز امروز 30 بهمن 1404 + جدول
ایران در صورت حمله، با همه توان پاسخ می‌دهد
رویترز:خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه آغاز شد
چالش بحران آب و تحصیل در لرستان
سفر غیرمنتظره فرمانده ارشد آمریکا به ونزوئلا
فرصت تصمیم!
اتحادیه اروپا بودجه دفاعی جبهه شرقی را تقویت می‌کند
پزشکیان: پاسخگویی به مردم بودجه نمی‌خواهد، اراده می‌خواهد
مذاکرات، ناوها،موشک‌ها و معادله‌ای که همه را در انتظار نگه داشته!
ژاپن استفاده از پاوربانک در هواپیما را محدود می‌کند
هشدار سازمان ملل: آتش‌بس غزه در نقطه‌ای سرنوشت‌ساز قرار دارد
کشته شدن نظامی رژیم صهیونیستی در غزه بر اثر آتش خودی
بازداشت خبرنگار مشهور آمریکایی در اسرائیل
واکنش تند پاکستان به شهرک‌سازی و اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی
شکست المپیاکو مقابل لورکوزن؛ شب تلخ طارمی در یونان
ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن
توماس فریدمن: تمرکز نتانیاهو بر ایران، انحراف افکار عمومی است
دیدار نخست وزیر قطر با رئیس جمهور موقت ونزوئلا
قرارداد گازی ایران و روسیه در آستانه نهایی شدن
حمله هوایی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
معمای مذاکره
دیدگاه اسرائیلی‌ها درباره مذاکرات هسته‌ای
توصیه‌های طب ایرانی برای روزه‌داری بدون تشنگی
مخالفت‌ها در کنگره آمریکا با رویکردهای تقابلی علیه تهران
رویترز: ایران امروز آزمایش موشکی انجام می‌دهد
آیا جنگ نزدیک است؛ ترامپ کدام مسیر را انتخاب می کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 30 بهمن+جدول پخش
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 بهمن 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 30 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
آیا برنج درمان ریزش موست؟
ارتباط آلودگی هوا با یک بیماری شایع قرن
هشدار شیوع یک عفونت ویروسی از طریق پشه
عواقب جبران‌ناپذیر مصرف خودسرانه داروهای افسردگی
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(1) - الاهلی قطر (3) / باخت سپاهان در دوحه+ فیلم
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست